Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  Elektronizm > Elektronik > Ses Frekans  > Ses Amplifikatörleri > DXAMP 2sc5200 bass ampli...

Şu an bu konuyu görüntüleyenler
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: DXAMP 2sc5200 bass ampli...  (Okunma Sayısı 612 defa)
23 Temmuz 2011, 21:51:56
efedemirci
Onbaşı
*

REP: 1

Üyelik Bilgileri Offline
« :»

Arkadaşlar devreyi yanılmıyorsam 320 volttan aldım ve kurdum. Bugün yaptığım smps ile çalıştırdım . Sorun çıkmadı yalnız çıkış trleri ısındı biraz bu normalmidir acaba? Fan takmadım henüz. Resimler aşağıda. Devre DXAMP diye geçiyor daha önce bakan oldumu? Arkadaşlar devre on numara basslar süper. +50 -50 voltla besledim devreyi işyerinde next ses sisteminin hoparlörüne bağladım arkadaşlar sese hayran kaldı. Sesi sonlayamadım hop dayanmıyor. Toprak'ın crossover i kullandım süper oldu. Tok bi sesi var. Devrtede vr1 500ohm kullanılmış sanırım 1k kullanılırsa base ayarı daha iyi yapılabilir. İlk taktığım trimpot ile tam ayar yapamadım sanırım sorunluydu. İkinci taktığım 500ohm trimpot ile ayarı 0.6 ya düşürdüm biraz küsüratı var 1k trimpot ile tam hassas bir ayar yapılabilir kanımca ama elimde yok şu an. Ama bu haliyle fan taktım gayet iyi çalışıyor ısı sorunu bi nebze halledildi. Fansız çalıştırmayın aksi taktirde cuff... Smps de moslar uçtu ve çıkış trlerinde o kadar ısınma olmuşki kokudan farkettim bi iki tanesi yanmış. Değiştirdim ve fanlı çalıştırdım 5 saat bi problem çıkmadı. VR yi 1k yapıp tam hassass bi ayar yapıldımı hiç bir problem kalmayacak. 5K ile denedim ısınma yoktu ama base gerilimi kararsız kalıyordu buda bass anfiyi sağlıklı çalıştırmadı ses kırılıyordu. VR1 i1k yapsak sorun düzelirmi acaba çünkü 500 ohmda son ayar ra kadar 0.650 yapabiliyorum. Tam 0.6 da dengeleyebilsem sorun kalmayaack sanırım.
« Son Düzenleme: 17 Ağustos 2011, 11:31:27 Gönderen: efedemirci » Logged
23 Temmuz 2011, 21:56:21
efedemirci
Onbaşı
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #1 :»

devre şeması daha öncede verilmiş sanırım... ben yinede ekliyorum...
24 Temmuz 2011, 23:30:22
sezer1247
Admin
*

REP: 65533

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #2 :»

girişe ses vermeden transistörlerin beyz lerindeki voltajı ölç 0.6v civarında bir voltaj olması gerekiyor daha yüksek voltaj var ise devrede skunet sıkıntısı vardır 
25 Temmuz 2011, 17:48:31
efedemirci
Onbaşı
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #3 :»

okuduğum değer 0.86 volt. Sorunu gidermek için ne yapmam gerekir acaba trler boşta iken çok ısınıyor ses girişi yapmadan... Ses girişi yapıp çalıştırdığımdada ısınıyor ama boşta çalıştığı kadar değil. Devrede ses temiz çıkıyor ama isi var işte... Ayarlı direnç turlu devrede ben burada bulamadım normal tek turlu taktım problem olur mu acep?
« Son Düzenleme: 25 Temmuz 2011, 18:22:50 Gönderen: efedemirci » Logged
25 Temmuz 2011, 18:21:36
Adnancoskun
Başçavuş
*

REP: 93

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #4 :»

VR1 ile ayar yaptığında beyz gerilimleri artıp azalıyor mu?
25 Temmuz 2011, 18:23:59
efedemirci
Onbaşı
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #5 :»

VR ile ayar yapabiliyorum base 0.6 volta düşürdüm ayarlayarak ama yine ısınma var. Sesde bozulma yok boştada yükdede denedim anladığım kadarıyla boşta iken daha çok ısınıyor.Fan taktım sorun giderildi ses olarak gayet iyi basslar güzel tam bi test etmem gerekiyor ısı var yine trlerde ama fanla sabitleniyor.
« Son Düzenleme: 26 Temmuz 2011, 20:11:31 Gönderen: efedemirci » Logged
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Elektronizm | Powered by SMF 1.1.13.
© 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.186 Saniyede 21 Sorgu ile Oluşturuldu (Pretty URLs adds 0.008s, 2q)

Elektronizm Çöl Atesi v3 by rallyproco