Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  Elektronizm > Forum Hakkında > Seri İlanlar > AC-DC smps

Şu an bu konuyu görüntüleyenler
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: AC-DC smps  (Okunma Sayısı 734 defa)
04 Mayıs 2009, 20:23:21
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

REP: 65535

kimin ne olduğu hiç önemli değil insan olsun yeter

Üyelik Bilgileri Offline
« :»

ewet bir arkadaşımın isteği üzerine 220 girişli smps devresini yaptım devre 750 w 2x55 ten 2x72v ayarlıdır 2x15v çıkışı vardır peak larda 1000w karşılamaktadır kısa bir videosunu çektin harbi yükler ile rezistif yük verdim ufak soğutcu fan ile ısı sorunu yok isteyene bir farklı modelini yapabilirim...

Linkleri Görebilmek İçin Lütfen Üye Olunuz Yada Giris Yapınız

emek hırsızlığı cart curt bunlar hep boş elinde olanı ortaya koyan bu memleket için yüreğinide ortaya koymuş olur...
05 Mayıs 2009, 14:46:47
MUCİT
Onbaşı
*

REP: 14

-HeR bİlGi BiR mErAk YüZüNdEn BuLuNuR-

Üyelik Bilgileri WWW Offline
« Yanıtla #1 :»

ELİNE SAĞLIK GÜZEL OLMUŞ TOPRAK USTA VİDYOSUNU DOWLOAD OLARAK EKLEYE BİLİRMİSİN YASAKLANMIŞ GALİBA VİDYO SİTESİ BAŞARILAR.

İLİM ÇİNDEYSEDE BULUP ÖĞRENMEK GEREKİR
05 Mayıs 2009, 22:59:41
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #2 :»

yok mucit şimdi izliyorum site online videoda yayında...

emek hırsızlığı cart curt bunlar hep boş elinde olanı ortaya koyan bu memleket için yüreğinide ortaya koymuş olur...
06 Mayıs 2009, 16:52:06
fatih5734
FATİH
Süper Moderator
*

REP: 16

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #3 :»

ewet bir arkadaşımın isteği üzerine 220 girişli smps devresini yaptım devre 750 w 2x55 ten 2x72v ayarlıdır 2x15v çıkışı vardır peak larda 1000w karşılamaktadır kısa bir videosunu çektin harbi yükler ile rezistif yük verdim ufak soğutcu fan ile ısı sorunu yok isteyene bir farklı modelini yapabilirim...

çok teşekkür ediyorm emeğinize  sağlık  :OIyanlız bi sorum var nerden dowland edecem acaba??
« Son Düzenleme: 06 Mayıs 2009, 16:57:28 Gönderen: fatih5734 » Logged

RAHMAN VE RAHİM OLAN ALLAH'IN ADIYLA.
06 Mayıs 2009, 18:50:33
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #4 :»

fatih neyi dowland edeceksin anlayamadım ?

06 Mayıs 2009, 21:14:02
fatih5734
FATİH
Süper Moderator
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #5 :»

fatih neyi dowland edeceksin anlayamadım ?
yane bu devreyı yapmak için baskı devre felan lazım onlar lazım videoda onlar yoqq:s durgun

07 Mayıs 2009, 00:15:35
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #6 :»

fatih konuyu seri ilanlar başlığı altında açtım ve yazımdada şu ibareyi kullandım (isteyene bir farklı modelini yapabilirim...) yani devreyi paylaşmadım isteyen olursa trafo masrafından daha makul değerde yapabilirim dedim sen durumu yanlış anlamışsın galiba ve bu devreyi yapmak senin hadi yapalım dediğin gibi kolay bir devre değil kesene çok zeval verir...

07 Mayıs 2009, 19:07:19
fatih5734
FATİH
Süper Moderator
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #7 :»

eeet gaiba yanlış anlamışım yada kendımı yanlış ifade etmişim nese önemlı deıl pekı bunu fıyatı nedir die sorsam?birde nerden yollayacaksınız??(birde merak ettım bu devrede zor olan nedır acaba ben zor olrak bi troit trafosuydu galıba ismi onu görüyorm ama :Dacaba yanlış mı düşünüyrm?)
« Son Düzenleme: 07 Mayıs 2009, 19:08:24 Gönderen: fatih5734 » Logged

07 Mayıs 2009, 23:04:00
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #8 :»

şimdi fatih sana ne kadar detaylı açıklayabilirim demeye çalışayım devredeki en basit kısımı zor olarak algılamışsın troid olayı tabikide sarım şekli çok önemli ve etkili diğer hususlara değinelim orda gördüğün üzere mini bir trafo var o trafonun ordaki rolü devrenin hayati önemidir tanıdığım bir çok kişi hala bu devre üzerinde çalışmalar yapıp yaktıkları moslar yanlarına kar kaldı orda gördüğün 4 adet mosfetin soldan ikisi devrede iken sağdan ikisi devre dışı olmalıdır bunu sağlayanda ordaki ufak trafodur ve bu işlem saniye içerisinde 40,000  50,000 60,000  70,000  lerce kez tekrarlanır tabi bu sana saçma gelebilir ama öyle he diyelimki dediğim gibi biri devrede iken diğeri devre dışı olmayıpta oda devrede olursa 300 VDC çakışır kısa devre olur mosfetler patlar sigortalar atar girişteki şebeke diyotu yanar vs. diye devam eder anlatması yapmasından kolaydır DC-DC smps yapmak bu devreyi yapmaktan çok ve çok kolaydır aldanmayasın çalışma prensipleri farklıdır her smps aynı çalışmaz...
devrenin fiyatı hakkında açıklama yapayım devreyi fişe takıyorsun çıkıştan regüle köprü diyot sıkıntısı olmadan 2x ne istersen onu alıyorsun beraberinde 2x15v alıyorsun saclı trafodan verimi oldukça fazladır yani sana 750w diyorsam çıkıştan 750w alıyorsun saclı trafoda bu kayıplarıda göz önünde bulundurmalısın vs. devrenin fiyatı 130 TL dir ölmediğim sürecede teknik destek imkanı vardır devre resimdeki devre olmayacak yanlız o devrede herhangi bir koruma mevcut değil sigortalar dışında istek üzerine yapacağım devrede aşırı akım kısa devre koruması mevcut olacak...

14 Mayıs 2009, 16:56:37
fatih5734
FATİH
Süper Moderator
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #9 :»

hmm anladım nese benım bu işlere başlamam için saırım kendi paramı kazanmam lazım her türlü bana tuzlu gelıyo.. neyse ılgınıze teşşekkür edrım.      durgun durgun

23 Mayıs 2009, 13:48:19
MUCİT
Onbaşı
*

REP: 14

-HeR bİlGi BiR mErAk YüZüNdEn BuLuNuR-

Üyelik Bilgileri WWW Offline
« Yanıtla #10 :»

ölmediğim sürecede teknik destek imkanı vardır devre resimdeki devre olmayacak yanlız o devrede herhangi bir koruma mevcut değil sigortalar dışında istek üzerine yapacağım devrede aşırı akım kısa devre koruması mevcut olacak...
toprak abi allah uzun ömürler versin yardımcı olacağını herkez bilir ama pcb yanında bir de şema versen alacak arkadaşların daha çok işine gelir birde sormak istediğim sipir başı kaçvolt düşüyor e posta olarak falan gönderirsen çok teşekür ederim başarılarınızın devamını dilerim 

İLİM ÇİNDEYSEDE BULUP ÖĞRENMEK GEREKİR
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Elektronizm | Powered by SMF 1.1.13.
© 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.108 Saniyede 20 Sorgu ile Oluşturuldu (Pretty URLs adds 0.011s, 2q)

Elektronizm Çöl Atesi v3 by rallyproco