| 09 Ekim 2011, 02:27:03 |
kelleawcisi
Süper Moderator
REP: 20
|
 |
« Yanıtla #60 :» |
|
Evet öğrenmen lazım ilerde belkide meslek olarak yapacaksın bu işi. Benim farkettiğim kadarıyla sen pek araştırmıyosun ve yorumlamıyorsun. Bak diğer devredeki yorumun da da şemayı biraz inceleseydin oradaki potansın fan ayarı için olduğunu rahatlıkla yorumlayabilirdin. Sana tavsiyem şemaları datasheet leri oku değerleri gözlemle ve şema yapılarını gör. Bırak gerekirse yanlış bil ve burda bildiğini paylaş, paylaş ki doğruları yanlışları karşılıklı eşitleyelim. Oyüzden şuanki izlenimin yorum olmadan sadece istemek gibi görünüyor. Bu dediklerimi yaparsan bir süre sonra emin ol bize bile ihtiyacın kalmadan kendi problemlerini çözebilirsin.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 09 Ekim 2011, 02:31:34 |
ByKaCaR
Onbaşı
REP: 0
|
 |
« Yanıtla #61 :» |
|
anladım hocam hiçbirşey bilmediğimden bazen neden sectim bunu diyorum kafam o kadar cok atıyokı hocam valla ağlyasım gelıo ama yapacak bısey yok sizin gibi hocalarım olduktan sonra ben hallederim bu işi hocam devrenın resmi buda
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 09 Ekim 2011, 11:23:39 |
chnslc
Asteğmen
REP: 8
|
 |
« Yanıtla #62 :» |
|
Tamam kelleawcısı hocam köprü diyot işini yapıcam sistemi pazartesi günü...ben şu pozlama işini bir halledeyim sorunsuz olarak,bende baskı konusunda yardım ederim hocam hatta kargolarım bile sorun olmaz... yalnız hocam size nick ile değilde samimiyetimden dolayı isminizle hitap etmek istiyorum hocam adınız nedir hangi ilde oturuyosunuz ? benim ismim cihan istanbulda oturuyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 10 Ekim 2011, 21:34:45 |
ByKaCaR
Onbaşı
|
 |
« Yanıtla #63 :» |
|
hocam devreyı dedıgınız gibi besledım fakat yıne verım alamadım sorun nereden kaynaklıdır sımdı
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 11 Ekim 2011, 12:48:14 |
kelleawcisi
Süper Moderator
|
 |
« Yanıtla #64 :» |
|
havalar şu sıralar yağışlı ondan kaynaklı olabilir. Arkadaş bu forumda müneccim varda bizim mi haberimiz yok!!!!!!! kim nereden bilsin sorun nereden kaynaklanıyor. bi açıkla neler yaptın neler kullandın beslemede neler var bikaç altlı üstlü foto ekle daha yenisin diye yüklenmek istemiyorum ama bu kadarda baştan sağma mesajlar yazılmaz.
by kacar yine sana eski bir mesajla cevap vericem. Tekrar söylüyorum eski mesajları oku. ve devamını getir. bizde yardımcı olalım.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 11 Ekim 2011, 20:09:14 |
ByKaCaR
Onbaşı
|
 |
« Yanıtla #65 :» |
|
hocam yaptım işte 30w 15vac ile denedim ama çalışmadı sigortalara da baktım bi sorun yok baska neresıne bakıyım ben bu devrenın hocam baska neresıne bakacagımı bılsem bakar ona gore cewp werırım ama bılmıyorum kı hocam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 12 Ekim 2011, 22:40:54 |
ByKaCaR
Onbaşı
|
 |
« Yanıtla #66 :» |
|
hocam buda alttan görünüşü
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 12 Ekim 2011, 23:45:58 |
kelleawcisi
Süper Moderator
|
 |
« Yanıtla #67 :» |
|
öncelikle devrenin altındaki bütün pasta artıklarını temizle lehimler arası pasta kalmasın. ardından tektek bacak aralarını kontrol et lehimlerde kısadevre varmı yokmu kontrol et. sonra voltaj verdikten sonra diyotların çıkışlarını ölç ve mesajda demiştim devre akım çekiyormu kontrol et bak bakalım aşırı yük varmı. senin devre daha röleri çekemiyorki bırak devreden ses gelsin. devreye voltaj verdiğinde röleyi tetikleyen bc547 nin 2. bacağına ve 3. bacağına kaç volt geliyor ölç.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 13 Ekim 2011, 20:06:17 |
ByKaCaR
Onbaşı
|
 |
« Yanıtla #68 :» |
|
peki hocam yeniden baskı çıkarıp onun üzerine lehimlemeyi düçündüm olmazsa bir de öyle yapayı mı hocam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 13 Ekim 2011, 22:46:22 |
kelleawcisi
Süper Moderator
|
 |
« Yanıtla #69 :» |
|
bunu bana sorma. bu kararı verecek kişi sensin. önce baskıdevrenin çıktısını bi eline al diğer eline de devreyi al ve kontrol et ondan sonra yenisine gerek varmı yokmu karar ver. yoksa bir hata yapıyosan 100kerede devreyi bassan hiçbirini çalıştıramazsın. birde bu gibi devrellerde öncelikle bir entegreyi çalıştırmayı dene sonra diğerlerine geç.
ya şu önceki söylediklerimi kontrol edip bilgi dönmezsen artık bende yardımcı olamayacağım.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 14 Ekim 2011, 23:45:25 |
ByKaCaR
Onbaşı
|
 |
« Yanıtla #70 :» |
|
hocam roleler tetıkledi fakat ses alamadım
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 21 Ekim 2011, 15:15:51 |
chnslc
Asteğmen
|
 |
« Yanıtla #71 :» |
|
Kardeş hocamın dediğini kulak ardı etme ilk entegrelerden ses al teker teker sonra diğer sistemlere geç en azından kendi kafanda bi soru kalmasın entegre hakkında. deki evet entegre çalışıyor demekki bundan sonrasına bakmaya iş düşüyor diye hataları kafanda ele ondan sonra yardım etmek daha kolay olur kardeş.Ben elektronikten fazla anlamıyorum ama mantıkla hareket ederek en azından ne yapılabileceğini kendime soruyorum.sonrasında en detaylı şekilde derdimi anlatarak derman bulmaya çalışıyorum.Ben şimdi 5kanal oto anfisi dizaynı ediyorum yüzdüm yüzdüm kuyruğuna geldim.ama bu sistemde ses girişinide çoğaltıcı düşünüyorum 2ch yi 5 ch yapıcak. ses çıkışında 5 adet DC engelleme 2 ch da TDA SRS entegresiyle surroundlu bir ses diğer iki kanalda stereo olarak ve tek kanalınıda ekstra regüle devresi ile çalışan cross ilaveli bas kanalı olarak kullanıcam soğutma desteği içine ntc ile fan sistemi kullanıcam bunların hepsini tek bir plakete hazırlıcam ama öncelikle bu sistemi tek tek üşenmeden dışarıda çalışıtırcağım sonrada tek plakete monte edicem.önemli noktalarda köprü sistemi yaparak tek plaket halindeykende çalışırlılığını kontrol edip işlemi bitircem...tek tek kontrol etmek en sağlıklısı.aksi taktirde gözden kaçan bir şey olur ve bütün emekler boşa gider.ben boşa uğraşmayı sevmiyorum sonuçta zaman+para+emek boşa gider.adım adım sistem kurmak daha kolay olur ve daha garanti olur.sorun çıksa bile adım adım gidilceği için sorunlar hemen çözülür.biraz uzun oldu ama detaylı anlatmak istedim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 22 Ekim 2011, 00:18:59 |
kelleawcisi
Süper Moderator
|
 |
« Yanıtla #72 :» |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 22 Ekim 2011, 17:31:50 |
ByKaCaR
Onbaşı
|
 |
« Yanıtla #73 :» |
|
bugün bakıcam entegrelere
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 22 Ekim 2011, 20:37:25 |
ByKaCaR
Onbaşı
|
 |
« Yanıtla #74 :» |
|
nasıl bakıcam yaaa bu entegrelere :( gercekten sıkıldım bulamıyorum yapamıyorum hocam sizin de kafanızı şişiriyorum bıktıysanız hocam bişey sormucam artık devre de yapmıcam hocam ne yapıyım simdi devem edıyım mı bakmaya
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 24 Ekim 2011, 16:43:40 |
chnslc
Asteğmen
|
 |
« Yanıtla #75 :» |
|
bykaçar arkadaşım ses girişinden sesi ver çıkışada hoparlör tak ses ver bi sesi duy.evet anfim çalışıyor de...ama devrede ilaveler varsa iptal etmeyi unutma.sonra köprü atarak tekrar eski haline getirirsin.böyle yapmak daha kolay arkadaşım.en azından tek tek entegrelerden ses geliyormu onu denemiş olursun...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 25 Ekim 2011, 01:03:08 |
ByKaCaR
Onbaşı
|
 |
« Yanıtla #76 :» |
|
çıkış ses vermıo kı ama :( denedım
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 25 Ekim 2011, 12:50:15 |
chnslc
Asteğmen
|
 |
« Yanıtla #77 :» |
|
bende sadece TDA2052 devresini geçen sene yapmıştım ve ses alamamıştım sonrada uğraşmamıştım atmıştım açıkcası...bayadırda uğraşmıyorum bu entegreyle.tda 7294 yaptım ve onu dinliyorum.müsait olduğumda yapıcam TDA 2052 yi ...kardeş olmazsa devreyi delikli boarda ayrı olarak tek entegreli şekilde yap çalıştır birde öyle dene...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 25 Ekim 2011, 12:54:06 Gönderen: chnslc »
|
|
|
|
|
| 25 Ekim 2011, 20:52:16 |
ByKaCaR
Onbaşı
|
 |
« Yanıtla #78 :» |
|
tamam yarın deneyım
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 27 Ekim 2011, 11:43:08 |
ordulu yahya
ordulu yahya
Süper Moderator
REP: 12
|
 |
« Yanıtla #79 :» |
|
" bykacar " kardeş benim konum ama ben baya bi uzak kalmışım kusura bakma işler öyle yoğun ki sitelere bile giremez oldum neyse... ilk yapacağın şey şunlar olsun; 1- devreyi bastıp deldikden sonra kısa devre kontrolü yap ki tam oalrak emin olasın gzden kaçan ufacık biryerde olsa sorun çıkarır... 2- elemanları DOĞRU yerleştirdiğinden kesinlikle emin ol ve dirençleri kapasiteleri tam değerinde kullanmaya çalış... 3- lehimleme işin bitikden sonra muhakkak selilozik tiner ile palketin altını diş fırçası ile kesinlikle yıka ki lehimleme sırasında bi kısa devre olmuşsa görebilesin...
resimlerine baktım eline sağlık güzel olmuş ama kapasitelerin bacaklarını kesmen lazım kısa dvere riski var dolayısıyla beslemeyi çökerteceği için anfiler çalışmaz ! özellikle şase yollarına ve besleme yollarına dikkat et birisinde kopukluk vs. varsa yine entegreler çalışmaz ! hatta entegrelerin arasını maket bıçağı ilede çizerek kontrol et...
yaptığın işleri aşamaları buraya bildirirsen sevinirim...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 28 Ekim 2011, 18:41:18 |
ByKaCaR
Onbaşı
|
 |
« Yanıtla #80 :» |
|
hocam ilk sunu soyleyım size ben isminizi kaldırıp kndi adımı yazdım gormussunuzdur bu konuda cok tepkı aldım ilk once bunun ıcın ozur dılerım dedıklerınızı sırasına gore uygulayıp yapıp sizi bilgilendirecem bu devreyi arastırdım ben yapılmıs muthıs ses aldıklarını soyluyorlar ılk baslarda bıraz problem cıkardım ama k.bkmyın kondansatorlerın bacaklarını kesmememın sebebı bn onu devreyı yapmadan once kutusunu bıle hazırladım kapasıtorlerı devreden farklı bır yere monte edeceğım dedıklerınızı uyguladığımda buraya not ederım tekrar saygılar . hocam ve de devreye uyguladıklarım : 1-35w 2*15vac ile denedım roleler tetıkledı cıkısa hop. bağladım hani hop. baglayınca cızr cızır edr ya hop. çalıstıgına dair ben de bagladım o ses geldı bilgisayarımdakı sesi iletmedi entegrelerde bi sorun olabilir dıe dusundum sonra da devreye baska bısey yapmadan buraya yazdım
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 29 Ekim 2011, 17:39:25 Gönderen: ByKaCaR »
|
|
|
|
|
| 16 Kasım 2011, 23:55:16 |
ordulu yahya
ordulu yahya
Süper Moderator
REP: 12
|
 |
« Yanıtla #81 :» |
|
isim yazma konusunda sorun yok kardeş o adkar da problem değil...
entegrelerin sağlam olup olmadıklarından emin isen kesinlikle başkar bir yerde kısa devre veya herhangi bişey var... devrende doğru bi şekilde volaj varmı ölçümlerini doğru bi şekilde yap...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 17 Kasım 2011, 14:31:58 |
chnslc
Asteğmen
|
 |
« Yanıtla #82 :» |
|
Hocam aslında yaşadığım bir şeyi söyliyim.bende bir ara budevreyi yaptığımda pc den bağladığımda ses alamamıştım istersen ses kaynağı olarak başka bir şey kullan.şahsen bu sorunu ben yaşadım.ama uğraşmadım başka bir anfi yaptım onu taktım pc ye.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 19 Kasım 2011, 15:15:10 |
qohezyon
Onbaşı
REP: 1
Paylaşım Güzeldir...
|
 |
« Yanıtla #83 :» |
|
bykaçar sen kapasitörlerini ölç istersen sağlam mı değil mi? Çünkü bu devreyi bana verdğnde denemem için devreye enerji verdiğimde trafo çok zorlandı zırıl zırıl ötüyordu yani devrnde kısa devre var bana kalırsa...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 19 Kasım 2011, 18:47:02 |
ByKaCaR
Onbaşı
|
 |
« Yanıtla #84 :» |
|
bykaçar sen kapasitörlerini ölç istersen sağlam mı değil mi? Çünkü bu devreyi bana verdğnde denemem için devreye enerji verdiğimde trafo çok zorlandı zırıl zırıl ötüyordu yani devrnde kısa devre var bana kalırsa...
ölçtüm bi problem yok bnm trafo da oyle bi ses gelmıyor artık sorun da yok devreyı mono olarak çalıstırdım stereo olarak ses vermıyor ama voltaj yetmıyor herkese tesekkurler
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 19 Kasım 2011, 22:39:52 Gönderen: ByKaCaR »
|
|
|
|
|
|