|
|
| 03 Nisan 2010, 11:50:39 |
ümit
Onbaşı
REP: 5
|
 |
« Yanıtla #1 :» |
|
elıne salık usta sarım cok guzel olmus yanlız sol tarafa dogru sarım yıgılması olmus dewrenın teknık bılgılerını paylasırsan sewınırım resımden anladıgım kadarıyla pwm ıle dırek mosfetler surulmus galıba cıkısta hızlı dıodlarla dogrultulmus cıks kaç volt sarıma bakılırsa 35 45v arası gıbı duruyoo
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 03 Nisan 2010, 15:17:18 Gönderen: ümit »
|
|
|
|
|
| 03 Nisan 2010, 19:35:07 |
yunus_emre
Başçavuş
REP: 12
 |
« Yanıtla #2 :» |
|
sarım ne kaadar güzel olmuş abi eline saglık
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 03 Nisan 2010, 20:43:53 |
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
REP: 65535
kimin ne olduğu hiç önemli değil insan olsun yeter
|
 |
« Yanıtla #3 :» |
|
sağolun arkadaşlar devrenin dosyalarını paylaşacağım acele etmeyin sarım değişti ilk sardığım elde izole deliği çıktı ark yapınca söküp yenibaştan sardım devrenin çıkışı 2x55v olarak ayarlandı devre 3525 üzerine kurulu sürücü olarak IR2110 var bu gün yeni fotoları eklerim 500w lamba ile test ettim mosfetlerde ufak bir soğutucu var herhangi bir ısı gerçekleşmedi yanlız ufak bir sorun var smps çıkışındaki DC sinyalinde hafif parazit var bu ses devrelerini olumsuz etkiler birazdan filtreleme çalışması yapacağım sorunu giderdikten sonra paylaşım yapacağım...
|
|
|
|
|
|
emek hırsızlığı cart curt bunlar hep boş elinde olanı ortaya koyan bu memleket için yüreğinide ortaya koymuş olur...
|
|
|
| 04 Nisan 2010, 00:44:20 |
dhan000
Onbaşı
REP: 18
 |
« Yanıtla #4 :» |
|
üstad çalışma frekansı nedir bunun...ses devreleri için şöyle 60khz üzeri bir devre tasarlamak lazım...gerçi 60khz üzeri çalışabilecek nüve bulmak sorun olacaktır...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 04 Nisan 2010, 01:25:10 |
yunus_emre
Başçavuş
 |
« Yanıtla #5 :» |
|
abi eline sağlık güzel olmuş... abi 220v dan mı dc ye çeviriyor acaba....  ewet yahya 220ac bizim anfi için kullancagmız anfiler için tak çalıştır hesabı olcak ...yalnız bu dewreyi biz yapmaya kalksak hadi sarımı yaparız ama dc çıkışdaki kare dalgayı görmek için osc.şart bide abi test bittikden sona dewrenin osc çıkış egrisini çekersen sewinirim
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 04 Nisan 2010, 03:11:50 |
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
|
 |
« Yanıtla #6 :» |
|
üstad çalışma frekansı nedir bunun...ses devreleri için şöyle 60khz üzeri bir devre tasarlamak lazım...gerçi 60khz üzeri çalışabilecek nüve bulmak sorun olacaktır...
devre 100khz değerlerinde çalışıyordu PWM devresini nerden çizmişim hatırlamıyorum RT direnci 5k6 idi nüve ve mosfet ısınıyordu direnç değerini değiştirdim 13.8k yaptım ısı sorunu çözüldü devre şu an çok kararlı sadece DC çıkışta bir parazit var birtürlü düzelmedi bu gün çok uğraşamadım filtreleme yaptım fazlaca polyester 100NF kullandım sunubber yaptım banamısın demedi yarın devam edeceğim ilk kez 2110 kullandım böyle bir sorun ile karşılaştım sorunu 2110'a bağlamıyorum tabikide AC çıkış kare eğrisi çok düzgün devredeki değerler gayet iyi parazit dışında :)
|
|
|
|
|
|
emek hırsızlığı cart curt bunlar hep boş elinde olanı ortaya koyan bu memleket için yüreğinide ortaya koymuş olur...
|
|
|
| 04 Nisan 2010, 03:22:35 |
gemliklee
Başçavuş
REP: 11
|
 |
« Yanıtla #7 :» |
|
Şener hocam eline sağlık...çok güzel görünüyorlar..devre oldukça da sade gözüküyor.orjinal malzeme bulabılırsek bızımde yapabılecegımızı dusunuyorum ;) kolay gelsin
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 04 Nisan 2010, 11:34:41 |
ümit
Onbaşı
REP: 5
|
 |
« Yanıtla #8 :» |
|
devre 100khz değerlerinde çalışıyordu PWM devresini nerden çizmişim hatırlamıyorum RT direnci 5k6 idi nüve ve mosfet ısınıyordu direnç değerini değiştirdim 13.8k yaptım ısı sorunu çözüldü devre şu an çok kararlı sadece DC çıkışta bir parazit var birtürlü düzelmedi bu gün çok uğraşamadım filtreleme yaptım fazlaca polyester 100NF kullandım sunubber yaptım banamısın demedi yarın devam edeceğim ilk kez 2110 kullandım böyle bir sorun ile karşılaştım sorunu 2110'a bağlamıyorum tabikide AC çıkış kare eğrisi çok düzgün devredeki değerler gayet iyi parazit dışında :) toprak usta parazıtın baska bı sebebıde bı forumda okumustun yanlışsan duzeltın 100khz sevıyesınde frekanslarda en son yapılan sarın üzerıne komple alımınyum folyo sararak sarımın ucunu gnd ye wermek gerektıgının okumuştum burda yuksek frekans hemen yanındakı fılıtreyı etkılıyo ve cıkısta parazıte sebep oluyoo sana tavsıyen alımınyum folyo ıle troıd nuveyı sar we gndye bılestır boylece kart uzerınde olusan fazla frekanstan dıger elemanlarda etkılenmez
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 04 Nisan 2010, 13:17:29 |
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
|
 |
« Yanıtla #9 :» |
|
ümit tavsiyen için sağol aklımada gelmedi değil daha önceki bir devremde bu tür bir uygulama yapmıştım bu uygulamayı yapan bir japon malı smps devreside inceelmiştim onlar aliminyum değilde bakır kullanmıştı elimde acil bir iş var onu çıkardığımda tekrar ele alacağım devreyi kuşkunuz olmasın burada sizlerle paylaşacağım ;)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 05 Nisan 2010, 12:59:28 |
whyliving
Üstçavuş
REP: 7
|
 |
« Yanıtla #10 :» |
|
arkadaşın dediğini bende görmüştüm etd serisinde birde sıkıştırmalı parçalar oluyor. enli bakır levha oluyor.faraday kafesi gayet mantıklı. birde abi geçenlerde bi arkadaş 220 300 wattlık smps devresinde ır2110 ların cıkışında küçük parazitler görmüştü ve toprak abi sana sormuştu sorun olurmu diye ...  Toprak hocam ir nin çıkışlarına baktım osiloskopta, resimdeki sapmalar neden kaynaklanıyor? Aletin performansını etkilermi?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 06 Nisan 2010, 03:28:26 |
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
|
 |
« Yanıtla #11 :» |
|
whyliving resimdeki skop görüntüsü dalga şekli itibari ile iyi yanlız o piklerin olmaması gerekir benim yaptığım uygulamada 2110 çıkışlarını skopta inceledim gayet sağlıklı kare dalgalar üretiyor o ayrıntılarıda resimli olarak paylaşacağım...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 09 Nisan 2010, 02:18:56 |
whyliving
Üstçavuş
|
 |
« Yanıtla #12 :» |
|
abi paylaşım için sabırsızlanıyorum. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 10 Nisan 2010, 00:59:19 |
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
|
 |
« Yanıtla #13 :» |
|
az daha bekle elimdeki işler bitsin halledeceğim :)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 25 Nisan 2010, 16:37:57 |
yunus_emre
Başçavuş
 |
« Yanıtla #14 :» |
|
su uyur forum uyumaz şener abi:D:D büyük bi sabırla beklioz dewrei
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 25 Nisan 2010, 16:40:58 |
whyliving
Üstçavuş
|
 |
« Yanıtla #15 :» |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 25 Nisan 2010, 17:47:18 |
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
|
 |
« Yanıtla #16 :» |
|
ben devreyi veriyorum yanlız çıkıştaki parazit için herhangi bir düzeltme ile henüz uğraşamadım siz gönlünüzce bakın devreyede bir kaç ekleme daha yapılacak sunubber mosfetler için stabiliteyi en üst düzeye getirme amaçlı bir ara el atarız...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 25 Nisan 2010, 20:53:39 |
yunus_emre
Başçavuş
 |
« Yanıtla #17 :» |
|
dewre için saol abi bişi sorcam bu ac dc smps lerde primerde ortak uç nie yok:s
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 25 Nisan 2010, 21:14:30 |
whyliving
Üstçavuş
|
 |
« Yanıtla #18 :» |
|
toroid sarımda gerek yoktur.2 kat sarabilirsin. ei tipi nüve olsaydı sarım ortak uçlu sarılabilirdi. yani katlı olacagı için atıyorum 40 tur primer var 20 si en altta 20 si en üstte.ortada da sekonder oluyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 27 Nisan 2010, 18:07:20 |
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
|
 |
« Yanıtla #19 :» |
|
yunus bu soruyu farklı anlamda sormuş ortak uç olmamasının nedeni devrenin topolojisinden kaynaklanıyor yani devrenin yapısı half olduğu için devrenin yapısı push pull olsaydı ortak uç olurdu...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 27 Nisan 2010, 20:00:24 |
yunus_emre
Başçavuş
 |
« Yanıtla #20 :» |
|
he anladım ..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 11 Mayıs 2010, 20:12:03 |
Adnancoskun
Başçavuş
REP: 93
 |
« Yanıtla #21 :» |
|
Şener bu devrede SG ve IR nereden besleniyor? 12 volt için ne kullandın?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 11 Mayıs 2010, 20:36:28 |
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
|
 |
« Yanıtla #22 :» |
|
ADNAN abi devrenin pwm katını beslemek için harici bir kaynak veriyoruz 15v DC yada 12v DC bu uçlar şebeke girişindeki kapasitelerin sol üst köşesine yakın öyle tarif edeyim yazılı olarak belirtmişim 12v ve GND olarak...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 12 Mayıs 2010, 11:22:28 |
Adnancoskun
Başçavuş
REP: 93
 |
« Yanıtla #23 :» |
|
Şenerim ben görüm zaten, konuyu iyi bilmeyen arkadaşın biri devreyi yapar, sonrada ya bu devre çalışmıyor der.Maksat konu aydınlansın ellerine sağlık..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 13 Mayıs 2010, 03:34:14 |
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
|
 |
« Yanıtla #24 :» |
|
haklısın ADNAN abi yanlız devre bir konu halini almadı henüz arkadaşlarımız sabırsızlandı bende resimler böümünde devreyi verdim az biraz uğraşsınlarki tecrübe edinilsin mosfet patlatmadan olmaz ya abi :)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 13 Mayıs 2010, 13:34:10 |
yunus_emre
Başçavuş
 |
« Yanıtla #25 :» |
|
artık swıcht modla ugraşmaya ara werdim harclıklarımı biriktirdim we giddim ırfz3205 hemde tanesini 2,5 dan hepsini patladdım bidahakinie ırf44 le gircem işlere:D
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 08 Ekim 2010, 18:23:56 |
gemliklee
Başçavuş
|
 |
« Yanıtla #26 :» |
|
çıkıştakı parazır sorunu gıderıldı mı acaba?220ac/12dc yuksek amperlı bı swıc mod yapmak ıstıyorum...Bu toroıdlerın fıyatı nedır.1 sene once Konya da bı kac yere sorduk elımızde yok dedıler.1 yer war dedı o da 15 lıra ıstemıstı...toplam maalıyetı ne kadara patlar bana?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 08 Ekim 2010, 23:13:42 |
whyliving
Üstçavuş
|
 |
« Yanıtla #27 :» |
|
parazit sorunu yok denecek kadar azdır... farketmezsiniz bile... 12 volt yapmak mümkün sarımları iyi ayarlamalısınız. toroidler ben 63x38x25 i 7 liraya almıştım.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 09 Ekim 2010, 03:44:16 |
gemliklee
Başçavuş
|
 |
« Yanıtla #28 :» |
|
kardes pekı dukkandan mı aldın bu paraya yoksa ınternetten mı?bırde bu devreyı yaptın sen sanırım.ne kadar maal oldu sana
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 09 Ekim 2010, 11:23:19 |
whyliving
Üstçavuş
|
 |
« Yanıtla #29 :» |
|
evet yaptım. sitede paylaştım. aslında toplamda arge felan  500 ü geçti diyebilirim. ama şu an sen malzemeleri alıp yapsan 30- 50 tl arası değişir 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|