| 31 Ağustos 2008, 23:01:07 |
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
REP: 65535
kimin ne olduğu hiç önemli değil insan olsun yeter
|
 |
« :» |
|
arkadaşlar op amp entegreli bir ton kontrol devresi ekliyorum bu 4558 entegreleri gayet güzel bende alman malı DUAL marka bir amfi vardı onun içindede bu RC4558 entegresinden ton kontrol katı var süper bişe... Linkleri Görebilmek İçin Lütfen Üye Olunuz Yada Giris Yapınız
|
|
|
|
|
|
emek hırsızlığı cart curt bunlar hep boş elinde olanı ortaya koyan bu memleket için yüreğinide ortaya koymuş olur...
|
|
|
| 02 Eylül 2008, 21:28:03 |
yunus_emre
Başçavuş
REP: 12
 |
« Yanıtla #1 :» |
|
usta bu dewre kaç voltla çalışıo bi bilgi werirmsin
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 02 Eylül 2008, 22:50:16 |
sezer1247
Admin
REP: 65533
|
 |
« Yanıtla #2 :» |
|
simetrik 15volt ile kullanabilirsiniz. beslemeyi olabildiğince temiz tutmaya çalışın mutlaka 7815 ve 7915 kullanın 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 14 Eylül 2008, 23:18:36 |
skyelectronic
er
REP: 0
|
 |
« Yanıtla #3 :» |
|
4558 dual yani stereo neden bu devre mono
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 15 Eylül 2008, 02:44:43 |
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
|
 |
« Yanıtla #4 :» |
|
şemadan şemaya değişir kardeş datasına bakmadım bunun ama çizen arkadaşımız böyle çizmiş ihtiyaç duyulan bir durum olursa devreyi yapacak arkadaşlar modifiye yöntemi ile stereo yapabilirler...
|
|
|
|
|
|
emek hırsızlığı cart curt bunlar hep boş elinde olanı ortaya koyan bu memleket için yüreğinide ortaya koymuş olur...
|
|
|
| 20 Şubat 2009, 02:23:36 |
sever
er
REP: 0
 |
« Yanıtla #5 :» |
|
bu devreyı calıstıran varmı
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 20 Şubat 2009, 20:25:27 |
gemliklee
Başçavuş
REP: 11
|
 |
« Yanıtla #6 :» |
|
elinde bu devrenın stereo olarak baskı devre ya da şeması olan var mı ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 20 Şubat 2009, 22:43:27 |
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
|
 |
« Yanıtla #7 :» |
|
ekteki şema biraz farklı versiyonudur burdakinin aynı mantığıdır önce ön yükselteç ardından tonkatı stereo olarak...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 20 Şubat 2009, 22:53:40 Gönderen: xXxTopRaK »
|
|
|
|
|
| 21 Şubat 2009, 04:06:48 |
gemliklee
Başçavuş
|
 |
« Yanıtla #8 :» |
|
toprak hocam ben ılk semanın pcb sını cızdım cok ta kucuk oldu 6cm*5,5*cm plakete sıgabılıyor:)yalnız pot baglantıları konusunda emın degılım.onun ıcın sag ve sol gırıslerı 1 ve 2 dıye ısımlendırdım ve pcb dekı hangı pın ın ,potun hangı bacagına baglayacagımı bılmek ıcın pınlere numaralar verdım.ve yaptıgım hesaplara gore balance harıc hepsının saga dogru acılıyor olması lazım.benım rıcam özellikle bu pot baglantılarını ve de baskı devreyı bı kontrol edebılırmısınz.eger hersey dogru ıse bu devreyı bı topıc altında ısteyenlerın faydalanması ıcın paylasacagım Linkleri Görebilmek İçin Lütfen Üye Olunuz Yada Giris Yapınız
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 21 Şubat 2009, 05:38:22 |
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
|
 |
« Yanıtla #9 :» |
|
öncelikle pcb baştan çizeceksin devrede fazladan 2 adet entgere kullanmışsın seninde dikkatini çekerse entgerenin 1234 bacaklarını kullanmamışsın diğerindede 5678 bacaklarını kullanmamışsın entegrenin içinde 2 adet op amp var datasını iyi incele + entegrenin 4&8. bacakları besleme uçları burdan entgerenin simetrik 2x12v uçlarını vermelisin devre için ayrı ayrı volum potu kullanmana gerek yok eğer farklı düşüncen yok ise her kanalın sesini ayrı ayrı açma kapama istersen ayrı 2 pot uygundur işin özeti bu devrenin çalışması için hiç bir neden yok canım kardeşim işe koyulmalısın işlerimde yoğunluğum olmasa çizim için yardımcı olurdum yinede elimden geleni yapmaya çalışırım bu arada saat çok geç oldu kolay gelsin...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 21 Şubat 2009, 14:10:42 |
gemliklee
Başçavuş
|
 |
« Yanıtla #10 :» |
|
senol hocam sımdı daha ıyı anladım bende ılk baktıgımda cok sasırmıstım neden 1234 ve 5678 bos dıye?sımdı cok ıyı anladım.bu opamp dual oldugu ıcın oyle cızılmıs sanırım pcb de.benım cızıme gore konusursam. benım pcbde bır tarafta 1234 dıger tarafta 5678 kullanılmıs ve 4 ıle 8 den besleme verılmıs.o zaman ben bunlar tek bır opampta bırlestırıp 4 vr 8 den besleme verecegım ve 2 adet opamp kullanacagım..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 21 Şubat 2009, 18:34:32 |
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
|
 |
« Yanıtla #11 :» |
|
ewet devrede 2 adet entegre kullanacaksın 4&8 den besleme vereceksin bu entegrenin ortak beslemesi geri kalan uçlarda girişler çıkışlar olacak...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 23 Şubat 2009, 22:04:20 |
gemliklee
Başçavuş
|
 |
« Yanıtla #12 :» |
|
bugun bu malzemelerı aldım hocam en kısa zamanda deneyecegım.delıklı plakete kurmayı dusunuyorum
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 07 Mayıs 2011, 03:13:02 |
mehmetali-8465
Onbaşı
REP: 1
|
 |
« Yanıtla #13 :» |
|
selam arkadaşlar toprak hocam rica etsem ilk mesajında verdiğin devrenin limkini yenilermisin ben açınca hata veriyor
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|