Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  Elektronizm > Elektronik > Ses Frekans  > Ton Kontrol > süper kalite opamp lı tonkontrol

Şu an bu konuyu görüntüleyenler
0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: 1 2 [3]
  Yazdır  
Gönderen Konu: süper kalite opamp lı tonkontrol  (Okunma Sayısı 7224 defa)
19 Mart 2011, 13:28:58
kelleawcisi
Süper Moderator
*

REP: 20

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #60 :»

olsun bizim işin zevkide o patlamalar çatlamalar olucak okadar ok bak ben çoğu alışverişimi bluemavi sitesinden yapıyorum

Linkleri Görebilmek İçin Lütfen Üye Olunuz Yada Giris Yapınız
http://www.bluemavi.com/vitrin/tablo_new.asp?adet=1&kitap_id=750665&kategori=7#ara

bu linkte dediğim eleman mevcut. Valla devrede fiziki bir problem yoksa bunu değiştirdikten sonra problemsiz çalışması lazım. Devrede normalde hiç parazit yok,oluşan parazitin kaynağıda dediğin gibi kimi zaman ses kaynağından gelir(bilgisayarın elektrik hattında topraklama sıkıntısı varsa) devre üzerinden veya altından çok fazla kablo geçiyorsa yada kullandığın power dan kaynaklanıyordur.
19 Mart 2011, 14:41:56
qohezyon
Onbaşı
*

REP: 1

Paylaşım Güzeldir...

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #61 :»

kelleawcisi arkadaşımız doğru söylüyor giriş,çıkış uçlarına dikkat et..
19 Mart 2011, 14:43:27
kvrck
Onbaşı
*

REP: -1

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #62 :»

yok hocam kond.ler çıkma deil ama en güzeli ben 1uf kutupsuz kondastör takim biraz beleye koysun. stk orjinal devre STK da orjinal 56k dirençten 4 tane var hepsini 22k yapsam sorun olur mu? biraz uğultu oluo da.

kelleawcısı hocam mavinin sitesinden bakıorum bende bazı fiyatlara ama hiç alışveriş yapmadım.. birde paket halinde geliyo 10ar 5er faln.. sence fiyatlar nasıl orada bide kargo kaç günde gelir ptt ile olur büyük ihitmal ısp gibi bi yere tahminen?  eğer güzel güvenli olarak önerirsen bende maviden alırım..  devreyi bi kaç  kere detaylı  kontrol ettim bi sorun gözükmüo gibi ama bakıcaz artık parça sıkıntım olmasa hemen denicem ama...

teşkkürler saygılar..
19 Mart 2011, 20:32:26
mehmet-salih
Üstçavuş
*

REP: 6

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #63 :»

yok hocam kond.ler çıkma deil ama en güzeli ben 1uf kutupsuz kondastör takim biraz beleye koysun. stk orjinal devre STK da orjinal 56k dirençten 4 tane var hepsini 22k yapsam sorun olur mu? biraz uğultu oluo da.

kelleawcısı hocam mavinin sitesinden bakıorum bende bazı fiyatlara ama hiç alışveriş yapmadım.. birde paket halinde geliyo 10ar 5er faln.. sence fiyatlar nasıl orada bide kargo kaç günde gelir ptt ile olur büyük ihitmal ısp gibi bi yere tahminen?  eğer güzel güvenli olarak önerirsen bende maviden alırım..  devreyi bi kaç  kere detaylı  kontrol ettim bi sorun gözükmüo gibi ama bakıcaz artık parça sıkıntım olmasa hemen denicem ama...

teşkkürler saygılar..

blue mavi : gözün kapalı alış veriş yapabilirsin sahsen ben ordan alıyorum, 3 kez aldım şimdiye kadar hiç bir sıkıntım olmadı. ilçede oturuyorum. kargo 3 günde elimde.
« Son Düzenleme: 29 Mart 2011, 16:34:44 Gönderen: mehmet-salih » Logged

İYİLİKTEN MARAZ DOĞAR!!!
19 Mart 2011, 21:34:00
kvrck
Onbaşı
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #64 :»

hocam benm STK 4241V resimdeki 4048 in
bide hocam kargo şirket olarak hangisi daha iyi ? yurtiçi ve ptt düşünüorum ben ama senin fikrin ne bu konduda.?

ayrıca mehmet-salih hocam bende ısp de keçiborludayım :) yakınız baya biliomusun keçiborluyu?
« Son Düzenleme: 19 Mart 2011, 22:23:18 Gönderen: kvrck » Logged
20 Mart 2011, 01:19:30
mehmet-salih
Üstçavuş
*

REP: 6

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #65 :»

hocam benm STK 4241V resimdeki 4048 in
bide hocam kargo şirket olarak hangisi daha iyi ? yurtiçi ve ptt düşünüorum ben ama senin fikrin ne bu konduda.?

ayrıca mehmet-salih hocam bende ısp de keçiborludayım :) yakınız baya biliomusun keçiborluyu?

kardeş önceki mesajında 4048 yazmışsın. bende nasıl 4 tane 56k olur diyodum. ozaman devredeki 4x56k'yı 10k yada 22k yap. tavsiyem 10k tak. kazanç ne kadar düşük thd o kadar az. ton kontrolü takar bir bakarsın ses seni tatmin etmezse 22k takarsın.

bu çarşamba günü sipariş verdim blue mavi'den cuma günü geldi. yurt içi kargo ile (2x15x15cm kutu) 4.83tl tutu. ptt ile arada 25-70kr gibi bir fiyat var. gerek yok kapıma gelsin 25-70kr'a.

ısp'ya 2 kere geldim. ama keçiborluyu bilmiyorum. yazın motorla bir gezme yaparım belki

İYİLİKTEN MARAZ DOĞAR!!!
20 Mart 2011, 16:00:28
kvrck
Onbaşı
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #66 :»

beklerim her zaman kardeşim buraya...  halilcalik@w.cn  istersen ekle buradan konuşabiliriz..

belki dalgınlıkla yazmış olabillirim hocam ya kusra bakma parazit meseleni çözdüm pcninn topraklamada sıkıntı vardı bende kasadan saşe aldım bi saksının içine gömdüm çicek vazosu :)   parazitim kalmadım baktım dışarıya kadar kablo çıkarmak zor olacak gibi =))

bluemaviden bende vericem bi kaç devre parçalarını topliyim de bi kere de gelsin.. eyvallah kardeşim bilgin için.
29 Mart 2011, 15:20:32
kvrck
Onbaşı
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #67 :»

buda video kaliteli deil ama..

stk4241v -- op-amp tonkontrol
24 Nisan 2011, 01:15:40
AyEn
er
*

REP: 0

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #68 :»

arkadaslar bende yaptım bugun tamamladım ancak bası yukseltınce ses kesılıyor ıkı kanalında vınlama yapıyo.her tarafını temızledım yolları tek tek kontrol ettım.opampları degıstırdım sonuc degısmedı.fıkrı olan var mı
24 Nisan 2011, 16:58:39
kelleawcisi
Süper Moderator
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #69 :»

devnenin üstten ve alttan net fotolarını eklermisin bizde bir görsek. kullanılan elemanlarda yanlış olma ihtimali olabilirmi??
24 Nisan 2011, 19:10:31
AyEn
er
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #70 :»

4,7 uf larda sorun var mıs galıba bırını degıstırınce sorun cozuldu.ama ılerıde yaparmı bılemem.sımdılık duzeldı.tızını bıraz daha arttırmak ıcın ne yapmamız gerekır.balance potunun arkasındakı 1uf lardan bırınde de sorun cıktı.sımdılık 680nf ıle degıstırdım.yanlız 1 uf bıpolar olarak bulamıyorum.ve bulduklarımıtanesı 2,5 tl den aldım.onları kutuplu olanlarla degıstırsem uygun olur mu
24 Nisan 2011, 21:56:03
kelleawcisi
Süper Moderator
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #71 :»

ok problemi giderdiysen nemutlu. tizz leri emin değilim ama tiz pota gelen yukarıda 1n ler var onları 680pikofarad lar ile değişip deneyebilirsin ama dediğim gibi çalışacağından emin değilim. kutupsuz 1u lar için yukarıda bi link vermiştim oradan sipariş verebilirsin hiçbir sorun olmıycaktır
24 Nisan 2011, 22:30:48
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

REP: 65535

kimin ne olduğu hiç önemli değil insan olsun yeter

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #72 :»

4,7 uf larda sorun var mıs galıba bırını degıstırınce sorun cozuldu.ama ılerıde yaparmı bılemem.sımdılık duzeldı.tızını bıraz daha arttırmak ıcın ne yapmamız gerekır.balance potunun arkasındakı 1uf lardan bırınde de sorun cıktı.sımdılık 680nf ıle degıstırdım.yanlız 1 uf bıpolar olarak bulamıyorum.ve bulduklarımıtanesı 2,5 tl den aldım.onları kutuplu olanlarla degıstırsem uygun olur mu

ayen 1 uf kutupsuz bulamadığın yerde 2 adet 2u2 kutuplu kondansatörlerin -- uçlarını birbirine bağla kalan + uçları devreye gir 1.1u kutupsuz olur işini görür...

emek hırsızlığı cart curt bunlar hep boş elinde olanı ortaya koyan bu memleket için yüreğinide ortaya koymuş olur...
25 Nisan 2011, 03:20:14
AyEn
er
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #73 :»

sorun tekrar nuksettı.yarın gıdıp tekrar 4,7 mf alacagım degıstırecegım.taktıklarım cıkmaydı.yenıleyıp deneyecegım.
25 Nisan 2011, 21:31:46
AyEn
er
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #74 :»

sonuc aynı arkadaslar onlarıda  degıstırdım hala aynı bası yukseltınce ses kesılıyor.yolları tek tek kontrol ettım butun parcaları olctum.

26 Nisan 2011, 12:01:18
VOLDAHMET
er
*

REP: 3

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #75 :»

Arkadaşlar AyEn yani İbrahim arkadaşımızın sorununu çözdük.Sorun yanlış tasarımdan kaynaklanıyor.Devrenin orjinal şemasını incelediyseniz şaseye herhangi bir direnç ile filtre yapılmamış.Burada yapacağınız şey ton katından önceki opampın yani ortadaki opampın 3. ve 5. bacaklarından 220K ve 100p ile şaseye bağladığınızda sorunun çözüldüğünü göreceksiniz.Devreyi kopyalayan arkadaşın bunları eklemesini tavsiye ederim.En azından bundan sonra yapacak arkadaşlarda aynı sorunlar oluşmaz...
26 Nisan 2011, 20:50:59
AyEn
er
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #76 :»

evet arkadaslar sorun cozuldu vold ahmet arkadasımın dedıgı gıbı uyguladık sorun cozuldu
17 Mayıs 2011, 01:05:07
debug
Onbaşı
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #77 :»

bu devrenın maksımum dayanabılecegı voltaj nedır ben 19 volt uyguladım hıcbır sekılde ses alamadım. cıkısa hıc bır sekılde ses vermıyor bu denemeden sonra iki tl072 lerı degıstırıp 12 volt uyguladım sorun yıne aynı sekılde devam edıyor.sorun ne olabılır.

Uploaded with
ImageShack.us

Uploaded with
ImageShack.us
17 Mayıs 2011, 01:19:02
kelleawcisi
Süper Moderator
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #78 :»

tl072 datasheet inde +-30v a kadar dayanabildiği yazıyor tabi en ideali +-15v dur. resimlerden anladığım kadarıyla baskıdevreyi yaparken asit bazı yollara zarar vermiş gibi görünüyor. bence baskıyı tekrar a4 e çıktı al ve karşılıklı olarak kontrol et bakalım nerede sorun olabilir.
17 Mayıs 2011, 01:46:36
debug
Onbaşı
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #79 :»

baskı devreyı cıkartalı cok oldu onun ıcın mat gorunuyor.calısmaktan zaman ayıramıyorum tekrardan lehımle geceyım bari yıne aynısını tekrarlarsa yenı kart basayım.tesekkur ederım ılgılendıgınız ıcın
17 Mayıs 2011, 10:18:50
kelleawcisi
Süper Moderator
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #80 :»

rica ederim, hani dediğim gibi resimden tanı koymak biraz zor gibi birde tl072 leri direkt olarak baskıya lehimlemesen daha iyi oluy 8 bacak soket kullanmanı öneririm. enazından lehimlerken yandı vb. gibi sorunları kafadan elemiş olursun.
10 Kasım 2011, 11:03:32
FORESTER
Onbaşı
*

REP: 2

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #81 :»

devreyi çalıştırdım ama sorunlu çalıştı tek koldan sesi güzel ama diğer koldan çok az ses geliyo anlam veremedim defalarca denedim lehimleri düzelttim ama yok olmadı halen uğraşıorum ..

Arkadaşım bendede aynı problem var tek kanal ses geliyor.Sen problemi nasıl çözdün yardımcı olabilirmisin.
10 Kasım 2011, 11:11:56
kelleawcisi
Süper Moderator
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #82 :»

forester, önceki konuda yazdığın problem haricinde bir sıkıntı mı? değil ise oradaki mesajıma bakarsan problemi çözeceksin
10 Kasım 2011, 12:08:37
FORESTER
Onbaşı
*

REP: 2

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #83 :»

forester, önceki konuda yazdığın problem haricinde bir sıkıntı mı? değil ise oradaki mesajıma bakarsan problemi çözeceksin

Arkadaşım İlginiz için çok teşekkür ederim,
Önceki konudan kastınız italyanlara ait 200 watt anfi ise o problemi çözdüm.Mükemmel bir ses kalitesi var.Boştaiken en ufak bir parazit yok ancak sesin kaynağından gelen ses kablosunun takınca biraz parazit yapıyor onuda belandajlı kablo ile denemedim.Kabloyu değiştirince düzeleceğini tahmin ediyorum.

bu forumda sormak istediğim anfi ile ton kontrolü bağladım ancak ses tek kanal geldi.ton kontrol devresini 2x9 voltluk 4 watlık trafo ile 4700mf 16 voltluk 4 adet kondansatörlü doğrultma ile besledim.acaba trafonun gücümü düşük geldi.yeni trafo alıp denedim.Devrede kullandığım elemanların tamamı sizin lyt dosyasındaki elemanlar ile birebir aynı elemandan yana problem yok ama büyük ihtimalle beslemeden kaynaklandığını tahmin ediyorum.
10 Kasım 2011, 15:32:16
kelleawcisi
Süper Moderator
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #84 :»

rica ederim devre çizimleri bana ait olduğu için zaman buldukça yanıtlamaya çalışıyorum. parazitin sebebi ses kaynağından kaynaklanıyor olabilir. bilgisayardan veriyorsan sesi bilgisayarın topraklamasının verimli çalışıp çalışmadığını kontrol etmeni öneririm. Devredeki probleme gelecek olursak büyük ihtimalle opamplardan kaynaklanan bir problem olmalı. Varsa başka opamplar ile değiştir ve bak bakalım sıkıntı giderilecek mi. ve bir hatırlatma, devrenin görselini eklememişsin, opampları doğrudan devreye lehimleme, entegre bağlantı bacaklarından kullan. ve son olarak ses çıkmayan kanalı takip et bakalım soğuk lehim gibi birşey varmı?
Sayfa: 1 2 [3]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Elektronizm | Powered by SMF 1.1.13.
© 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.22 Saniyede 20 Sorgu ile Oluşturuldu (Pretty URLs adds 0.019s, 2q)

Elektronizm Çöl Atesi v3 by rallyproco