Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  Elektronizm > Forum Hakkında > Öneriler ve İstekler >  Her saat başında Yanan Ledli Saat Yapmak istiyorum.Lütfen YARDIIMM..

Şu an bu konuyu görüntüleyenler
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Her saat başında Yanan Ledli Saat Yapmak istiyorum.Lütfen YARDIIMM..  (Okunma Sayısı 403 defa)
18 Ekim 2011, 23:35:26
emirkutlay
er
*

REP: 0

Üyelik Bilgileri Offline
« :»

Arkadaşlar saat başında başlayıp gelecek saat başında sönüp diğerine geçen ayrı renkde yanan ledli saat yapmak istiyorum.Yani diyelim ki saat 1 de yeşil ledli yanacak saat 2 ye gelindiğinde de yeşil led sönecek kırmızı ledi yakacak Saat 3 e geldiğinde de kırmızı sönecek mavi yanacak bir devre yapmak istiyorum.Bunu yapabilmek için bana yardımcı olurmusunuz.Göstereceğiniz ilgiye şimdiden teşekkür ediyorum.Saygılarımla..
19 Ekim 2011, 00:08:20
kelleawcisi
Süper Moderator
*

REP: 20

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #1 :»

Arkadaşım defalarca konu açman bir gelişme sağlamayacaktır. konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar zaman buldukca eminim ki yardımcı olacaklardır.
21 Ekim 2011, 05:45:05
emirkutlay
er
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #2 :»

Ne yapayım kardeş millet belkide görmüyıordur diye açıyorum.Boş zamanımı harcamak için açmıyorum.Acil ihtiyaçötan dolayı.
« Son Düzenleme: 21 Ekim 2011, 12:04:38 Gönderen: kelleawcisi » Logged
21 Ekim 2011, 14:51:42
asma
Onbaşı
*

REP: 6

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #3 :»

Ne yapayım kardeş

Kardeş isteğin net ve anlaşılır olmalı.

Gün 24 saattir , akrep ve yelkovanı olan saatler öğleden önce ve sonra olarak 12 saati gösterirler.
Üç ana renkten üç ara renkler türetilir ve 6 renk elde edersin. Bu renkleri herkes gördüğünde renk sıkalası olmadan, kıyaslamadan bilir. Bu renklere tonlarıda ekleyip 24 farklı renk elde edersen tek başına gördüğün rengin hangi saate karşılık geldiğini bilemezsin. Bu insanın algılama yetisiyle alakalıdır.
Yani renklerle saatin kaç olduğunu gösteren bir sistem düşünmüyorsun. Üstelik saat 1:01 de yeşil , 1:59 da yine yeşil yanarsa ne anlamı olur.
Peki kardeş senin zamanı gösteren ne tür bir saatin var ki bunu renklendirmek istiyorsun?
Yedi segment led display kullanıp bunun saate bağlı renklerinin değişmesi mi istediğin yoksa bir duvar saatinin içini aydınlatan saate göre rengi değişen ışık kaynağımı istiyorsun. (back light olabilir)
Ya da 60 led ile çember yapıp bunlardan 12 tanesini daha büyük yaparak saat ve dakikayı göstermek mi amacın. Tabii saat değiştikçe renklerde değişecek. (saat 1 de yeşil yanacaksa zaten oraya takacağın led yeşil olacak bu istekte saçma olur)
Sırf görüntü olsun diyorsan bir dijital saatin dakikayı gösteren bölümünde onlar hanesini iptal edip yerine rgb led takabilirsin.
0,1,2,3,4,5 yerine kırmızı,turuncu,sarı,yeşil,mavi,mor rekleri yanar ve saat 12:47 yerine 12:mavi7 görürsün.

Ben senin ne istediğini anlayamadım, belki benim gibiler fazladır ve içlerinde sana yardım etmek isteyenler de vardır.  ok
Kolay gelsin.
21 Ekim 2011, 20:37:31
emirkutlay
er
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #4 :»

asma Bey;
Projemin detayı şöyledir.Ben Tahtadan Bir saat yapmak istiyorum.Ortasını delip mekanik saati koyup tahtanın üstünden de Rakamları yerleştirip iki saat arasındaki dakikaları da çizgi halinde delip alttan da her saat arasını bölerek herbölüme aynı renk yanyana gelmemek şartı ile led yerleştirmek.ışık kuvvetli olması için ledler aynı renkden seri olarak bağlanmış yada paralel olarak da olabilir 2 veya 3 led de konulabilir.Öyle bir devre olacak ki her saat arası farklı renk de yanacak.Yani Saat 1 ile 2 arası yeşil yandığını düşünelim Saat tam 2 ye geldiğinde yeşil sönüp kırmızı yanacak.Saat 2 ila 3 arası kırmızı yanmış olacak.Saat tam 3 e geldiğinde de kırmızı sönecek mavi led yanacak.Saat 3 ila 4 arası mavi led yanacak.Üstten veya karşıdan baktığımız da dakikalarında aynı renkden görünecek.Mekanik  saatlerde 12 den sonra 13 görünmediğine göre burada da 12 den sonra aynı renkler yanmaya devam edecektir.Aynı dediğiniz gibi ''bir duvar saatinin içini aydınlatan saate göre rengi değişen ışık kaynağımı istiyorsun'' İşte bu benim gerçekleştirmek istediğim proje.
Sevgili hocam ben devre çıkartmasını bilmem böyle bir kaabiliyetim yok yalnız hazır bir devreye elemanları oturtarak uygulayabilirim yada çalıştırabilirim.Şayet bu projeyi gerçekleştirmeme yardımcı olursanız dünyanın en mutlu insanı ben olacağım ve size de bol bol dua ederim.Gösterdiğiniz ilgi alaka içinde çok ama çok teşekkür eederim Allah sizden razı olsun.Selamlar..
« Son Düzenleme: 22 Ekim 2011, 15:51:30 Gönderen: emirkutlay » Logged
28 Ekim 2011, 03:32:30
emirkutlay
er
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #5 :»

Tahtadan Saat yapmak istiyorum.Tahtanın ortasını delip makinayı alttan yerleştirip üzerine de rakamları yerleştirip Her saat arsındaki dakikaları ince bir çizgi halinde boşaltıp yani delip her saat arasını da alttan bölmek her bölüme de birer vaya kuvvetli olması için paralelde olabilir seri de olabilir LED veya LEDler koymak istiyorum.Yani bu 12 bölüm olacaktır 12 farklı yanan led veya ledler olacaktır.Diyelim ki saat 1 ile 2 arası yeşil led yanacaktır.Saat 2 ye geldi mi yeşil sönecek kırmızı yanacak yani saat 2 ila 3 arası kırmızı led yanacaktır.Saat 3 e geldi mi kırmızı sönecek 3 de mavi yanacak vs bunun gibi 12 farklı renk yanacak şayet 12 farklı renk bulamasam da renk tekrarı gibi 4 farklı renk de olabilir.Ben devreyi yapmaya çalıştım ama düzgün bir şekilde çalıştıramadım. Devre altta.Bana böyle bir projede yardımınız olabilir mi? Şayet yardımda bulunursanız yaptığınız katkıdan dolayı dünyanın en mutlu insanı olabileceğim gibi size her zaman duacı olurum.Allah Yar ve yardımcınız olması dileyiğle. Saygılarımla.

Link:http://www.upload.gen.tr/d_x.php/www/10wyihu1/Faik_Y__r__yen_I____k_devresi_son.docx.html

Linkleri Görebilmek İçin Lütfen Üye Olunuz Yada Giris Yapınız
http://www.upload.gen.tr/resim_x.php/www/k1k8tkn9/image001.png.html

R= 1k
Entegre=4015
kondansator= 1 Mf 25V
Transistor=BC238  NPN transistor
Diod = 1N4007
6 Adet de readröle çizilmişitr.Bu 12 adet de olabilir.
« Son Düzenleme: 28 Ekim 2011, 03:41:14 Gönderen: emirkutlay » Logged
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Elektronizm | Powered by SMF 1.1.13.
© 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.129 Saniyede 19 Sorgu ile Oluşturuldu (Pretty URLs adds 0.011s, 2q)

Elektronizm Çöl Atesi v3 by rallyproco