Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  Elektronizm > Elektronik > Güç Elektroniği > bugün çizdiğim smps

Şu an bu konuyu görüntüleyenler
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: bugün çizdiğim smps  (Okunma Sayısı 944 defa)
12 Temmuz 2009, 20:06:07
eml1955
er
*

REP: 1

Üyelik Bilgileri Offline
« :»

bu forumda açtığım ilk konum uzun zamandır troid smps hayali kuruyorsum. epey bi inceledikten sona bugün çizime başladım ama hatam varmı yokmu tam olarak bilmiyorum bu çizdiğim ilk devrem. siz tecrübelisinizdir bi bakarmısınız :)

Linkleri Görebilmek İçin Lütfen Üye Olunuz Yada Giris Yapınız

Link Burada
« Son Düzenleme: 24 Temmuz 2009, 21:02:18 Gönderen: eml1955 » Logged
12 Temmuz 2009, 21:23:05
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

REP: 65535

kimin ne olduğu hiç önemli değil insan olsun yeter

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #1 :»

eml çizimin şık duruyor bir kaç ekleme yapayım smps çıkışındaki diyotlar soğutucuya monte edilmeli  mosfetleri nasıl soğutucuya monte edeceksin bilmiyorum direk arkaya soğutucu gelecekse gate dirençleri soğutucuya denk gelir  amfi üzerinde besleme 2x50 devrende 2x70 belirtmişsin çok fazla !
amfi devresindeki mpsa13 yerine BD139 kullan bende sorun olmadı yanlız mpsa 13 ile sorun yaşayan bir arkadaşımız oldu sen değiştir bu şekilde smps çıkışında yük yok iken 2x15v çıkışın çöker neden öyle oldu diye sorun arama yanlız o çıkışıda diyottan sonra 78xx 79xx serisin entgereden geçirmeden kullanırsan devre yüke bindimi çıkışler 2x30v lara dayanır buda sorun teşkil eder devredeki 4+4 mosfeti o şekilde kullandığında ben diyorumki %95 ilk pwm katına yakın olan iki mosfetin normal diğer 2 mosfetin ısınacak  karşı taraf içinde bu aynı ordaki amfiler içinde 5.7 cm toroid fazla gelir o nüvenin gücü 1200w'ı normal karşılıyor bilesin kullansanda bişe olmaz sadece israf olur şimdilik bu kadar...

emek hırsızlığı cart curt bunlar hep boş elinde olanı ortaya koyan bu memleket için yüreğinide ortaya koymuş olur...
13 Temmuz 2009, 19:45:58
eml1955
er
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #2 :»

eml çizimin şık duruyor bir kaç ekleme yapayım smps çıkışındaki diyotlar soğutucuya monte edilmeli  mosfetleri nasıl soğutucuya monte edeceksin bilmiyorum direk arkaya soğutucu gelecekse gate dirençleri soğutucuya denk gelir  amfi üzerinde besleme 2x50 devrende 2x70 belirtmişsin çok fazla !
amfi devresindeki mpsa13 yerine BD139 kullan bende sorun olmadı yanlız mpsa 13 ile sorun yaşayan bir arkadaşımız oldu sen değiştir bu şekilde smps çıkışında yük yok iken 2x15v çıkışın çöker neden öyle oldu diye sorun arama yanlız o çıkışıda diyottan sonra 78xx 79xx serisin entgereden geçirmeden kullanırsan devre yüke bindimi çıkışler 2x30v lara dayanır buda sorun teşkil eder devredeki 4+4 mosfeti o şekilde kullandığında ben diyorumki %95 ilk pwm katına yakın olan iki mosfetin normal diğer 2 mosfetin ısınacak  karşı taraf içinde bu aynı ordaki amfiler içinde 5.7 cm toroid fazla gelir o nüvenin gücü 1200w'ı normal karşılıyor bilesin kullansanda bişe olmaz sadece israf olur şimdilik bu kadar...

eml değil abi benim özgür :D trafonun boyutu ve sarım sayıları hakkında pek bişey bilmiyorum sana soracaktım fakat msn de değildin soğutucu dik olmayacak 25 30 derece eğik olcak ve dirençlerler arasında mesafe kalacak 12 volt için regüle var o filtre katında yakın zamanda onuda koyacam siteye ha bu arada bu çizdiğim ilk devrem şener abi :D trafonun üzerindeki yazıları senin çizdiğin 1000 wat smps den aldım :D sürücü katıda fatihin çizdiği smps nin . fatih burdan sanada teşekkür ediyorum :D:D:D:D:D

Özgür UZUN
22 Temmuz 2009, 01:22:45
chnslc
Asteğmen
*

REP: 8

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #3 :»

Linki yenilemen mümkünmü dostum.
24 Temmuz 2009, 21:03:03
eml1955
er
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #4 :»

Linki yenilemen mümkünmü dostum.

Link tamamdır kardeş
25 Temmuz 2009, 02:45:59
chnslc
Asteğmen
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #5 :»

linki yenilediğin için teşekkürler.birde sormayı unuttum bu smpsin tam değeri kaç watt
25 Temmuz 2009, 10:56:44
sezer1247
Admin
*

REP: 65533

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #6 :»

herhangi bir durumda kayıp olmaması için dosyayı eke ekliyorum ok

birde arkadaşlar amfi projelerinizde amfinin girişine mutlaka ama mutlaka preamp koyun yoksa istediğiniz verimi alamazsınız çizim güzel olmuş eline sağlık 
26 Temmuz 2009, 23:14:19
eml1955
er
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #7 :»

çizim güzel olmuş eline sağlık 

saol abim tşk ederim .
abi bu arada forumun veritabanına koyduğunuz dosyalar bozuluyor forum kendini optimize ettikçe haberiniz olsun bir çok dosya şuan bozuk durumda indirdiğimizde açılmıyor özellikle rarlamadan koyduklarınız.
27 Temmuz 2009, 00:59:28
chnslc
Asteğmen
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #8 :»

W olarak tam net birşey söylememişsin eml1955 arkadaşım.
01 Ağustos 2009, 01:32:38
eml1955
er
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #9 :»

W olarak tam net birşey söylememişsin eml1955 arkadaşım.
wat olarak bende denemediğim için bişey diyemem ama 650 watı kesin olarak verir fazlasını bilemem

« Son Düzenleme: 03 Ağustos 2009, 23:00:33 Gönderen: eml1955 » Logged
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Elektronizm | Powered by SMF 1.1.13.
© 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 1.748 Saniyede 19 Sorgu ile Oluşturuldu (Pretty URLs adds 0.011s, 2q)

Elektronizm Çöl Atesi v3 by rallyproco