| 05 Nisan 2010, 19:44:12 |
kelleawcisi
Süper Moderator
REP: 20
|
 |
« :» |
|
arkadaşlar elime geçen bi oto anfisinin şemasını buldum ve anfi katını çizeyim dedim. arkadaşlar devre basit ve bir okadar da etkili sese sahip. zaten sürücü katının opamplardan oluşması sesin parazitlerden temizlenmesini sağlıyor. temiz bir besleme ile pürüssüz sesin tadını çıkarabilirsiniz. yapacak arkadaşlara kolay gelsin.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 06 Nisan 2010, 16:27:36 Gönderen: kelleawcisi »
|
|
|
|
|
| 05 Nisan 2010, 21:46:44 |
ordulu yahya
ordulu yahya
Süper Moderator
REP: 12
|
 |
« Yanıtla #1 :» |
|
saol kardeş eline sağlık güzel bir devreye benziyor... eğer sesi iyi ise sürücü tr leri değişere tr sayıları arttırılabilinir...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 06 Nisan 2010, 03:25:22 |
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
REP: 65535
kimin ne olduğu hiç önemli değil insan olsun yeter
|
 |
« Yanıtla #2 :» |
|
mesut bu devre kenwood marka bir amfiye ait güzel bir devre olduğunu duydum ama tatbik etmedim çok yüksek ihtimalle çalışan bir devre yabancı forumlarda yapanları gördüm eline sağlık..
|
|
|
|
|
|
emek hırsızlığı cart curt bunlar hep boş elinde olanı ortaya koyan bu memleket için yüreğinide ortaya koymuş olur...
|
|
|
| 06 Nisan 2010, 11:59:45 |
kelleawcisi
Süper Moderator
|
 |
« Yanıtla #3 :» |
|
ewet abi yabancı bir sitede bu devrenin şemasını gördüm. anladığım kadarıyla yapılmış ve çalışan bir devre.çizimi takip ettiğimde çalışmaması için bir sebep göremedim. işallah yakın zamanda yapıcam bu devreyi 2kanal mini bir oto anfi yapıcam. yahya dediğingibi sürücü katını bd243-244 çifti ile değiştirip sürücü güç katına iki tr daha eklenip voltajı arttırırsak neden olmasın 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 06 Nisan 2010, 16:15:04 |
debug
Onbaşı
REP: 0
|
 |
« Yanıtla #4 :» |
|
paylaşımın için teşekkur ederız şeması nı koyabılırmısın zahmet olmazsa veya hangı sıteden aldın lınk verebılırsen ıyı olur. Kolay Gelsın ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 06 Nisan 2010, 16:28:28 |
kelleawcisi
Süper Moderator
|
 |
« Yanıtla #5 :» |
|
şema eklenmiştir
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 19 Nisan 2010, 02:02:12 |
semenderca
er
 |
« Yanıtla #6 :» |
|
eline sağlık kelle avcısı güzel bir devre..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 16 Mayıs 2010, 21:49:35 |
ozkanozkaya
Onbaşı
 |
« Yanıtla #7 :» |
|
sağol kardeşim eline koluna sağlık güzel paylaşım yaptım ama hala çalıştırmadım
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 16 Mayıs 2010, 23:11:56 |
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
REP: 65535
kimin ne olduğu hiç önemli değil insan olsun yeter
|
 |
« Yanıtla #8 :» |
|
amfi girişindeki op ampların beslemelerini kontrol et 4. ve 8. bacakları ölçtüğünde 28v görmelisin...
|
|
|
|
|
|
emek hırsızlığı cart curt bunlar hep boş elinde olanı ortaya koyan bu memleket için yüreğinide ortaya koymuş olur...
|
|
|
| 16 Mayıs 2010, 23:27:22 |
kelleawcisi
Süper Moderator
|
 |
« Yanıtla #9 :» |
|
ozkanozkaya öncelikle hayırlı olsun. devreyi çalıştırmadınmı çalıştıramadınmı? eğer çalışmıyorsa opamp ları kontrol etmelisin. malum piyasa çakma opamplarla kaynıyor. birde Toprak hocamın dediği gibi opampların giriş voltajlarını ölç bakalım ters bir durum varmı.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 17 Mayıs 2010, 21:50:03 |
ozkanozkaya
Onbaşı
 |
« Yanıtla #10 :» |
|
Yok daha çalıştırmadım... Çalışmadı gibi bir durum yok yanlız bu 1k 2w dirençleri yarım watt taktım bilmiyorum bir problem olurmu??
bide şu 2,2 uf kondansatör var o porselen değilde elektro elko kullandım 2,2uf 100v zaten porselen veya polyesteri yok sanırım....
opamların girişlerini kontrol edeceğim dediğiniz gibi....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 17 Mayıs 2010, 22:02:57 |
kelleawcisi
Süper Moderator
|
 |
« Yanıtla #11 :» |
|
o direncler opampları beslediği için pek sıkıntı olmaz ama sen yinede min.1w lık tak. dediğin 2.2uf kutupsuz olsunda ister mercimek ister polyester kullan ama genelde polyester tercih edilir şu plastik olanlar. Linkleri Görebilmek İçin Lütfen Üye Olunuz Yada Giris Yapınızhttp://www.bluemavi.com/vitrin/tablo_new.asp?adet=1&kitap_id=752339&kategori=7#ara bak bu linkteki olucak. senin kullandığın kutuplu kondansatör seste farklılık yaşayabilirsin.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 18 Mayıs 2010, 15:07:20 |
ozkanozkaya
Onbaşı
 |
« Yanıtla #12 :» |
|
direnci hallederim..O problem değil.
Bu elektro elkoların bi polar olanı var kutupsuz olanı onu kullandım...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 18 Mayıs 2010, 15:25:14 |
kelleawcisi
Süper Moderator
|
 |
« Yanıtla #13 :» |
|
hımm anladım ok yanlışlık olmasın. ozaman test görüntülerini bekliyoruz. kolaygelsin.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 20 Mayıs 2010, 13:33:39 |
ozkanozkaya
Onbaşı
 |
« Yanıtla #14 :» |
|
ok kardeşim senin dediğin gibi bluemaviden aldım bu 1k 2w direnci ve polyester kondansatörü öle yapıp deneyeceğim gönderirim videoları. bu arada steryo olarak bastım devreyi güzel oldu maşallah...
2000w bir trafom var seside son deneyeceğim netlik ne alemde bir bakayım....
merak ettiğim şu acaba devrede şimdi takılı olan bu 2,2uf bipolar elektro elko ile ses nasıl olur onu bilmiyorum denesemmi acaba ....)))))
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 20 Mayıs 2010, 14:25:53 |
kelleawcisi
Süper Moderator
|
 |
« Yanıtla #15 :» |
|
ok bekliyoruz sonuçları. o kondansatörleri deneyebilirsin en fazla ses bozuk gelir tonlaması hoşuna gitmez.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 07 Haziran 2010, 17:36:01 |
H@S@N
Onbaşı
ona buna özeneceğine bırakta onlar sana özensin.
|
 |
« Yanıtla #16 :» |
|
valla ozkan arkadaşım bende bekliyorum şuan.bu devreyi arraba için düşnüyorum.
|
|
|
|
|
|
[SIGPIC]http://img135.imageshack.us/img135/6207/unutma5rh7dria2.gif[SIGPIC]
istanbul pendik
|
|
|
| 20 Kasım 2011, 18:57:32 |
qohezyon
Onbaşı
REP: 1
Paylaşım Güzeldir...
|
 |
« Yanıtla #17 :» |
|
devre çalıştımı bilgi verir misin arkadaşım?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 24 Kasım 2011, 11:45:43 |
chnslc
Asteğmen
REP: 8
|
 |
« Yanıtla #18 :» |
|
arkadaşlar elime geçen bi oto anfisinin şemasını buldum ve anfi katını çizeyim dedim. arkadaşlar devre basit ve bir okadar da etkili sese sahip. zaten sürücü katının opamplardan oluşması sesin parazitlerden temizlenmesini sağlıyor. temiz bir besleme ile pürüssüz sesin tadını çıkarabilirsiniz. yapacak arkadaşlara kolay gelsin.
mesut hocam tda 7294 mü yoksa bumu daha kaliteli ses olarak.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 24 Kasım 2011, 14:02:15 |
kelleawcisi
Süper Moderator
|
 |
« Yanıtla #19 :» |
|
cihan, valla tda7294 denediğim bir entegre değil ama spec lere bakacak olursak TDA7294 içerisinde mosfet transistör içeren ve AB sınıfı bir entegre. Yası ses kalitesi oldukça tatminkar. Bu devre ise BJT transistörlü çıkışa sahip. Bu devrenin avantajı ise giriş katının opamplar ile desteklenmesi nedeniyle tertemiz bir sese sahip. İnşallah yakın zamanda yapmayı planladığım bir anfi. Ama AB sınıfı diyebilirmiyim? Bu beni aşan bir tespit olur bu sebepten dolayı abartmayacağım. Ama tecrübe açısından yapılabilecek küçük ve dediğim gibi temiz sese sahip bir devredir. Bir diğer husus ise çıkış gücü; TDA7294 100w iken bu devre 130-160w arası besleme voltajına göre değişiklik gösterecektir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 11 Ocak 2012, 01:56:56 |
mehmetali-8465
Onbaşı
REP: 1
|
 |
« Yanıtla #20 :» |
|
eline sağlık mesut usta devre güzel görünüyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 11 Ocak 2012, 14:40:05 |
kelleawcisi
Süper Moderator
|
 |
« Yanıtla #21 :» |
|
rica ederim inşallah zaman bulabilirsem sırf örnek birtane olsun diye bu devreyi yapıp burada görsellerini paylaşacağım.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 12 Ocak 2012, 14:07:25 |
poyrazoruc
er
|
 |
« Yanıtla #22 :» |
|
Merhaba, İlk önce devreyi sadece pcb dizaynı haline getirdiğimi ve denemediğimi belirtmek isterim.( Uzun zamandır pcb çizmiyordum  ) . Pcb stereo olarak çizilmiştir. . Extradan NE555 ile basit bir gecikme devresi ( 3sn. ) ekledim. . Besleme voltajı 2 X 24V olarak denenebilir.Köprü diyot KBU808,KBU806 herhangi birini kullanabilirsiniz. . Çıkış transistörlerini ve diğer tüm devre elemanlarını şemaya sadık kalarak çizdim.Çıkış transistörlerinde TIP35C-TIP36C çiftini kullanmanızı öneririm. . Ana Pcb ve volume pcb'si üzerinde 3 pin connector kullanarak volume potu'nu dışarıya aldım.Kullanıp kullanmamak size kalmış,direk kablo ilede bağlantı yapabilirsiniz. . Köprü (jumper) ( atlamalar ) montajda ilk lehimlenecektir.Dikkat edelim.. Paylaşmak benden, yorum ve öneriler sizden. Saygılarımla, Üstad Linkleri Görebilmek İçin Lütfen Üye Olunuz Yada Giris Yapınızhttp://www.dosya.tc/server10/ASSp3w/silkscreen.pdf.html Linkleri Görebilmek İçin Lütfen Üye Olunuz Yada Giris Yapınızhttp://www.dosya.tc/server10/ASSp3w/Layout.pdf.html
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 12 Ocak 2012, 17:45:21 |
whyliving
Üstçavuş