Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  Elektronizm > Elektronik > Ses Frekans  > Ton Kontrol > Uzaktan kumandalı,LCD ekranlı ton kontrol çalışması - taka8604

Şu an bu konuyu görüntüleyenler
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Uzaktan kumandalı,LCD ekranlı ton kontrol çalışması - taka8604  (Okunma Sayısı 1172 defa)
22 Şubat 2008, 02:08:11
taka8604
Onbaşı
*

REP: 1009

Üyelik Bilgileri WWW Offline
« :»

Devreyi tamamladım ve çalışıyor. Daha kutulamayı bitirmedim oda fazla uzun sürmez. Baskı devreyi plakete asetat ile bastım. İnce yolları güzel çıkardığı için asetat kağıdını seçtim. Planda , kutu üstüne vumetre yapmakta vardı fakat vumetre malzemelerini alıp evde deneme amaçlı bread board üzerine kurduğum zaman gördümki vumetre nokta hareketliymiş bende vazgeçtim vumetreyi yapmaktan. Devre herhangi bir sony marka uzaktan kumanda ile çalışıyor.
Ben baskı devreye birde TDA1554 (2*22watt) amfi ekledim Ayrıca LCD bozuk arkadaşlar bazı harflerin yarısı çıkmıyor.
Uzaktan kumanda sistemi gerçekten güzel çalışıyor denemelerimde yaklaşık 10 metreden sinyal aldığını tespit ettim. Kumandanın açma kapama tuşu ; röleyi çekiyor ben röle kontak uçlarını TDA1554 ün besleme hattına anahtar olarak kullandım ayrıca açma kapama tuşuna basınca LCD nin lambalarıda açılıp kapanıyor.
Devrenin en güzel özelliği off anahtarına bastığımızda pic in beslemesini kesmemesi. bu yüzden pic işlem yapmaya devam ediyor ve bizim ayarladığımız ayarlar devamlı hafızada kalıyor (bass-tiz-denge ayarları).
LCD ekranda da, off konumunda "sistem kapalı - stand by on" yazıyor.
kumandanın ses açma kapama tuşu sesi açıp kapıyor, +prog. ve -prog. tuşları menüler arasında gezinmeye yarıyor (bass,tiz,denge ayarları için). kumandanın mute tuşu ise mute görevi görüyor.

siz röle kontak uçlarına başka bir amfinin besleme hattını baylayabilrsiniz yada başka bir yük kontrol edebilirsiniz...

buyrun arkadaşlar alttaki linkte gerekli dökümanlar mevcut...
rar şifresi:
Linkleri Görebilmek İçin Lütfen Üye Olunuz Yada Giris Yapınız
www.sesfrekans.sistemleri.com

16 Ağustos 2008, 01:48:28
kaanhangunay
er
*

REP: 0

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #1 :»

Teşekkürler ellerine sağlık.
22 Kasım 2008, 20:02:54
bilgilieci
Onbaşı
*

REP: 9

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #2 :»

arkadasım elerıne  saglık  baskıyı ne olarak yaptın  ya ben hep lazerden cıktı alıyorum  sonuc bagzen gozel bazen kotu senınn baskı devrenın malıyetı ne dır ucuz ıse  bızde yapalım kolaygelsın
22 Kasım 2008, 21:26:42
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

REP: 65535

kimin ne olduğu hiç önemli değil insan olsun yeter

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #3 :»

çok yüksek ihtimalle ithal PNP kağıdı ile almış biraz uğraşla kuşe kağıttanda güzel verim alınıyor unutmayın kağıdı plaketin üzerine direk ütülemeyin plaketi önce bulaşık teli ile güzelce ovun üzeri ince ince çizilsin tüm yüzeyi bu mürekkebin plakete sıkı sıkı tutunmasını sağlar...

emek hırsızlığı cart curt bunlar hep boş elinde olanı ortaya koyan bu memleket için yüreğinide ortaya koymuş olur...
24 Kasım 2008, 11:35:05
sezer1247
Admin
*

REP: 65533

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #4 :»

arkadaşlar o devrede dallas firmasına ayit ds1844 kullanılıyor ve bildiğim kadarı ile türk piyasasında yok ibrahim arkadaşımızda maxim den sampel istemişti sanırım durgun
13 Aralık 2008, 16:43:21
yunus_emre
Başçavuş
*

REP: 12

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #5 :»

bunun kumandası nası bişi

[kay]
Facebook >>>Elektronikçiler<<< Gurubu Hepinizi Bekleriz
[/kay]
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Elektronizm | Powered by SMF 1.1.13.
© 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.124 Saniyede 21 Sorgu ile Oluşturuldu (Pretty URLs adds 0.01s, 2q)

Elektronizm Çöl Atesi v3 by rallyproco