Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  Elektronizm > Genel Kategori > Resimler > AC-DC smps 600w

Şu an bu konuyu görüntüleyenler
0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: 1 [2]
  Yazdır  
Gönderen Konu: AC-DC smps 600w  (Okunma Sayısı 4913 defa)
27 Aralık 2010, 16:40:57
mehmet-salih
Üstçavuş
*

REP: 6

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #30 :»

arkadaşlar bu IR2110'unu kullanılma sebebi dedir. bunun yerine sg çıkışına bd serisi transistörler ile moslar sürülebilirdi. IR'nin kullanımında özel bir amaç varmı? pwm arasında izole sağladığını okumuştum. ama o kadar sağlıklı olmadığınıda okudum. ama kullanımında özel bir amaç varmı?

İYİLİKTEN MARAZ DOĞAR!!!
27 Aralık 2010, 23:44:52
whyliving
Üstçavuş
*

REP: 7

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #31 :»

arkadaş dedigin gibi izole ediyor yani entegre 25 volt felan calışıyor max . ama biz 300 voltu kontrol etmek istedigimizden ona ihtiyacımız var. bd serisi yeterli gelmez. transistörlerin çalışma mantıgını araştırmanı öneririm. aslında ir ler saglıklı calışır ancak düzgün yerde  uygun degerlerde ve baglantı da kullanıldıgında.
28 Aralık 2010, 13:06:06
mehmet-salih
Üstçavuş
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #32 :»

puls trafolu sistemlerde kullanıldığı için bu şekilde fikir olarak düşünmüştüm. bide dc dc çeviricilerde kullanındığından. burda iş ac dc çevirmek ve 300vdc rolda olunca kaçınılmaz IR21xx oluyor.

İYİLİKTEN MARAZ DOĞAR!!!
01 Ocak 2011, 18:41:26
chnslc
Asteğmen
*

REP: 8

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #33 :»

Devre çok güzel şener hocam ellerine sağlık paylaşımın içinde teşekkür ederim...Ama nazar edicem seni şener hocam plaketlerle uğraşmaktan heryer plaket oldu sırf böyle baskı çıkarabilmek için uğraşıyorum ama olmuyo konuyuda dağıtmak istemiyorum ellerine sağlık hocam nazar değmesin diyim yinede 
13 Şubat 2011, 19:23:24
mehmet-salih
Üstçavuş
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #34 :»

toprak ustam ve diğer arkadaşlar devrede eklemeler değişimler yaptım. (toprak ve sezer ustadan karma) incelermisiniz, yorumlarınızı bekliyorum.
« Son Düzenleme: 13 Şubat 2011, 21:51:55 Gönderen: mehmet-salih » Logged

İYİLİKTEN MARAZ DOĞAR!!!
13 Şubat 2011, 23:53:54
whyliving
Üstçavuş
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #35 :»

dostum toroid de frekansı o kadar yüksek tutma bence .  birde 460 kullan.  pwm i  yarım tutmuşsun. yine sen bilirsin ama. ne bileyim .  denedin mi çalıştırdın mı ? çıkışlar nasıl ?
14 Şubat 2011, 22:02:19
mehmet-salih
Üstçavuş
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #36 :»

ct ve rt degerleri aynı. toprak ustamın bahsettiği ısınma olursa rt direncinin degerini değiştiririm. pwm yarım tutmuşsun derken? devreyi denemedim. sadece fikir olarak sundum sg pwm bölümünde toprak ustamınkine ufak defek değişiklikler var. orj devredeki paraziti bu değişiklikler engelleyebilir diye düşündüm. bu yüzden devrede oynamalar yaptım.

İYİLİKTEN MARAZ DOĞAR!!!
19 Mayıs 2011, 06:46:05
aspiwie
er
*

REP: 0

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #37 :»

Merhaba benim 220V AC - 12V DC Çıkışlı bir SMPS yapmam gerekiyor. Bu konuda tavsiyelerinizi ve tecrübelerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim. Bir diğer sorumda bu konu hakkında açık şema mevcut mudur?

İyi Çalışmalar...
26 Mart 2012, 23:27:45
rugal
Onbaşı
*

REP: 1

Emre Bulat

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #38 :»

abilerim bu devreyi kuracağım ama troidi felan sarmayı bilmiyorum ama 600 watt smps, trafodan daha ucuz gorunuyor benim acil troidal sarmayı öğrenmem lazım çok araştırdım toprak hocaya güveniyorum ama sanırım devrede bi parazit olayı varmış bu parazit çözüldümü birde elinizde varsa troid bobin sarma ile ilgili ne bilim eğitimi felan öyle video,anlatım,resim gorsel uygulama varsa bana onerırseniz sevinirim şimdiden teşekkürler..cevap bekliyorum saygılar.

28 Mart 2012, 10:44:19
whyliving
Üstçavuş
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #39 :»

troid trafo sarımı sitede videolu olarak var sanırım. toprak abinin paylaştıgı. ayrıca trafoyu ee50 ee tipi nüveye de sarabilirsin.  4 x 0.50 mm telden 35 tur primer  2 x 50 volt içinde sekonder sargısı içinde 10 x 0.50 10 tur . sonra bu sargıları 2 ye bölüp 2 x 50 volt olarak kullanabilirsin. ancak en can alıcı noktası . trafo cıkışına 100 w lık bi yük baglayıp pwm frekans ve genişliğini trafona göre ayarlaman olacaktır yoksa verim alamazsın. irf740 ile 500 w alırsın.
Sayfa: 1 [2]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Elektronizm | Powered by SMF 1.1.13.
© 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.666 Saniyede 20 Sorgu ile Oluşturuldu (Pretty URLs adds 0.01s, 2q)

Elektronizm Çöl Atesi v3 by rallyproco