Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  Elektronizm > Elektronik > Güç Elektroniği > pc psu trafolarını kullanmak?

Şu an bu konuyu görüntüleyenler
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: pc psu trafolarını kullanmak?  (Okunma Sayısı 812 defa)
23 Nisan 2008, 02:16:17
reber
er
*

REP: 3

Üyelik Bilgileri Offline
« :»

merhabalar. elimde eski servis dönemlerinden kalma çalışır/arızalı onlarca atx/at pc güç kaynakları var. yer işgal ettikleri için depodan uzaklaştırıyorum. çalışanları bir kenara ayıdım, arızalıları parçalıyorum (bir sürü diyodum oldu  ). acaba bu güç kaynaklarınırının trafolarını kullanabilirmiyim.? (smps olarak değil, direkt köprü diyod ve filtre kapasitörleri ile) kaç volt ve kaç amper elde edebilirim? örneğin biri 350 watt yazan bir güç kaynağından çıkma ve "WY EI-35C" kodlu bir diğeri, at güç kaynağından çıkma herhangi bir kod bulunmuyor.

uzun lafın kısası bunları diyodla doğrultarak dc güç kaynağı olarak kullanabilirmiyim? ve kaç voltta kaç amper çekebilirim?
23 Nisan 2008, 02:46:16
sezer1247
Admin
*

REP: 65533

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #1 :»

o trafoları direk şebekeye bağlayarak kullanamazsınız zaten o trafolar 40 ile 100khz arasında anahtarlanarak kullanılabilir sadece.kendiniz bir smps yaparak kullanabilirsiniz.söktüğünüz trafoları  diyotları atmayın derin yeni devre tasarlıyorum tam sizin işinize yarayacak birr devre.bende atx psu trafolarını kullanarak 220 voltu 2x35 v a düşürecek bir devrenin pcb sini çiziyordum kısa süre içinde yayınlarım ok
23 Nisan 2008, 05:21:12
reber
er
*

REP: 3

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #2 :»

oy. bekliyorum sabırsızlıkla.
12 Eylül 2008, 02:51:46
celali007
er
*

REP: 0

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #3 :»

bende bir tane ei33, bir tanede eri35 var..ama sen kayseride ben ankarada nasıl olacakk 
03 Ocak 2009, 20:26:24
gemliklee
Başçavuş
*

REP: 11

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #4 :»

o trafoları direk şebekeye bağlayarak kullanamazsınız zaten o trafolar 40 ile 100khz arasında anahtarlanarak kullanılabilir sadece.kendiniz bir smps yaparak kullanabilirsiniz.söktüğünüz trafoları  diyotları atmayın derin yeni devre tasarlıyorum tam sizin işinize yarayacak birr devre.bende atx psu trafolarını kullanarak 220 voltu 2x35 v a düşürecek bir devrenin pcb sini çiziyordum kısa süre içinde yayınlarım ok

kardes bu devreyı sabırsızlıkla beklıyorum.daha once bunun 220/25 olanını bı forumda gordum ama onunda gerı beslemesı yoktu.bu cesıt bı devre herkesın ısıne yarar dıye tahmın edıyorum.cunku herkeste bozuk bı kac tane power supply vardır o halde ısteyen herkes 300 500 watt lık bı beslemeye sahıp olacak:)neyse cok konustum calısmalarında basarılar..ınsallah cabucak bıterr
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Elektronizm | Powered by SMF 1.1.13.
© 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.07 Saniyede 19 Sorgu ile Oluşturuldu (Pretty URLs adds 0.008s, 2q)

Elektronizm Çöl Atesi v3 by rallyproco