Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  Elektronizm > Elektronik > Güç Elektroniği > 500W Troid nüveli smps -Yapım aşamasında-

Şu an bu konuyu görüntüleyenler
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: 500W Troid nüveli smps -Yapım aşamasında-  (Okunma Sayısı 769 defa)
15 Mayıs 2011, 02:10:21
cexzafatih92
Süper Moderator
*

REP: 10020

Allah Türk' ü korusun ve yüceltsin...

Üyelik Bilgileri Offline
« :»

çizim troid nüvedir ve temiz bir çizimi vardır devredeki pwm katı daha önce 100 lerce kez yapılıp kullanılmıştır onun dışındaki düzenek düz tasarımdır çok fazla karmaşa yok devre ufak ve kullanışlı.. çizimler bana aittir devreyi yaptım çalıştırdım ama çıkış voltajında bir iki sorun yaşadım. eksikleri tamamlayıp temiz ve sağlıklı çalıştırdıktan sonra buraya yazıcam.

kolay gelsin..

cCc Faty^EsmerAy^ cCc

C* Dalgalan Nazlı Hilal C*
15 Mayıs 2011, 02:27:34
kelleawcisi
Süper Moderator
*

REP: 20

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #1 :»

selam fatih eline sağlık çizim sade ve hoş olmuş. çıkıştaki problemin sarımlarında bir hata yok ise büyük ihtimalle pwm den kaynaklanıyor gibi. doğrusu bu pwm yi önceden gördüğümü sanmıyorum. sen geri beslemeyi trimpot ile yapmışsın ben kaçtane trimpotla yaptıysam hep sıkıntı oldu. benim tavsiyem zener ve optokuplor kullan. benim kullandığım süper bir pwm var ekte imkanın olursa denemeni öneririm. kesinlikle 10numara çalışıyor voltaj çıkışlarınada hiçbir şekilde parazit göndermiyor.
15 Mayıs 2011, 02:35:51
cexzafatih92
Süper Moderator
*

REP: 10020

Allah Türk' ü korusun ve yüceltsin...

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #2 :»

tşk. kadeşim gönderdiğin pwm katını inceliyeceğim mesajda dediğim gibi daha önce bu pwm çk kullanıldı. opto kuplorden şikayet eden bi çok arkadaşım benm bu trimpotlu versiyonu kullandı ve çk memnun kaldı, daha önce ben bu şekli uzay modunda eiye uyguladım ve sorunsuz çalıştı. hatta bu şekli espnin smps çizimlerinde sc nin smpslerinde görebilirsin uygulamaları piyasada mevcut, bu devredeki hatada ufak bişey ama şu an üstüne pek düşemiyorum açıkçası ufak ufak bakıcaz artık.

kg..

cCc Faty^EsmerAy^ cCc

C* Dalgalan Nazlı Hilal C*
15 Mayıs 2011, 11:03:09
whyliving
Üstçavuş
*

REP: 7

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #3 :»

ei lerde sorunsuz ise trafo sarımlarında sorun olabilir . frekans ve sarım turları indüktansları tutmuyor olabilir o yüzden yapıyor olabilir.  frekans ve pwm skoptan gözlenerek trafoya en uygun ayara çekilip kullanabilirsiniz arkadaşlar.buna baglı olarakta geribesleme ayarlanabilir. ben şöyle yaparım.

56mm lik toroide 30 tur 2 x 0. 75 mm2 tel ile sardım , cıkışa da bire bir orantılı sardım . 60 khz ile hata amp 3.5 volt düşecek şekilde pwm çizdim. sonra irf740 ile toroide verdim.  çıkışta parazit vardı ve tdaları patlatıyordu.  pwm i 2.5 volta düşürdüm cıkışta parazitsiz sinüse yakın kare dalga aldım.  geri beslemeyi de  cıkıştaki gerilim düşümüne göre hata amp ine 3-4 volt verecek şekilde ayarladım. şimdi istedigim verimi alıyorum.
« Son Düzenleme: 15 Mayıs 2011, 15:46:27 Gönderen: whyliving » Logged
15 Mayıs 2011, 11:56:00
Adnancoskun
Başçavuş
*

REP: 93

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #4 :»

whyliving kardeş, yaptıklarınızı bir şema üzerinde paylaşabilirmisiniz? toroide 30 tur 2x75 ? çıkışada birebir orantılı ? Birde çıkışta çok düzgün sinüs aldım derken anfinin çıkışında mı? yoksa SMPS de mi? yani SMPS'in PWM çıkışındamı?
15 Mayıs 2011, 13:19:05
whyliving
Üstçavuş
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #5 :»

adnana abi affola 0.75 mm tel diyecektim . sekonderden aldıgım yüksüz sinüs.  olacak birde . kusura bakmayın. şema olarak işte sg3525in klasik devresi bide ir 2110 sürücü ile.
15 Mayıs 2011, 14:33:16
Adnancoskun
Başçavuş
*

REP: 93

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #6 :»

estağfirullah, Kardeşim. şimdi burada yeni arkadaşlar var. ne olur ne olmaz, yanlış anlarlar diye belirttim. birde affına sığınarak ,  SG nin çıkışları bildiğim kadarıyla karedalga. sinüs dönüştürmesini IR den sonramı yapıyorsun?
15 Mayıs 2011, 15:25:51
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

REP: 65535

kimin ne olduğu hiç önemli değil insan olsun yeter

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #7 :»

estağfirullah, Kardeşim. şimdi burada yeni arkadaşlar var. ne olur ne olmaz, yanlış anlarlar diye belirttim. birde affına sığınarak ,  SG nin çıkışları bildiğim kadarıyla karedalga. sinüs dönüştürmesini IR den sonramı yapıyorsun?

orda bir çelişki var Adanan abi :) Ramazan açıkla bakıyım sinüsü nerden nasıl elde ettin...

emek hırsızlığı cart curt bunlar hep boş elinde olanı ortaya koyan bu memleket için yüreğinide ortaya koymuş olur...
15 Mayıs 2011, 15:42:58
whyliving
Üstçavuş
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #8 :»

abiler dediginiz gibi ir cıkışı sinüs  moslarda da öyle çıkışta  sinüs dediysem tam sinüs değil yani işte  kare den bozma :)
« Son Düzenleme: 15 Mayıs 2011, 15:59:31 Gönderen: whyliving » Logged
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Elektronizm | Powered by SMF 1.1.13.
© 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.071 Saniyede 20 Sorgu ile Oluşturuldu (Pretty URLs adds 0.023s, 2q)

Elektronizm Çöl Atesi v3 by rallyproco