Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  Elektronizm > Elektronik > Ses Frekans  > Hoparlör koruma > HOPARLÖR SARIMI YARDIM LÜTFEN???

Şu an bu konuyu görüntüleyenler
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: HOPARLÖR SARIMI YARDIM LÜTFEN???  (Okunma Sayısı 2488 defa)
21 Temmuz 2010, 06:09:43
muratural
er
*

REP: 0

Üyelik Bilgileri Offline
« :»

ARKADAŞLAR BEN ARANIZA YENŞ KATILDIM SİTE GERÇEKTEN ÇOK HOŞUMA GİTTİ ÖNCELİKLE HEPİNİZE SELAMLAR BENİM SİZE Bİ SORUM OLUCAKTI YARDIMCI OLANLARA ŞİMDİDEN ALLAH RAZI OLSUN BEN MÜZİSYENİM AZ BUÇUK ELEKTRONİKLE UĞRAŞIYORUM KENDİ HOPARLÖRLERİMİ KENDİ ÇAPIMDA TAMİR EDEBİLİYORUM HOPARLÖR YANDI GEÇENGÜN İÇ BOBİNİ KAYBOLMUŞ SPİR SAYISI AKLIMDA AMA BOBİNİ NE ÜZERİNE SARARSAM DAHA SAĞLIKLI ÇALIŞIR BU KONUDA SİZLERİN BİLGİLERİME SIĞINMAK İSTİYORUM YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM ARKADAŞLAR ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER...
21 Temmuz 2010, 10:48:59
Adnancoskun
Başçavuş
*

REP: 93

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #1 :»

En uzman şener dir bu konuda.Şener'e müracaat et
21 Temmuz 2010, 12:12:32
mehmet-salih
Üstçavuş
*

REP: 6

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #2 :»

merhaba. öncelikler hoç geldin.  senin kullandığın hoparlörler 250-500W RMS civarı bir güçlerindedirler. en iyi sarabilecegin: bobinajcıların kullandığı kahverengi kagıta benzer bir malzeme var. ismini tam bilmiyorum. ama işini en güzel görecek malzeme odur. tornacıda güzel bir kalıp yaptırt(hoparlörün bobini çapında) birde cıkrık,(cıkrık:bobinajcıların motor vs bobini sararken kullandıkları  makina veye elden çevirmeli bir makina) bu ortamı yaptıktan sonra kendi hoparlörlerini sarabilirsin. benimde bir kaç tecrübem var hoparlör sarımı konusunda ama büyük çaplı degil, genelde otolarda kullanılar oval ve 10-20cm caplarında hoparlör tamiri ve bobin sarımını yaptım. elimden geldigi kadar yardımcı olurum. kolay gelsin

İYİLİKTEN MARAZ DOĞAR!!!
21 Temmuz 2010, 22:26:13
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

REP: 65535

kimin ne olduğu hiç önemli değil insan olsun yeter

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #3 :»

muratural kardeş merhaba bobin ile ilgili soruna cevap vereyim ama malzemeyi temin edebilirmisin bilmem 1. mehmet-salih arkadaşımızın önerdiği kahverengi kağıt diye ifade ettiği presbant tır yanlız senin işine çok yaramayacak neden dersen açık alan seslendirmede sargı yuvası dardır sen o hoparlörde 0.25mm presbant kullanacaksınki çalışma esnasında oluşan ısıya mukavamet göstersin ama o kalınlıkta presbant kullandığında sargı olduğundan kalın olacak sürtme olacak vs. işin orjinali kaptondur kapton orjinal sarımlarda kullanılan transparan bir malzemedir 1100 derecelerde kısa süreli testlere tabi tutulmuştur bu malzemeyi türkiyede temin etmeye çalışırsanız çok pahalı kg fiyatı 1000$ bilginize o yüzden hoparlör tamirciliği kolay bir iş değildir :) siteye bir göz at tam olarak bitmiş değil sormak istediğin olursa yanıtlarım...   
Linkleri Görebilmek İçin Lütfen Üye Olunuz Yada Giris Yapınız
www.woofertamiri.com

emek hırsızlığı cart curt bunlar hep boş elinde olanı ortaya koyan bu memleket için yüreğinide ortaya koymuş olur...
07 Ağustos 2010, 05:59:30
muratural
er
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #4 :»

bobini sararken polyester vernik mi kullanılıyodu acaba kendim sardım 1 tane 600 watt hoparlör 3 kez tam performans kullandım sonradan sargı atmış içerisinde yanma yok sadece sargı çıkmış bobinden ne ile yapıştırabilirim
09 Ağustos 2010, 11:05:16
mehmet-salih
Üstçavuş
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #5 :»

bobini sararken polyester vernik mi kullanılıyodu acaba kendim sardım 1 tane 600 watt hoparlör 3 kez tam performans kullandım sonradan sargı atmış içerisinde yanma yok sadece sargı çıkmış bobinden ne ile yapıştırabilirim

bobinajcıların kullandıgı trafo vs sararken titreşim yada vınlama sesini kaldırmak için kullandıkları bir vernik var ondan kullanabilirisin. derby yapıştırıcısına benziyor kokusu falan aynı ama farklı bir yapıştırıcı.

İYİLİKTEN MARAZ DOĞAR!!!
10 Şubat 2011, 03:32:02
mnbvb
er
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #6 :»

USTA bali sürsek olmazmı.ben o cıkrık makinasını bobine göre beton kalıplan yaptım.ama henüz tel alıp sarmadım.bobini kağıtla yapacam.kağıda japon sürecem sertleşecek.ozaman daha sağlam olacak.sonra beton kalıba takacam ve başlıyacam sarmaya.tabi bali sürerek.ÖNERİLERİN varsa söyleyebilirsiniz.yardıma açığım...
10 Şubat 2011, 11:42:22
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #7 :»

deneyerek bulmalısın bu işin bilgilerini kolay kolay vermezler...

emek hırsızlığı cart curt bunlar hep boş elinde olanı ortaya koyan bu memleket için yüreğinide ortaya koymuş olur...
10 Şubat 2011, 14:42:58
mehmet-salih
Üstçavuş
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #8 :»

USTA bali sürsek olmazmı.ben o cıkrık makinasını bobine göre beton kalıplan yaptım.ama henüz tel alıp sarmadım.bobini kağıtla yapacam.kağıda japon sürecem sertleşecek.ozaman daha sağlam olacak.sonra beton kalıba takacam ve başlıyacam sarmaya.tabi bali sürerek.ÖNERİLERİN varsa söyleyebilirsiniz.yardıma açığım...

arkadaşım ben kola tenekesiyle bu işi yapmıştım. onunla daha basit denemeye deger kolay gelsin.

düzelttim adnan abi 
« Son Düzenleme: 11 Şubat 2011, 13:03:47 Gönderen: mehmet-salih » Logged

İYİLİKTEN MARAZ DOĞAR!!!
10 Şubat 2011, 14:54:41
Adnancoskun
Başçavuş
*

REP: 93

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #9 :»

ya bari kola tenekesi falan olsa, hoparlörü daha imalat aşamasında sarhoş edeceksin, bence bira tenekesine sararsan bu hoparlör Azer bülbül den başkasının şarkısını çalmaz...
10 Şubat 2011, 17:34:11
mnbvb
er
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #10 :»

usta bu bobini kaça sararlar 16 mt tel uzunluğu var.hoporlör 20cm aşağı yukarı var
10 Şubat 2011, 21:52:11
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #11 :»

ya bari kola tenekesi falan olsa, hoparlörü daha imalat aşamasında sarhoş edeceksin, bence bira tenekesine sararsan bu hoparlör Azer bülbül den başkasının şarkısını çalmaz...

Bu güzeldi ADNAN abi :)  bira tenekesi yada kola tenekesi kalıcı çözümler değil  yapıştıcı ve tenekenin yüzeyi birbiri için uyumsuz kısa vadede iş görür uzun vadede olmaz bu iş tabi sizlerin kaç w hop. saracağını bilmiyorum ben bu işler için 3-5 arası farklı malzeme kullanıyorum hoparlörün gücüne göre kahve kapton   siyah kapton  özel bir kumaş  farklı bir presband  bunların hepsi farklı malzeme, hop. tamir işi 1 günde kavranacak bir iş değil işin kötü yanı bu ülkede herşey sınırlı ve çok kısıtlı  bunun üstüne bu işi size öğretecek bir usta balamamanız :)  az bilinen bir iş bu nedenle bu işi yapanlar bunun kıymetini bilirler tamir yapan bir dükkana gidip 1 tamiri bitene kadar izleyemezsiniz kovarlar sizi :)

11 Şubat 2011, 13:06:11
mehmet-salih
Üstçavuş
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #12 :»

Bu güzeldi ADNAN abi :)  bira tenekesi yada kola tenekesi kalıcı çözümler değil  yapıştıcı ve tenekenin yüzeyi birbiri için uyumsuz kısa vadede iş görür uzun vadede olmaz bu iş tabi sizlerin kaç w hop. saracağını bilmiyorum ben bu işler için 3-5 arası farklı malzeme kullanıyorum hoparlörün gücüne göre kahve kapton   siyah kapton  özel bir kumaş  farklı bir presband  bunların hepsi farklı malzeme, hop. tamir işi 1 günde kavranacak bir iş değil işin kötü yanı bu ülkede herşey sınırlı ve çok kısıtlı  bunun üstüne bu işi size öğretecek bir usta balamamanız :)  az bilinen bir iş bu nedenle bu işi yapanlar bunun kıymetini bilirler tamir yapan bir dükkana gidip 1 tamiri bitene kadar izleyemezsiniz kovarlar sizi :)

evet ustam adam sargıyı sararken başın dönüp gidiyor. çift bobinli ise daha zor.

İYİLİKTEN MARAZ DOĞAR!!!
02 Kasım 2011, 16:42:01
suatatan
Ziyaretçi
« Yanıtla #13 :»

Selam Aleyküm cümleten arkadaşlar.Sitede yeniyim ama elektronikte yeni sayılmam. Hoperlör sarmakta da iyiyim diyebilirim. Tecrübelerimi paylaşmak isterim.Sizlere şaka gibi gelecek ama bira kutusuna sarmayı denemenizi tavsiye ediyorum. Alimünyum olduğu için mıknatıstan etkilenmiyor, sert olduğu için deforma olmuyor ve ısıya aşırı dayanıklı malzeme. Bunun üzerine iki kat bobin sarmanız mümkün çünkü gayet ince bir malzeme. Tornadan kalıp çıkarmanıza gerek yok çünkü mıknatısın ortasındaki dmeir kalıbı kullanacaksınız. Önce bu demiri söktükten sonra üzerine boşluk payı olsun diye iki kat bira kutusu sarın. ( Bu iki katın uçları birbirinin üzerine binmemeli ) Sonra bildiğimiz para selobant ile açılmaması için yapıştırın. Yanan hoperlördeki karkasın yüksekliğini ölçün ve aynı ölçüde birakutusundan parça kesin. Kestiğiniz bu parçayı önceden yapıştırıp hazırladığınız karkasın üzerinesarın ama iki ucu arasında 1mm den daha az bir boşluk kalmasına dikkat edin. Yanan hoperlördeki karkasta bobinin sarılmaya başladığı yeri yaklaşık olarak belirleyip sarım işine başlayabilirsiniz. Hazırladığınız yeni karkas üzerine bobini yerine denk getirerek başlangıç ucunu çok hafif bir japon yapıştırıcı ile sabitleyin. Bundan sonrası kolay. Eski argıdaki sarım sayısı kadar asın ve gerekirse üst sargı varsa üstünüde sarın. Ama alt sarı bittiğinde sarımın üzerine çok hafif japon damlatın her tarafa sızıp dağıldığını ve alt sargıyı pomle yapıştırdığını göreceksiniz. Bu işlemi yaptıktan sonra üst sargıya geçebilirsiniz çünkü bu işlemi yapmadan üst sargıya geçerseniz alt sargı araları açılı berbat olur. Bütün sargılar bittikten sonra tekrar bir damla japon yapıştırıcı ile hertarafın yapışmasını sağlayın. Veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee sağa sola yavaş yavaş küçük hareketlerle karkası ve sargıyı  çıkarın. Dijital ohm metre ile 8 ohm a ayarlayın fazlası varsa yavaşça açın ve kesin eksikse tamamlayın. Karkasınız orijinali kadar iyi olduemin olun. Yerine yerleştirmesi sizin becerinize ve bilgilerimnize  kalmış. Kolay gelsin.
07 Şubat 2012, 11:57:23
MUCİT
Çavuş
*

REP: 14

-HeR bİlGi BiR mErAk YüZüNdEn BuLuNuR-

Üyelik Bilgileri WWW Offline
« Yanıtla #14 :»

ustam meraba bende bir wofer yapmayı düşünüyorumda çift mıknatıslı bir parçayı bulamıyorum dalgalı sarı malzemeyi nerden bulabiliriz bunu takmasakta 05mm içlastik taksak olurmu aceba mıknatıs çapı 15,5 cm 2x kalınlık 2cm 2x  800w 2x 4 ohm sarmayı planlıyorum gövde olarakta araba jantı kullanacağım sizce bir subwofer imaledebilirmiyim ? sarımı 065mm lik bobinden sarmak istiyorum lastiklerinide bisiklet iç lastiğinden yapıp çukur göbekli yapacağım 4,5cm bobin karkası olacakmax 5,5cm kadar sığdırmaya çalışacağım olmazsa 3,5cm lik karkas yaacağım sarıldığında max 5cm çapında olacak ölçüleri tek sıkıntım o sarı dalgalı parça yerine ney taksak olur
« Son Düzenleme: 07 Şubat 2012, 12:06:16 Gönderen: MUCİT » Logged

İLİM ÇİNDEYSEDE BULUP ÖĞRENMEK GEREKİR
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Elektronizm | Powered by SMF 1.1.13.
© 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.166 Saniyede 21 Sorgu ile Oluşturuldu (Pretty URLs adds 0.014s, 2q)

Elektronizm Çöl Atesi v3 by rallyproco