Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  Elektronizm > Elektronik > Ses Frekans  > Ses Amplifikatörleri > >>>TDA 7294 100 watt Minicik V3<<<

Şu an bu konuyu görüntüleyenler
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: >>>TDA 7294 100 watt Minicik V3<<<  (Okunma Sayısı 2662 defa)
02 Nisan 2010, 19:02:01
mustafax_001
Onbaşı
*

REP: 10

Üyelik Bilgileri Offline
« :»

TDA 7294 bilindiği üzere 100 watt verebilen entegredir yapan arkadaşlar bilirler gücünü,devre alıntı çalıntı değildir bizzat bana aittir ve tarafımca denenmiştir 3. versiyonu denenmiştir ve sorunsuz çalışmaktadır besleme olarak max simetrik 40 volt verin ideal olarak 2x24Volt 120 - 150 watt trafo kullanırsanız çok güzel verim alırsınız entegreyi mutlaka büyük soğutucuya bağlanmanız gerekiyor entegrenin kalitesi güzel ve distorsiyonu azdır
Yapıcak arkadaşlara kolay gelsin 

Versiyon3 Dosyalar

Linkleri Görebilmek İçin Lütfen Üye Olunuz Yada Giris Yapınız

Versiyon 1 Deneme Testi

Versiyon 2 Deneme Testi
« Son Düzenleme: 16 Mayıs 2011, 16:46:36 Gönderen: mustafax_001 » Logged

15 Temmuz 2010, 23:35:22
cexzafatih92
Süper Moderator
*

REP: 10019

Allah Türk' ü korusun ve yüceltsin...

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #1 :»

yapmışsın koymuşsun eline sağlık ilk yorum ebdnen olsun. gayet ufak ve güzel olmuş çizimin ancak devrenin ufaklığına aldırış edip sakın soğutmayı ufak koymayın çünkü deli gibi ısınıyo zalım  kolay gelsin..

cCc Faty^EsmerAy^ cCc

C* Dalgalan Nazlı Hilal C*
12 Ekim 2010, 21:58:26
erdal25893
Onbaşı
*

REP: 0

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #2 :»

emeğine sağlık güzel devre gayet ufak bencede fazla ısınıyo ufak soğutucu koymuştum ilk yaptığımda üzerinde silikon vardı eritti :) büyüdü gene ısınıyo oda voltaj fazla :D
27 Mart 2011, 04:45:49
sansar34
er
*

REP: 0

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #3 :»

hocam vallaha devreyı buradan aldım  sadece anfı devresını yaptım bıtek 470uF   kondasatr eksıktı onuda bozuk telefon sıprıntrından cıkardım :) devreye ıkı tane 12v 3a gucunde regulator bagladım basardım bu duygu gercekten super bısy :) herkeze tavsıye ederım arkadaslar hocam bıde orada 2 tane 10000uF kondastor kullandıgımız devreyı cozemedım ne devresı oldugunu cevap beklıyorum tesekkurler :)
27 Mart 2011, 09:11:50
fatih5734
FATİH
Süper Moderator
*

REP: 16

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #4 :»

Orada üzerinde 10 000uF kondansatörleri bulunan devre doğrultmaç devresi yani o amfiyi beslemek için kullanılan voltajı regüle(doğrultmak )için kullanlan besleme devresidir.Giriş çıkışlara bakarsak bunu rahatlıkla anlayabiliriz.

Kolay gelsin.

RAHMAN VE RAHİM OLAN ALLAH'IN ADIYLA.
27 Mart 2011, 22:47:24
rugal
Onbaşı
*

REP: 1

Emre Bulat

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #5 :»

yani bu devreyi lazer yazıcı cıktı kurup kullanabılırız deneyen calıstıran varsa yorum yazabilirmi?

06 Mayıs 2011, 16:39:44
ordulu yahya
ordulu yahya
Süper Moderator
*

REP: 11

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #6 :»

kardeşim eline sağlık güzel bir çalışma olmuş

15 Mayıs 2011, 21:40:17
chnslc
Asteğmen
*

REP: 7

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #7 :»

yani o doğrultmaç devresiyle acyi dcye çevirebiliyomuyuz...peki ac girişinde uzunca dikdörtgen bir parça var onun adı ve numarası varmıdır tam bilemiyorum ne olduğunu diyotmu acaba...

bu entegre ile 1562 nin kalitesi nasıl kıyaslama yapılırsa...
15 Mayıs 2011, 21:50:04
cexzafatih92
Süper Moderator
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #8 :»

yani o doğrultmaç devresiyle acyi dcye çevirebiliyomuyuz...peki ac girişinde uzunca dikdörtgen bir parça var onun adı ve numarası varmıdır tam bilemiyorum ne olduğunu diyotmu acaba...

bu entegre ile 1562 nin kalitesi nasıl kıyaslama yapılırsa...

o piayzasada hazır halde satılan köpü diyotlardan 4, 6, 8 amperlik olanları bu şekidle oluyo hangisi işine geliyosa onu al..

kg..

cCc Faty^EsmerAy^ cCc

16 Mayıs 2011, 12:45:04
chnslc
Asteğmen
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #9 :»

o piayzasada hazır halde satılan köpü diyotlardan 4, 6, 8 amperlik olanları bu şekidle oluyo hangisi işine geliyosa onu al..
8amper alsam işimi görürmü.çünki elimde 3 trafo var bunlarda bitanesi 17vac diğer ikiside 55 ve 60vac kondanstör seçimimi nasıl yapsam uygun olur...sinema sistemimde 17vac olanı kullancam simetriğe çevircem...55-60vac olanıda simetriğe çevirip bjt tipi anfi çalıştırıp kullancam.yani işin özü kaç v kaç mf kullanmam daha yerli olur...
« Son Düzenleme: 16 Mayıs 2011, 12:46:17 Gönderen: chnslc » Logged
16 Mayıs 2011, 13:10:21
cexzafatih92
Süper Moderator
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #10 :»

8amper alsam işimi görürmü.çünki elimde 3 trafo var bunlarda bitanesi 17vac diğer ikiside 55 ve 60vac kondanstör seçimimi nasıl yapsam uygun olur...sinema sistemimde 17vac olanı kullancam simetriğe çevircem...55-60vac olanıda simetriğe çevirip bjt tipi anfi çalıştırıp kullancam.yani işin özü kaç v kaç mf kullanmam daha yerli olur...

17vac olan için 2200mf 25v yeterli gelicektir 55-60 vac kaç wattır bilmyom ama güçlü bişey herhal 10000mf 80v veya 6800mf 80v tak yeterlidir..

cCc Faty^EsmerAy^ cCc

16 Mayıs 2011, 19:11:50
chnslc
Asteğmen
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #11 :»

55-60vac olan trafolar 250-300 w'lık dostum bedavaya aldım hepsini komşu dükkandaki asansör imalatcısı hurdaya atıyodu bende aldım ama voltaj girişinin 220yi bağladığım girişinde baskılı yazılan 380-0 vac yazıo bunu anlamadım açıkcası...ve 0-55 - 0-60 vac yazan uçlarda aldığım ac konumunda ölçtümğümde yarı volt gibi çıkıyo garip biraz buarada trafoya ekli elektronik hiç bir elemanda yok sade bir trafo olmasına reğmen yazan voltajı okuyamadım ölçüm cihazında...

4700uf 80v kondastörler var olmazsa onları bi denerim inş patlamaz :D
« Son Düzenleme: 16 Mayıs 2011, 19:25:42 Gönderen: chnslc » Logged
17 Mayıs 2011, 02:15:52
fatih5734
FATİH
Süper Moderator
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #12 :»

yok voltaja uygun baglarsan sorun yasmazsın sadece fıltren bıraz zayıf kalır ,belki ses te parazit olur zayıf bir ihtimal ama bazen alabılıyor kondansator kalıtesıne gore.

24 Mayıs 2011, 13:16:53
chnslc
Asteğmen
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #13 :»

Hocam ben sadece ac-dc doğrultmaç tarafını yaptım ama bilmediğim bir şey var bu devre aynı zamanda asimetrik çıkışı olan trafoyu simetriğe çeviriyormu öncelikle çeviriyosada nasıl çevirebiliriz....bana simetrik voltaj lazım ama bendeki trafo asimetrik yani 2 uçlu,simetrik gibi 3 uçlu değil bende trafomdan gelen 2 ucu sarı ve kırmızı olarak işaretlediğim uçlara bağladım ve haliyle oradaki gnd yani yeşil rekteki uç boşta kaldı....bu devreyi size anlattığım şekilde yaptım sonuç olarak bir tarafta 40vdc diğer tarafta ise 25 vdc gibi bir değer aldım devre simetrik gibi oldu ama tuhaf olan ise , bir uç yüksek voltajlı diğer uç ise düşük voltajlı...ben devreyi ilk denemek için delikli plaketin üzerinde yaptığım için ac gnd ac giriş tarafındaki gnd uçun ile dc gnd dc tarafındaki gnd kısmıyla birleştirmeyi unutmuşum bu olay devreye bir zarar verirmi yani köprü diyotu yakarmı tabi sonra farkına vardım birleştirdim ve yukarıda anlattığım sonuçlara ulaştım devre çalışıyor ama şuan dengesiz çalışıyor...
Ama şöyle bir durumda varki trafodan gelen 2 ucu devreye ac gnd ac yazan yerdeki ac (sarı) ve gnd (yeşil) bölgeleri kullanarak yani diğer ac ucu yani (kırmızı uç ) boş bırakılarak kullandığımda çıkışta sorunsuz +60vdc , gnd , -60vdc ölçebiliyorum.bunun asılı nedir olması gereken nedir bilgi verebilirmisiniz.en sağlıklı uygulama hangisi ne yapmalıyım...
« Son Düzenleme: 24 Mayıs 2011, 14:49:55 Gönderen: chnslc » Logged
24 Mayıs 2011, 16:54:25
cexzafatih92
Süper Moderator
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #14 :»

asimetrik trafonu bu doğrultmaça göre uyarlaman için en doğru bağlantı ac girişleri birleştirip trafonun 1. çıkışına bağlıyacaksın
boşta kalan gndyi ise trafonun 2. çıkışına takıcaksın. bu şekilde simetrik çıkış elde edebilirsin.. kg..

cCc Faty^EsmerAy^ cCc

25 Mayıs 2011, 12:51:26
chnslc
Asteğmen
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #15 :»

sağol fatihcim teşekkürler sayende sistem çalıştı tam istediğim gibil 
« Son Düzenleme: 25 Mayıs 2011, 14:01:50 Gönderen: chnslc » Logged
03 Eylül 2011, 17:05:24
chnslc
Asteğmen
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #16 :»

Watt olarak ve çalışma voltajını hesaba katmadan bir yorum yapılırsa ses kalite ve temizliği bakımından LM3886,TDA7294 ve 1562mi sizce hangisinin sesi daha temiz ve kalitelidir...ben bas için değil sadece  mid ve tiz için kullanıcağım oyüzden ses temizliğine önem veriyorum.örnek olarak vermek gerekirse mesela bir filmde cam kırılma sahnesini hayal edin,bunu hangi entegre daha temiz ve kaliteli olarak albilirim...

Link yenilenebilirmi rica etsem...

Bu arada aklıma gelmişken bir şey sorayım.hocam şimdi ben anfi yapmayı düşünüyorum  250 rms mono bjt ve 4 adet LM3886 ,7294,1562 lerden biri ile arabada kullanmalık 4+1 amp yapmayı düşünüyorum 4ch ses 1ch de baslarda kullancam...bjt li anfi beslemem 2x45dcv bu entegreleride aynı voltajda çalıştırabilirmiyim..
« Son Düzenleme: 04 Eylül 2011, 13:28:12 Gönderen: chnslc » Logged
04 Eylül 2011, 20:55:53
fatih5734
FATİH
Süper Moderator
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #17 :»

Entegrelerin orjinali yok piyasada hani öyle çokta umutlanma çok net bir ses alırım diye ben tda7294 kullandım ilk yaptığım çok güzel ve temizdi kartı küçültmek için yeniledim sonrasında aldığım 4 entegrede de parazit oldu.Belki benim devremde sıkıntı vardır diye eski karttan yaptım sonuç gene hüsran kaldırdım attım çöpe anlayacağın bulabilirsen orjinal TDA benim favorimdir.O beslemeler boylarını aşar o entegrelerin datasheetlerınde uygun voltaj sınırları var onları incelersen daha sağlıklı olur.

06 Eylül 2011, 12:35:20
chnslc
Asteğmen
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #18 :»

Peki senin bir önerin olsa ne önerirdin.birde ben 1000w lık bir smps yapıcam çizimlerim bitmek üzere bittiğinde eklicem elimde harward anfi var 400+400 olanın kasası bunun içini söktüm yazılarını felan söktüm polisajcıya vericem anfinin dışı parlak olsun diye ve frezede anfi içini genişlettim yaptığım kart sığabilsin diye ve bu kombinde 4adet tda7294 ve 1 adet 250 rms bjt+cross bir anfi de yapıcam bunların hepsini tek tek yapıp sonrasında bir plakete toplıcam ve bunlara surround özelliğide eklicem anfinin arka 2 kanalı surround özellikli olcak elimde birkaçtane devre var LA1150 LA2615 devrelerinde birtanesini eklicem surround özelliği olarak aynı zamanda anfinin 5ch dc koruması olacak bunların hepsini eklicem şuanda tek bir dosya halinde topluyorum sistemi :D ...dizcovery channeli izliye izliye baştan tasarım yapma isteği geldi anfinin ilk bozuk ve pis yani hurda haliyle son halinin resimlerini içeren ve bu arada yapılan işçiliğide frezeleme olsun yapılan bütün bir işçiliği video olarak eklicem birnevi belgesel gibi :D konu biraz şaştı :D yalnız bu anfi için düşündüğüm tek şey şu bu tda ları tek smps üzerinde nasıl regüle edicem/edebilirim çünki bjt yi 45 0 45 ile çalıştırmayı düşünüyorum.tda ise buna dayanamaz...yada 4tane 1562 entegresinden yapıp 12v ile çalşıştırcam...
06 Eylül 2011, 13:31:09
fatih5734
FATİH
Süper Moderator
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #19 :»

Projen çok keyifli :) kolay gelsin öncelikle dediğim gibi diğer entegreleri kullanmadım ben  ama benim favori entegrem tda dır dağdan soldan duyuyorum hani genel kaide tda dan yana tutulan ve kalıtelı entegre ben 12 0 12 v ac ıle besledım dc 15-16 v cıvarı ıdı ben sesine doyamadım entegrenin yaklaşık 3/1 lik güçte kullandım gayet hoştu tatmin etti beni sende öyle kullanabilirsin 4 tane kullanacak mıssın zaten seni uçurur evde o :)

06 Eylül 2011, 17:41:47
chnslc
Asteğmen
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #20 :»

yok bu yukarıda anlattığım sistemi arabada kullanıcam    evde bu sistemi dinleyemem yoksa cıngal çıkartırlar apartman sakinleri   sistem olarak birşey demedin ama   smps çıkışında resimdeki gibi bir regüle devresi kullansam ne olur acaba.bu regüle devresini 45 0 45 çıkışlı smpsin çıkışına taktığım zaman 15 0 15 alabiliyorum ama bunu cross çalıştırmak için kullanıyorum...yada dediğim gibi 7294 ten vaz geçip 1562 yapmak ama oda 23$ :( bilseydim 5tl iken alırdım stok yapardım  altından daha fazla kar yaptı 
« Son Düzenleme: 06 Eylül 2011, 17:45:55 Gönderen: chnslc » Logged
06 Eylül 2011, 20:06:00
fatih5734
FATİH
Süper Moderator
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #21 :»

"projen keyıflı dedım :)" cam kırlması demişsin ama yüksek band da o ses tda alt frekanslarda daha basarılı gıbı bi kere olsun dıyorsan bırer tane yapıp deneyebılırsın :) maksat tecrube olsun,o besleme iyidir tda için bana kalırsa tam güç hiçbirzaman iyi olmuyo yarı kapasite daha sağlıklı her zaman  o fiyat adet fiyatı mı yahu :)
« Son Düzenleme: 06 Eylül 2011, 20:07:55 Gönderen: fatih5734 » Logged

07 Eylül 2011, 14:15:58
chnslc
Asteğmen
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #22 :»

Yanlışlıkla 23$ yazmışım    fiyatı 23 TL bende sonradan jeton düştü   peki yukarıdaki regüle devresi  ile 7294 çalışırmı yani...tek sorun bu sistemde bi bu olayı düşünüyorum.ama olmazsa ya bjt den yapıcam aynı parayı tutuyo bjt tr lerden elimde var olmazsa ilk dediğim gibi diğer 4ch yide sırf 45 0 45 için bjtden yapıcam gerçi minik bi çizim yaptım ebatları 5x6cm lik bir dikdörtgene sığdırdım    olmazsa bu devreden 4 tane yapıcam bir entegreye 23tl vermek istemiyorum açıkcası. bide 100TL yi buluyo 4ch.ama geriye 2 seçenek kalıyo eğerki 7294ü yukarıdaki regüle çalıştırabilirse,ya böyle yapıcam sonrasında seçenek olarak ya TDA7294 yada LM3886 dan 4ch yapıcam.yada 4ch 5200-1943 ile bjt anfiden yapıcam bu konuda biraz kararsızım  

birde ekstra olarak surround hakkında bir sorunum var.
LA2615 in datasheet inde anlamadığım bir kaç şey var.

1)      15. ve 16. pin deki R direncinin değeri nedir ?
2)      2. ve 3. pindeki H/L nedir anlamadım...devre hakkında hiç bir bilgim yok çalışır hale nasıl getirilir bilemiyorum ?
3)      1.pindeki on/off komutunu nasıl aktif hale getiriyoruz birtane swich ile GND ye mi bağlıyoruz ?
4)      bu devrede özellik modu varmı ?

ikinci entegre olarakta LV1150 3D entegfter sini kullanıcam bunlar deneme devresi beğendiğimi anfime eklicem.

« Son Düzenleme: 07 Eylül 2011, 14:33:55 Gönderen: chnslc » Logged
12 Eylül 2011, 16:19:41
chnslc
Asteğmen
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #23 :»

devreyi yaptım güzel çalışıyor ama tizler gayet iyi denilebilir yalnız sesi tavan yapınca ses bir hayli bozuluyor hopdan olma olasılığı yok çünki bjt 150rms e dayanıyo   besleme ise 40 0 40 vdc kullandım :D ama voltaj ayarlaması yapabilirim trafomda değişik değerde voltaj uçları mevcut.şimdi denicem voltajdanmı ses bozuluyor acaba,bende merak ettim açıkcası.kesin çakmadır bu entegre   bana orji denk gelmez çünki.birde lm3886 yı yapıcam bakalım o nasıl olcak.aynı hoparlörlerde ses denemesi yapıyorum sıra sıra ses denemesi yapıyorum ilk bjt sonra tda 1554-8562-1562-7294 deniyorum birde lmyi yapıcam bakalım nasıl birşey olcak   hertaraf anfi doldu yahu  ^' eskiden uygun voltajı ve wattlı bir trafom yoktu olunca sınır ortadan kalktı  

yalnız bu surround olayını çözemedim bir türlü çok canımı sıkıyor birsürü entegre isimleri var ama kendileri yok karaköyde bile.tdanın bi entegresini buldum 42 bacaklı   maaşallah   yaptım zama çalıştıramadım ses bile alamadım kesin biyerlerde yanlışlık vardır.ama bazı bacaklarda anlamadığım terimler vardı onları anlamadığım içinde müdahale yapamadım...

aklıma bir fikir geldi acaba bu linkdeki gibi bir cihaz alıp bu cihazın ses çıkışını anfinin girişine bağlasam aradığım özelliği bulmuş olurmuyum.lütfen bir bilgi verin rica ediyorum yanlız bu cihazda şöyle bir oynama yapıcam entegrelerin datasheetlerini bulup stereo araba teybinin çıkışını bu cihaza gircem bu cihazın ses çıkışınıda oto anfime bağlıcam haliyle arabada müzikleri dolby ve dts özellikli dinleye bilme gibi bir durumum olmuş olcak,bana göre.ama tabiki bunu yapmak nekadar mümkün oda ???

http://www.sahibinden.com/en/listing/alisveris-ev-elektronigi-ev-sinemasi-yamaha-natural-sound-dvd-player-model-dvd-s510-58661091/detail/

http://www.sahibinden.com/en/listing/alisveris-ev-elektronigi-ev-sinemasi-toshiba-dvd-player-sd-270-50tl-58702602/detail/

yada diğer bir fikir ise şu pc ses kartları var mesela creative live value gibi bir ilave yapsam nasıl olur.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-masaustu-creative-sound-blaster-live-5-1-ses-karti-56038242/detay/?
« Son Düzenleme: 12 Eylül 2011, 17:12:36 Gönderen: chnslc » Logged
26 Kasım 2011, 12:51:00
chnslc
Asteğmen
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #24 :»

mustafax_001 kardeş link yenilermisin rica etsem.

Hocam birde şu 2 denemedeki müziğinde adını versen çok makbule geçer :D
« Son Düzenleme: 05 Aralık 2011, 15:50:15 Gönderen: chnslc » Logged
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Elektronizm | Powered by SMF 1.1.13.
© 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 1.521 Saniyede 21 Sorgu ile Oluşturuldu (Pretty URLs adds 1.094s, 2q)

Elektronizm Çöl Atesi v3 by rallyproco