Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  Elektronizm > Elektronik > Ses Frekans  > Hoparlör koruma > Hoparlör koruma+PCB+denendi...

Şu an bu konuyu görüntüleyenler
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Hoparlör koruma+PCB+denendi...  (Okunma Sayısı 1399 defa)
07 Temmuz 2011, 16:31:08
efedemirci
Onbaşı
*

REP: 1

Üyelik Bilgileri Offline
« :»

Arkadaşlar devreyi bi siteden aldım (sanırım 320 volttu) yaptığım sistemde kullanmak için yapmaya karar verdim. Zararlıda çıkmadım. Anfinin bi çıkışı dc kaçırıyordu hopun birini heba ettim. An cak bu devreyi yapıp kullandığımda öyle bir riskde ortadan kalkmış oldu. Devre çift röleli ve çıkışın birinde bir kaçak durumu olduğunda hemen devre çıkışını kapatıyor. Şu an kullandığım sistemde çalışıyor ve gayet stabil. Devreyi aşağıda paylaşıyorum...PCB yi viewlayout50 ile açabilirsiniz...
« Son Düzenleme: 05 Ağustos 2011, 19:21:36 Gönderen: efedemirci » Logged
12 Temmuz 2011, 12:47:12
yunus_emre
Başçavuş
*

REP: 12

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #1 :»

dostum bu dewreyi pdf formatına çewirip yollanman mümkünmüdür? bende yapmak istiyorumbunu

[kay]
Linkleri Görebilmek İçin Lütfen Üye Olunuz Yada Giris Yapınız
Facebook >>>Elektronikçiler<<< Gurubu Hepinizi Bekleriz
[/kay]
13 Temmuz 2011, 11:38:48
efedemirci
Onbaşı
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #2 :»

Dostum açan programı e-mailine yolladım  kolay gelsin  . Buraya yükleyemiyorum alan kısıtlı. Ben dvreyi elle çizdim lazer yazıcı arızalandığı için devrenin baskı devresini açan programda ters çevirdim bölece plakete bakarak çizdim. Tabi önce delikleri deldim ve sonrası açtığım delikleri pcb ye göre baskı devre kalemi ile birleştirdim okadar.
« Son Düzenleme: 13 Temmuz 2011, 13:07:05 Gönderen: efedemirci » Logged
15 Temmuz 2011, 13:53:16
yunus_emre
Başçavuş
*

REP: 12

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #3 :»

dostum saol indirdim ama ilginç bi program:):) bu devrede kısa devre koruması varmı

[kay]
Linkleri Görebilmek İçin Lütfen Üye Olunuz Yada Giris Yapınız
Facebook >>>Elektronikçiler<<< Gurubu Hepinizi Bekleriz
[/kay]
16 Temmuz 2011, 11:57:59
efedemirci
Onbaşı
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #4 :»

Rica ederim dostum... Devre kısadevre,hoparlör dc koruma yani aşırı yük koruma ve hoparlör geciktirme,koruma devresi olarak geçiyor. Geciktirme ve dc korumada denedim ama çıkışları kısa devre edip bi deneme yapmadım ama devre açıklamasında kısa devre koruma diyede yazıyor bilgine...
16 Temmuz 2011, 23:12:53
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

REP: 65535

kimin ne olduğu hiç önemli değil insan olsun yeter

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #5 :»

devrede kısa devre koruma bulunmamaktadır kısa devre koruma olması için DC detect noktasına kısa devreyi bildiren bir düzünek olmalıdır bu şöyle bir mantık içerir amfinin transistör çıkışları emiter farz edersek 0.33R taş direnç üzerinden çıkış almaktayız bu taş direncin öncesi ve sonrasından gerilim farkları okunur normal çalışmada iki gerilimde aynı bazda olur ama aşırı yük yada kısa devrede taş direncin çıkışndaki gerilim ile girişindeki gerilim arasında fark oluşur bu farkı algılayıp elinizdeki devreye bağlantı yaparak kısa devre korumada elde etmiş olursunuz bu farkı 1 transistör ve birkaç edet direnç ile sağlayabilirsiniz bunun farklı yöntemleride var NPN kanalların beslemesini yine 5w bir direnç üzerinden verip direncin giriş ve çıkışlarındaki gerilim farklarını alıp devreye bildirirseniz iş tamam olur...

emek hırsızlığı cart curt bunlar hep boş elinde olanı ortaya koyan bu memleket için yüreğinide ortaya koymuş olur...
18 Temmuz 2011, 11:10:22
efedemirci
Onbaşı
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #6 :»

Bilgi için teşekkürler...
17 Ağustos 2011, 05:08:47
nicaleus
er
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #7 :»

beslemeyi kaç volt verdiniz acaba? şemada +-6volt demiş
17 Ağustos 2011, 11:23:14
efedemirci
Onbaşı
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #8 :»

simetrik 2x6 volt... bendeki trafo 2x5 volt verdi ama devre sorunsuz çalıştı yine...
« Son Düzenleme: 17 Ağustos 2011, 11:24:42 Gönderen: efedemirci » Logged
18 Ağustos 2011, 03:30:57
nicaleus
er
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #9 :»

dostum simetrik 6v olduğunu gördüm ancak ben devreyi trafo ile kullanmayacağım. 1kw dcdc smps projemi tamamladım ferrit kömür üzerine amfi beslemesi haricinde 15v simetrik ilave sargı sardım.78 ve 7905 kullanmak istemiyorum,gereksiz ısı olacak. devreyi inceledim 7812 7912 ile kullanabilirmiyim diye.opamp simetrik16 volta kadar çalışıyormuş.
röle değişecek(24v olacak) ve ledlerin önündeki dirençler iki katına çıkarılacak. bana çalışır gibi geldi,sadece yanlış kesmelere mahal vermek istemiyorum.eğer dediğim gibi daha yüksek voltajla devreyi kullanan varsa cevabını bekliyorum.
« Son Düzenleme: 18 Ağustos 2011, 03:31:59 Gönderen: nicaleus » Logged
14 Eylül 2011, 20:22:36
Elektrolexs
er
*

REP: 0

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #10 :»

Bu devre dc offset koruması yapmıyor diye biliyorum ben. Çıkışta kare dalga ve peak sinyali oluşunca devreye girer... Kısa devre koruması ve aşırı akım koruması yoktur... Ben yapmadım bilmiyorum ama yapanlar böyle diyor... Bunun areste çizilmiş lyt dosyası varmı ?
18 Eylül 2011, 23:58:37
efedemirci
Onbaşı
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #11 :»

Devreyi yaptığım 2x200w italyan amfide kullandım ve çıkışlardan biri dc kaçırıyordu. Denedim diyorum devre çıkışları hemen kesiyordu.  L çıkışını ölçtüğüm zaman 40 volt gösteriyordu. Hatta hopun birini yakmıştım bu devreyi kullanmadan önce. Devreyi kurup kullandığım zaman anfideki problemi bulana kadar hoparlörleri dc ye karşı korudu. Bunun yanısıra çıkış geciktirici özelliğide var yani hoparlörlere ilk açılışta çıkışları geciktiriyor. Halen kullanıyorum sorunsuz. Bu arada kısa de4vre koruması yoktur. areste çizilmişhali yok bende zaten olsaydı paylaşırdım. Olan arkadaşlar paylaşırsa çok makbule geçer.
« Son Düzenleme: 19 Eylül 2011, 00:00:53 Gönderen: efedemirci » Logged
03 Ekim 2011, 15:35:23
mehmet_cetin
er
*

REP: 2

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #12 :»

emeğinize sağlık usta
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Elektronizm | Powered by SMF 1.1.13.
© 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.059 Saniyede 20 Sorgu ile Oluşturuldu (Pretty URLs adds 0.013s, 2q)

Elektronizm Çöl Atesi v3 by rallyproco