| 03 Şubat 2009, 23:44:21 |
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
REP: 65535
kimin ne olduğu hiç önemli değil insan olsun yeter
|
 |
« :» |
|
Arkadaşlar hepinizin bildiği gibi BTX 250 güzel bir bass amfisi sitede dolaşan şemayı denedim nitekim çalışmadı derken şemadaki bir iki hatayı çözdüm ve devreyi çalıştırdım gayette başarılı bir devre bass amfisi olarak 2 ohmda sürdüm devrenin girişinde muhakkak aktif filtre olmalı yoksa devreden gereken verimi alamazsınız devrenin LYT denenmiştir şahsım tarafından,resimler ve Video ektedir... Resim Linkleri Görebilmek İçin Lütfen Üye Olunuz Yada Giris YapınızVideo Linkleri Görebilmek İçin Lütfen Üye Olunuz Yada Giris YapınızFilm
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 22 Şubat 2011, 01:33:51 Gönderen: erhan739 »
|
|
emek hırsızlığı cart curt bunlar hep boş elinde olanı ortaya koyan bu memleket için yüreğinide ortaya koymuş olur...
|
|
|
| 04 Şubat 2009, 01:12:08 |
bariselektronik
Onbaşı
REP: 14
|
 |
« Yanıtla #1 :» |
|
abi devre güzel duruyor bi ara denemek lazım.. ama bazı elemanların değerlerini yazmamışsın istersen bir kontrol et ;)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 04 Şubat 2009, 01:28:14 |
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
|
 |
« Yanıtla #2 :» |
|
barış iyi ayıktırdın beni indirenler tekrar indirsin ilk yüklediğimi klasör içinden yüklemişim onda BD serisi trler ters datasını phılıpse göre çizmiştim oda tr e göre ters çıktı düzgün olanı şu an yükledim bunu indirin...
|
|
|
|
|
|
emek hırsızlığı cart curt bunlar hep boş elinde olanı ortaya koyan bu memleket için yüreğinide ortaya koymuş olur...
|
|
|
| 04 Şubat 2009, 02:37:50 |
cexzafatih92
Süper Moderator
REP: 10020
Allah Türk' ü korusun ve yüceltsin...
|
 |
« Yanıtla #3 :» |
|
saol hocam cok güzel olmuş devre eline sağlık trafonda güzel fabrika sarımı bişey güzelmiş kolay gelsin...
|
|
|
|
|
|
cCc Faty^EsmerAy^ cCc
C* Dalgalan Nazlı Hilal C*
|
|
|
| 04 Şubat 2009, 03:02:56 |
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
|
 |
« Yanıtla #4 :» |
|
eyvallah fatih ewet trafo 2x39 AC 400VA fabrikasyon bir asansör panosundan çıkma :)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 04 Şubat 2009, 13:50:19 |
yunus_emre
Başçavuş
REP: 12
 |
« Yanıtla #5 :» |
|
çok güzel eline saglık. bu yeni çıkan protesu programı 7,3 wersiyonu eski wersiyonları açarmı 7,1 i misal
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 04 Şubat 2009, 17:01:05 |
cexzafatih92
Süper Moderator
|
 |
« Yanıtla #6 :» |
|
toprak hocam yine pionerla kepenkleri sallamışsın videoda...  valla süper hocam tekarar eline sağlık...
|
|
|
|
|
|
cCc Faty^EsmerAy^ cCc
|
|
|
| 04 Şubat 2009, 19:50:54 |
bariselektronik
Onbaşı
REP: 14
|
 |
« Yanıtla #7 :» |
|
çok güzel eline saglık. bu yeni çıkan protesu programı 7,3 wersiyonu eski wersiyonları açarmı 7,1 i misal
kardeşim üst versiyonlar herzaman alt versiyonları açar ;) banada vesile oldu 7,4 kurdum bende..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 04 Şubat 2009, 22:41:58 |
sezer1247
Admin
REP: 65533
|
 |
« Yanıtla #8 :» |
|
toprak bitirmişsin sonunda nasıl çalışması sesi fln nasıl test videosunu bekliyorum ona göre 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 04 Şubat 2009, 23:39:53 |
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
|
 |
« Yanıtla #9 :» |
|
sezer test videosu aşağıda linkte var videodanda anlaşılacağı gibi kapalı mekanda ufak çaplı deprem yapabiliyor tabi bassları dinlerkan bastan başka her sesi duyuyorsunuz nedenini bir çoğunuz biliyordur video çekimi esnasında kullanılan cihazın üzerindeki mic. ordaki alt frekansı okuyamıyor haliyle çok garipmiş gibi ses geliyor işi bilenlerde camların darabaların sallanmasından yola çıkabilir... Amfinin kalitesine gelince bu şemayı LANZAR 1200 die bir marka ve İnfinity diye bir oto amfi markasıda kullanmış şema aynı komponent değişik sadece amfinin boşta yada seste herhangi bir dip gürültüsü yok elime geçen herhangi bir aktif filtre ile denedim bu takanın melody'den çizdiği filtre bu filtreyi başka amfidede denemiştim faz kayması oluştu bu amfide öyle bir sorunla karşılaşmadım amfinin girişinde güzel bir ön yükselteç ile güzelde ses amfisi olacağına inanıyorum zaten şimdiden başka bir versiyona başladım çıkışlarda 5200-1943 çiftini deneyeceğim çizim tamamen farklı girişte fatih arkadaşımızın en son yayınladığı ön yükselteç devresini kullandım birde devrenin girişine mono op amplı bir ton kontrol çizeceğim bass-tiz-volume olarak çıkışınada bir hop geciktirici duruma bağlı olarak hop korumada olabilir + besleme katını kendi üzerine çizeceğim bu aralar atolye temizliği ve yeni dizayn ile uğraşıyorum resimde gördüğünüz gibi çalışma masasının üzeri uçmakta şimdi herşey çok farklı bu devrenin geri kalan çiziminde zamandan dolayı yardımcı olabilecek gönüllür varsa paylaşım için burda yazsınlar devrenin amfi katı ön yükselteç katı çizimi bitti ton kontrol çıkış delay ve besleme katı çizimi var amfinin şu anki gücü 150w civarlarında önüne gireceğimiz ön yüseklteç ile bu güç 200w değerini bulacağını düşünüyorum herkese çalışmalarında başarılar...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 06 Şubat 2009, 00:10:51 |
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
|
 |
« Yanıtla #10 :» |
|
evet arkadaşlar sıradaki bir üst versiyon devrenin çizimi bitti düşündüğüm bir iki eklentiyi yapmadım besleme ve hop. delay. Üzerinde olan amfi katı pre amfi katı op amp ton kontrol katı devrenin şimdilik resimini ekliyorum denemeden sonra paylaşıma sunacağım... Linkleri Görebilmek İçin Lütfen Üye Olunuz Yada Giris Yapınız
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 06 Şubat 2009, 03:48:48 |
cexzafatih92
Süper Moderator
|
 |
« Yanıtla #11 :» |
|
eywllah hocam güzel olmuş ton kontrol katıda güzel ama sinyal zayıf gelir orda...
|
|
|
|
|
|
cCc Faty^EsmerAy^ cCc
|
|
|
| 06 Şubat 2009, 03:58:07 |
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
|
 |
« Yanıtla #12 :» |
|
ton katından sonra pre katıda var deneyelim bakalım dediğin gibi ton katının girişi kuru duruyor gerekirse çizimi değişirim..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 12 Şubat 2009, 22:34:11 |
nicaleus
er
REP: 1
 |
« Yanıtla #13 :» |
|
devreyi bastım, en yakın zamanda malzemeleri alıp tamamlayacağım. Sonuç ve resimleri elbette paylaşacagız :)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 12 Şubat 2009, 22:39:01 |
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
|
 |
« Yanıtla #14 :» |
|
çalışmalarında başarılar kolay gelsin malzemeleri değerinde kullan sonra hüsran olmayasın...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 28 Şubat 2009, 00:43:02 |
FORESTER
Onbaşı
REP: 2
|
 |
« Yanıtla #15 :» |
|
Arkadaşım malzemeler bugün geldi toplamaya başladım sonuçları buraya yazarım
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 02 Nisan 2009, 00:46:42 |
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
|
 |
« Yanıtla #16 :» |
|
arkadşalar şuan farkına vardığım bir durumu açıkılıyorum BTX amfinin en altta ekteki pcb sinde bir hata fark ettim devredeki mpsa trleri BC trlere çevirirken bir bacakta bağlantı hatası varmış düzeltilmiş pcb linkte ekliyorum indirenler değiştirsinler... Not: hata bc639 1. ve 2. bacakların bağlantıları birbiri ile değiştirilmesi gerekiyor ekteki değiştirilmiştir... Linkleri Görebilmek İçin Lütfen Üye Olunuz Yada Giris Yapınız
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 05 Nisan 2009, 18:58:33 |
kelleawcisi
Süper Moderator
REP: 20
|
 |
« Yanıtla #17 :» |
|
arkadaşlar devre tarafımca denenmiştir.. gözlerime inanamadım jblgt4 ağlıyordu valla.girişte normal bir aktif filtre kullandım.ve +-50v ile besledim sonuç gerçekten inanılmazdı evde oynamadık cam çerçeve kalmadı.şimdi stereo olarak yapıcam ve şener abinin önerdiği bir filtre ile kutuluyacağım. arkadaşlar kalite istiyorsanız muhakkak yapmanızı öneriyorum.tekrar teşekkürler şenerabi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 05 Nisan 2009, 19:34:43 |
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
|
 |
« Yanıtla #18 :» |
|
rica ederim mesut hayırlı günlerde kullanman dileğiyle boyundan büyük iş diye buna derler değilmi :D
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 05 Nisan 2009, 20:05:32 |
kelleawcisi
Süper Moderator
|
 |
« Yanıtla #19 :» |
|
abi doğrusu devre elime geldiğinde hayret nekadar küçük demiştim  tam ölçüsü 9.5-8cm ama jbl den kokular gelince ciddiyeti anladım  ee proje jblden emekde xXxTOPRAK tan olunca sonuç kaçınılmaz 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 06 Mayıs 2009, 16:24:16 |
kelleawcisi
Süper Moderator
|
 |
« Yanıtla #20 :» |
|
buyrun arkadaşlar buda benden bir test videosu video pek tatmin edici değil kusura bakmayın hem düzgün kameram yoktu hemde malum apartman ortamı uzun süre açmaya gelmiyor Linkleri Görebilmek İçin Lütfen Üye Olunuz Yada Giris Yapınız
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 06 Mayıs 2009, 18:52:03 |
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
|
 |
« Yanıtla #21 :» |
|
mesut link açılmıyor hata mesajı var...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 06 Mayıs 2009, 23:17:09 |
kelleawcisi
Süper Moderator
|
 |
« Yanıtla #22 :» |
|
abi linkte problem yok şansıma benden sonra mahkeme kararı ile erişim durdurulmuş dns değiştirerek izlenebiliyor yani varya toplumu köreltmek için ellerinden geleni yapıyorlar millet özgürce kendini anlatacak bi platform buldumu hemen engelleniyor 
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 06 Mayıs 2009, 23:25:28 Gönderen: kelleawcisi »
|
|
|
|
|
| 07 Mayıs 2009, 00:18:07 |
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
|
 |
« Yanıtla #23 :» |
|
ewet şimdi izleyebildim senin JBL i delirmiş ufacık devre :D
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 07 Mayıs 2009, 01:42:28 |
kelleawcisi
Süper Moderator
|
 |
« Yanıtla #24 :» |
|
videonun sonunda dikkat edersen koku geldi diyip kaydı bitirdim abi bide şu stereo bjt250 bitsinde jbl e veda edecem  hakkın rahmetine kavuşacak 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 07 Mayıs 2009, 02:32:04 |
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
|
 |
« Yanıtla #25 :» |
|
sanırım dediğin olacak yakarsan yolla saralım:D
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 13 Mayıs 2009, 12:29:16 |
sezer1247
Admin
REP: 65533
|
 |
« Yanıtla #26 :» |
|
toprak sende vardır bana çıkma hoparlör ayarla ya :) 30-38cm fln 307f yetmiyor bana birde şunun farkına vardım en son yaptığım devrede benim pioneer portlu hazır mdf kabindeydi sese biraz yüklenince porttan çıkan hava sesi bozuyor gerçi geniş alanda denedim kurulamadan amfiyi arabada deneme imkanım olmayacak ama portunu kapatınca ses dahada toklaşıyor kapalı kabin yaptırmayı düşünüyorum tanıdık marngoz var sen ne dersin bu işe :) gerçi sese yüklenince bozuluyor dedimde besleme olarak test ederken pc powersuppley i kullanıyordum bir ara çıkış voltajını ölçeyim dedim psu nun voltajı bas vurunca 9v a kadar iniyor  bu arada yaptığım oto amfisindeki filtre çok güzel ve basit benim çok hoşuma gitti açıkcası 
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 13 Mayıs 2009, 12:29:54 Gönderen: sezer1247 »
|
|
|
|
|
| 13 Mayıs 2009, 18:32:45 |
nicaleus
er
REP: 1
 |
« Yanıtla #27 :» |
|
arkadşalar şuan farkına vardığım bir durumu açıkılıyorum BTX amfinin en altta ekteki pcb sinde bir hata fark ettim devredeki mpsa trleri BC trlere çevirirken bir bacakta bağlantı hatası varmış düzeltilmiş pcb linkte ekliyorum indirenler değiştirsinler... Not: hata bc639 1. ve 2. bacakların bağlantıları birbiri ile değiştirilmesi gerekiyor ekteki değiştirilmiştir... Linkleri Görebilmek İçin Lütfen Üye Olunuz Yada Giris Yapınızah abi ah. bu devreyi iki kere bastımda aynı şeyi yapıyordu. demekki bu hatadanmış bidaha gözden geçirip bunu tekrar basıcam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 13 Mayıs 2009, 22:18:29 |
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
|
 |
« Yanıtla #28 :» |
|
nicaleus ewet kardeş devrede son bir değişiklik esnasında BC mpsa bacak bağlantılarında bir eksiklik olmuş benden kaynaklanan bir durum o nedenle yoksa devreyi bizzat yaptım ve yapan mesut arkadaşımızda var...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|