Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  Elektronizm > Elektronik > Güç Elektroniği > 400watt troid smps

Şu an bu konuyu görüntüleyenler
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: 400watt troid smps  (Okunma Sayısı 1235 defa)
30 Mayıs 2011, 01:32:04
kelleawcisi
Süper Moderator
*

REP: 20

Üyelik Bilgileri Offline
« :»

Arkadaşlar merhaba,
Devre artık standarta oturmuş olan bir smps devresidir. Sadece tasarımda değişiklikler vardır. mosfet olarak irfz48n ekledim. çıkış gücünü değiştirmek için mosfetler ırfp064n ler ile değiştirilebilir bunun için sadece devrede tr kılıfı değiştirilmeli. Dediğim gibi devre çalışan bilinen standart bir devredir. Görsel çeşitlilik olması açısından umarım işinize yarar. İki versiyon var dosyada ister düz baskıyı kullanın isterseniz bakırı harcamamak ve devreyi sağlamlaştırmak için yüzeyi kaplamalı olanı kullanın. Yapacak olan arkadaşlara şimdiden hayırlı olsun.
30 Mayıs 2011, 02:53:55
d4rkn3ss
Onbaşı
*

REP: 2

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #1 :»

Teşekkürler emeğine sağlık harika bir çizim pro iş olmuş.. Ben yapmak isterdim fakat bana 800w civarı bir şey lazım üzerinde değişiklik yaparak gerçekleştirebilirsem tatından yenmez..

« Son Düzenleme: 30 Mayıs 2011, 03:25:22 Gönderen: d4rkn3ss » Logged
30 Mayıs 2011, 11:45:17
mehmetali-8465
Onbaşı
*

REP: 1

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #2 :»

ellerine sağlık şener abi çizimin güzel olmuş
30 Mayıs 2011, 14:10:50
d4rkn3ss
Onbaşı
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #3 :»

ellerine sağlık şener abi çizimin güzel olmuş

Karıştırdın şener değil mesut olacak :)

30 Mayıs 2011, 18:45:36
kelleawcisi
Süper Moderator
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #4 :»

Ben teşekkür ederim arkadaşlar. Evet bu arada adım Mesut    d4rkn3ss senin istediğin şekilde de çizicem devreyi ama biraz zamana ihtiyacım olucak. ama acil lazımsa ekteki devreyi önerebilirim sana. Ben çizmedim ama kontrol katı standart çıkışlar sabit yani çalışmaması için hiçbir sebep yok. 1000wattı rahatlıkla yakalayacak bir devredir.
31 Mayıs 2011, 15:08:07
nester38
Onbaşı
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #5 :»

emeğine sağlık yanlız anlayamadığım 400watt nasıl alıyosunuz. hesabını söyleyebilirmisiniz
31 Mayıs 2011, 22:20:10
kelleawcisi
Süper Moderator
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #6 :»

Tabiki. Burada çıkış gücünü kullanılan moslar belirliyor(troid bobin değerleri değiştirilmediği sürece). mos olarak buz11 kullanılsa sonuç daha düşük olabilirdi yada 50n06. TO220 kılıflarda engüçlü ve bulunabilirlik açısından en gözde mos ırfz48 olduğu için burada kullanıldı. ırfz48 in max. değeri 130w dır. ama nominal kabul gören 100w. bende değeri yüksekten atmak istemedim ve 400watt dedim. iyi hoş troid nasıl hesaplandı dersen, primer sarımları hemen hemen tüm toridlerde aynı olan 4+4 olacak. tel çapı wattımızı belirliyor ve buda benim birkaç deneyimimden kazandığım bir bilgi primerde milimetre tel başına ortalama 110watt gibi bir değer düşüyor. ve sekonder de tur başına 2.5v gibi bir değer düşüyor. bu gibi bilgilerden de ortalama bir değer söyleyebiliyorum. malesef ben elektrik bölümü mezunu yada elektronik teknikeri vb. değilim sıradan bir bilgisayar teknikeriyim. bu gibi bilgileri maalesef teorisini öğrenemedim bildiklerimi tecrübelerimden kazandım ve alaylıyım diyebilirim. canlı ortamda kazandığım bilgide bana teoriden daha gerçek geldiğinden bu bilgilerime güveniyorum. sizlerinde bu bilgilerden faydalanmanız temennimdir. 
01 Haziran 2011, 03:48:22
nester38
Onbaşı
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #7 :»

tşk ler kardeş bende bilgisayar teknikeriyim ama işte elektroniği seviyorum 1mm lik tel 3 amper çekiyomuş. sen 5mm kullandın isen 3*5=15 amper girişin 12 volt sa 12*15=180wat ediyor. çıkışında her turu 2.7v dersek 25*2,7=67 volt duz hesap 65volt diyelim. secondery için 1.5mm tel demişsin oda 4.5amper ediyor 4,5a*65 volt =292wat ediyor. burda bi yanlış hesaplama var sanırım anlayamadım. yada ben yanlış hesaplıyorum. ben 1cm me 1.5cm lik nuveye 0,75lik telden 9+9 sardım 4 tur primay seconderyde 4+4 sardım 0.75 telden sardım 300watt alabilmek için inan onuda alamadım . acayıp ısınma yapıyor bunun tam formulunu bilmek lazım nuve sarmak ince hesap istiyor
02 Haziran 2011, 00:46:26
kelleawcisi
Süper Moderator
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #8 :»

ya maalesef sen de ben de "miş" ler ile konuşmak zorunda kalıyoruz. bu konuda bilgisi olan arkadaşlar keşke birşeyler söylesede bizde kesin bilgiler ile konuşabilsek. ama seninde kendi tecrübelerinden çıkardığın bu değerler gibi bende deneyimlerim neticesinde bu değerleri çıkarmıştım ve nazar değmesin şimdiye kadar sıkıntı yaşamadım. ama bilgi için teşekkür ederim neticede konuşa konuşa doğru bilgiyi ortaya çıkarabiliriz.

mustafa trafonun giriş katında her 1mm tel 100w gücü temsil etmektedir mesela 600w trafoda 6mm tel girişte 3 mm telde çıkışta kullanılır giriş 2x5 tur çıkış ise tur başşına 1.75v hesap ederek ayarlarsın...

sanırım toprak hoca da benim dediğimi aylar önce anlatmış.
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2011, 00:49:08 Gönderen: kelleawcisi » Logged
03 Haziran 2011, 18:06:32
rugal
Onbaşı
*

Emre Bulat

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #9 :»

mesut abi devren super cızım super herşey super emeğine sağlık benım 250 smps bitsin buna başlamayı dusunuyorum artık yerım başının etini:D:D:D birde mosfet olarak ırfp064n kullansak devreden etkin olarak kaç watt alırız  TEŞEKKÜRLER KOLAY GELSİN...
« Son Düzenleme: 03 Haziran 2011, 18:08:50 Gönderen: rugal » Logged

04 Haziran 2011, 03:55:56
wv gtı
Onbaşı
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #10 :»

bu bahsettiğiniz 1mm lik (çapı) tel den 3 amper olayı 1mm 2 (karelik) telden çekilen akım değeridir. bu akım değeri 50hz trafo ve motorlarda geçerli bence burda ki sistemler khz ile çalışınca farlı oluyo kanımca birde troid trafo girişi 2x4 tur sarılıyo yani iki aynı yönde sarım var buda 2x (12v x 15A= 180w) o da 2x180w= 360w olur. Yani toplam güç hesaplanırken her sargıdan alınan güç toplanmalı bende eski elektrik mezunuyum bu kadar biliyorum yanlışım varsa affola saygılar
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Elektronizm | Powered by SMF 1.1.13.
© 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.089 Saniyede 19 Sorgu ile Oluşturuldu (Pretty URLs adds 0.011s, 2q)

Elektronizm Çöl Atesi v3 by rallyproco