Merhabalar öncelikle yaptığın sistem çok güzel ellerine sağlık inşallah istediğin gibi bir sistem olur kardeş...
Yalnız gördüğüm yanlış bir montaj var gibi hissettim,kardeş amortisörlü bir bisiklette amortisörün hemen üzerinde motorun durması sakıncalı gibi !!! sert bir çukura/tümseğe girdiğini farzedersek ordaki hareket esnasında oluşan yaylanma,amortisörun motoru sıkıştırmasına maruz kalmasına sebep olur...birde muhakkak zincir koruması tak kardeşim allah muhafaza kötüşeyler olmasın...sistem güzel ama bir okadarda emniyetli olması lazım...uyarılarım seni düşündüğüm için kardeş.Adnan hocamında dediği doğru,rondelalar ve kablolarıda ihmal etme kardeş...3-5 liralık şeyler bunlar,hem sistemin sağlam çalışmasını sağlar hemde emniyetli bir sistem olmasını sağlar.
Bu sistem için kullanılabileceğini düşünüdüğüm değişik motorlarda var hocam mesela silecek motoru yalnız motorun üzerindeki L redüktörü iptal etmek sağlıklı olur ;
Linkleri Görebilmek İçin Lütfen Üye Olunuz Yada
Giris Yapınızhttp://www.turkticaret.net/Firma/282906/baslar.oto.ltd.sti/tempra.cam.silecek.motoru
yada marş motoru ;
Giris Yapınızhttp://www.turkticaret.net/Firma/282906/baslar.oto.ltd.sti/tempra.mars.motoru
bu motorlarında torkları yüksek düşünün 1.viteste yarım debriyajda marşa basılı tutarak 1,5 tonluk arabayı rahatlıkla iteleye biliyor ben bunu çok yaptım yolda kalınca arabayıda itecek biri olmayınca çok işe yarıyor yalnız akünün sağlam olmasına dikkat.
gördüğüm birkaç problemi söyleyeyim; öncelikle anlaşılan o ki bu işlem için düz gövdeli bir bisiklet seçmek gerekli. o aküleri arkaya takacağın bir oturak üzerine yerleştirebilirsin ama benim tavsiyem ön teker üzerine metal oturak koyarak aküleri oraya sabitleyip yükü arka tekerden almalısın. İkinci olarak orta amortisör olması dezavantaj. bisiklet esnediği an zincir boşalacak büyük ihtimalle atıcaktır yada daha kötüsü bacağını dişliye kaptırmana neden olacaktır. motorun maşallahı var ama tavsiyem L şeklinde redüktörler var yani 90derece diyebiliriz motoru yatay yerleştirmene imkan sağlayacak redüktörler var onlar işini kolaylaştıracaktır. birde biliyorum geçici olarak yapmışsın ama aküler arası kablo bağlantılarını daha kalın ve sağlam kablolar ile yaparsan çekilen akımla kabloların direnç oluşturmasını engelleyebilirsin. devreyi yapmaya başladınmı? durum nedir
Kelleawcisi arkadaşımızın dediği L tipi redüktörler bana sakıncalı geldi açıkcası,yanlışım varsa düzeltin lütfen ama gözden kaçmış bir nokta gibi geldi bana L tipi redüktörlerin dezavantajına gelicek olursak içindeki sistemde genelde sonsuz dişli kullanıldığından enerji verilmeden pedal dönmez yani bisiklet hareket etmez,enerjisiz pedal bile çevrilemez...redüktörün çark kısmı kitli olur sebebide aşağıdaki linkde mevcut inceleyebilirsiniz.Bu redüktörün içinde sonsuz dişli oludğu için ve sonsuz dişlide hareket verdiği dişliye yatay bağıntılı olduğu aksi harekete maruz kalma gibi bir durumda kitleme görevi yapar ve redüktörün bağlı olduğu zincir çarkın dönmesine izin vermez linkde L redüktörünün genel iç yapısı mevcut...eğer seyir halindeyken gazdan çekildiğini var sayarsak bir anda lastiklerin kitlenmesine hatta sistemin komple zarar görmesine yol açar...
Giris Yapınızhttp://img1.loadtr.com/b-503012-Red%C3%BCkt%C3%B6r_.jpg