Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  Elektronizm > Forum Hakkında > Öneriler ve İstekler > 555 le testere dişi işaret üreteci

Şu an bu konuyu görüntüleyenler
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: 555 le testere dişi işaret üreteci  (Okunma Sayısı 991 defa)
05 Mart 2011, 13:58:39
osman1861
er
*

REP: 0

Üyelik Bilgileri Offline
« :»

555 le testere dişi işaret üreteci yapma istiyorum. elinde devre olan filan varmı? bitirme ödevim için lazım. lütfen yardım edin
06 Mart 2011, 01:07:43
asma
Onbaşı
*

REP: 6

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #1 :»

Arkadaş kusura bakma aradığın şey google ile arayınca çıkıyor. Ayrıca 555 ten bahsediyoruz, ne kadar zor olabilir ki yardım istiyorsun?
Bitirme ödevini senin hazırlaman, takıldığın yerde yardım istemen gerekmez mi?
Önce en basit olanı incelemeni öneririm:

Linkleri Görebilmek İçin Lütfen Üye Olunuz Yada Giris Yapınız
http://electroschematics.com/wp-content/uploads/2010/02/triangle-waveform-generator.png

Eğer istersen 555 ile karedalga, on/off oranı ve ayarı ile simetrik elde edilmesi, frekans ayarı konularını araştırırsın. (çok sürmez)
Karedalda sinyalin op-amp ile üçgen dalgaya nasıl çevrildiğini araştır. (opaplarla türev integral devrelerini incelemen yeter)
İntegral alıcının R-C elemanlarının seçimi kare dalga osilatörün frekansıyla ilişkisi nedir, yanlış seçilirse dalga şekli ne olur? osilaskop ile inceleyip fikir edinmelisin.

Son olarak nereyi bitiriyorsun bilmiyorum ama yukarıdaki devreyi yapıp çalıştırmak sana bir şey kazandırmaz. 555 ve 741 in temel devre kalıplarını öğrenip hesaplarını bilirsen elektronik alanında önemli bilgi edinmiş olursun.

Kolay gelsin.
« Son Düzenleme: 06 Mart 2011, 16:08:10 Gönderen: fatih5734 » Logged
07 Mart 2011, 23:00:22
Adnancoskun
Başçavuş
*

REP: 93

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #2 :»

555 ile bir karedalga osilatör yap, çıkışı ile şase arasına bir kondansatör koy, kondansatör karedalgayı testere dişi sinyale çevirir.
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Elektronizm | Powered by SMF 1.1.13.
© 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.08 Saniyede 20 Sorgu ile Oluşturuldu (Pretty URLs adds 0.007s, 2q)

Elektronizm Çöl Atesi v3 by rallyproco