Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  Elektronizm > Elektronik > Ses Frekans  > Ses Amplifikatörleri > 250watt n channel standart amplifikatör

Şu an bu konuyu görüntüleyenler
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: 250watt n channel standart amplifikatör  (Okunma Sayısı 649 defa)
02 Ekim 2011, 15:26:33
kelleawcisi
Süper Moderator
*

REP: 20

Üyelik Bilgileri Offline
« :»

Merhaba arkadaşlar,
Can sıkıntısıyla çizdiğim bir anfiyi sizinle paylaşıyorum. Devre sitemizde ve faklı yerlerde ticari amaçla kullanılan standart denebilecek bir anfidir. Çalışırlığı konusunda hiç şüpheniz olmasın, dediğim gibi birebir aynısı internette satılmaktadır. Malesef elimde şema olmadığından paylaşamıyorum. Sen nası yaptın diye soracak olursanız, görselim biraz kuvvetlidir. gördüğümü aynen çizerim   ve sanırım bu çizim orjinalinden daha hoş oldu.

Not:
Anfiyi ticari olarak kullanan arkadaş kusura bakmasın. Zaten devreyi 40TL gibi bir fiyata satıyor yani uğraşmak istemeyenler rahat temin edebilir. Ama emek vermek isteyenler olacaktır bu paylaşım da onlara hediyemdir.
Düzeltme;
istek üzerine devreye geciktirici devre entegre edilmiştir.
Hepinize başarılar.

Düzeltme: Arkadaşlar Gecikmeli olan versiyonda voltaj girişindeki diyotların diziliminde sorun bulunmaktaydı. dc voltaj ile besleyenlerde sorun yaşanmaz ama ac besleyecek olanlar düşük voltaj sorunu yaşayabilirler. Bu sebeple dosya problemsiz hali ile güncellenmiştir. Maşallah 40 kişi indirmiş ama kimsenin dikkatini çekmemiş. Güzel ilerliyoruz.
« Son Düzenleme: 16 Ekim 2011, 21:34:00 Gönderen: kelleawcisi » Logged
02 Ekim 2011, 15:35:16
ozkanozkaya
Onbaşı
*

REP: 0

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #1 :»

Eline sağlık çok güzel olmuş.

Acaba bobini kaçlık telden kaç tur samış :)

Biraz yüzsüzlük olacak ama geciktirme devresi üzerinde olanıda bekliyoruz:))))))))))))

« Son Düzenleme: 02 Ekim 2011, 15:57:34 Gönderen: ozkanozkaya » Logged
02 Ekim 2011, 16:05:08
kelleawcisi
Süper Moderator
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #2 :»

Merhaba,
oraya yazmıştım ama dikkatinden kaçtı sanırım. 14 tur 0.75 ile 1mm lik herhangi bir tel ile sarabilirsin. ya dedimya can sıkıntısına  çizdim talep gelirse tabi gecikme devreside ekleriz ok biraz arşivi araştırıyim temiz bulursam düzenleme yaparım.
02 Ekim 2011, 16:14:40
ozkanozkaya
Onbaşı
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #3 :»

Göremedim kusura bakma tabi geçikme devresi ile çok güzel olur. Bu konuda ben ısrar ediyorum elimde 10x20cm ebatlarında iki tane epoxsi plaket var çıktı aldım ölçüye baktım geçikme devresine yer kaldı rica üstüne eklerseniz sevinirim en kısa zamanda onu bekler plaketlerime onu basarım.

Bide baskı devre yönteminde dün aydınger kağıdına çıktı alıp denedim laminasyon makinası ile harika sonuç alınacağından kesin eminim. Ben ütü ile denedim ütü dağıtıyor toneri.

Tefal ütüde kot derecesinde ütüledim sıcaklığı düşürüp birdaha deneyeceğim.

Aydınger kağıdında 1998 yılında meslek lisesi 2. sonıfta  elektrik projeleri çiziyordum aklıma geldi deneyeyim dedim.

Elişi ve kuşe kağıt gibi değil işim bitip soğumaya alınca etiket söker gibi söktüm fakat aydınger kağıdında toner kaldı bide düşük sıcaklıkta deneyeceğim inş en kısa zamanda sonuçları arkadaşlarla paylaşırım.Saygılarımla...
02 Ekim 2011, 17:20:11
kelleawcisi
Süper Moderator
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #4 :»

estafurullah arkadaşım. seni mi kırıcam istediğin geciktirme devresi olsun. bugünlerde bir anormallik var bende ama bilmiyorum hayırdır inşallah  . istediğin devreyi ilk mesaja ekledim oradan indirebilirsin. Vatana millete hayhırlı uğurlu olsun. Devreyi yaptığında görselleri paylaş lütfen merak edenler için yol gösterici olacaktır.
02 Ekim 2011, 18:39:39
ozkanozkaya
Onbaşı
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #5 :»

Evet mutlaka göstereceğim çok teşekkürler ellerine emeğine sağlık Allah razı olsun isteğimide kırmadığın için.
Vallaha nedendir bilmem ama içimden de geçmişti yapacağın..

Kolay gelsin tekrar teşekkürler...

Kpss çalıştığım için görseller biraz geç gelebilir çünkü pazardan pazara uğraşabiliyorum köklerimden kopamıyorum:)))
Selametle...

Şimdi düşünüyorum 2SA940 ve 2sc2073 üçün yerine ne kullanayım.
2 SC 2073=SI-N 150V 1.5A (25W) 4MHz
2 SA940 = 200V 2A (30W)

Acaba tıp 41-42 yoksa bd 243-244 , mje 15032-15033  serilerinden bişeymi kullanayım?

bd 139-140 serileri yerinede MJE340-MJE350 kullansam nasıl olur acaba?
« Son Düzenleme: 02 Ekim 2011, 19:22:55 Gönderen: ozkanozkaya » Logged
02 Ekim 2011, 20:11:22
kelleawcisi
Süper Moderator
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #6 :»

Allah hepimizden razı olsun.Buradaki gibi saygı ve sevgi çerçevesinde birbirine yaklaşan forum arkadaşları olduğu sürece elimden geleni yapmaya çalışacağım. Tabiki öncelikle eğitim sadece devreyi yaptıktan sonra bukonuyu unutmazsan sevinirim ok
2SA940-2SC2073 yerine hem voltaj nedeniyle hemde bant genişliği açısından en doğrusu MJE15032-15033 çifti olacaktır.
BD139-140 çiftini aslında değiştirmene gerek yok ama sen bilirsin mje340-350 çiftini aynen rahatlıkla kullanabilirsin.
02 Ekim 2011, 20:30:52
ozkanozkaya
Onbaşı
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #7 :»

Allah hepimizden razı olsun.Buradaki gibi saygı ve sevgi çerçevesinde birbirine yaklaşan forum arkadaşları olduğu sürece elimden geleni yapmaya çalışacağım. Tabiki öncelikle eğitim sadece devreyi yaptıktan sonra bukonuyu unutmazsan sevinirim ok
2SA940-2SC2073 yerine hem voltaj nedeniyle hemde bant genişliği açısından en doğrusu MJE15032-15033 çifti olacaktır.
BD139-140 çiftini aslında değiştirmene gerek yok ama sen bilirsin mje340-350 çiftini aynen rahatlıkla kullanabilirsin.

Tabiki unutulurmu. Aynen ..Bunların olması iyi oldu bir ara denk gelip on marka almıştım.BD 139- 140 elimde yok.MJE leri kullanma amacım elimde on marka olması nedeni ile.

2SA940    = MJE15032                                       BD139  = mje340
2SC2073  = MJE15032                                        BD140  = mje350

Birde osilaskobum olsaydı yaptıktan sonra çıkış frekanslarını ölçseydim.Bu devrenin orjinaline sahip yani satıcısı. Bjt çıkış transistörü kullanmasına rağmen neden MOSFET çıkışlı yazmış onuda anlayamadım...
« Son Düzenleme: 02 Ekim 2011, 20:32:35 Gönderen: ozkanozkaya » Logged
02 Ekim 2011, 21:26:32
chnslc
Asteğmen
*

REP: 8

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #8 :»

Eline sağlık hocam çok güzel olmuş tasarımın...
16 Ekim 2011, 21:35:26
kelleawcisi
Süper Moderator
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #9 :»

Arkadaşlar dosyada güncelleme yapılmıştır. Lütfen yeni dosyayı indiriniz.
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Elektronizm | Powered by SMF 1.1.13.
© 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.756 Saniyede 21 Sorgu ile Oluşturuldu (Pretty URLs adds 0.514s, 2q)

Elektronizm Çöl Atesi v3 by rallyproco