| 29 Mart 2009, 20:06:48 |
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
REP: 65535
kimin ne olduğu hiç önemli değil insan olsun yeter
|
 |
« :» |
|
ewet arkadaşlar yeni bir çalışmamı sizler ile paylaşıyorum devrenin çizimlerine dün gece başlamıştım bu günde denemesini yaptım devreyi sağda solda pek göremezsiniz çünki sabit bir şema deil bir çok şemayla benzeşebilir ama devrenin içinde bendende ufak tefek şeyler var devrenin orjinali melody nin 400w şemaısıdır orda MJ15003-15004 4+4 kullanılmış 2x70v 8ohmda 400w RMS vermiş devrede bias ayarı kısmını ben değiştirdim tr ler ile ayarlama yapılıyor ben devreyi sc-sa 2+2 çizdim denemede 1+1 tr kullandım hoparlörümden kokular geldi 25CM piooner wofer amfiyi 2+2 yapıp 2x55v ile besleyin 250w üzerine çıkarsınız girişine filtre yada ön yükselteç kullanın devrenin girişini pc ye bağladım ve hoparlörden boştaki sesi dinledim inanın ses yok desem yeridir ses ve bass kalitesi oldukça güzel sonuçtan memnun kaldım diyorum ve bunu kendime yapacağım amfide kullanacağım yapacak arkadaşlara kolay gelsin diyorum sıkıntı yaşayacağınız tek nokta sahte malzeme ve pcb basarken yollar yakın ben sorun yaşamadım takar takmaz çalıştı devre... Linkleri Görebilmek İçin Lütfen Üye Olunuz Yada Giris YapınızLinkleri Görebilmek İçin Lütfen Üye Olunuz Yada Giris Yapınız
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 18 Ekim 2009, 01:34:08 Gönderen: sezer1247 »
|
|
emek hırsızlığı cart curt bunlar hep boş elinde olanı ortaya koyan bu memleket için yüreğinide ortaya koymuş olur...
|
|
|
| 29 Mart 2009, 20:16:45 |
nicaleus
er
REP: 1
 |
« Yanıtla #1 :» |
|
eline sağlık abi...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 29 Mart 2009, 20:38:34 |
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
|
 |
« Yanıtla #2 :» |
|
sağolasın nicaleus bir iki ekleme daha devreden fazla güç çekmek isteyen devrenin çıkışına MJ15023-24 çiftini takarak devredeki voltajıda artırarak alabilirler yanlız 2x70 üzerine çıkılmaması gerekli bilginiz olsun voltaj artırılacağı zaman devredeki tek riskli eleman MPSA 13 tür onuda yüksek voltajlı muadili ile halledebilirsiniz diğer elemanlar sorun çıkarmayacaktır birde devrenin sol alt köşede HGND üzerinde 2k2 direnç 22k olacak yanlış yazmışım onu...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 29 Mart 2009, 21:26:24 Gönderen: xXxTopRaK »
|
|
emek hırsızlığı cart curt bunlar hep boş elinde olanı ortaya koyan bu memleket için yüreğinide ortaya koymuş olur...
|
|
|
| 30 Mart 2009, 01:24:16 |
yunus_emre
Başçavuş
REP: 12
 |
« Yanıtla #3 :» |
|
eline saglık şener abi güzel çalışma bende yakında bunu yapıcam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 30 Mart 2009, 12:31:41 |
gokhan0101
Admin
 |
« Yanıtla #4 :» |
|
elıne koluna beynine saglık kardesım basarılı proje herzamanki gibi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 30 Mart 2009, 22:07:28 |
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
|
 |
« Yanıtla #5 :» |
|
elıne koluna beynine saglık kardesım basarılı proje herzamanki gibi
eyvallah kardeşim sağolasın cidden ses kalitesi olarak başarılı bir amfi oldu yunus sanada burdan cevap vereyim bu amfiyi her amfi gibi otoda kullanabilirsin gerekli beslemeyi sağladıktan sonra hiç bir sıkıntı olmaz ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 30 Mart 2009, 23:36:40 |
FORESTER
Onbaşı
REP: 2
|
 |
« Yanıtla #6 :» |
|
Arkadaşlar link çalışmıyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 30 Mart 2009, 23:46:56 |
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
|
 |
« Yanıtla #7 :» |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 31 Mart 2009, 13:38:41 |
debug
Onbaşı
REP: 0
|
 |
« Yanıtla #8 :» |
|
elıne saglık hocam dewre kucuk vede guclu olmus kucuk olması cok ıyı bence 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 31 Mart 2009, 14:40:12 |
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
|
 |
« Yanıtla #9 :» |
|
ewet debug ben devrede genelde seramik kapasite kullanıyorum onda dolayıda baya bir fark ediyor yollarda baya yakın oldukça küçük oldu yani devre için 0.1R 5w bulamayanlar 0.22R 5w kullanabilirsiniz...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 01 Nisan 2009, 05:13:54 |
adem55
er
 |
« Yanıtla #10 :» |
|
sener usta devre 8 ohmda kc watt verıyor
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 01 Nisan 2009, 16:27:13 |
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
|
 |
« Yanıtla #11 :» |
|
adem kardeş devrenin orjinal şeması 4+4 MJ15003-15004 ile 8ohmda 400 RMS değerini vermiş bunu 3+3 ilede verir ısıyı stabilize edersin güzelde olur orjinal şemayı aşağıya ekliyorum bir göz at kardeş ama cidden niyetin varsa öyle üfürükten 300 500w amfiler gibi değil ses olarak süper kaliteli şema basit görünsede şemada güzel bir özellik var giriş pre katının 2x beslemesi BC trler ile regüle edilerek gayet temiz olarak verilmiş buda THD oranını çok aşağılara çekmekte tavsiye ederim... Not: Devredeki SD ve SB transistörlerin yerine birebir BD139 ve 140 kullanılabilir... Linkleri Görebilmek İçin Lütfen Üye Olunuz Yada Giris Yapınız
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 01 Nisan 2009, 19:44:40 Gönderen: xXxTopRaK »
|
|
|
|
|
| 01 Nisan 2009, 19:09:54 |
asma
Onbaşı
REP: 6
|
 |
« Yanıtla #12 :» |
|
Devre çok güzel ve güçlü ancak 8 ohmda 400W verebilmesi için +/-80V tan fazla voltaja ihtiyaç vardır: Hoparlöre 400w uygulamak için 56,57Veff gerekir.(7.07Aeff) Bu değeri DC beslemeden sağlayacağımıza göre Veff x 1,4142... =80Vmax. elde edilir. Ard arda 3 transistör emiter çıkışlı olduğu için 3 x 0,7V fazlası sürücü katından gelmeli, diğer kayıplarla min. 85Vdc ile 400W 8 ohm ile elde edilir. Bu hesap AB yada B sınıfı simetrik beslemeli BTL denilen tek çıkışlı (hoparlörün bir ucu şaseye bağlı) amplifikatörlerde geçerlidir. *Ses sinyalinin sinüsoidal olduğunu bilerek bu sonuca gidiyoruz kare dalga sinyalle 70voltta da 400w elde edilir, devrenin bu konuda eksiği yok.  Kolay gelsin.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 01 Nisan 2009, 19:39:31 |
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
|
 |
« Yanıtla #13 :» |
|
açıklama ve bilgi için teşekkürler asma altta verdiğim şema 2x80v beslemeye uygundur devreye uygulanabilir bahsi geçen sonuçta elde edileceğinden eminim ileriki günlerde şemayı birebir yada ufak tefek değişiklik ile 400w olarak tekrar çizebilirim benden önce birileri çizmezse alttaki linktede benim biraz değişiklik yaptığım kökü bu şemaya dayanan amfinin kısa bir test videosu var amfiyi 2 ohmda aktif filtre ile sürdüm bunu bir ön yükselteç olarak düşünelim videoda duyacağınız sesten pek bişe anlayamazsınız malum düşük frekans kameranın mic. okumamakta ama bastan sonraki zırıltılar kapıdan kepenkten gelen zırıltılar hopların gidiş gelişide devreyi biraz ifade eder... Linkleri Görebilmek İçin Lütfen Üye Olunuz Yada Giris Yapınız
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 01 Nisan 2009, 23:08:04 |
adem55
er
 |
« Yanıtla #14 :» |
|
Tsk ederım bu devreyı yapacagım 8 ohm sormamın sebebı ben dugunlerde kullanıyorum hoparlorumun hepsı 8 ohm sadece kulelerım 21 adet olugu ıcın 4 ohm dusuyor devrendekı gelısmelerı yakından takıp edecegım bu anfıyı yaptıktan sonra asıl ısım buna bır smps yapmak bılgılerın ıcın tekrar tsk ederım basarılar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 01 Nisan 2009, 23:35:45 |
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
|
 |
« Yanıtla #15 :» |
|
Rica ederim adem bende şimdi atolyeden geldim bu devreyi 220 smps ile test ettim smps yeni tamamlamıştım çıkıştan gürültü vs alıyormu diye akşam vakti olduğu için amfiye yük veremedim yarına kısmet sanada projelerinde başarılar...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 02 Nisan 2009, 00:03:13 |
adem55
er
 |
« Yanıtla #16 :» |
|
Rica ederim adem bende şimdi atolyeden geldim bu devreyi 220 smps ile test ettim smps yeni tamamlamıştım çıkıştan gürültü vs alıyormu diye akşam vakti olduğu için amfiye yük veremedim yarına kısmet sanada projelerinde başarılar...
Denemelerını bekleyecegım ben hafta sonu devreyı yapacagım benım trafo ve sogotucu sorunum yok denemek ııcn gerekırse powerlerden sokuyorum anfıyı bıtırım buna gore smps devresı beklerım senden tekrar basarılar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 03 Nisan 2009, 14:29:09 |
bellateknik
er
 |
« Yanıtla #17 :» |
|
sener abi devreyi baya bir inceledm acık semasından devre 2 taraflı sürüyor sürücü katından tabi buda malzeme yogunlugunu ortaya cıkartıyor . buna benzer babamın champion 300w modeli vardı odsa 2yönlüydü inanın bana cıkısa bagladım hoparlörleri delirtiyodu cok temiz bir sesi vardı alt frekans ve üst frekansları cok saglıklı okuyordu bu devreninde aynı sekilde olduguna inanıyorum eline saglık sener abi en kısa zamanda bende basıyorum bu devreden
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 03 Nisan 2009, 21:55:32 |
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
|
 |
« Yanıtla #18 :» |
|
evet barış devre kendi başına alt ve üst frekansı çok iyi okumakta teslerimde sadece devreyide denedim önde herhangi bir yükselteç olmadan tiz sesleri ve bass sesleri oldukça tatlı veriyor tonlama açısından 10 numara bir amfi denebilir sonuçlarını bekliyoruz kolay gelsin...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 04 Nisan 2009, 01:46:15 |
yunus_emre
Başçavuş
 |
« Yanıtla #19 :» |
|
abi walla süperdi ..şu iiş yerinden 2aylık maaşımı bi alsaydım bende yapcam:D
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 05 Nisan 2009, 00:32:22 |
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
|
 |
« Yanıtla #20 :» |
|
abi walla süperdi ..şu iiş yerinden 2aylık maaşımı bi alsaydım bende yapcam:D
haydi yapta görelim 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 05 Nisan 2009, 19:47:17 |
fatih5734
FATİH
Süper Moderator
REP: 16
|
 |
« Yanıtla #21 :» |
|
pekı bunu 1+1 olarak yaparsak kaç voltla beslesek iyii olr
|
|
|
|
|
|
RAHMAN VE RAHİM OLAN ALLAH'IN ADIYLA.
|
|
|
| 05 Nisan 2009, 21:25:35 |
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
|
 |
« Yanıtla #22 :» |
|
2x45 ideal besleme için...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 06 Nisan 2009, 21:16:09 |
fatih5734
FATİH
Süper Moderator
REP: 16
|
 |
« Yanıtla #23 :» |
|
2x45 ideal besleme için...
ok teşekkrler ılgın için
|
|
|
|
|
|
RAHMAN VE RAHİM OLAN ALLAH'IN ADIYLA.
|
|
|
| 24 Nisan 2009, 13:37:42 |
chnslc
Asteğmen
REP: 8
|
 |
« Yanıtla #24 :» |
|
Şener hocam öncelikle eline koluna zihnine sağlık coşturmuşsun yine ortalığı yakındır camları aşağı indirmen  birgün binanın kolonlarıda aşırı rezonansdan etkilenecek  Hocam biliyorsun bu devrenin t.hasan versiyonunu yaptım peki bu senin yaptığın dizaynın t.hasan dan farkı / ayrıcalığı nedir bilgi olarak aydınlatırsan sevinirim. Benide iştahlandırdınız yaa bendede yapcam bunu banane banane  hehe İlk önce 1tane yapayım daha sonra stereo olarak / 2x 10-60hz cross / 4x fan / 2x vumetre + 4xtane fon ledi mavi / 2x analog alçü aleti / tabi bunlara görede bir smps tek plakette komple kit olarak yapıcam şasi kolay ama şu alternatör ün ıslık sesini bir kesemedim sanki arabada 10.000RPM lik turbo var  uçacaz bir gün.. Teşekkürler iyi çalışmalar...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 24 Nisan 2009, 13:39:37 Gönderen: chnslc »
|
|
|
|
|
| 24 Nisan 2009, 23:22:55 |
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
|
 |
« Yanıtla #25 :» |
|
bu devre hasanın devresinden farklı her ikiside AB sınıfı yanlız bu devrenin orjinali JBL tübbas olarak geçer boyu küçük ama hakikatten boyundan büyük işler yapıyor preamfi katının kaliteli olması sayesinde tonlamada çok harikalar yaratıyor aşağıda yapan deneyen arkadaşımız var mesut anlatmış durumu fazla sözede gerek yok desek yeridir...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 25 Nisan 2009, 11:59:19 |
chnslc
Asteğmen
REP: 8
|
 |
« Yanıtla #26 :» |
|
O zaman ben bunuda yaparım yalnız ilk önce çıkışda 5200-1943 çiftini denicem sonrada 3281-1302 çiftini takıcam daha kaliteliymiş bunlar Paylaşım ve bilgi için teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 03 Haziran 2009, 22:12:40 |
yunus_emre
Başçavuş
 |
« Yanıtla #27 :» |
|
şener abi bugun malzemeciden malzemelerin hepsini aldım fakat bazı elemanlar yoktu bende onu yerinebaşka bi tr aldım acba olurmu:mpsa56=bc327 aldım bide mpsa06 yerinede=bc337 aldım bunlar olurmu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 03 Haziran 2009, 22:34:22 |
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
|
 |
« Yanıtla #28 :» |
|
yunus MPSA ile BC bacak bağlantıları farklı öncelikle bilesin senin aldığın BC ler orda işini görür yanlız besleme voltajını 2x45v tan yukarı çıkma o şekilde sakıncalı olur orda MPSA ların birebir karşılığı BC639-640 tır bende devremde bunları kullandım...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 05 Haziran 2009, 00:20:43 |
okb18
er
REP: 1
|
 |
« Yanıtla #29 :» |
|
hocam devreni yaptım haketten dediğin kadar varmış ilk başka ufak tefek sorunlar çıktı oda benden kaynaklı düzelttim devre gt4 12yi hoplatıyor
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|