|
|
| 11 Şubat 2009, 01:05:27 |
gemliklee
Başçavuş
REP: 11
|
 |
« Yanıtla #1 :» |
|
hocam bu smps devresı ıcın mı yoksa bıldıgımız troıd trafo mu?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 11 Şubat 2009, 01:38:01 |
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
REP: 65535
kimin ne olduğu hiç önemli değil insan olsun yeter
|
 |
« Yanıtla #2 :» |
|
bu 220 smps için sarıldı denendi bildiğim şebeke trafosu için değil oto smps içinde aynı boş nüve kullanılır ama sarım sayıları değişir...
|
|
|
|
|
|
emek hırsızlığı cart curt bunlar hep boş elinde olanı ortaya koyan bu memleket için yüreğinide ortaya koymuş olur...
|
|
|
| 11 Şubat 2009, 02:18:37 |
dhan000
Onbaşı
REP: 18
 |
« Yanıtla #3 :» |
|
hocam eline saglık kısa bile olsa yapıcı bir video olmuş.. birde merak ettim bu nüve kaç santimlik ve kac watt yük çekebiliyoruz...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 11 Şubat 2009, 02:20:24 Gönderen: dhan000 »
|
|
|
|
|
| 11 Şubat 2009, 02:37:46 |
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
|
 |
« Yanıtla #4 :» |
|
nüvenin dış çapı 5.6cm çekilebilecek güç 1000 w rahat 1100 hafif yorar 1200 ise tartışılır...
|
|
|
|
|
|
emek hırsızlığı cart curt bunlar hep boş elinde olanı ortaya koyan bu memleket için yüreğinide ortaya koymuş olur...
|
|
|
| 11 Şubat 2009, 16:36:49 |
fatih5734
FATİH
Süper Moderator
REP: 16
|
 |
« Yanıtla #5 :» |
|
|
|
|
|
|
|
RAHMAN VE RAHİM OLAN ALLAH'IN ADIYLA.
|
|
|
| 11 Şubat 2009, 17:22:48 |
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
|
 |
« Yanıtla #6 :» |
|
aşağıdaki resimde görünen trafo troid yani O şeklinde EI şeklinde değil EI kare olur...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 11 Şubat 2009, 17:23:22 Gönderen: xXxTopRaK »
|
|
|
|
|
| 11 Şubat 2009, 17:41:31 |
fatih5734
FATİH
Süper Moderator
|
 |
« Yanıtla #7 :» |
|
aşağıdaki resimde görünen trafo troid yani O şeklinde EI şeklinde değil EI kare olur... yane bıldıgımız bu kare trafolarla aynı gorevı ypıyor degıl mı?? gırış 220v çıkısıda ıstedıgımız bı sarıyoruz oylemı
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 11 Şubat 2009, 23:04:17 |
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
|
 |
« Yanıtla #8 :» |
|
bu 220 smps için sarıldı denendi bildiğim şebeke trafosu için değil oto smps içinde aynı boş nüve kullanılır ama sarım sayıları değişir...
bak bu mesajımda belirttim 220 smps (swich mode power suplay) anahtarlamalı modda çalışan güç besleme devresi tükçesi bu bu sardığım trafoyu o şekilde sarıp şebekeye takarsan olmaz şebeke için daha büyük bir silisli sacdan sarılmış nüve üzerine troid için 400 civarlarında bir sarım gerekir bu gördüğün trafo elektronik bir trafo işi görmekte beraberinde kullanılan aktif ve pasif elemanlar ile aktif= transistör entgere vs. pasif= direnç belli başlı kapasiteler...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 12 Şubat 2009, 02:03:08 |
fatih5734
FATİH
Süper Moderator
|
 |
« Yanıtla #9 :» |
|
peki teşekkürler hocam anladım
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 12 Şubat 2009, 03:28:49 |
chnslc
Asteğmen
REP: 8
|
 |
« Yanıtla #10 :» |
|
Hocam eline sağlık çok aydınlatıcı olmuş teknik bakımından.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 12 Şubat 2009, 19:23:15 |
sezer1247
Admin
REP: 65533
|
 |
« Yanıtla #11 :» |
|
eline sağlık toprak bu işle uğraşanların çok işine yarayacaktır eminim birde kullandığın bobin teli tek kat değil kaç mm tel ve kaç kat kullandın :) bu tür videoları aslında bir video bloğu oluşturup eğitim amaçlı orada yayınlasak çok güzel olurdu 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 12 Şubat 2009, 22:37:11 |
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
|
 |
« Yanıtla #12 :» |
|
tel çapı 0.70 mm 2x kullandım çıkışta ise 3x0.70 mm şimdilik bunların önemi yok sadece bilgi amaçlı olsun ileriki zamanlarda vede yakın bir zamanda tekrar daha detaylı bir video çekmeye çalışacağım...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 21 Mart 2009, 22:26:58 |
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
|
 |
« Yanıtla #14 :» |
|
evet doktor nüve linkteki nüve bende ordan almıştım yanlız fiyat 2 katı olmuş smps için pcb olarak yardımcı olamayacağım ama denenmiş olarak önerebileceğim şemalar var yanlız sadece bu trafo ile bitmiyor asıl can alıcı noktası Gate driver trafosudur bu konu hakkında bilgin yada fikrin varmı?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 21 Mart 2009, 22:34:21 |
dr.arrican
er
REP: 0
 |
« Yanıtla #15 :» |
|
yok abi o konuda bilgi sahibi değilim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 21 Mart 2009, 22:54:58 |
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
|
 |
« Yanıtla #16 :» |
|
evet kardeş o zaman 220 işi biraz yaş gelebilir çünki Mosfet sürmek için ya trafo sarıcaksın yada entegre ile süreceksin yanlız entegre ile sürmeyi deneyenlerin çoğu hüsrana uğradılar bilesin diye söylüyorum illada yapacam diyorsan karar senin...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 22 Mart 2009, 05:49:52 |
dr.arrican
er
REP: 0
 |
« Yanıtla #17 :» |
|
O zaman ben biraz daha detaylıca araştırayım bakayım.Teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 19 Mayıs 2009, 23:47:21 |
tornado
Çavuş
REP: 5
|
 |
« Yanıtla #18 :» |
|
toprak sana bir ara sormuştum bu mıknatısları ısıttıktan sonra kömr olup smps nüvesi olarak kullanabilirmiyiz diye sende olur demiştin şimdi elimde 3 adet mıknatısdan bozma nüve oldu hiç mıknatısii özelliği kalmadı kömürde kızarttım hepsini şimdi bu 2x150w rms ile beraber yaptığım smps sorun çıkarınca dedim troid sarayım ama 2x50v için kaç sipir vede 1000w için ne kadar kalınlıkta teller kullanacam bilmiyom bir şema var onda yazan ları uygulasam gemliklee arkadaşın verdiği smps devresinide buna göre ayarlasam 4x250w rms amfiyide eklesem olurmu
|
|
|
|
|
|
çorbaya tuz at
|
|
|
| 20 Mayıs 2009, 01:08:56 |
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
|
 |
« Yanıtla #19 :» |
|
mustafa trafonun giriş katında her 1mm tel 100w gücü temsil etmektedir mesela 600w trafoda 6mm tel girişte 3 mm telde çıkışta kullanılır giriş 2x5 tur çıkış ise tur başşına 1.75v hesap ederek ayarlarsın...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 20 Mayıs 2009, 23:20:06 |
tornado
Çavuş
|
 |
« Yanıtla #20 :» |
|
toprak çok şekkür ederim varya öğrenmek istediğim buydu işte  çizdiğim smps yi veriyrum bakın hatalar varsa düzeltelim denemeyi de boş kalırsam ilk fırsatta 
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 21 Mayıs 2009, 00:43:19 Gönderen: tornado »
|
|
çorbaya tuz at
|
|
|
| 21 Mayıs 2009, 01:38:37 |
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
|
 |
« Yanıtla #21 :» |
|
ewet bu devre çalışır yanlız ordaki troidi 7.5 cm seçmişsin epeyce büyük umarım mosfetler seni yolda bırakmaz 4+4 sürme işleminde problem çıkarıp mosfetlerde ısı nedenine yol açabilir...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 21 Mayıs 2009, 21:35:01 |
tornado
Çavuş
|
 |
« Yanıtla #22 :» |
|
abi bu mıknatısı yakıp yaptığım nüveyle deneme yaptım girişe2x5 tur 5.4 mm çıkışa40 tur3mm kalınlıkta bobin sardım ama mosfetler asılıyor vedeçıkış voltajı 6.5volt ama enerjiyi kesince voltaj 100ov un üzerine çıkıyor nüve arızalı değilmi yani bu işte mıknatıs olayı hikaye sanki geri besleme iptal olmuş gibi tepki veriyor habire akım çekiyor elimde çalışan bir toroid var dış çapı3cm iç çapı1.6cmyükseklik7mm et kalınlığı5mm bununla smps yapıp 2 adet7294 ü sağlıklı besleyebilirmiyim veya güçü kaç vattıryaklaşık not nüve trafo nüvesi denedim sonuç mükemmel aynısından bluemavi de var aynısı Linkleri Görebilmek İçin Lütfen Üye Olunuz Yada Giris Yapınızhttp://www.bluemavi.com/vitrin/tablo_new.asp?adet=1&kitap_id=750674&kategori=35#ara
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 17 Ağustos 2009, 01:46:45 Gönderen: tornado »
|
|
çorbaya tuz at
|
|
|
| 19 Ağustos 2009, 03:03:10 |
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
|
 |
« Yanıtla #23 :» |
|
linkteki nüveden bende kullanıyorum o nüvenin gücü 300w diğer bahsettiğin mıknatıs nüve meselesi eksik bir nokta vardır o işlemde kolay gelsin...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 19 Ağustos 2009, 23:37:39 |
tornado
Çavuş
|
 |
« Yanıtla #24 :» |
|
sağol usta elimde küçük bir nüve var daha ufak ve o da en aşşa 200w çeker o zaman bu nüveyi 7294le kuıllanırım 300w lıklada 2x150w lık amfiyi mıknatıs işine gelince köyde dağın başında yaktım ateşi gömdüm nüveyi yantı çatır çatır çıkardım kendi halinde soğudu (hızlı ısıtılırsa veya soğutulursa çatlayıp kırılıyor zaten)üzerinebez bant sardım sonra sargılar. test için aynı devreye önce ie33 bağladım sonuç normal ama sardığım toroidi bağlayınca çıkıştan hiç bişey çıkmıyor mosları iptal ediyor bunu deneyip yapan vede iyi netice almış olan varmı çünkü 4 tane farklı boyutta mıknatısı yaktım ve denedim hepside filtre nüvesi gibi tepki veriyor son olarak bu tv lerin yüksek gerilim trafoları var hani tüpe bir buji kablosu gibi kabloyla bağlanıyor ondada var bu ferit çekirdekten o çekirdek iki parçalı ve u şeklinde acaba ondan toroid olarak sarsak bir netice alabilirmiyiz. zaten arıyorum bulunca deneyecem.... saygılar....
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 19 Ağustos 2009, 23:47:57 Gönderen: tornado »
|
|
çorbaya tuz at
|
|
|
| 20 Ağustos 2009, 03:03:30 |
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
|
 |
« Yanıtla #25 :» |
|
şoklama trafosundaki nüveden netice alırsın bende o nüveden 2 adet var senin gibi düşünüp almıştım bir tanıdıktan henüz denemek nasip olmadı yanlız...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 21 Ağustos 2009, 00:28:40 |
tornado
Çavuş
|
 |
« Yanıtla #26 :» |
|
abi denedim ve sonuç mükemmel o yüksek gerilim trafosu süper çalışıyor fotoğraf da görüldüğü üzere
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 23 Ağustos 2009, 02:38:37 Gönderen: tornado »
|
|
çorbaya tuz at
|
|
|
| 24 Ağustos 2009, 01:25:20 |
sezer1247
Admin
REP: 65533
|
 |
« Yanıtla #27 :» |
|
eht trafosunu nasıl kırmadan dağıtın onu merak ettim .bu arda tebrikler smps işini kapmışsın 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 24 Ağustos 2009, 22:12:28 |
tornado
Çavuş
|
 |
« Yanıtla #28 :» |
|
usta bit pazarından aldım nüveyi çok kolay oldu önce üzerindeki plaketi çıkardım ardından nüveler bırakmış hemen çıktı burda dikkat edilecek nokta şu trafonun orta kısmına baskı yapılarak çıkarılmalı dış kısma baskı uygulayınca malzeme çok sert hemen kırılıyor birde bu tip trafoları (ie33 ve eht gibi..)nüveyi ayırmak için önce nüve üzerindeki bant genelde sarı renkli olan sıyırıyorum ardından ütü veya havyanın üzerine sabitliyorum gerekirse ısı transfer silikonu sürüyorum iyice ısınınca nüve kendisi bırakıyor bezle tutup yavaş yavaş sallayınca o iş tamam  he usta smps işinide sizlerin sayesinde kaptım sarılmış hali acemi işi ama idare eder zaten denedim sargılar arsın da sadece 0,3voltluk bir fark var (doğrultup filtre ettikten sonra)
|
|
|
|
|
|
çorbaya tuz at
|
|
|
| 25 Ağustos 2009, 00:51:56 |
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
|
 |
« Yanıtla #29 :» |
|
eht trafosunu nasıl kırmadan dağıtın onu merak ettim .bu arda tebrikler smps işini kapmışsın  sezer bendeki EHT trafolarının üzerinde yarım segman var onu çıkardığım zaman nüve zaten 2 parça olmuş oluyor elimde 2 adet öyle nüve var bizim TV tamircisi her gün çöpe 3-4 tane atıyor :D bunu 220 devremde deneyeceğim bakalım kaç Watt zorlayacak 5.6 cm toroidal ile 1000w aldım bir 200W daha verir ısı yok...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|