Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  Elektronizm > Elektronik > Güç Elektroniği > tl494 mü yoksa sg3525 mi

Şu an bu konuyu görüntüleyenler
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: tl494 mü yoksa sg3525 mi  (Okunma Sayısı 1491 defa)
29 Haziran 2009, 00:35:14
tornado
Çavuş
*

REP: 5

Üyelik Bilgileri Offline
« :»

arkadaşlar 1yıldır yaklaşık olarak bir oto amfisi yapmaya çalışıyorum ama bir türlü smps den yana yüzüm gülmedi şimdi elimde sony xm752x bir oto amfisi var arızalı içini açtım smps de tl494 var bu güne kadar hangi oto amfisini açtımsa bu entegre karşıma çıktı acaba bu enteegreyi bu kadar popüler yapan nedir yani neden biz hep 3525 kullanıyoruz fark varmıdır amfinin içinde smd malzemeler var onlar olmasaydı kopyalamaya çalışacaktım ama adamlar uyanık şimdi acaba bu iki entegre arasındaki
 fark nedir birde bu 3525 genelde elektronik kaynak olarak bilinen smps li kaynak makinalarında kullanılıyormuş
« Son Düzenleme: 29 Haziran 2009, 00:36:18 Gönderen: tornado » Logged

çorbaya tuz at
29 Haziran 2009, 04:25:56
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

REP: 65535

kimin ne olduğu hiç önemli değil insan olsun yeter

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #1 :»

mustafa çok zamandır uğraşmışsın bunda seninde eksiklerin vardır muhakak TL494 genel olarak PC atx lerde ve oto amfilerinde kullanılan bir pwm entgeresidir SG ise genelde kaynak makineleri profesyonel amfi smps devrelerinde hep karşıma çıkmıştır bu güne kadar kendime böyle bir soru sormadım SG nin bir dezavantajını görmedim tersine tek başına gayet güzel işler yapıyor şimdi senin en büyük eksiğin bir smps devresi smps devresinde feedback sizin işinizi bozuyor ben kullanmıyorum kafam rahat sizde kullanmayın bunu kullanmadığınız taktirde devrenizin çıkış voltajı sabit olacaktır nasıl sabit ? devrenin çıkış voltajını belirleyen devredeki trafonun çıkış sargısı olacaktır bir kez sarıp sonra keyfine bakacaksın geri beslemeli devreden farkı nedir dersen o konuya girmeyeceğim çok üstündür mosfet düşmanı değildir tavsiyem budur biraz uğraş çok güzel bir devre çıkaracaksındır yanlız unutma yarın bu devreyi yaptın diyelim devrede eksikliklerin olupta akün yetersiz kalıpta deme voltaj çöktü diye çünki bu devrde giriş çökerse çıkışta çöker bildiğin sabit şebeke trafosını örnek al aynı maktığa yakın çalışıyor devrenin girişine bir kaç adet geniş kapasite kullan devreyi yükte ölçtüğünde mosfetin 3. bacağı ile trafonun + ucu arasında 12v okumalısınki devren verimli çalışsın oraya kadar bu voltajı sağlamakta fayda vardır buda besleme kablosu kalınlığı devredeki yol kalınlığı lehim  dolgusu vs gibi uygulamalardna geçer sana bu konuda bir kaç gün içinde yardımcı olurum hem güzel bir devre çıkmış olur ortaya ne zamandır aklımda kısmet olmadı çizmek kolay gelsin...

emek hırsızlığı cart curt bunlar hep boş elinde olanı ortaya koyan bu memleket için yüreğinide ortaya koymuş olur...
29 Haziran 2009, 13:09:32
MUCİT
Çavuş
*

REP: 14

-HeR bİlGi BiR mErAk YüZüNdEn BuLuNuR-

Üyelik Bilgileri WWW Offline
« Yanıtla #2 :»

ben tl 494 ü kullanmanı tavsiye ederim hata amfisi olarak op-amp lı bir sistem var ısı, aşırı akım, vb birçok koruması var diğer power suply, pwm entegrelerinide araştıra onlardada daha değişik özellikler bula bilirsin .
« Son Düzenleme: 29 Haziran 2009, 13:10:54 Gönderen: MUCİT » Logged

İLİM ÇİNDEYSEDE BULUP ÖĞRENMEK GEREKİR
29 Haziran 2009, 20:47:18
tornado
Çavuş
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #3 :»

size ne kadar teşekkür etsem azdır şimdi bende yığınla smps devresi var ama bakıyom birinde geri besleme var diğerinde yok geri beslemesiz olanlarda da elemanlar farklı yani bir türlü şöyle 'tamam bu devre iş görür diyip'yapamadım bir devre var adamlar meth ede ede bitiremiyor ben yapıyom pwm sürücü entegresi voltaj göçünce frekans artışına dayanamadığından mıdır bozuluyor mucit kardeş biliyor kaç tane sg3525 yaktığımı.sonra hah buldum şimdi tamam hasan ustanın ie 33 lü smps devresini yaptım herşey iyi ampliye bağlayınca pwm sinyali direkt hoparlör çıkışından duyuluyor başka devreler var cesaret edip yapamadım ama ben takıntılı insanım kafayada taktım bu oto amfisi işini yapacam şimdi ben elimdeki bütün smps devrelerini buraya upload edecem hem başkalarıda yararlanır hemde sağlıklı çalışma ihtimali olanlar varsa deneyelim bakalım

Linkleri Görebilmek İçin Lütfen Üye Olunuz Yada Giris Yapınız
http://www.mediafire.com/download.php?nxjigkmyedc

http://www.mediafire.com/download.php?mkywq2kjmzj

http://www.mediafire.com/download.php?oynvxqmvtwz
buyrun linkler
birde toprak bu geri beslemesiz devrenin şemasını verirsen bende deneme fırsatı bulmuş olurum  bakalım öyle iyi olursa neden geri beslemeli yapalım kii!
« Son Düzenleme: 30 Haziran 2009, 00:47:45 Gönderen: tornado » Logged

çorbaya tuz at
30 Haziran 2009, 01:58:33
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

REP: 65535

kimin ne olduğu hiç önemli değil insan olsun yeter

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #4 :»

tornadı bu işi yarın gece halledelim oto amfilerinin %90 ı smps devrelerinde geribesleme kullanmıyor devrenin DC beslemesini düzgün ve gerekli değerde sağladıktan sonra ve mosfetleri doğru sürdüğün taktirde smps devren çok verimli çalışacaktır trafo sarımında etkili olmalı ve şuda var denemeleri amfi ile yapın yüklerde 3-5 v oynamalar görülür buda prof amfilerde dahi oynamakta şahsen ben full köprü AC-DC smps yaptım denemeleri 1000w projektör ampulu ile yapıyorum toplam devreden çekilen güç 934w iken devrede 18v çökme oluyor bu normal saclı trafodada böyle ve ben bu denemeyi orjinal 1400w japon yapımı AC-DC smps devresinde denedim aynı yükü verdim devreye japon yapımı devrede 27v çökme oldu  benim devrede 18v çökme oluyor buda olasıdır çünki ben denemelerimi ağır yük ile yapıyorum ses sisteminde bu daha farklıdır bu oynamalar en fazla 3-5-7 v arasıdır devrede geri besleme yok çokta stabil çalışıyor geri besleme olan devrede denedim ama sonuç hiç iç açıcı değil yarın gece kısmetse görüşürüz tornado...

emek hırsızlığı cart curt bunlar hep boş elinde olanı ortaya koyan bu memleket için yüreğinide ortaya koymuş olur...
07 Temmuz 2009, 19:51:47
MUCİT
Çavuş
*

REP: 14

-HeR bİlGi BiR mErAk YüZüNdEn BuLuNuR-

Üyelik Bilgileri WWW Offline
« Yanıtla #5 :»

bu nasıl siteyöiş rarlara tıklıyom boyuna sayfa açılıyor ama indiremiyor güvenlik düzeyide yüksek ondanmıdır aceba ?

İLİM ÇİNDEYSEDE BULUP ÖĞRENMEK GEREKİR
07 Temmuz 2009, 22:11:05
tornado
Çavuş
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #6 :»

mucit kardeş öncelikle vatani görevinde başarılar bende uzmanlığı kazandım ocak ayında eğitime gidecem
sonra:sorun senden kaynaklanıyor olabilir çünkü ben tıklayınca media fire açılıyor ve tıklayınca indirme başlıyor pc nin ayarlarını kontrol et

çorbaya tuz at
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Elektronizm | Powered by SMF 1.1.13.
© 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.092 Saniyede 20 Sorgu ile Oluşturuldu (Pretty URLs adds 0.01s, 2q)

Elektronizm Çöl Atesi v3 by rallyproco