Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  Elektronizm > Elektronik > Ses Frekans  > Ton Kontrol > tl072 4+1

Şu an bu konuyu görüntüleyenler
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: tl072 4+1  (Okunma Sayısı 1625 defa)
16 Eylül 2009, 01:52:59
ümit
Onbaşı
*

REP: 5

Üyelik Bilgileri Offline
« :»

bu dewre stereo özellıge sahıp tl072opamp entegresıyle yapılmıştır devre cızını bana aıttır
ARKADASLAR ENKISA ZAMANDA ATACAGIM SEMAYI LUTFEN BANA MUSADE EDIN
 FATIH ARKADASIM SENIN MESAJINI ALDIM
DEWRE ADINI DEGISTIRDIM
« Son Düzenleme: 04 Ekim 2009, 19:32:16 Gönderen: ümit » Logged
16 Eylül 2009, 11:04:56
babaran
er
*

REP: 0

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #1 :»

teşekkürler hocam çizim çok gzel olmuş
16 Eylül 2009, 23:35:33
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

REP: 65535

kimin ne olduğu hiç önemli değil insan olsun yeter

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #2 :»

ümit çizim güzel yanlız devrenin şemasını paylaşabilirmisin sistemde L ve R çıkışlar paralel  SUBb ve MERKEZ çıkışlarda paralel bu şekilde surrounnd manasını taşımaz tekrar gözden geçirelim...

emek hırsızlığı cart curt bunlar hep boş elinde olanı ortaya koyan bu memleket için yüreğinide ortaya koymuş olur...
09 Ağustos 2011, 02:19:54
qohezyon
Onbaşı
*

REP: 1

Paylaşım Güzeldir...

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #3 :»

5+1 ses sistemlerinin içindede bu mantık mı var acaba
09 Ağustos 2011, 05:24:40
kelleawcisi
Süper Moderator
*

REP: 20

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #4 :»

hayır. bu devre ismindeki gibi aslında 4+1 gibi bir devre değil. 5 kanalı ayrı ayrı çözmüyor. bunun için en azından 3 tane tl072 gerekir. arşivimde böyle bir şema vardı bulunca buraya eklerim.
09 Ağustos 2011, 21:02:41
qohezyon
Onbaşı
*

Paylaşım Güzeldir...

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #5 :»

anladım ben elektronik d.u.3 kitabında bir şema buldum sizde mevcut olan şema bunun gibi mi?

Linkleri Görebilmek İçin Lütfen Üye Olunuz Yada Giris Yapınız
15 Eylül 2011, 02:11:01
Elektrolexs
er
*

REP: 0

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #6 :»

arkadaşlar surround ses sistemleri böyle ufacık opamplarla pasif elemanlarla olucak iş değil  Bunun için küçük microişlemciler özel yazılımlar kullanılıyor. Dolby digital, dts vs vs. Bikere stero sesi mantıken nasıl ayrı ayrı 5 kanala ayırmayı düşünüyorsunuz ? Bi dvd filmi aldığınızda o film 5 adet ayrı noktadan 5 adet ayrı mikrofonla kaydedilir yada filmin özelliğine göre daha çok mikrofonla kayıt yapılır. bunu biz bilgisayarda izlediğimizde dolby decoder yok ise stereo olarak izleriz. ama dolby decoder yada ev sinema sisteminde izlediğimizde farkı görüceksiniz... adamlar bu tür ses sistemlerine milyon dolar yatırıyorlar. ayrıca o yazılımlar patentli olduğu için ucuz bişey değil yani bizim boyumuzu aşar bu konu. ben doby digital ses sistemi yaptım diyen bi babayiğit varsa çıksın gelsin o sistemi ondan ne kadar fiyat derse o kadar fiyata alıyım....
şemadaki devre dağıtıcı özelliği sağlar sağ ve sol kanalları kopyalayarak çoğaltır. KESİNLİKLE SURROUND İLE UZAKTAN YAKINDAN ALAKASI YOKTUR !!!
15 Eylül 2011, 13:41:30
chnslc
Asteğmen
*

REP: 8

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #7 :»

arkadaşlar surround ses sistemleri böyle ufacık opamplarla pasif elemanlarla olucak iş değil   Bunun için küçük microişlemciler özel yazılımlar kullanılıyor. Dolby digital, dts vs vs. Bikere stero sesi mantıken nasıl ayrı ayrı 5 kanala ayırmayı düşünüyorsunuz ? Bi dvd filmi aldığınızda o film 5 adet ayrı noktadan 5 adet ayrı mikrofonla kaydedilir yada filmin özelliğine göre daha çok mikrofonla kayıt yapılır. bunu biz bilgisayarda izlediğimizde dolby decoder yok ise stereo olarak izleriz. ama dolby decoder yada ev sinema sisteminde izlediğimizde farkı görüceksiniz... adamlar bu tür ses sistemlerine milyon dolar yatırıyorlar. ayrıca o yazılımlar patentli olduğu için ucuz bişey değil yani bizim boyumuzu aşar bu konu. ben doby digital ses sistemi yaptım diyen bi babayiğit varsa çıksın gelsin o sistemi ondan ne kadar fiyat derse o kadar fiyata alıyım....ama malesef almak mümkün olmadı.
şemadaki devre dağıtıcı özelliği sağlar sağ ve sol kanalları kopyalayarak çoğaltır. KESİNLİKLE SURROUND İLE UZAKTAN YAKINDAN ALAKASI YOKTUR !!!

evet hocam sinemalar tek mikrofonla değil bir sürü mikrofon yardımı ile ve özel bir programla filmin sonunda farklı kanallar üzerine yerleştirilerek surround sistemi alıyor.ben açıkcası surround devresi için bi sürü deneme yaptım bir sürü entegreler yardımı ile ses almaya çalıştım ama nafile denemerimde başarısız kaldım ki opampla olcak iş değil gerçekten maksadım yapılan çalışmayı kötülemek değil arkadaşım yanlış anlamasın ama ben çok devre yaptım ve bu devreden surround ses alamadım keşke alabilsemde kendi devrelerime ekleme yapardım.sadece kanal çoğaltıcı olarak kullanabiliyorum...

tda 7465 devresi yapıcam ama onunda bazı pinlerine ne bağlandığı hakkında bilgim yok...
« Son Düzenleme: 15 Eylül 2011, 13:55:55 Gönderen: chnslc » Logged
15 Eylül 2011, 19:49:35
qohezyon
Onbaşı
*

Paylaşım Güzeldir...

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #8 :»

arkadaşlar surround ses sistemleri böyle ufacık opamplarla pasif elemanlarla olucak iş değil  Bunun için küçük microişlemciler özel yazılımlar kullanılıyor. Dolby digital, dts vs vs. Bikere stero sesi mantıken nasıl ayrı ayrı 5 kanala ayırmayı düşünüyorsunuz ? Bi dvd filmi aldığınızda o film 5 adet ayrı noktadan 5 adet ayrı mikrofonla kaydedilir yada filmin özelliğine göre daha çok mikrofonla kayıt yapılır. bunu biz bilgisayarda izlediğimizde dolby decoder yok ise stereo olarak izleriz. ama dolby decoder yada ev sinema sisteminde izlediğimizde farkı görüceksiniz... adamlar bu tür ses sistemlerine milyon dolar yatırıyorlar. ayrıca o yazılımlar patentli olduğu için ucuz bişey değil yani bizim boyumuzu aşar bu konu. ben doby digital ses sistemi yaptım diyen bi babayiğit varsa çıksın gelsin o sistemi ondan ne kadar fiyat derse o kadar fiyata alıyım....

doğru diyorsunda madem böyle bir efekt vermiyecek kitaptaki ismi neden surround decoder devresi olarak yazılmış.Ben ordan esinlenerek koydum devreyi zaten hakiki surround istiyor isek bu tamamen dvd-veya medya vs vs oyanatıcılarımızada bağlı...zaten bu tip devrelerin biraz daha kalitelileri 5+1 ses sistemlerinde kullanılmakta
17 Eylül 2011, 00:30:16
chnslc
Asteğmen
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #9 :»

hocam kitapta öyle yazmasıda garip gerçekten yani ben kaç kere denediysem surroundlu bir ses alamadım aynı devreyi bastım yaptım üzerinde bir değişiklikte ilavede yapmadım ama ne hikmetse öyle bir ses alamadım.ben tdanın devresini yaptım ama bazı pinlere ne takıldığını bilmediğim için yapamadım.

bana tda7465 in devresini yapıp çalıştırıp  gönderebilen olurmu acep...piyasadada var hemde ucuz bir entergre ve orji bir surround devresi.entegrenin üzerinde bile büyük yazıyla SRS yazıyo :D
« Son Düzenleme: 17 Eylül 2011, 00:33:25 Gönderen: chnslc » Logged
17 Eylül 2011, 13:19:03
qohezyon
Onbaşı
*

Paylaşım Güzeldir...

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #10 :»

Bu forumda kelleawcisi arkadaşımızın şemasını paylaşmış olduğu bi devre var o da surround decoder diye geçmekte o devre benim şemasını eklemiş olduğum devreden kat kat daha iyi.Tda 7465 gelecek olursak baktım güzele benziyor fakat biraz karışık gibi duruyor    ama üzerinde uğraşırsan bence başarırsın..
18 Eylül 2011, 17:49:04
chnslc
Asteğmen
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #11 :»

Hocam uğraşmak için bilgi temeli olması lazım yada neyin ne işe yaradığını bilmek lazım benim elektronik bilgim yeterli değil.oyüzden yardım istiyorum.devreyi yaptım ama dedi,ğim gibi bazı pinlere ne bağlanacak bunun hakkında bilgim yok bitek burda takıldım.deneme yapmama rağrem ses dahi alamadım,alabilsem denemelerde devam eder bi şekilde ama malesef 
18 Eylül 2011, 18:10:58
qohezyon
Onbaşı
*

Paylaşım Güzeldir...

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #12 :»

bence devren için konu açıp forumdaki arkadaşlarında fikrini alabilrsin hem bakarsın çözeriz herkesin bir surround ses sistemi olur   
19 Eylül 2011, 18:02:33
chnslc
Asteğmen
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #13 :»

Hocam zaten devrenin konusu var forumda 
19 Eylül 2011, 21:44:04
qohezyon
Onbaşı
*

Paylaşım Güzeldir...

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #14 :»

ben denk gelmedim o zaman linki verirsen bi göz gezdirelim bari 
20 Eylül 2011, 12:11:35
chnslc
Asteğmen
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #15 :»

buyur hocam link :D

Linkleri Görebilmek İçin Lütfen Üye Olunuz Yada Giris Yapınız
http://www.elektronizm.com/forum/oneriler-ve-istekler/tda-7465-hakkinda-yardim-edebilirmisiniz-lufen/
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Elektronizm | Powered by SMF 1.1.13.
© 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.141 Saniyede 21 Sorgu ile Oluşturuldu (Pretty URLs adds 0.013s, 2q)

Elektronizm Çöl Atesi v3 by rallyproco