devreye giren amperin yüksek olmasının önemi yok devre senin istediğin amperi karşılaması önemli senin sanırım arabada 5v beslemeye ihtiyacın var amperi takıntı yapma basit bir 7806 pozitif regüle entegresi kullan bunun 6 v çıkışınıda N kanal bir transistörün base ucuna uygula 5 amperini karşılayacak biçimde senin işini fazlasıyla görür takıldığın nokta olursa buraya yaz...
emek hırsızlığı cart curt bunlar hep boş elinde olanı ortaya koyan bu memleket için yüreğinide ortaya koymuş olur...
cok saol toprak kardesım sezerlede gorustum galıba lm317 kullanacagım ama l78s05 kullandım asırı ısındı nerde ıse yanacaktı ıkıncıyı paralel bagladım sıs bıraz daha azaldı ama yınede sıcaktı eger calısmassa tekrar yardım ısterım tessekurler adanaya
SEZER KARDESIM ELINDE 5A 5V DEVRE VARMI AMA LM317 ILE DGIL CUNKU OLCU ALETI ILE 5V GOZUKUYOR AMA KARTA ENERJI VERINCE 12 V YA YUKSELIYOR MIMKUNSE DEVRE LAZIM
KARDESIM BEN BU DEVREYI YAPTIM AMA ENTEGRE COK SISINIYOR NERDEYSE YANACAK BANA BASKA BI DEVRE LAZIM VE ENTEGRENIN CIKISINA AMPER YUKSELTMEM GERIKYOR VOLT SABIT ZATEN
bilgilieci R1 direncini arttırırsan entegrenin ısısı düşer. 22 , 33 , 47 ohm elinde hangisi varsa onu kullan, 7805 soğutucusuz ılık çalışabilir. (küçük soğutucu kullanmanda fayda var) Q1 ise çok ısınacaktır ve büyük soğutucu gerekir. BD250 gibi ucuz ve güçlü transistör kullanabillirsin elinde mevcut pnp güç transistörü varsa o da olur. Harcanan(kayıp) güç: giriş gerilimi ile çıkış geriliminin, çıkış akımıyla çarpılmasıyla bulunur. Oluşan ısı harcanan gücün açığa çıkmasıdır. Bu haliyle 7805 ten geçen akım 1A e yaklaşınca transistör devreye girer, direnç arttıkça transistör daha erken iletime geçeceği için 7805 daha az ısınır.