Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  Elektronizm > PIC > PIC Projeleri  > Şifreli Kilit PIC16f877 LCD HATA.

Şu an bu konuyu görüntüleyenler
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Şifreli Kilit PIC16f877 LCD HATA.  (Okunma Sayısı 1203 defa)
02 Temmuz 2009, 00:13:21
oddt
er
*

REP: 0

Üyelik Bilgileri Offline
« :»

Arkadaşlar öncelikle forum, paylaşımlar ve üyeleri gerçekten çok kaliteli. Emeği geçen herkese tüm faydalananlar ve şahsım adına teşekkür ederim. Elektronik bilgim çok fazla değil oğlumla beraber vakit buldukça uğraşıyorum. Oğlum öğrenci lise elektronik bölümünde. Devremiz çalışıyor fakat role çekmesine rağmen role çıkışlarına akım gelmiyor.Diyot kondansator transistor ve ilgili elemanlar değerinde ve problemsiz.Kısa devre yada lehim hatalarına karşı 10larca defa kontrol ettim bir sıkıntı yok.Role 8 pinli.12v.Çıkışlara yada diğer ayaklara çekmesine rağmen akım ulaşmıyor.Roleyi değiştirip denedim yine aynı. İkinci bir hususta LCD sorunu.Aşagıdaki gibi çıkıyor karakterler. Trimpot diyot vb elemanlar pcb deki şekilde uygulandı lehimleme tekrar tekrar yapıldı ama cevap vermiyor. Sadece şifre gir yazıyorken İki karakter yüksek kontrastlı gibi belli belirsiz çıkıyor.Diğerleri dik çizgi halinde.Devrenin diğer tüm işlevleri sorunsuz çalışıyor.Lütfen değerli bilgilerinizi bizimle paylaşın içinden çıkamıyoruz.

Linkleri Görebilmek İçin Lütfen Üye Olunuz Yada Giris Yapınız

02 Temmuz 2009, 00:50:11
sezer1247
Admin
*

REP: 65533

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #1 :»

arkadaşım öncelikle röle olaından başlayalım direk röleden besleme çıkmasını beklememelisiniz rölenin com ucu ve anahtar uçları röle uçları isimli  bir sokete gidiyor bu soketin 1 nolu bacağına artı bağlamalısınız  şifre girilmeden 2 nolu bacağa artı verecektir 3 nolu bacak boş olacaktır şifre girilince de  3 nolu bacakta + voltaj olacak 2 nolu bacak boş kalacaktır

lcd sorunu içinse lcd de arıza olabilir yada elinizdeki lcd nin pin sıralamaları farklı olabilir devrenin açık çizimi var ise eklerseniz ve lcd nizin arkasındaki kodu buraya yazarsanız bağlantıları kontrol edebiliriz 
02 Temmuz 2009, 02:46:19
oddt
er
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #2 :»

Teşekkür ederim role olayını anladım kısa ve öz olarak anlatmışsınız.Mantığı kavradım.Rolenin çalışmasını sağlayan akım çıkışlara verilmiyor bu akım sadece rolenin anahtarlama (Çekip bırakma) işlevini yapmasını sağlıyor.Rolenin çıkışlarında 3 adet yol var.Bu yollardan 1 nolu yola + bağlarsam ve diğer ikisinede diğer bir devrenin besleme girişlerini bağlarsam istediğim olacak sanırım.Lcd nin arkasında LONG yazıyor datasheetini nette çok kapsamlı olarak araştırdım maalesef yok.Satın aldığım firmayla irtibat kurdum önce normal 1-16 değişiklik yok dediler.Israr ettim bir link verdiler.

LCD nin datası linktedir.

http://www.itron.com.cn/PDF_file/JHD162A%20SERIES.pdf

« Son Düzenleme: 02 Temmuz 2009, 03:41:18 Gönderen: oddt » Logged
02 Temmuz 2009, 15:37:51
oddt
er
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #3 :»

Arkadaşlar sorun çözülmüştür. Malzemeleri net üzerinden sipariş vermiştik. Lcd yi Tek satır göndermişler. Tek karakterin tam ortada çıkması 2 nci satırın olmadığını anlamama neden oldu. Tecrübesizliğin bu kadarı dedirtecek kadar komik bir olay ben hala gülüyorum kendime. Hexte tanımlanan lcd 2 satır.Direnc isimli bir firma (Net adresini yazmıyorum) 2x16 lcd yi yollayıp bunu iade alacaklar. Alaka gösterip paylaşımda bulunan arkadaşlara teşekkür ediyorum.
02 Temmuz 2009, 23:55:29
sezer1247
Admin
*

REP: 65533

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #4 :»

devrenin çizimini görmediğim için iki satırmı tek satırmı kullanıldığını bilmiyordum yinede kolay yoldan halletmişsiniz   

lcd nin datasını istememin sebebi bazen  sıralamalarda fark olabiliyordu  ok
sorunu çözdüğünüze sevindim farklı bir devrede tekrar görüşmek üzere ok
18 Ekim 2010, 02:46:47
locei_16
er
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #5 :»

Arkadaşlar sorun çözülmüştür. Malzemeleri net üzerinden sipariş vermiştik. Lcd yi Tek satır göndermişler. Tek karakterin tam ortada çıkması 2 nci satırın olmadığını anlamama neden oldu. Tecrübesizliğin bu kadarı dedirtecek kadar komik bir olay ben hala gülüyorum kendime. Hexte tanımlanan lcd 2 satır.Direnc isimli bir firma (Net adresini yazmıyorum) 2x16 lcd yi yollayıp bunu iade alacaklar. Alaka gösterip paylaşımda bulunan arkadaşlara teşekkür ediyorum.

usta sana zahmet bu devrenin baskı devresini verebilirmisin.?
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Elektronizm | Powered by SMF 1.1.13.
© 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.271 Saniyede 20 Sorgu ile Oluşturuldu (Pretty URLs adds 0.067s, 2q)

Elektronizm Çöl Atesi v3 by rallyproco