Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  Elektronizm > Genel Kategori > Resimler > 2 kanal full oto amfi

Şu an bu konuyu görüntüleyenler
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: 2 kanal full oto amfi  (Okunma Sayısı 2422 defa)
09 Ekim 2010, 02:41:29
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

REP: 65535

kimin ne olduğu hiç önemli değil insan olsun yeter

Üyelik Bilgileri Offline
« :»

arkadaşlar daha önce bir konuda pcb resimini eklemiştim devreyi bu gün tamamladım devre 2 kanal HPF LPF ve FLAT özelliği vardır 2x90w 4 ohm değeri vardır devrenin kısa bir videosunu soğutucusuz çektim ısı koruma vs çok güzel çalışıyor 2 dk gibi soğutucusuz randumanlı çalıştırabildim 2 dk sonra çıkışlardaki BJT ler biraz ısınmıştı bu zaten kaçınılmaz smps katında 2 adet 50N06 var ılıma bile yok :) umarım sizlere feyz olur tasarım baya şık duruyor bakalım sizlerden nasıl bir not gelecek...

Linkleri Görebilmek İçin Lütfen Üye Olunuz Yada Giris Yapınız

2 kanal
« Son Düzenleme: 13 Ekim 2010, 19:06:44 Gönderen: xXxTopRaK » Logged

emek hırsızlığı cart curt bunlar hep boş elinde olanı ortaya koyan bu memleket için yüreğinide ortaya koymuş olur...
09 Ekim 2010, 19:20:34
kelleawcisi
Süper Moderator
*

REP: 20

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #1 :»

sana not vermek haddimizemi ağam  abi eline koluna sağlık valla yine profesyonellik fışkırıyor. başarılarının devamını dilerim üstad. abi bu smps de 50n06 mı daha verimli ırfz48n mi ?? he bu arada 4kanal potans da dikkatimden kaçmadı çok orjinal olmuş :D
09 Ekim 2010, 23:05:02
fatih5734
FATİH
Süper Moderator
*

REP: 16

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #2 :»

wowww :) devre herseyı ııle karıka olmus yerlesım fln tam prof bi iş çıkmıs ellerinize saglık

RAHMAN VE RAHİM OLAN ALLAH'IN ADIYLA.
09 Ekim 2010, 23:27:26
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #3 :»

eyvallah arkadaşlar ne olursa olsun burda sizlerinde görüşleri hepimiz için önemli, mesut demek kaçmadı gözünden ne yapalım 4 kanal yok piyasada bizde kendimiz yaptık vede oldu on numara onuda bir ara detaylı şekilde açıklayacağım bu konuda sorun yaşayan arkadaşlara yardımcı olabilir...

emek hırsızlığı cart curt bunlar hep boş elinde olanı ortaya koyan bu memleket için yüreğinide ortaya koymuş olur...
10 Ekim 2010, 01:30:00
ordulu yahya
ordulu yahya
Süper Moderator
*

REP: 12

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #4 :»

abi eline sağlık çok feci olmuş nor meselesine gelince "kelleavcısı" arkadaşımın dediği gibi estağfurullah :D :D eline sağlık abi tekrar...
benden de inş. sağlam bir proje gelicek bi aksilik olmazsa

10 Ekim 2010, 01:35:42
yunus_emre
Başçavuş
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #5 :»

pwm katınınn üretigi osc kare dalgası baya güzel eline sagglık abi çok prof.olmuş

[kay]
Facebook >>>Elektronikçiler<<< Gurubu Hepinizi Bekleriz
[/kay]
13 Ekim 2010, 19:07:44
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #6 :»

video yenilenmiştir bir önceki videoda çekim hatası vardı şimdi tam oldu amfide kısa devre denemesi ısı denemesi vs. var...

14 Ekim 2010, 12:20:19
mehmet-salih
Üstçavuş
*

REP: 6

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #7 :»

eline saglık ustam yine tam gaz devam. çıkış korumasıda etkileyici. çıkışta sadece kısa devre koruması mı var yoksa dc offset korumasıda mevcutmu?

İYİLİKTEN MARAZ DOĞAR!!!
15 Ekim 2010, 00:29:54
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #8 :»

çıkışta DC korumasıda mevcut denemelerini ben gerçekleştirdim yanlız video esnasında denemedim...

15 Ekim 2010, 16:00:14
sezer1247
Admin
*

REP: 65533

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #9 :»

amfinin şekli parçaların yerleşimine bakılrsa pioneerın eski amfilerine çok benziyor :)

güzel olmuş eline sağlık
15 Ekim 2010, 16:06:40
whyliving
Üstçavuş
*

REP: 7

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #10 :»

abi eline emeğine sağlık. :D dayanamayıp yine soru soracagım. çıkıştaki dc paraziti nasıl yok ettin 
15 Ekim 2010, 17:45:26
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #11 :»

ramazan oto gurubunda hiç parazit yaşamadım :D arabaya monte edip denediğimizde hiç bir gürültüde almadı...

15 Ekim 2010, 21:03:26
whyliving
Üstçavuş
*

REP: 7

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #12 :»

16 Ekim 2010, 19:30:09
yunus_emre
Başçavuş
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #13 :»

şener abi işin teknigine göre yapıo bizim gibi kara düzen yapmıoki:):)

[kay]
[/kay]
17 Ekim 2010, 00:51:32
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #14 :»

işin tekniğini sende kavra yunus ;) örnek olarak ben burdan bir iki teknik söyleyim, ben böyle komplike bir cihaz çizip hayata geçirdiğimde devreye alma hususları kullanırım nedir bu hususlar, örneğin smps katı amfiyi komple kurduktan sonra preamfi op ampları amfi çıkışları smps diyotları ve smps mısfetlerini takmam devreye 12v uygularım sonrasında pwm sinyalini kontrol ederim herşey normalmi normalse smps diyotlarını takıp amfi tarafına DC gönderirim amfi tarafına geçen voltajı 2x15v düşürüp op ampları besleri burda op ampları takmamıştık farkındaysanız çünki 2x15v sağlıklımı değilmi regüle katımızda bir hata olursa bizde op amp takmış olsak yüksek voltajdan yakarız 2x15v sağlıklı ise op amp lar takılır ve devre çalıştırışıp preamfi çıkışındaki sinyal düzgünmü değilmi diye osilaskop ile bakarım akabinde çıkışları takmadan çıkışlara gelen sinyalleri kontrol ederim herşey tamam ise amfinin çıkışları takılır ve 12v ile amfi arasında seri ampermetre ile devreye alırım boşta çekilen akım kontrol ederim boştaki ısıyı kontrol ederim bunlarda normalse amfi tamamdır çalmaya hazır hususlar bunlardır, şimdi eminim ben sana bu amfinin pcb versem sen full montaj yapıp direk 12v verirdin herhangi biryerde hata varsa eline sağlık olur çünki devreyi ilk defa yaptığın için devreyi ben ilk yaptığımda bu hususları uygularım sonrasında seri üretim olursa problem çıkmaz çünki çizilen pcb doğru hata yok kullandığın elemanlarda kaliteli ise tak çalıştır...

17 Ekim 2010, 15:11:02
yunus_emre
Başçavuş
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #15 :»

walla iyi güzel her zaman aklımadada abi yapıom ulan diom kim ugraşcak wer eelektrigi çalsın hesabındayım:D biraz insan sabırsızlanıor

[kay]
[/kay]
17 Ekim 2010, 16:58:05
fatih5734
FATİH
Süper Moderator
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #16 :»

aynen  :) ver voltajı ya calısır ya patlar :)

16 Aralık 2010, 04:00:15
d4rkn3ss
Onbaşı
*

REP: 2

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #17 :»

Süper olmuş arayıpda bulamıyordum paylaşım ne zaman olacak ustam hemen yapmak istiyor sabırsızlanıyorum :)))
17 Aralık 2010, 01:39:55
fatih5734
FATİH
Süper Moderator
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #18 :»

toprak ustam bu devrenın paylasımı olacak mı acaba? bu aralar oyle bı devre yapasım var  :)

22 Aralık 2010, 22:22:30
nester38
Onbaşı
*

REP: 2

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #19 :»

şener bey smps kısmında kullandığınız toroid sarı renkte gibi gördüm araştırmalarıma göre sarı nuveler belli bir frekanstan sonra doymaya geçiyor ve filitre halini alıyor bölece kısa devre oluyor moslarda aşırı ısınma falan gibi sorunlar yaşanıyor. ve çoğu baktıgım devrede sarı nuveler hep filitre olarak gördüm. kendimde sarı nuveden sarıp denedim 3sn sonra ısınmaya geçiyordu moslar. bu olaylara dayanarak kaçırdığımız bişeymi var yoksa sizdeki nuve nasıl bir nuvedir :) saygılarımla
22 Aralık 2010, 23:54:52
mehmet-salih
Üstçavuş
*

REP: 6

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #20 :»

nester38 dikkatli bakarsan orada bant sarılmış. sarım yapılırken tellerin emayesi (yalıtkan kaplama) soyulmasın diye toprak ustam önce bant sarmış ok
« Son Düzenleme: 22 Aralık 2010, 23:57:06 Gönderen: mehmet-salih » Logged

İYİLİKTEN MARAZ DOĞAR!!!
23 Aralık 2010, 01:17:37
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #21 :»

mehmet kardeş iyi incelemiş açıkladığı gibi nüve üzerinde sarı presbant var nüve üzerinde izole yoktu o bakımdan...

23 Aralık 2010, 12:28:35
by_rap_style_1992
er
*

REP: -1

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #22 :»

motor sesi almasını nasıl hallediyorsunuz  durgun bazı arkadaşlar 12 volt üzerine bobin atmalısın diyor bazılarıda gnd leri ayırmalısın diyor bazılarıda ikisinide yapmalısın diyor tam olarak ne yapmalıyız 
« Son Düzenleme: 23 Aralık 2010, 12:29:15 Gönderen: by_rap_style_1992 » Logged
26 Aralık 2010, 01:13:28
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #23 :»

her ikisinide yapmalısın kardeş...

29 Aralık 2010, 23:52:37
poyrazoruc
er
*

REP: 0

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #24 :»

Fusion ENAM serisinden güzel bir çalışma.Ellerinize sağlık.
Smps,xover ve çıkış katı magnat,jbl,renegade gibi markaların kendi sınıflarında standart şemalarından sanırım.   
Çok küçük nüans farkları ile dikkatli gözlerle bakanlar tarafından kolaylıkla fark edilebiliyor.
Başarılar dilerim.
Üstad.
30 Aralık 2010, 22:57:01
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #25 :»

poyraz kardeşim teşekkür ederim gözler biraz dikkatli ama çalışma fusion ile akraba değil :) enam serisinde dikkat ettiyseniz op amplar SIP kılıf amfinin atası MAC audio  magnatla akraba dereceleri vardır...

Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Elektronizm | Powered by SMF 1.1.13.
© 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.284 Saniyede 19 Sorgu ile Oluşturuldu (Pretty URLs adds 0.023s, 2q)

Elektronizm Çöl Atesi v3 by rallyproco