hemen işe koyuldum.
öncelikle internet üzerinden 23ytl karşılığında Grafik LCD siparişimi verdim 128X64
GLCD iki gün içinde elimde oldu.Daha sonra eski yazıcının LPT kablosunu söktüm ve başladım
lehimlemeye
GLCD siparişini
Linkleri Görebilmek İçin Lütfen Üye Olunuz Yada Giris Yapınız adresinden
verebilirsiniz. Yukardaki adreste direk karşınıza firmanın sattığı lcd listesi çıkacak. En alttaki
"HY-12864K-801" kodlu ekran bizim kullandığımız. Kutucuğa 1 yazıp devam edin.
Devredeki iki adet 500 Ohm potların birisi kontrast ı diğeri ise GLCD nin ışık şiddetini
ayarlıyor.
devre şeması ;

evre şemasında potların değeri 100 ohm ve 10 k . onları 500 ohm olarak değiştirin.
daha sonra 22.4 Mb lık microsof yamasını --->
Linkleri Görebilmek İçin Lütfen Üye Olunuz Yada Giris Yapınız
linkinden indirin kurun ve pc yi baştan başlatın. daha sonra
Linkleri Görebilmek İçin Lütfen Üye Olunuz Yada Giris Yapınız
link ine tıklayarak LCDStudio programını indirin ve kurun.
program açılıştı sizden licence dosyası istiyecek bunuda
Linkleri Görebilmek İçin Lütfen Üye Olunuz Yada Giris Yapınız link inden
indirin ve programın açılışında sizden istenen licence dosyası olarak tanıtın programa. Daha sonra
programın ayarlar penceresi karşınıza otomatik olarak gelecek. ilk olarak next e tıklayın
sonra "KS0108 based 128X64 LCD on parallel port" u seçerek next e tıklayın tekrar next e tıklayın ve tekrar next e tıklayın
daha sonra "Yes I can read the welcome message" sekmesini işaretleyerek next leyin. LCD ekranınızda welcome yazısı görürseniz montaj+yazılım
dahil herşey doğru demektir şimdi verin mazotu yansın
bunlarda bitmiş resimleri
Alttaki resimde; indirilen bayt, saniyede indilen bayt, gönderilen bayt ve saniyede gönderilen bayt ı görsel olarak izleyebiliyorum.
karakter sınırlaması olduğu için yazılar kayar biçimde gösteriliyor tabiki ayrı bi hava ve sexi lik katıyor

Winampla ilgili bilgiler yer alıyor biraz acelem vardı düzensiz yaptım

CPU bilgileri ve anlık CPU kullanımı yer alıyor. Ram load Free ram gibi
şeylerde ekleyecektim ama zamanım yoktu daha sonra ekleyecem

vumetre

Alttaki resimde bir arkadaştan