Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  Elektronizm > Elektronik > Ses Frekans Yardımlaşma > uzaktan kumanda ile ses açma ve açma kapama yardım...

Şu an bu konuyu görüntüleyenler
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: uzaktan kumanda ile ses açma ve açma kapama yardım...  (Okunma Sayısı 1275 defa)
27 Aralık 2010, 00:21:12
cako_my
Onbaşı
*

REP: 1

Üyelik Bilgileri Offline
« :»

arkadaşlar elimde vestelin eski müziksetinin kumandası var bunu kullanmak istiyorum kendi yapacağım 5+1 de. Kumanda devresinin içinde upd1986c var 38khz çalışmakta devre şemasında öyle yazıyor. Alıcıda ise Upd1937c var şema a göre 7 nolu pinde ses kontrol için dc çıkış var yazıyor ama birtülü bu çıkışı kullanamadım. Ses artıran azaltan entegre ise upc1406ha kullanılmış, Upc1406ha da çalıştırdım. devreye dc volt verdiginde devre sesi veriyor artırdığında artıyor azaltıgında ise sesi azaltmakta. Bu upc1406ha sorun yok ama upd1937c deki bağlantıyı çözemedim yardımcı olurmusunuz? Birde bu devrede sadece kumandayı kullansam da pic(bunun için kumanda adresini nasıl girmem gerekiyor) ile bu devreti kursam nasıl yapmam gerekiyor bana yardımcı olurmusunuz Teşekkür Ederim...
« Son Düzenleme: 27 Aralık 2010, 00:22:59 Gönderen: cako_my » Logged
27 Aralık 2010, 12:55:38
cako_my
Onbaşı
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #1 :»

Anladıgım kadarıyla 7 nolu pinden 3.6khz sinyal çıkıyormuş. Bunu nasıl volta çevirebilirim...?
27 Aralık 2010, 13:16:18
mehmet-salih
Üstçavuş
*

REP: 6

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #2 :»

kardeş benim anladıgım kadarıyla zaten aradıgın cevabın yarısını sen vermişsin. bu dc çıkışta max 3.6Khz'ye kadar 31 adım varmış. yani 0 hz'den 3.6Khz'e kadar 31 adım şeklinde belirli sinyaller geliyor. ve senin bahsettigin diger entegre ise bu hz-khz arası sinyalleri kodunu çözüp ona göre ses sinyalinin seviyesini belirliyor. Bu çıkışta 0-12vdc gerilim değişimi saglıyor.pdf'nin 4. sayfada var. ve 0 ile 12v'a varana kadar 6.8sn geçiyormuş. dc çıkış olan entegrenin bu çıkışını diger devrenin 1ve2 kontol uçlarını birleştirip bağlantı yapacaksın. mantık LM1036 stereo bas tiz kontrol entegresi gibi çalışıyor. benim anladığım kadarıyla bu şekilde yanlışım varsa affola kolay gelsin
« Son Düzenleme: 27 Aralık 2010, 13:29:44 Gönderen: mehmet-salih » Logged

İYİLİKTEN MARAZ DOĞAR!!!
28 Aralık 2010, 19:15:54
cako_my
Onbaşı
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #3 :»

bu 7 nolu pinde frekansı gerileme çeviren lm331 kullanarak kursam ve lm331 çıkısınıda upc1406ha girerek ses kontrolü yapabilirmiyim?
28 Aralık 2010, 23:09:36
mehmet-salih
Üstçavuş
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #4 :»

bu 7 nolu uçtan 0-12vdc gerilim çıkıyor. sen bu entegreye voltajı ver yani entegre çalışır durumda olsun. ve çıkışa avo metre bagla ve devreyi oynadıkca bu çıkışta 0'dan başlayıp 12'ye kadar 31 admından oluşan bir voltaj degişimi olacak. voltaj ayarlı adaptör gibi çalışacak. ve frekans çevirici entegreler kullanmadan diğer devreye bağlayacaksın. benim tahminimce bu şekilde yaparsan sonuca olacaksın. frekansı çevirmeye uğraşmadan önce bunları bir dene. kolay gelsin...

İYİLİKTEN MARAZ DOĞAR!!!
29 Aralık 2010, 11:44:58
cako_my
Onbaşı
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #5 :»

7 nolu pinden hiç volt alamıyorum avo metre ile ölçtüm 0.00v ama devre kapalıyken 2.5v veriyor. Datasheet deki gibi bağlantı yaptım ama yine aynı 
30 Aralık 2010, 18:24:11
mehmet-salih
Üstçavuş
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #6 :»

8. sayfayı göz gezdir bakalım. orada sinyali voltaja çevirmişler. nette değişik uygulamalarda kullanmışlar onlarıda incele.

Linkleri Görebilmek İçin Lütfen Üye Olunuz Yada Giris Yapınız
http://www.datasheetcatalog.org/datasheet/nationalsemiconductor/DS005680.PDF

İYİLİKTEN MARAZ DOĞAR!!!
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Elektronizm | Powered by SMF 1.1.13.
© 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.059 Saniyede 19 Sorgu ile Oluşturuldu (Pretty URLs adds 0.008s, 2q)

Elektronizm Çöl Atesi v3 by rallyproco