Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  Elektronizm > Elektronik > Güç Elektroniği > 300 w oto anfı smps pwm sorunu

Şu an bu konuyu görüntüleyenler
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: 300 w oto anfı smps pwm sorunu  (Okunma Sayısı 881 defa)
04 Eylül 2011, 23:54:55
halil88
er
*

REP: 0

Üyelik Bilgileri Offline
« :»

Linkleri Görebilmek İçin Lütfen Üye Olunuz Yada Giris Yapınız
http://imageshack.us/photo/my-images/535/adszzwk.png/

resımdekı anfı dewresını yapmayı düsünüyoruz. fakat daha öncekı denemelerımızd sg3525pwm entegrelı dewrede opto kullanmadan potla yaptık fakat  cok fazla volyaj göcmesı yasadıkk opto lu yaparsak aynı sorunla karsılasırmıyız yoksa  alternatık olarak tl494 pwm lı entegereylemı yapalımm  

« Son Düzenleme: 04 Eylül 2011, 23:55:51 Gönderen: halil88 » Logged
05 Eylül 2011, 05:25:29
TRoubLeD
er
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #1 :»

opto kullanırsanız pek gerilik çökmesi sorunu yaşamazsınız devre hazırmış zaten opto,zener ekleyin sadece
05 Eylül 2011, 10:54:50
ümit
Onbaşı
*

REP: 5

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #2 :»

dıkkatlıce bakarsan dewrede opto eklı saten daha evvel komutan 42 arkadasımızın yaptıgı we paylastıgı e33lü 500wat smsp dewreyı yaptım pot la yarayapılıyor fakat voltaj 90v ıken smpse anfı takıtıgımızda voltaj düşmesı oluyo opto ıle yapılamn bu dewre de aynı sıskıntı olurmu onu soruyoruz genelde cogu smps derwelerde opto kullanılıyoobende öyle cok fazla düşme olacagını sanmıyorumm opto lu dewrede yıne de işidaha iyii bilen arkadaslardan yardım beklıyoruz opto kullanarak yapan arkadaslarwarsa yardımcı olsun lar tecrübelerıne ıhtıyacımız war
yoksa alternatıf olarak tl494 pwm olanı yapacagız
06 Eylül 2011, 03:43:56
halil88
er
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #3 :»

burada kimse yardım etmiyor kimsenin birşeyden haberi yok galiba
06 Eylül 2011, 13:35:49
nester38
Onbaşı
*

REP: 2

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #4 :»

tırnagın varsa başını kaşı...
06 Eylül 2011, 14:16:35
sezer1247
Admin
*

REP: 65533

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #5 :»

halil dostum smps devreleri voltaj ayarı konusunda pek verimli değillerdir bir kaç volt dengelemek için pot kullanılabilir belki ama böyle bir sistemde bana kalırsa pota gerek yok.optokuplör ile sabit çıkışlı bir smps daha sağlıklı olacaktır bu arada voltaj çökmesini sadece geribeslemeye bağlamayın.kullandığınız trafo sarım şekliniz mosfetlerin gate uçlarındaki siyal karakteristiği kullandığınız diyota kadar hepsi önemli.kaç kişi bir devre yapınca osilaskoptan sinyal eğrisine bakıyor tam testlerini yapıyor.eminimki çoğu arkadaş üstün kötü devreler yapmakda temel bilgileri olmadan
« Son Düzenleme: 06 Eylül 2011, 14:39:50 Gönderen: fatih5734 » Logged
06 Eylül 2011, 16:31:42
halil88
er
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #6 :»

arkadaşlar yorumlarınız için tşkler
07 Eylül 2011, 00:10:02
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

REP: 65535

kimin ne olduğu hiç önemli değil insan olsun yeter

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #7 :»

bu işlerde skop şart, birde arkadaşlar şu voltaj çökmesi meselesine çok takılıyorsunuz, voltaj çöker yaptığın bir 800w 2x75v smps devresinden 700w çekerken o voltaj 2x60v olur siz bunu takıntı yapmaya kalkarsanız işiniz zor ömür boyu smps katında neden voltaj çöküyor diye uğraşırsınız smps çıkışında kondansatörler var bo kondansatörler üzerinde her zaman peak gerilim bulunur aynı zamanda sezerinde dediği gibi kullanılan malzeme etkeni çok büyüktür bu teslerde kullanılan aküden tutun kabloya kadar ama şunu sizlere söyleyim içiniz rahatlasın bu gün bir japonun yaptığı 2x100v 2000w smps 1200w yükte 2x90v oluyor elimde devrenin kendisi var ve denemelerimde kullanıyorum kaldıki bu smps 220v  sizler 12v  versiyonu yapıyorsunuz yani özetle smps çıkışındaki voltaj yük altında bir miktar değişkenlik gösterir bu güne kadar envaye çeşit oto amfi tamir ettim benim işimde budur hepsinde sonuç aynı şunu deneyin alın 500w AC şebeke trafosu DC çevirin ve boşta ölçün sonra birde 400w yük verin ölçün ne göreceksiniz...

emek hırsızlığı cart curt bunlar hep boş elinde olanı ortaya koyan bu memleket için yüreğinide ortaya koymuş olur...
09 Eylül 2011, 23:53:32
whyliving
Üstçavuş
*

REP: 7

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #8 :»

abi bizle paylaşır mısın 
10 Eylül 2011, 01:26:59
TRoubLeD
er
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #9 :»

resimde opto tam belli olmuyor proteustan sadece caps alıp yapıştırmışsınız yardımcı olacak arkadaşların bu resim üzerinden hareket etmelerini beklemek mantıksızlık olur , opto-zener ikilisini tavsiye etmiştim çünkü içinde smps barındıran çoğu profesyonel sistemde pot ile geribesleme yok.neyseki tecrübeli arkadaşlar yorumlarını paylaşmışlar kolay gelsin..
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Elektronizm | Powered by SMF 1.1.13.
© 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.073 Saniyede 19 Sorgu ile Oluşturuldu (Pretty URLs adds 0.01s, 2q)

Elektronizm Çöl Atesi v3 by rallyproco