Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  Elektronizm > ENDÜSTRİYEL ELEKTRONİK > PLC > PLC Projeleri > plc otomatik kapı bariyerii

Şu an bu konuyu görüntüleyenler
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: plc otomatik kapı bariyerii  (Okunma Sayısı 2444 defa)
08 Nisan 2011, 23:19:17
yunus_emre
Başçavuş
*

REP: 12

Üyelik Bilgileri Offline
« :»

slm arkdaşlar uzun zamandır ugraşdıgım bi projem war bitirme projesi programını plc de yapdım ve çalışıyor projemi sizlerle paylaşayım ama bazı yerleri eksik gelin biraz yardımcı olun bana eksiklerinide giderelim:)şimdi kısaca anlatayım site girişlerinde otomatik bariyer kapı girişleri var bilirsiniz benim tasarladıgımda birebir aynısı fakat minyatür hali..şimdi kullanmış oldugum motor araba silicek motoru sayesinde yapıcam amacım bu motor sayesinde 0 ila 90derecelik açı arasını kontrol edmekdir.normalde silicek hareketi 0ile 180derece arasındadadır ben bunu swicth ile kontrol edicem tasarladıgım isis şemalarını hex.dosyalarını koyucam sizde görürsünüz..kartı 4 girşi(kanal) 3 çıkış(röle) olarak tasarladım.. x1=yukarı x2=aşagı x3ve x4e swıcht baglıcam aşagılı ve yukarılı olmak üzere maksat 0ile 90derece arasında motoru durdursun..
tek sorunum optik algılayıcı ve otomaik kumanda olayı nasıl bişi yapabilrz düşüncelerinizi almak isterim

Linkleri Görebilmek İçin Lütfen Üye Olunuz Yada Giris Yapınız
http://rapidshare.com/files/456062589/PLC_otomatik_kapae__bariyer_proje.7z

not:yavaş yavaş mekanik aksamınada geçiş yapıyorum bittikce resimlerini çekip koyucam 

[kay]
Facebook >>>Elektronikçiler<<< Gurubu Hepinizi Bekleriz
[/kay]
08 Nisan 2011, 23:22:36
yunus_emre
Başçavuş
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #1 :»

proje mekanik olarak  %80 bitti..geriye montaj ve optik algılayıcı +Ir kumanda alıcı vericiside bitti sayılır ..devreyi bitirip resimleri 1 hafta içinde koyucam ..
  kolay gelsin not(anlattıklarım sıkıcı gelmişdir ama resimleri koyunca daha etkiliyici olucaktır.:))

[kay]
[/kay]
13 Eylül 2011, 03:31:55
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

REP: 65535

kimin ne olduğu hiç önemli değil insan olsun yeter

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #2 :»

şemaya göz atmadım! PLC demişsin, yazlımı kim yaptı yada PLC dediğin PİC entegremi?

emek hırsızlığı cart curt bunlar hep boş elinde olanı ortaya koyan bu memleket için yüreğinide ortaya koymuş olur...
19 Eylül 2011, 14:30:36
yunus_emre
Başçavuş
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #3 :»

ewet pic olarak  16f628  kullandım yazılım başdan sona kadar herşeyi bana aittir.şuan bu devreyi yapdım çalışdırdım fakat ufak bi sorundan dolayı ram randumanlı çalışmadı optik algılayıcı ile uzakdan kumandanın frekansı arada bi karışıyor o yüzden bir konumda iki noktayı birden kontrol ediyor buda sıkıntı oldu bizim için

[kay]
[/kay]
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Elektronizm | Powered by SMF 1.1.13.
© 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.081 Saniyede 21 Sorgu ile Oluşturuldu (Pretty URLs adds 0.008s, 2q)

Elektronizm Çöl Atesi v3 by rallyproco