Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  Elektronizm > Elektronik > Güç Elektroniği > Smps çalışmam.

Şu an bu konuyu görüntüleyenler
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Smps çalışmam.  (Okunma Sayısı 864 defa)
14 Ağustos 2010, 23:48:39
whyliving
Üstçavuş
*

REP: 7

Üyelik Bilgileri Offline
« :»

arkadaşlar şener abinin yardımlarıyla bi smps tasarlamaya çalışıyorum. sizlerle bu aşamada paylaşmak istedim.
başlıca özellikleri...
-ee 16 yada toroid nüveli puls trafolu half bridge tasarım.
-sg3525 kullanıldı.
-cıkışlarıgüçlendirmek için bd serisi transistörler ve  (puls trafosu sarımlarında oluşabilecek kötü durumlara karşı)
mos gate  delinmesini engellemek için zener sınırlayıcı
- tl431 ve optocuplor  geri besleme
- toroid nüvelerde sorun olmaması için 60 khz .

devreye birde akım sınırlama yapmak istiyorum bu konuda yetersizim.
devrede birtek toroid trafo ve giriş cıkış filtreleri kaldı. toroid olarak 5.6cm lik yeşil toroid kullanacagım.
ilerde full bridge  ve daha yüksek güçte bitasarım düşünüyorum.

« Son Düzenleme: 15 Ağustos 2010, 13:23:02 Gönderen: whyliving » Logged
15 Ağustos 2010, 12:43:11
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

REP: 65535

kimin ne olduğu hiç önemli değil insan olsun yeter

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #1 :»

ramazan yanlız ben ares versiyonu yükseltmedim dolayısıyla devreye göz atamadım ama yazdıklarını okuduğumda konuştuğumuzdan farklı şeyler olduğunu okudum pwm katında geribesleme varsa sürücü katında ne olmaması gerekiyordu? ön yükselteç olmayacaktı sen orda BD serisi ile güçlendirildi diye yazmışsın sanırım aklın karıştı akşam konuşalım bunu...

emek hırsızlığı cart curt bunlar hep boş elinde olanı ortaya koyan bu memleket için yüreğinide ortaya koymuş olur...
15 Ağustos 2010, 13:04:59
whyliving
Üstçavuş
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #2 :»

abi şöyle yaptım. puls trafosunu  direk sg ye girdim. osiloskop olmadıgından bende  ses sistemine giriş yaptım. sg nin çıkışları  net olarak belli oluyor fakat puls trafosunun cıkışları cok kısık geliyor. sg ye nazaran puls pek bi güçsüz kalıyor. aynı şekilde  sg nin çıkışına led bagladım. pwm görünüyor ancak  pulsun cıkışı hiç tepki yok. ama hoparlörlerde  pwm i duyabiliyorum. böyle olunca düşündüm bd ler ile yükselteyim ve mos girişlerine  zener  sınırlayıcı koyayım. hatırlarsan zener sınırlayıcı koyabilecegimi söylemiştin. bende bi devrede irfp460 gate ile şase arasına ters seri baglanmış 18v zener gördüm. ve bu mantıktaa olabilecegini düşündüm. öyle yaptım. ama deneme şansım olmadı. 
15 Ağustos 2010, 13:09:28
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

REP: 65535

kimin ne olduğu hiç önemli değil insan olsun yeter

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #3 :»

tamam ramazan yanlız ordaki zenerler sürekli olarak aktif çalışmayacaklar ! çünki senin pwm sinyalin sürekli 18v üzerine çıktığında şaseye akmaya başlayacak o zaman mosfete ne gidecek zener diyot orda kare dalganın tepesinin traşlama işini ne kadar düzgün yapabilecek? birde puls trafosunun doğru sardığından eminmisin yoksa bir ATX tenmi söktün deniyorsun sökme ise seni yanıltır...

emek hırsızlığı cart curt bunlar hep boş elinde olanı ortaya koyan bu memleket için yüreğinide ortaya koymuş olur...
15 Ağustos 2010, 13:17:28
whyliving
Üstçavuş
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #4 :»

atx den söktüm fakat kendim sardım. 0.25 lik tel ile primer 20 tur . sekonder 2 x10. hepsinin sarım yönü aynı.
abi scope olmadan bu iş olmayacak . benim dosyayı senin kullanabilecegin sürüme nasıl konvert edebilirim ? sende bi bak istersen vaktin varsa. istersen bi prototip yapalım. scope da  bi test et ?
15 Ağustos 2010, 18:32:15
whyliving
Üstçavuş
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #5 :»

buda isis simulasyonu 
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Elektronizm | Powered by SMF 1.1.13.
© 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.105 Saniyede 21 Sorgu ile Oluşturuldu (Pretty URLs adds 0.061s, 2q)

Elektronizm Çöl Atesi v3 by rallyproco