Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  Elektronizm > Elektronik > Ses Frekans Yardımlaşma > 2sc3858 ve 2sa1494 yardım

Şu an bu konuyu görüntüleyenler
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: 2sc3858 ve 2sa1494 yardım  (Okunma Sayısı 1080 defa)
24 Ağustos 2010, 00:36:32
erdal25893
Onbaşı
*

REP: 0

Üyelik Bilgileri Offline
« :»

öncelikle bakan ilgi gösteren herkese şimdiden teşekkürler .
elimde 2 adet 2sc3858 ve 2 adet 2sa1494 17A 200V 200W power transistör var devrenin yarısı yanmış bi anfiden sağlam kalanlar :)
internette aradım fakat devre şeması bulamadım yardımcı olursanız sevinirim :) eğer diyosanız söktüğün plakete bak aynısını yap gönderdikleri tamirci kısa devre yapmış tahminen kartın tam orta noktasında çapı 5 cm olan bi delik var herşeyi alt üst ediyo :D
24 Ağustos 2010, 00:55:56
kelleawcisi
Süper Moderator
*

REP: 20

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #1 :»

selamlar. elindeki tr ler datasına göre gerçekten iyiymiş. sen onların sağlamlığından eminmisin? tektek kontrol ettinmi? eğer kontrol ettiysen ve sağlamlığından eminsen sana linkteki anfiyi öneririm.
Linkleri Görebilmek İçin Lütfen Üye Olunuz Yada Giris Yapınız
http://www.elektronizm.com/forum/ses-amplifikatorleri/bjt-m304n-250w-max-400w/
bunun çıkışlarına senin tr leri kullanabilirsin. voltajıda 65v a kadar sağlıcakla çıkarırsın diye düşünüyorum tabi endoğru bilgiyi devreyi çizen Toprak hocam vericektir.
24 Ağustos 2010, 02:58:28
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

REP: 65535

kimin ne olduğu hiç önemli değil insan olsun yeter

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #2 :»

erdal kardeş öncelikle sen sorunun tam manası ile anlatırsan yardımcı olmaya çalışırız sen amfinin şemasınımı istiyorsun yaksa yerine takabileceğin bir power kitmi istiyorsun buna açıklık getir, şema istiyorsan yanmış amfinin marka ve modelini yazman yeterli olacaktır...

emek hırsızlığı cart curt bunlar hep boş elinde olanı ortaya koyan bu memleket için yüreğinide ortaya koymuş olur...
26 Ağustos 2010, 02:14:20
erdal25893
Onbaşı
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #3 :»

sayın kelleawcisi arkadaşım bilgin için teşekkür ederim transistörler sağlam ölçtüm bi denemek lazım ama ne zaman denerim tam bilmiyorum çalışmaktan fırsat bulamıyorum :S
toprak hocam bu tr ler çinde yaptırılmış powerli mikserlerin power kısmından söküldü kartın yarısı kırıktıda (mikserler piyasada d-sound marka veya startech marka çeşitli şekilde bulunan  made in china ürünlerde kullanılıyo ) :) bu trleri sürebileceğim bi devre lazım açıklamayı tam yapmamısım kusura bakmayın bide bi sorum olucak 2 tane 2sc3858 ve 2 tane 2sa1494 ü linkteki devre ile sürsem besleme 62 volt civarları olsa (500 w trafo) ne kadar güç elde edebilirim tahmini (teorik)olarak ?
27 Ağustos 2010, 05:41:17
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

REP: 65535

kimin ne olduğu hiç önemli değil insan olsun yeter

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #4 :»

60v gibi bir besleme ile devreden alabileceğin maximum gücü alırsın 4 ohmda 400w ortalama değer yanlız devren çok kasılır çıkış sayısını artırmak şart aksi taktirde devrede fazladan ısı gerçekleşir...

emek hırsızlığı cart curt bunlar hep boş elinde olanı ortaya koyan bu memleket için yüreğinide ortaya koymuş olur...
29 Ağustos 2010, 21:26:25
erdal25893
Onbaşı
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #5 :»

elimde daha fazla tr yok malesef :S 2 çift var bişiler yapmaya çalışıcam artık bugün subbass filtr bide mid tiz filtreyi kurdum denedim plaketledim :D süper oldu bide hop. almam lazım 5.1 kurucam
13 Ocak 2011, 21:54:57
erhan739
Süper Moderator
*

REP: 2

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #6 :»

sayın kelleawcisi arkadaşım bilgin için teşekkür ederim transistörler sağlam ölçtüm bi denemek lazım ama ne zaman denerim tam bilmiyorum çalışmaktan fırsat bulamıyorum :S
toprak hocam bu tr ler çinde yaptırılmış powerli mikserlerin power kısmından söküldü kartın yarısı kırıktıda (mikserler piyasada d-sound marka veya startech marka çeşitli şekilde bulunan  made in china ürünlerde kullanılıyo ) :) bu trleri sürebileceğim bi devre lazım açıklamayı tam yapmamısım kusura bakmayın bide bi sorum olucak 2 tane 2sc3858 ve 2 tane 2sa1494 ü linkteki devre ile sürsem besleme 62 volt civarları olsa (500 w trafo) ne kadar güç elde edebilirim tahmini (teorik)olarak ?

konu biraz geçmiş ama yeni katıldım artık o kadar olacaktır. o ampliyi getiren firmayı biliyorum ve nasıl getirdiklerinide biliyorum üzerindeki kartı kesinlikle iptal et her hafta en az 3 4 tane yapardım onlardan. şener abinin önereceği bir devreye takarsan daha iyi olur. bu arada startech amfileri asla çinde yapılmaz galata kulesinin altında imalathanesi var git gör herşeyi burada yapılıyor. o transistörlerden karaköyde de var eğer bütçen müsaitse güzel bir devre yapabilirsin.  
« Son Düzenleme: 13 Ocak 2011, 22:01:50 Gönderen: erhan739 » Logged
05 Şubat 2011, 14:42:25
erdal25893
Onbaşı
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #7 :»

kardeş haklısın kusura bakma  çin malı derken startechi de karıştırmısım araya kusura bakma :S merak etme gidip gördüm ben zaten bizzat piyasanın içindeydim yapılırken uzun süre görmüştüm muhabbet etmiştik bi kaç bişi hakkındada unutuyorum işte :D ordaki tamir yapan usta makara ya  :) mehmet abidir startechte sorumlu onun üst katında aktaş müzik hakan abi ömer bey :D elektrosound  elekctronaudıo :D yamaha nın disbirütörü arif abi baya içindeydim işin yani :D
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Elektronizm | Powered by SMF 1.1.13.
© 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.088 Saniyede 21 Sorgu ile Oluşturuldu (Pretty URLs adds 0.009s, 2q)

Elektronizm Çöl Atesi v3 by rallyproco