Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  Elektronizm > Elektronik > Ses Frekans  > Ses Amplifikatörleri > JBL BTX 250 AMFİ

Şu an bu konuyu görüntüleyenler
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1] 2 3
  Yazdır  
Gönderen Konu: JBL BTX 250 AMFİ  (Okunma Sayısı 7724 defa)
03 Şubat 2009, 23:44:21
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

REP: 65535

kimin ne olduğu hiç önemli değil insan olsun yeter

Üyelik Bilgileri Offline
« :»

Arkadaşlar hepinizin bildiği gibi BTX 250 güzel bir bass amfisi sitede dolaşan şemayı denedim nitekim çalışmadı derken şemadaki bir iki hatayı çözdüm ve devreyi çalıştırdım gayette başarılı bir devre bass amfisi olarak 2 ohmda sürdüm devrenin girişinde muhakkak aktif filtre olmalı yoksa devreden gereken verimi alamazsınız devrenin LYT denenmiştir şahsım tarafından,resimler ve Video  ektedir...
Resim

Linkleri Görebilmek İçin Lütfen Üye Olunuz Yada Giris Yapınız

Video

Film
« Son Düzenleme: 22 Şubat 2011, 01:33:51 Gönderen: erhan739 » Logged

emek hırsızlığı cart curt bunlar hep boş elinde olanı ortaya koyan bu memleket için yüreğinide ortaya koymuş olur...
04 Şubat 2009, 01:12:08
bariselektronik
Onbaşı
*

REP: 14

Üyelik Bilgileri WWW Offline
« Yanıtla #1 :»

abi devre güzel duruyor bi ara denemek lazım.. ama bazı elemanların değerlerini yazmamışsın istersen bir kontrol et ;)
04 Şubat 2009, 01:28:14
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #2 :»

barış iyi ayıktırdın beni indirenler tekrar indirsin ilk yüklediğimi klasör içinden yüklemişim onda BD serisi trler ters datasını phılıpse göre çizmiştim oda tr e göre ters çıktı düzgün olanı şu an yükledim bunu indirin...

emek hırsızlığı cart curt bunlar hep boş elinde olanı ortaya koyan bu memleket için yüreğinide ortaya koymuş olur...
04 Şubat 2009, 02:37:50
cexzafatih92
Süper Moderator
*

REP: 10020

Allah Türk' ü korusun ve yüceltsin...

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #3 :»

saol hocam cok güzel olmuş devre eline sağlık trafonda güzel fabrika sarımı bişey güzelmiş kolay gelsin...

cCc Faty^EsmerAy^ cCc

C* Dalgalan Nazlı Hilal C*
04 Şubat 2009, 03:02:56
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #4 :»

eyvallah fatih ewet trafo 2x39 AC 400VA fabrikasyon bir asansör panosundan çıkma :)

04 Şubat 2009, 13:50:19
yunus_emre
Başçavuş
*

REP: 12

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #5 :»

çok güzel eline saglık. bu yeni çıkan protesu programı 7,3 wersiyonu eski wersiyonları açarmı 7,1 i misal

[kay]
Facebook >>>Elektronikçiler<<< Gurubu Hepinizi Bekleriz
[/kay]
04 Şubat 2009, 17:01:05
cexzafatih92
Süper Moderator
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #6 :»

toprak hocam yine pionerla kepenkleri sallamışsın videoda...

valla süper hocam tekarar eline sağlık...

cCc Faty^EsmerAy^ cCc

04 Şubat 2009, 19:50:54
bariselektronik
Onbaşı
*

REP: 14

Üyelik Bilgileri WWW Offline
« Yanıtla #7 :»

çok güzel eline saglık. bu yeni çıkan protesu programı 7,3 wersiyonu eski wersiyonları açarmı 7,1 i misal

kardeşim üst versiyonlar herzaman alt versiyonları açar ;)  banada vesile oldu 7,4 kurdum bende..
04 Şubat 2009, 22:41:58
sezer1247
Admin
*

REP: 65533

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #8 :»

toprak bitirmişsin sonunda nasıl çalışması sesi fln nasıl test videosunu bekliyorum ona göre 
04 Şubat 2009, 23:39:53
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #9 :»

sezer test videosu aşağıda linkte var videodanda anlaşılacağı gibi kapalı mekanda ufak çaplı deprem yapabiliyor tabi bassları dinlerkan bastan başka her sesi duyuyorsunuz nedenini bir çoğunuz biliyordur video çekimi esnasında kullanılan cihazın üzerindeki mic. ordaki alt frekansı okuyamıyor haliyle çok garipmiş gibi ses geliyor işi bilenlerde camların darabaların sallanmasından yola çıkabilir... Amfinin kalitesine gelince bu şemayı LANZAR 1200 die bir marka ve İnfinity diye bir oto amfi markasıda kullanmış şema aynı komponent değişik sadece amfinin boşta yada seste herhangi bir dip gürültüsü yok elime geçen herhangi bir aktif filtre ile denedim bu takanın melody'den çizdiği filtre bu filtreyi başka amfidede denemiştim faz kayması oluştu bu amfide öyle bir sorunla karşılaşmadım amfinin girişinde güzel bir ön yükselteç ile güzelde ses amfisi olacağına inanıyorum zaten şimdiden başka bir versiyona başladım çıkışlarda 5200-1943 çiftini deneyeceğim çizim tamamen farklı girişte fatih arkadaşımızın en son yayınladığı ön yükselteç devresini kullandım birde devrenin girişine mono op amplı bir ton kontrol çizeceğim bass-tiz-volume olarak çıkışınada bir hop geciktirici duruma bağlı olarak hop korumada olabilir + besleme katını kendi üzerine çizeceğim bu aralar atolye temizliği ve yeni dizayn ile uğraşıyorum resimde gördüğünüz gibi çalışma masasının üzeri uçmakta şimdi herşey çok farklı bu devrenin geri kalan çiziminde zamandan dolayı yardımcı olabilecek gönüllür varsa paylaşım için burda yazsınlar devrenin amfi katı ön yükselteç katı çizimi bitti ton kontrol çıkış delay ve besleme katı çizimi var amfinin şu anki gücü 150w civarlarında önüne gireceğimiz ön yüseklteç ile bu güç 200w değerini bulacağını düşünüyorum herkese çalışmalarında başarılar...

06 Şubat 2009, 00:10:51
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #10 :»

evet arkadaşlar sıradaki bir üst versiyon devrenin çizimi bitti düşündüğüm bir iki eklentiyi yapmadım besleme ve hop. delay. Üzerinde olan amfi katı pre amfi katı op amp ton kontrol katı devrenin şimdilik resimini ekliyorum denemeden sonra paylaşıma sunacağım...

06 Şubat 2009, 03:48:48
cexzafatih92
Süper Moderator
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #11 :»

eywllah hocam güzel olmuş ton kontrol katıda güzel ama sinyal zayıf gelir orda...

cCc Faty^EsmerAy^ cCc

06 Şubat 2009, 03:58:07
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #12 :»

ton katından sonra pre katıda var deneyelim bakalım dediğin gibi ton katının girişi kuru duruyor gerekirse çizimi değişirim..

12 Şubat 2009, 22:34:11
nicaleus
er
*

REP: 1

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #13 :»

devreyi bastım, en yakın zamanda malzemeleri alıp tamamlayacağım. Sonuç ve resimleri elbette paylaşacagız :)
12 Şubat 2009, 22:39:01
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #14 :»

çalışmalarında başarılar kolay gelsin malzemeleri değerinde kullan sonra hüsran olmayasın...

28 Şubat 2009, 00:43:02
FORESTER
Onbaşı
*

REP: 2

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #15 :»

Arkadaşım malzemeler bugün geldi toplamaya başladım sonuçları buraya  yazarım
02 Nisan 2009, 00:46:42
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #16 :»

arkadşalar şuan farkına vardığım bir durumu açıkılıyorum BTX amfinin en altta ekteki pcb sinde bir hata fark ettim devredeki mpsa trleri BC trlere çevirirken bir bacakta bağlantı hatası varmış düzeltilmiş pcb linkte ekliyorum indirenler değiştirsinler...
Not: hata bc639 1. ve 2. bacakların bağlantıları birbiri ile değiştirilmesi gerekiyor ekteki değiştirilmiştir...

05 Nisan 2009, 18:58:33
kelleawcisi
Süper Moderator
*

REP: 20

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #17 :»

arkadaşlar devre tarafımca denenmiştir.. gözlerime inanamadım jblgt4 ağlıyordu valla.girişte normal bir aktif filtre kullandım.ve +-50v ile besledim sonuç gerçekten inanılmazdı evde oynamadık cam çerçeve kalmadı.şimdi stereo olarak yapıcam ve şener abinin önerdiği bir filtre ile kutuluyacağım.
arkadaşlar kalite istiyorsanız muhakkak yapmanızı öneriyorum.tekrar teşekkürler şenerabi.
05 Nisan 2009, 19:34:43
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #18 :»

rica ederim mesut hayırlı günlerde kullanman dileğiyle boyundan büyük iş diye buna derler değilmi :D

05 Nisan 2009, 20:05:32
kelleawcisi
Süper Moderator
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #19 :»

abi doğrusu devre elime geldiğinde hayret nekadar küçük demiştim  tam ölçüsü 9.5-8cm ama jbl den kokular gelince ciddiyeti anladım 
ee proje jblden emekde xXxTOPRAK tan olunca sonuç kaçınılmaz 
06 Mayıs 2009, 16:24:16
kelleawcisi
Süper Moderator
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #20 :»

buyrun arkadaşlar buda benden bir test videosu
video pek tatmin edici değil kusura bakmayın hem düzgün kameram yoktu hemde malum apartman ortamı uzun süre açmaya gelmiyor  

06 Mayıs 2009, 18:52:03
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #21 :»

mesut link açılmıyor hata mesajı var...

06 Mayıs 2009, 23:17:09
kelleawcisi
Süper Moderator
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #22 :»

abi linkte problem yok şansıma benden sonra mahkeme kararı ile erişim durdurulmuş  dns değiştirerek izlenebiliyor
yani varya toplumu köreltmek için ellerinden geleni yapıyorlar millet özgürce kendini anlatacak bi platform buldumu hemen engelleniyor sinirli sinirli sinirli
« Son Düzenleme: 06 Mayıs 2009, 23:25:28 Gönderen: kelleawcisi » Logged
07 Mayıs 2009, 00:18:07
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #23 :»

ewet şimdi izleyebildim senin JBL i delirmiş ufacık devre :D

07 Mayıs 2009, 01:42:28
kelleawcisi
Süper Moderator
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #24 :»

videonun sonunda dikkat edersen koku geldi diyip kaydı bitirdim abi bide şu stereo bjt250  bitsinde jbl e veda edecem hakkın rahmetine kavuşacak  sinirli
07 Mayıs 2009, 02:32:04
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #25 :»

sanırım dediğin olacak yakarsan yolla saralım:D

13 Mayıs 2009, 12:29:16
sezer1247
Admin
*

REP: 65533

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #26 :»

toprak sende vardır bana çıkma hoparlör ayarla ya :) 30-38cm fln 307f yetmiyor bana birde şunun farkına vardım en son yaptığım devrede benim pioneer portlu hazır mdf kabindeydi sese biraz yüklenince porttan çıkan hava sesi bozuyor gerçi geniş alanda denedim kurulamadan amfiyi arabada deneme imkanım olmayacak ama portunu kapatınca ses dahada toklaşıyor kapalı kabin yaptırmayı düşünüyorum tanıdık marngoz var sen ne dersin bu işe :)
gerçi sese yüklenince bozuluyor dedimde besleme olarak test ederken pc powersuppley i kullanıyordum bir ara çıkış voltajını ölçeyim dedim psu nun voltajı bas vurunca 9v a kadar iniyor 

bu arada yaptığım oto amfisindeki filtre çok güzel ve basit benim çok hoşuma gitti açıkcası  ok
« Son Düzenleme: 13 Mayıs 2009, 12:29:54 Gönderen: sezer1247 » Logged
13 Mayıs 2009, 18:32:45
nicaleus
er
*

REP: 1

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #27 :»

arkadşalar şuan farkına vardığım bir durumu açıkılıyorum BTX amfinin en altta ekteki pcb sinde bir hata fark ettim devredeki mpsa trleri BC trlere çevirirken bir bacakta bağlantı hatası varmış düzeltilmiş pcb linkte ekliyorum indirenler değiştirsinler...
Not: hata bc639 1. ve 2. bacakların bağlantıları birbiri ile değiştirilmesi gerekiyor ekteki değiştirilmiştir...

ah abi ah. bu devreyi iki kere bastımda aynı şeyi yapıyordu. demekki bu hatadanmış
bidaha gözden geçirip bunu tekrar basıcam
13 Mayıs 2009, 22:18:29
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #28 :»

nicaleus  ewet kardeş devrede son bir değişiklik esnasında BC mpsa  bacak bağlantılarında bir eksiklik olmuş benden kaynaklanan bir durum o nedenle yoksa devreyi bizzat yaptım ve yapan mesut arkadaşımızda var...

17 Mayıs 2009, 01:16:38
kelleawcisi
Süper Moderator
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #29 :»

şener abi stereo devrede bitti tam bomba oldu son olarak kutulama kaldı
arkadaşlar sadece bir tr de terslik vardı düzeltilmiş çizimi toprak hocam yayınladı sadece güzelbir baskıya ve beslemeye ihtiyacınız var he bide sağlam bi hoparlöre düzgün bi crossla sürdüğünüzde olanlara inanamıyacaksınız
işte resimleri

Sayfa: [1] 2 3
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Elektronizm | Powered by SMF 1.1.13.
© 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.181 Saniyede 21 Sorgu ile Oluşturuldu (Pretty URLs adds 0.022s, 2q)

Elektronizm Çöl Atesi v3 by rallyproco