Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  Elektronizm > Elektronik > Ses Frekans Yardımlaşma > tıp 35-36 tda2030 sorun

Şu an bu konuyu görüntüleyenler
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: tıp 35-36 tda2030 sorun  (Okunma Sayısı 794 defa)
17 Nisan 2010, 02:35:15
gemliklee
Başçavuş
*

REP: 11

Üyelik Bilgileri Offline
« :»

Arkadaşlar aşağıdaki devreyi yaptım,faz terleyici ile sadece amfi katını çalıştırdım fakat ses cızırtılı gelıyor.daha sonra ıkı kanalı da faz tersleyıcıden cıkartıp ayrı ayrı denedım ama bu sefer de kanallların bırı aynı sekılde cızırtılı dıgerı ise sadece vuuuuuuuuuu sesı var.....acaba tıp ler damı sorun war 35 ler cok dandık duruyor?

Linkleri Görebilmek İçin Lütfen Üye Olunuz Yada Giris Yapınız
http://www.eproje.com/modules.php?name=News&file=print&sid=20

http://i1004.hizliresim.com/2010/4/17/289.jpg

http://i1004.hizliresim.com/2010/4/17/302.jpg

ustten bakınca sag kanal vuuuuu sesı yapıyordu sımdı sorunsuz calısıyor baglantısında bı hata yapmısım.fakat sol kanalda sestekı cızırtı devam edıyor..ses gırısını bos bıraktıgımdada aynı ses devam edıyor.ıkı kanalı da aynı trafo ıle denıyorum...

daha sonra elımde 220ac/16dc bı smps wardı onunla denedım cızırtılı kanaldakı cızırtının cogu kayboldu sadece cok kucuk bı ciiiiiiiiiiiiiiiiiiik sesi var.ve elımı o kanaldakı trlerın arkasına degdırınce bu ciiiik sesinin frekansı değişiyor.
« Son Düzenleme: 17 Nisan 2010, 14:59:08 Gönderen: kelleawcisi » Logged
17 Nisan 2010, 14:58:03
kelleawcisi
Süper Moderator
*

REP: 20

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #1 :»

arkadaşım öncelikle tda2030 mu tda2030A mı kullandın? çünki bu devre 2030A ya göre çizilmiş. Ayrıca devre 36v ile çalışıyor. dediğin gibi tip lerde bi dandiklik görüyorsan söküp bi bacaklarını ölç bakalım. olmadı tip41 tip42 çifti al bikaç tane onlada deneyebilirsin. birde dikkatini çektimi bilmiyorum asimetrik beslemeli baskıda köprü modda kullanamıyorsun.köprü imkanı sadece simetrik devrede var. yolları takip et bi yanlışlık varmı. yok hepsi tamamsa tda ların problemli.
17 Nisan 2010, 16:17:51
gemliklee
Başçavuş
*

REP: 11

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #2 :»

arkadaşım öncelikle tda2030 mu tda2030A mı kullandın? çünki bu devre 2030A ya göre çizilmiş. Ayrıca devre 36v ile çalışıyor. dediğin gibi tip lerde bi dandiklik görüyorsan söküp bi bacaklarını ölç bakalım. olmadı tip41 tip42 çifti al bikaç tane onlada deneyebilirsin. birde dikkatini çektimi bilmiyorum asimetrik beslemeli baskıda köprü modda kullanamıyorsun.köprü imkanı sadece simetrik devrede var. yolları takip et bi yanlışlık varmı. yok hepsi tamamsa tda ların problemli.

ilgin için sagol kardes.devrede tda2030A kullandım.zaten cıkısların bırı sorunsuz calısıyor.yanı yanı yollarda bı yanlıslık yok.devreye 24ac yı dogrıltup verıyorum,voltaj problemı oldugunu dusunmuyorum.elımde su an sc5200 ve tıp141-142 cıftı war.(darlıngton).amacım bunları koprulemektı ama asımetrık devrelerın koprulenemedıgını bılmıyordum?kendı ıcınde koprulu bırcok tda asımetrık amfı var pekı onlar nasıl koprulenıyor?
17 Nisan 2010, 19:10:27
kelleawcisi
Süper Moderator
*

REP: 20

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #3 :»

ok. devrenin biri çalıştığına göre büyük ihtimalle tip lerde sıkıntı var. bunu anlamanın en iyi yoluda şuan çalışan tipleri söküp diğer devreye monte etmek. ozaman kesin problem ortaya çıkar. verdiğin voltajın ac olduğunu bilmiyordum. doğrultunca 34... gibi bişi oluyor iyi ama dc40v verebiliyorsan güç açısından olumlu olucaktır. devre transistörle güçlendiriliyor, sen darlington kullanırsan verimliliği ne olur bilemem. köprüleme olayına gelincede dediğim gibi datasındada böyle birşeyden bahsetmiyor. simetrik beslemeliler köprülenirken asimetrik beslemelilerden hiç bahsedilmiyor. denemende fayda var belkide çalışır. çalışmasa bile sadece tuhaf kesik kesik sesler çıkarır başka bişey olmaz. sonuçları bekliyoruz
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Elektronizm | Powered by SMF 1.1.13.
© 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.109 Saniyede 19 Sorgu ile Oluşturuldu (Pretty URLs adds 0.008s, 2q)

Elektronizm Çöl Atesi v3 by rallyproco