eml çizimin şık duruyor bir kaç ekleme yapayım smps çıkışındaki diyotlar soğutucuya monte edilmeli mosfetleri nasıl soğutucuya monte edeceksin bilmiyorum direk arkaya soğutucu gelecekse gate dirençleri soğutucuya denk gelir amfi üzerinde besleme 2x50 devrende 2x70 belirtmişsin çok fazla !
amfi devresindeki mpsa13 yerine BD139 kullan bende sorun olmadı yanlız mpsa 13 ile sorun yaşayan bir arkadaşımız oldu sen değiştir bu şekilde smps çıkışında yük yok iken 2x15v çıkışın çöker neden öyle oldu diye sorun arama yanlız o çıkışıda diyottan sonra 78xx 79xx serisin entgereden geçirmeden kullanırsan devre yüke bindimi çıkışler 2x30v lara dayanır buda sorun teşkil eder devredeki 4+4 mosfeti o şekilde kullandığında ben diyorumki %95 ilk pwm katına yakın olan iki mosfetin normal diğer 2 mosfetin ısınacak karşı taraf içinde bu aynı ordaki amfiler içinde 5.7 cm toroid fazla gelir o nüvenin gücü 1200w'ı normal karşılıyor bilesin kullansanda bişe olmaz sadece israf olur şimdilik bu kadar...
eml değil abi benim özgür :D trafonun boyutu ve sarım sayıları hakkında pek bişey bilmiyorum sana soracaktım fakat msn de değildin soğutucu dik olmayacak 25 30 derece eğik olcak ve dirençlerler arasında mesafe kalacak 12 volt için regüle var o filtre katında yakın zamanda onuda koyacam siteye ha bu arada bu çizdiğim ilk devrem şener abi :D trafonun üzerindeki yazıları senin çizdiğin 1000 wat smps den aldım :D sürücü katıda fatihin çizdiği smps nin . fatih burdan sanada teşekkür ediyorum :D:D:D:D:D
Özgür UZUN