slm arkdaşlar uzun zamandır ugraşdıgım bi projem war bitirme projesi programını plc de yapdım ve çalışıyor projemi sizlerle paylaşayım ama bazı yerleri eksik gelin biraz yardımcı olun bana eksiklerinide giderelim:)şimdi kısaca anlatayım site girişlerinde otomatik bariyer kapı girişleri var bilirsiniz benim tasarladıgımda birebir aynısı fakat minyatür hali..şimdi kullanmış oldugum motor araba silicek motoru sayesinde yapıcam amacım bu motor sayesinde 0 ila 90derecelik açı arasını kontrol edmekdir.normalde silicek hareketi 0ile 180derece arasındadadır ben bunu swicth ile kontrol edicem tasarladıgım isis şemalarını hex.dosyalarını koyucam sizde görürsünüz..kartı 4 girşi(kanal) 3 çıkış(röle) olarak tasarladım.. x1=yukarı x2=aşagı x3ve x4e swıcht baglıcam aşagılı ve yukarılı olmak üzere maksat 0ile 90derece arasında motoru durdursun..
tek sorunum optik algılayıcı ve otomaik kumanda olayı nasıl bişi yapabilrz düşüncelerinizi almak isterim
Linkleri Görebilmek İçin Lütfen Üye Olunuz Yada
Giris Yapınızhttp://rapidshare.com/files/456062589/PLC_otomatik_kapae__bariyer_proje.7z
not:yavaş yavaş mekanik aksamınada geçiş yapıyorum bittikce resimlerini çekip koyucam