Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  Elektronizm > Elektronik > Güç Elektroniği > En küçük smps(250watt)

Şu an bu konuyu görüntüleyenler
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: En küçük smps(250watt)  (Okunma Sayısı 2060 defa)
22 Ağustos 2010, 16:51:49
gemliklee
Başçavuş
*

REP: 11

Üyelik Bilgileri Offline
« :»

Geçen gece can sıkıntısından küçük bi smps çizdim:)devrede onem verdıgım tek sey az eleman ve kucuk olmasıydı.tek ei li 250 watt a kadar verımlı calısabılecek bı devre.Devreyı denemedım ama calısmaması ıcın bı sorun goremıyorum.xxxtoprak hocamın yayınladıgı gerı beslemesız pwm ı kullandım burdan ona tesekkurler.Ayrıca hocam bı kontrol edersenız sevınırım.Devrenın gerı beslemesı olmadıgı ıcın cıkıs voltajı  ei nin sargılarına ve girişte verdıgınız voltaja baglıdır.ben 12v gırıs ıcın tahmını 55v falan cıkıs olur dıye tahmın edıyorum hocam bu konuda bı aydınlatırsanız sevınırım.ÇIKIŞ VOLTAJININ ÜZERİNDE KONDANSATÖR KULLANINIZ.

Devrenin boyutu 6cm*9cm...

Arkadaşlar devreye remote eklenmstır.Devrenın boyutu buyumesın dıye ayrı bı kart uzerıne yaptım.remote kullanmak ıstemeyenler o kucuk devreyı yapmasın  ve  dıkdortgen ıcındekı 1 il 3  nolu pad lerı kısa devre etsın.
« Son Düzenleme: 23 Ağustos 2010, 20:04:20 Gönderen: gemliklee » Logged
22 Ağustos 2010, 18:57:46
sezer1247
Admin
*

REP: 65533

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #1 :»

proteus 7.7 ile çizmişsin biz geride kalmışız biraz açamadım dosyayı :)
22 Ağustos 2010, 22:35:06
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

REP: 65535

kimin ne olduğu hiç önemli değil insan olsun yeter

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #2 :»

ahmet bendede 7.7 yüklü değil verdiğim pwm i kullandıysan bir göz atmak isterim o pwm ile Eİ33 ten tam performansı düşük ısı ile ve 1+1 IRFZ48 ile alabilirsiniz  çıkış voltajı seninde farkında olduğun üzere çıkış sargılarına bağlı olarak değişmekte 2x20 tur ile 2x50-58 arası gerilim okursunuz 63v kapasite kullanmakta yarar vardır...

emek hırsızlığı cart curt bunlar hep boş elinde olanı ortaya koyan bu memleket için yüreğinide ortaya koymuş olur...
23 Ağustos 2010, 00:01:02
gemliklee
Başçavuş
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #3 :»

jpeg goruntusu ekledım hocam herkes gorebılsın.dedıgım gıbı oldukca sade olmasın ıcın en az sayıda eleman kullanmaya calıstım.Ne kadar az eleman o kadar az hata rıskı :)
23 Ağustos 2010, 01:39:54
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #4 :»

ahmet pwm katının çıkışında 10R dik direnç var onu ordan kaldırırsan, ve gate dirençlerini 4R7 den 47R çekersen tamam olur ha birde REMOTe ekle :) o pwm deki 10R nin farklı manası vardı orda o pwm katını ben 220 devrede kullandım çıkışında puls trafosu sürüyordu 10R o bakımdan orda...

emek hırsızlığı cart curt bunlar hep boş elinde olanı ortaya koyan bu memleket için yüreğinide ortaya koymuş olur...
23 Ağustos 2010, 10:39:04
gemliklee
Başçavuş
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #5 :»

hocam valla bende o dırenc pek anlam verememıstım:)Sonra atlatma yerıne falan kullanılmıs herhalde dıye dusundum:)enkısa surede bır de remote ekleyecegım...
23 Ağustos 2010, 20:06:37
gemliklee
Başçavuş
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #6 :»

Arkadaslar yenı cızımı ındırebılırsınız.dedıgım gıbı rem kullanmak ıstemeyenler 1 ıle 3 u kısa devre etsın.ya da oraya bı anahtar koyun kafyaa gore acın kapayın:D
03 Kasım 2010, 19:04:19
cexzafatih92
Süper Moderator
*

REP: 10019

Allah Türk' ü korusun ve yüceltsin...

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #7 :»

ahmet devrenin fb bacağı direk şaseye verilmiş bu şekilde hem g.besleme olmaz g.besleme olmayınca devre mofetleri son güçte sürmeye kalkar çıkıştan alıcan minimum güç 2x80v olur buda kullanışlı değildir.. + çıkıştan 10k direnc ile entegrenin 1 nolu bacağına ver ve 1 nolu bacaktan bide şaseye 10k ver alıcan güç 50-60v arası olucaktır ve g.beslemede çalışır durumda olucaktır. kolay gelsin..
« Son Düzenleme: 03 Kasım 2010, 19:04:57 Gönderen: cexzafatih92 » Logged

cCc Faty^EsmerAy^ cCc

C* Dalgalan Nazlı Hilal C*
03 Kasım 2010, 21:54:19
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #8 :»

devrenin yapısı budur çalıştırdığınızda çıkışında uçkun bir voltaj olmaz 2x 50-56v arası gerilim olacaktır yanılmayın pwm devresinin yapısı budur mosfetleri tam güçte sürmek gibi bir durum yok herşey olağan önceki devrelerinizden daha çok işinize yarayacaktır...

23 Ocak 2011, 04:24:13
bellateknik
er
*

REP: 0

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #9 :»

şener diyorsa bildigi vardır ..... şimdi bu devre calsıır vaziyettemi gencler ... şener abi 2x50v için trafo sipirlerini ne yapayım bi akıl ver yaşlandım artık :D
26 Mart 2011, 05:28:30
d4rkn3ss
Onbaşı
*

REP: 2

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #10 :»

Trafo sarımını bozmadan orjinale mutabık kalarak çıkış voltajını 30v nasıl indirebiliriz?
28 Mart 2011, 18:24:22
mehmet-salih
Üstçavuş
*

REP: 6

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #11 :»

şener diyorsa bildigi vardır ..... şimdi bu devre calsıır vaziyettemi gencler ... şener abi 2x50v için trafo sipirlerini ne yapayım bi akıl ver yaşlandım artık :D

sipir başına 2,5-3v düşünürsek 12+12 sipir yeterli gelir diye düşünüyorum.

Trafo sarımını bozmadan orjinale mutabık kalarak çıkış voltajını 30v nasıl indirebiliriz?

kardeş simetrik olacak ise 7+7 sipir, asimetrik ise 7 sipir yeterli. kolay gelsin

İYİLİKTEN MARAZ DOĞAR!!!
31 Mart 2011, 10:38:49
d4rkn3ss
Onbaşı
*

REP: 2

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #12 :»

Selam

gemliklee kardeş yine tek ei33 ufak boyutlu geribeslemeli smps devre varmı elinde ben çıkış voltajını geribeslemeden değiştirmek istiyorum yani sürekli sabit 30v veya 50v olmasını istemiyorum hatta potans ile ayarlanması daha güzel olur yaptığım amfileri test amaçlı kullanacağım.
23 Mayıs 2011, 11:32:24
gemliklee
Başçavuş
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #13 :»

ei trafolar ile 30v cıvarlaına ınmek pek saglıklı ve verımlı olmaz.Ancak yenı bır sarım yaparsan duzgun bırseyler olur.Smps den 30v alabılırsın ama moslar asırı derecede ısınmaya baslar.
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Elektronizm | Powered by SMF 1.1.13.
© 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.082 Saniyede 20 Sorgu ile Oluşturuldu (Pretty URLs adds 0.012s, 2q)

Elektronizm Çöl Atesi v3 by rallyproco