Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  Elektronizm > PIC > PIC Programlama Şemaları > 220 volt sallanan motor için pic nasıl yaparız

Şu an bu konuyu görüntüleyenler
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: 220 volt sallanan motor için pic nasıl yaparız  (Okunma Sayısı 1797 defa)
29 Eylül 2011, 02:39:30
nester38
Onbaşı
*

REP: 2

Üyelik Bilgileri Offline
« :»

arkadaşlar merhaba bana bi iş geldi  bende eletrolizm kullanıcılarından yardım alırım mantığıyla kabul ettim. :P önerileriniz ve yardımlarınız için bekliyorum.
projemiz şu

tavantan asılı avize gibi bir motor var 220volt. bu motor oynatıldığında hareket algıladığında 10 saniye dönecek. 10 saniye içinde tekrar hareket aldığında saniyeyi başa alıp dönmeye devam edecek. böylece 10 saniye dolmadan her harekette devamlı motor dönmüş olacak. 10sn ye bitince motor duracak. bu 10 snye olayınıda 5-20 saniye olacak ayarlıyabileceğiz. akabinde motor dönerden biyere takılıp zorlandığını düşünün böyle bir zorlanmadada 5 saniye ters dönecek. 5sn ters döndükten sonra tekrar 10sn ye düz dönecek yani başkati olaya dönecek. bunu nasıl bir devre ile yaparım yardımlarınızı bekliyorum çok önemli bir proje arkadaşlar. pic ile ilgili bir bilgiye sahip değilim. ama 1 hafta surem var  bu zmanda bu işi bitirmem gerekiyor
14 Ekim 2011, 01:49:00
nester38
Onbaşı
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #1 :»

denerimmm
« Son Düzenleme: 15 Ekim 2011, 03:12:41 Gönderen: nester38 » Logged
14 Ekim 2011, 04:07:48
sezer1247
Admin
*

REP: 65533

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #2 :»

bunu ancak mikroişlemci ile yapabilirsin motorun sıkışmasını anlamak için akım ı ölçmen gerekecek.motor zorlandığında fazla akım çekecek bunu mikroişlemciye bidirip geri dönmesini sağlayacaksın .biraz zor bir işlem küçük bir akım trafosu ve adc ile mikroişlemci ile haberleşerek yapabilirsin.
15 Ekim 2011, 00:09:58
whyliving
Üstçavuş
*

REP: 7

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #3 :»

arkadaş işin cok kolay da ugraşacak vaktim yok malasef allah kolaylık versin. affola
15 Ekim 2011, 03:16:22
nester38
Onbaşı
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #4 :»

arkadaş işin cok kolay da ugraşacak vaktim yok malasef allah kolaylık versin. affola
bari bi öneri sunsaydın devreyi komple yap demedik nasıl yaparız dedik. bişeyler sölede araştırayım bari zahmet olacak
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Elektronizm | Powered by SMF 1.1.13.
© 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.062 Saniyede 20 Sorgu ile Oluşturuldu (Pretty URLs adds 0.009s, 2q)

Elektronizm Çöl Atesi v3 by rallyproco