Ne yapayım kardeş
Kardeş isteğin net ve anlaşılır olmalı.
Gün 24 saattir , akrep ve yelkovanı olan saatler öğleden önce ve sonra olarak 12 saati gösterirler.
Üç ana renkten üç ara renkler türetilir ve 6 renk elde edersin. Bu renkleri herkes gördüğünde renk sıkalası olmadan, kıyaslamadan bilir. Bu renklere tonlarıda ekleyip 24 farklı renk elde edersen tek başına gördüğün rengin hangi saate karşılık geldiğini bilemezsin. Bu insanın algılama yetisiyle alakalıdır.
Yani renklerle saatin kaç olduğunu gösteren bir sistem düşünmüyorsun. Üstelik saat 1:01 de yeşil , 1:59 da yine yeşil yanarsa ne anlamı olur.
Peki kardeş senin zamanı gösteren ne tür bir saatin var ki bunu renklendirmek istiyorsun?
Yedi segment led display kullanıp bunun saate bağlı renklerinin değişmesi mi istediğin yoksa bir duvar saatinin içini aydınlatan saate göre rengi değişen ışık kaynağımı istiyorsun. (back light olabilir)
Ya da 60 led ile çember yapıp bunlardan 12 tanesini daha büyük yaparak saat ve dakikayı göstermek mi amacın. Tabii saat değiştikçe renklerde değişecek. (saat 1 de yeşil yanacaksa zaten oraya takacağın led yeşil olacak

bu istekte saçma olur)
Sırf görüntü olsun diyorsan bir dijital saatin dakikayı gösteren bölümünde onlar hanesini iptal edip yerine rgb led takabilirsin.
0,1,2,3,4,5 yerine kırmızı,turuncu,sarı,yeşil,mavi,mor rekleri yanar ve saat 12:47 yerine 12:mavi7 görürsün.
Ben senin ne istediğini anlayamadım, belki benim gibiler fazladır ve içlerinde sana yardım etmek isteyenler de vardır.
Kolay gelsin.