Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  Elektronizm > Elektronik > Ses Frekans  > Ses Amplifikatörleri > LM3886 ile Stereo HiFi Profosyonel Amplifikatör

Şu an bu konuyu görüntüleyenler
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: LM3886 ile Stereo HiFi Profosyonel Amplifikatör  (Okunma Sayısı 1951 defa)
08 Nisan 2011, 23:19:18
VOLDAHMET
er
*

REP: 3

Üyelik Bilgileri Offline
« :»

Arkadaşlar aslında devreyi uzun zaman önce çizmiştim fakat yoğun ısrarlar üzerine yayınlama kararı aldım.Devreyi ben dahil birçok kişi yaptı ve sorunsuz bir şekilde çalışmaktadır.Ton kontrol daha önce yayınladığım stereo V2 nin LM3886 ya uyarlanmış halidir.Devre üzerinde hoparlör geciktirici ve otomatik fan kontrol dahildir.Kullanacağınız gerilimleri ise lyt de görebilirsiniz.Benim tavsiyem tam güç için +-35Vdc yani yaklaşık 2x24Vac olanıdır.Entegreleri çok iyi bir şekilde soğutmakta fayda var yoksa aşırı ısıdan(70 derece) korumaya geçiyor...

Linkleri Görebilmek İçin Lütfen Üye Olunuz Yada Giris Yapınız

Dosyalara buradan ulaşabilirsiniz
08 Nisan 2011, 23:39:11
rugal
Onbaşı
*

REP: 1

Emre Bulat

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #1 :»

güzel görünüyor:D  teşekkürler emeğine sağlık
« Son Düzenleme: 08 Nisan 2011, 23:39:59 Gönderen: rugal » Logged

26 Nisan 2011, 06:57:37
d4rkn3ss
Onbaşı
*

REP: 2

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #2 :»

VOLDAHMET Ustam çıkışdaki 10 ohm ların üzerine sarılacak olan bobin çap sarım ne olacak bunu kısa zamanda yazarsan makbule geçecek..

Preamp ile ampli arasında izoleli kablo kullanmama karşın parazit alıyor preamp katında nasıl bir değişiklik yapabiliriz..

« Son Düzenleme: 26 Nisan 2011, 07:00:43 Gönderen: d4rkn3ss » Logged
26 Nisan 2011, 12:06:40
VOLDAHMET
er
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #3 :»

VOLDAHMET Ustam çıkışdaki 10 ohm ların üzerine sarılacak olan bobin çap sarım ne olacak bunu kısa zamanda yazarsan makbule geçecek..

Preamp ile ampli arasında izoleli kablo kullanmama karşın parazit alıyor preamp katında nasıl bir değişiklik yapabiliriz..

Kardeş kablon kaliteli ise sorun olmayacaktır.Devreyi bende yaptım ve herhangi bir parazit yok,Eğer çok fazla ise ton katının kazancını düşürüp amfinin kazancını arttırarak parazitleri önleyebilirsin.10 ohm un üstüne 1mm lik telden sarabildiğin kadar sar
26 Nisan 2011, 20:59:51
d4rkn3ss
Onbaşı
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #4 :»

Sağolasın tek çıkışta paraziti sorununu çözdüm diğer çıkışı takıp çalıştırdığımda ise sonuç hüsran oldu entegreyi yaktım kontrol ettiğimde dirençlerden 4r7 1w olması gerekirken 4k7 1w takmışım bu malzemeyi bana kakalayana kakmak istiyorum ama iş işten geçti burada bu direncin ne önemi var ki benim lm ye eyvallah dedirtti..

26 Nisan 2011, 21:03:11
VOLDAHMET
er
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #5 :»

Kardeş 4R7 diye bir direnç yok devrede.2R7 var.Eğer ondan bahsediyorsan çıkışı filtreliyorlar 100n kond. ile.LM yi yakma sebebin başkadır yüksek ihtimalle.Kısa devre vs. olabilir...
26 Nisan 2011, 21:22:50
d4rkn3ss
Onbaşı
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #6 :»

Kardeş 4R7 diye bir direnç yok devrede.2R7 var.Eğer ondan bahsediyorsan çıkışı filtreliyorlar 100n kond. ile.LM yi yakma sebebin başkadır yüksek ihtimalle.Kısa devre vs. olabilir...

Doğrudur 2R7 yazım hatası yapmışım inputlardaki 10uf ler ters takmışsın paraziti o yapıyor..

Kısa devre vs yok kartıda tinerle temizledim farklı şemaları inceliyorum açık devre şemasınıda eklersen oradan da bir kontrol yapayım.
26 Nisan 2011, 22:01:58
VOLDAHMET
er
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #7 :»

Kardeş ton katındaki en soldaki 10uF ın yönünü ters yapmışım evet.Devrenin şeması elimde yok,yani tek bi şema olarak.Amfi kısmının şemasını kolayca çıkarabilirsin.Devre denenmiştir ve sorunsuz çalışmaktadır.Dikkatlice kontrol et,mutlaka bir sorun vardır...
« Son Düzenleme: 26 Nisan 2011, 22:03:35 Gönderen: VOLDAHMET » Logged
27 Nisan 2011, 03:24:52
d4rkn3ss
Onbaşı
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #8 :»

Giriş çıkış boşta iken kaç amper çekmesi gerekiyor? devreye voltaj verdiğimde lm lerin ısınmaması lazım ama anında ısınıyor çakma gibi geldi bunlar bana.. devre elemanlarını değiştirmeye başladım sorun nerede çıkacak hayırlısı..

29 Nisan 2011, 04:12:06
d4rkn3ss
Onbaşı
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #9 :»

Evet amplim çalıştı LM ler patates çıktı demekki piyasada bir hayli çakması var bunun.. Testlerime bobin eklemeden yaptım sarmak yerinede piyasada hali hazır satılan 10 mH bobinden aldım 250w smps ile +-35v ile besleme verdim ses çok temiz kulaklarımın pasını alıyor fakat ses seviyesi düşük gibi geldi bana ne hikmetse 100w almak sanırım mümkün değil max üretici değeri 68w ancak verebiliyor olsa gerek ben bu kadar bile alamadım comp larda süper ötesi iken nasıl oldu anlamadım.. 300 gr aliminyum soğutucu ile 2 saat çalışmada ılık seviyeye ulaşmadı yani ısı gayet ideal fan minimum ısıya ayarladım o bile açmadı testlerime eklentilerime devam edeceğim 100w nasıl alacağım bakacağım merak ettim..

29 Nisan 2011, 11:52:09
VOLDAHMET
er
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #10 :»

Kardeş ilk önce hayırlı olsun.Evet LM nin piyasada oldukça çok sahtesi var,ben her ikisinide almıştım.Sahtesinde sesi fullediğimde bozma yapıyordu ama orjinalinde fullediğim halde bozma yok.Sesin az olması normal çünkü kazanç ideal olarak ayarlanmış.Eğer mp3 ten deniyorsan tam verim alman için ton kontrol devresinin kazancını arttırabilirsin.Diğer bir konu ise denediğin hoparlör çok önemli 30cm hop. bağlarsan ve sesi fullersen(kazanç arttırılmış olucak)gerçek kaliteyi görebilirsin.Ayrıca bir video çekip burada paylaşırsan yapacak arkadaşlara faydası olabilir.Şuan elimde olmadığı için ben çekemiyorum...
03 Mayıs 2011, 04:07:30
d4rkn3ss
Onbaşı
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #11 :»

Vidyo zorda resim ekleyeceğim vakit bulursam sözde vermiş olmayımda şu aralar bi kutuya yerleştirmeye çalışıyorum mereti..
22 Mayıs 2011, 03:02:28
mehmetali-8465
Onbaşı
*

REP: 1

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #12 :»

ellerine sağlık ahmet kardeş senin yaptığın bütün devreler güzel zaten
11 Aralık 2011, 14:53:18
FORESTER
Onbaşı
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #13 :»

arkdaşlar devreyi bitirdim ancak çıkıştan dip gürüldüte dahil  en ufak bir ses alamadım.sebebi nedir sizce.anfi üzerindeki 2 ade 22k potların görevi nedir.yardımcı olursanız sevinirim.
11 Aralık 2011, 15:45:03
kelleawcisi
Süper Moderator
*

REP: 20

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #14 :»

keşke öncelikle anfiyi iyice araştırsaydın ve o şekilde yapmaya başlasaydın. sağ taraftaki pot fan devresinin çalışma ısıl aralığını ayarlamanı sağlar. ortadaki ise gecikme rölesinin nekadar erken yada geç tetikleneceğini belirliyor. öncelikle şunları kontrol ettin mi? ;
-sen voltajı verdiğinde röle çekiyor mu?
-tonkontrol devresini yaptın mı? yaptıysan sadece tonkotrolün çıkışına bir kulaklık bağladığında ses alabiliyor musun?
-tonkontrol sağlam ise anfiyi kontrol et. voltajın ve ses sinyalinin entegrelere sağlıklı şekilde ulaştığına emin ol.
11 Aralık 2011, 22:24:04
FORESTER
Onbaşı
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #15 :»

keşke öncelikle anfiyi iyice araştırsaydın ve o şekilde yapmaya başlasaydın. sağ taraftaki pot fan devresinin çalışma ısıl aralığını ayarlamanı sağlar. ortadaki ise gecikme rölesinin nekadar erken yada geç tetikleneceğini belirliyor. öncelikle şunları kontrol ettin mi? ;
-sen voltajı verdiğinde röle çekiyor mu?
-tonkontrol devresini yaptın mı? yaptıysan sadece tonkotrolün çıkışına bir kulaklık bağladığında ses alabiliyor musun?
-tonkontrol sağlam ise anfiyi kontrol et. voltajın ve ses sinyalinin entegrelere sağlıklı şekilde ulaştığına emin ol.

Voltaj verdiğimde rolede herhanbi bir ses yok
ton kontrol devresininin kartını çıkardım ama henüz yapmadım.
Verdiğiniz önbilgiler için teşekür ederim.sizinde dediğiniz gibi roleden kaynaklanıyor alabilir.deneyip sonuçları size bildireceğim.fikir vermesi açısından üstten ve alttan fotolarını ekledim.
19 Aralık 2011, 15:56:17
tolga
er
*

REP: 0

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #16 :»

bu devreyı aylardır kullnıyoım  mukemmel  bır performansla calısyo msn ekle yardımcı olayım ıstersen ahmede tsk   edıyorum
19 Aralık 2011, 17:44:18
FORESTER
Onbaşı
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #17 :»

bu devreyı aylardır kullnıyoım  mukemmel  bır performansla calısyo msn ekle yardımcı olayım ıstersen ahmede tsk   edıyorum

Kardeş ilgin çini teşekkür ederim.Benim sorun büyük ihtimalle roleden kaynaklanıyor.Bu gün yarın roleyi temin edip deneyeceğim.Yine sonuç alamaz isem yardımlarınıza başvururum.
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Elektronizm | Powered by SMF 1.1.13.
© 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.184 Saniyede 21 Sorgu ile Oluşturuldu (Pretty URLs adds 0.031s, 2q)

Elektronizm Çöl Atesi v3 by rallyproco