Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  Elektronizm > Elektronik > Ses Frekans  > Ses Amplifikatörleri > 2x500w mosfet ırfp9240-260n

Şu an bu konuyu görüntüleyenler
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: 2x500w mosfet ırfp9240-260n  (Okunma Sayısı 3294 defa)
13 Temmuz 2009, 02:50:08
chnslc
Asteğmen
*

REP: 8

Üyelik Bilgileri Offline
« :»

Devre bana ait değil ama çizen kişinin eline,emeğine sağlık yalnız gerçekden 500rms verirmi tam bilemiyorum 2x85dc ile besleniyor gerçi bu rms değerinin 500w rms olmasını doğrular gibi.
bunu tam verim ile çalıştırmak için kaçw'lık smps olması gerekir?
2x60v dc ile kaç w güç alabiliriz?
« Son Düzenleme: 15 Mayıs 2011, 21:07:34 Gönderen: chnslc » Logged
13 Temmuz 2009, 03:47:01
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

REP: 65535

kimin ne olduğu hiç önemli değil insan olsun yeter

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #1 :»

cihan kardeş bu devre çalışıyor bu devreyi kimden aldın bilmiyorum ama asıl pcb nin kökü benden arak olmuş hatta sürücü katı vs. benim çizdiğim gibi duruyor sağına soluna biraz ekleme yapılmış girişte bir iki kapasitenin değeri değişmiş devrenin orjinali gökhan kardeşimin 420w amfisidir SFH154 ve 9154 ile 2+2 mosfet kullanılarak 420w güç elde etmişler devrenin resimlerinden çizmiştim bunu araklayanda çıkar piyasaya sanırım :D devre güzel devredir ordaki çıkış transistörleri ile 500 lü güçlere merdiven dayar yanlız soğutmayı güzel yapmalı ve sukunet ayarını tam oturmalı güzel bass amfisi olur bu devre için kaliteli bir smps yapılıp kullanılabilir tam performansta beslemek için çok ince detaylı bir smps dizaynı gerektirir piyasadaki smps devreleri bu özelliğe sahip değil...

emek hırsızlığı cart curt bunlar hep boş elinde olanı ortaya koyan bu memleket için yüreğinide ortaya koymuş olur...
13 Temmuz 2009, 22:46:20
chnslc
Asteğmen
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #2 :»

Vallahi biliosun hocam benim emeğe saygım var sonuçta emek verilmiş göz nuru var.
Ama devrenin temelde senin devre olduğunu bilmiodum arşivimde vardı nerden indirdim bilmiyorum ama galiba t.hasanın sitesinden indirmişdim,ekledim ölesine iyimi yaptım bilmiyorum iznini almalıydım.istersen silebilirimde hiç problem değil sen iste yeter.
Peki bana önerebileceğin aynı böyle güzel bir devre varmı hocam yalnız ben önereceğin devreyi yapıp arabada kullanıcam.
şöyle 6 kanallı bişi yapmayı düşünüyorum;

2ch bass içinde (2x tsw-308 için 400 rms) cross lu olcak gerçekten deli şekilde fark ettiriyo.
diğer 4CH için ise yine özelbir ampli devresi yapıp rms 4x70-80w civarı " 2ch L.R / 2ch F.R "  LM741 ile surroundlu bir ses almayı düşünüyorum arabada bakayım nasıl olcak.

2ch bass için ve 4ch hop. için önere bileceğin bişi varmı.Hop. çıkışlarında kullanmayı düşündüğüm ama temiz ses hangi entegrede mevcut.

yada bass için bu linkdeki devreden 2 adetmi yapayım bunda crosa gerek varmı yada başka eklentilere üzeinde tl072 entegresi varda ondan sordum.

Linkleri Görebilmek İçin Lütfen Üye Olunuz Yada Giris Yapınız
http://www.elektronizm.com/forum/ses-amplifikatorleri/468wrms-hi-fi-stereobridge-n-channel-(2x226wrms)/

veya t.hasanın 500w'ı vardıya onumu crosslu yapayım mj15003-4 ü ile yapılanı.
Gerekirse amplinin içinde 3 smps bile olur   bu wattları anca 3 smps ile alde edbiliriz galiba 

Şener hocam bi karar verebilirmisin yerime noolur 1 haftadan beri düşünüyorum.
« Son Düzenleme: 13 Temmuz 2009, 23:20:48 Gönderen: chnslc » Logged
13 Temmuz 2009, 23:20:26
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #3 :»

cihan ses kanal için TDA serisi bir entegre ile 4 kanal yapmanı tavsiye ederim istediğin güç aralığı muhakak vardır bass amfisi içinse 2 kanal yapmanı tavsiye etmem bunun yerine çıkış transistörlerini paralelleyip 2 ohmda çalışmasını sağlaman daha iyi olur woferleri 2 ohmda sürersin iş tamam olur...
bu arada ihtiyaç olursa KİCKER L5  38 cm 2 el olarak setçi arkadaşımda var 250 TL fikrin olsun...

emek hırsızlığı cart curt bunlar hep boş elinde olanı ortaya koyan bu memleket için yüreğinide ortaya koymuş olur...
21 Temmuz 2009, 00:17:16
chnslc
Asteğmen
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #4 :»

Peki hocam bu dizaynın üzerindeki mos ları  9240-260n / 2+2 kullansam ve 2x70v da kaç w alınır.
04 Eylül 2010, 13:32:33
gemliklee
Başçavuş
*

REP: 11

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #5 :»

konuyu hortlatayım :) Arkadaşlar bu amfiyı 2 ohmda stabıl olarak calıstırabılır mıyız?surucu katı yeterlı gelır mı?amacım bundan 2 kanal yapıp kopruleyıp saglam bı bass amfısı yapmak.Yada yıne bu devre gıbı yapımı basıt az elemanlı ekonomık (çok sey ıstedım galıba:) tek kanal bı devre var mı?devreyı yapıp şu cok kanatlı bjt sogutucularının  uzerıne monte etmek ıstıyorum.30 cm uzunlugunda bı sogutucum var.

Ayrıca sener hocam bu dedıgın l5 duruyor mu hala:D kabını falan uzerınde mı
04 Eylül 2010, 22:52:35
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #6 :»

aradan sene geçmiş ahmet :D L5 mi kalır şimdi burda 2 ohmda kaç RMS istiyorsun onu söyle bakalım sizlere ölmezsem bir kıyak yapayım :)

04 Eylül 2010, 23:45:21
gemliklee
Başçavuş
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #7 :»

hocam l5 almayı dusunuyorum.butceyı dogrulttum gıbı ıste az bı eksıgım kaldı.su benım ılan satılırsa rahatlayacagım.bu bası besleyecek bı amfı ıstıyorum
eger ab class olursa
2 ohmda 400  rms verebılen ıkı devre yapıp kopruleyıp 4 ohmda gırmek ıstıyorum
ama class d olursa (yapabılecegım bı devre yanı:)
750 rms  1 ohmda veya 4 ohmda verecek.
05 Eylül 2010, 03:09:07
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #8 :»

L5 ya 4+4=2 ohm sürersin yada  2+2=1 ohm sürersin senin için 2 ohm daha uygun olur sana bir amfi çizeyim 2 ohmda 720w RMS değerinde işini görür ama beslemeni sağlam tut...

05 Eylül 2010, 19:01:57
gemliklee
Başçavuş
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #9 :»

hocam bı bas ayarladım L5 yenı serı temız.ama 2+2 ohm ıste...o zaman bu devreden 2 tane yapıp tr lerı ve voltajı azaltırım.Elımde su cok kanatlı bjt sogutucularından var bı tane 30 cm.Onun uzerıne kurmayı dusunuyorum devreyı.bı tane daha alıp onu da smps ıcın kullanırım olmazsa...Bu arada senındedıgın devre ab class mı hocam?
05 Eylül 2010, 20:56:13
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #10 :»

AB class bahsettiğim devre...

09 Eylül 2010, 23:04:26
yunus_emre
Başçavuş
*

REP: 12

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #11 :»

bu kadar az malzemeyle 2x500 imkansız koskoca firmalar bi yıgın malzeme koyuo onlar bile 2x300 yazıo !!

[kay]
Facebook >>>Elektronikçiler<<< Gurubu Hepinizi Bekleriz
[/kay]
23 Şubat 2011, 01:10:45
semenderca
er
*

REP: 0

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #12 :»

arkadaslar konu aclılalı cok olmus ama gezerken rasladım ve devreyı yaptım kesınlıkle calısmıyor .
devreyi yapmadan sallıyorsunuz forumda ..
23 Şubat 2011, 15:26:52
mehmet-salih
Üstçavuş
*

REP: 6

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #13 :»

ustam hemen çalışmıyor diyip kesip attırmayın. toprak ustam devrede değişiklikler var diyor. ya değişikliği yapan çalışmaz duruma getirdiyse. ve nereden bilelim senin yanlış birşey yapmadığını. uğraşalım çözelim çalıştıralım... resim koysana kaliteli olsun yalnız inceleme yapalım.
----------------------------
Devre çizimi Doğru. ses girişinde birkaç değişiklik var ama devre çalışması gerekiyor.
buda asıl şeması
« Son Düzenleme: 24 Şubat 2011, 12:55:31 Gönderen: mehmet-salih » Logged

İYİLİKTEN MARAZ DOĞAR!!!
14 Mayıs 2011, 19:16:01
ByKaCaR
Onbaşı
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #14 :»

ARKADASLAR BU RAPİD SHARE LİNKLERİ İNDRMİYOO PARA İSTYOO İNDRMYRM
16 Mayıs 2011, 12:21:17
chnslc
Asteğmen
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #15 :»

çizimi eklemiştim rapid aracılığı ile ama sonra veritabanına yüklediğim için sildim linki ondan bahsediyor arkadaşım zaten link yenilenmesi gerekiyomuş gereksiz durmasın dedim bende sildim.
06 Haziran 2011, 03:20:53
semenderca
er
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #16 :»

ARKADAŞAR BU DEVREYİ GECEN SENE YAPTIM  SONUÇ  ÇALIŞMIYOR BOSUNA  ZAMAN VE PARA HARCAYIP  DENEMEYİN....
14 Haziran 2011, 14:18:05
ordulu yahya
ordulu yahya
Süper Moderator
*

REP: 12

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #17 :»

bu devreyi bende yaptım çıkışda tık yok sağıyla oyna soluyla oyna hiç bi ses çıkmadı mosfet olarak ırfp240-9240 kullandım eğer bu devreyi çalıştıran varda yardımcı olabilirmi ?

15 Haziran 2011, 12:17:41
mehmet-salih
Üstçavuş
*

REP: 6

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #18 :»

arkadaşlar bu şemaya göre malzeme elamanların değiştirip deneyin bu devre ras100 çalışan bir devre yani

http://www.elektronizm.com/forum/index.php?action=dlattach;topic=495.0;attach=1307;image

İYİLİKTEN MARAZ DOĞAR!!!
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Elektronizm | Powered by SMF 1.1.13.
© 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.127 Saniyede 21 Sorgu ile Oluşturuldu (Pretty URLs adds 0.015s, 2q)

Elektronizm Çöl Atesi v3 by rallyproco