Arkadaşlar öncelikle forum, paylaşımlar ve üyeleri gerçekten çok kaliteli. Emeği geçen herkese tüm faydalananlar ve şahsım adına teşekkür ederim. Elektronik bilgim çok fazla değil oğlumla beraber vakit buldukça uğraşıyorum. Oğlum öğrenci lise elektronik bölümünde. Devremiz çalışıyor fakat role çekmesine rağmen role çıkışlarına akım gelmiyor.Diyot kondansator transistor ve ilgili elemanlar değerinde ve problemsiz.Kısa devre yada lehim hatalarına karşı 10larca defa kontrol ettim bir sıkıntı yok.Role 8 pinli.12v.Çıkışlara yada diğer ayaklara çekmesine rağmen akım ulaşmıyor.Roleyi değiştirip denedim yine aynı. İkinci bir hususta LCD sorunu.Aşagıdaki gibi çıkıyor karakterler. Trimpot diyot vb elemanlar pcb deki şekilde uygulandı lehimleme tekrar tekrar yapıldı ama cevap vermiyor. Sadece şifre gir yazıyorken İki karakter yüksek kontrastlı gibi belli belirsiz çıkıyor.Diğerleri dik çizgi halinde.Devrenin diğer tüm işlevleri sorunsuz çalışıyor.Lütfen değerli bilgilerinizi bizimle paylaşın içinden çıkamıyoruz.
Linkleri Görebilmek İçin Lütfen Üye Olunuz Yada Giris Yapınız