Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  Elektronizm > Forum Hakkında > Öneriler ve İstekler > Bir anı

Şu an bu konuyu görüntüleyenler
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Bir anı  (Okunma Sayısı 299 defa)
27 Eylül 2009, 08:41:06
stlg
Onbaşı
*

REP: 5

Üyelik Bilgileri Offline
« :»

Sevgili arkadaşlar

Bu meslege yeni başlamış yada başlayacak arkadaşlara bir bilgi ,bir ipucu niteliginde olan bir anımı sizlerle paylaşmak istiyorum ,bundan yıllar önce meslege yeni başladıgım yıllarda bir oto teybi tamir için getirilmişti o zamanın bilgisiyle teybi açtım ve cıkış katındaki entegrenin arızalı oldugunu büyük bir araştırma sonunda buldum , gururlanmıştım hemen malzeme satıcısından aynı kodlu elemanı aldım ve yerine taktım teyp gayet guzel çalar olmuştu icine birde orhan abimizin kasedini koyarak gelen geçene dinletiyordum bizim teyp biraz caldı daha sonra sesi tuhaflaştı sonrada büsbütün kesildi ,tekrar icini actım entegre acayip ısınmıştı , herhalde bu entegre kaliteli degil diye düşündüm yeniden aldım tekrar yerine taktım bu sefer cevredeki tüm elemanları kontrol etmeyi ihmal etmedim ,teyp yeniden calmaya başlamıştı ,yarım saat sonra gene aynı dert kızmaya başlamıştım ve bu entegreyi degiştirme olayı birkaç kere tekrar etti hatta kaliteli malzeme getirmiyorlar diye malzemeciyede çıkışmıştım ama sorunu bir türlü bulamıyordum, artık bu iş beni aşıyordu acaba bu meslegi bıraksammı diye bile düşündüm sonra birilerinden yardım alma fikri belirdi dukkanımın bulundugu yere yakın eski bir tamirci abimiz vardı mektep ,medrese gormemişti ama deneyim ,pratiklik onda fazlasıyla vardı, utana sıkıla ona sordum abi dedim böyle böyle bana once söyle bir baktı acaba bu püf noktasını ona söylesem mi diye düşündü sonra herhalde boynumun büküklügüne kıyamadı ve kırk yıl düşünsem aklıma gelmeyecek birşey söyledi bir hırdavatçıya git ve oradan bir adet selulozik tiner al ve bir fırca yardımıyla entegrenin bacaklarının arasını ve diger elemanları güzelce lehim tarafından temizle dedi ve aynen oyle yaptım ve artık teyp birdaha bozulmamıştı ogun bugundur havya ve olcu aletimin yanında surekli bir fırça ve tiner bulundururum bir eleman degiştirdim mi hemen temizlerim yuksek frekans ve ses frekansıyla ugraşacak arkadaşlar sizlerde oyle yapın artık teyp tamir etmiyoruz ama deneyimli kişilerin sözlerini hep dinliyoruz teşekürler Mehmet usta anımız biraz uzadı, umarım sizleri sıkmamışımdır herkeze kolay gelsin

ALLAHA EMANET OLUNUZ
Hoştur bana senden gelen,
Ya gonca gül yahut diken,
Ya kaftandır yahut kefen,
Kereminde hoş lütfunda hoş.
27 Eylül 2009, 21:27:17
Self Control
Süper Moderator
*

REP: 3

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #1 :»

İyiymiş hacı ben alkolle yaparım. Temizlenmeyen pasta artıkları vs. hem kısa devreye sebep olur hem de etrafındaki metalleri zamnla kemirir.
27 Eylül 2009, 22:15:40
cexzafatih92
Süper Moderator
*

REP: 10019

Allah Türk' ü korusun ve yüceltsin...

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #2 :»

güzelbi deneyim güzel bi tecrübe yeni arkadaşlarımızın hepsinin bu ve bunun gibi püf noktolara ihtiyacı olucaktır...her püf nokta başka hatalalarında kapanmasını sağlar  ok  yazın güzel olmuş bu elektroniği bir anlık bırakma düşüncesi benim ve bir çok kişinin başına gelmiştir...eminim herkezin böyle güzel tatlı anıları vardır...

kolay gelsin...

cCc Faty^EsmerAy^ cCc

C* Dalgalan Nazlı Hilal C*
30 Eylül 2009, 01:44:37
stlg
Onbaşı
*

REP: 5

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #3 :»

Evet insan o yaslarda zora hic gelemiyor ,hemen pes ediyor , simdi deseler bu meslegi bırak asla derim yeniden dunyaya gelsem yeniden elektronikle ugrasmak isterdim, arkadaslar meslegimizin kıymetini bilelim hem ticari hem hobi olarak yapılabilecek yegane mesleklerden 

ALLAHA EMANET OLUNUZ
Hoştur bana senden gelen,
Ya gonca gül yahut diken,
Ya kaftandır yahut kefen,
Kereminde hoş lütfunda hoş.
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Elektronizm | Powered by SMF 1.1.13.
© 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.059 Saniyede 20 Sorgu ile Oluşturuldu (Pretty URLs adds 0.008s, 2q)

Elektronizm Çöl Atesi v3 by rallyproco