Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  Elektronizm > Elektronik > Güç Elektroniği > 220v 300w 2x55 ve 2x15v çıkışlı smps

Şu an bu konuyu görüntüleyenler
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1] 2 3 4 5
  Yazdır  
Gönderen Konu: 220v 300w 2x55 ve 2x15v çıkışlı smps  (Okunma Sayısı 12149 defa)
19 Eylül 2009, 13:53:57
sezer1247
Admin
*

REP: 65533

Üyelik Bilgileri Offline
« :»

Smps yi daha bu gün çizdim deneme fırsatım olmadı daha malesef bayramı geçireyim ilk bu devreyi yapmayı düşünüyorum elimde tam bir şeması yoktu bir iki şemanın birleşiminden oluşmuştur devrede geribesleme bölümü yok çıkışşta 3 amperlik diyot kullandım üst üste binecek şekilde lehimlenecek elimde bu diyotlardan biraz vardı faydalanmak istedim devre geri beslemesiz sabit pwm li bir devredir şayet verimli çalışır ise etd 59 lu yada troid nüneli akım korumalı halini çizeceğim belki birilerine örnek olur diye yayınlıyorum çizimleri

Yorumları Bekliyorum iyi yada kötü  ok
« Son Düzenleme: 24 Eylül 2009, 15:54:02 Gönderen: sezer1247 » Logged
19 Eylül 2009, 16:37:14
dhan000
Onbaşı
*

REP: 18

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #1 :»

hocam güzel bir arkadaş olmuş gibi...yalnız trafonun çıkışındaki sipir sayılarını vermemişsiniz ve birde pals üreten entegrenin ismi yok ve bir kaç kondansatöründe degerlerini göremedim...
kolay gelsin...
19 Eylül 2009, 18:43:40
sezer1247
Admin
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #2 :»

entegre bildiğimiz 3525 çıkış sarımını 2x15 45v için 2x6 da 12v için yeterli olacaktır
devreyi tamamen bitirip test etmeden çıkış sarımlarını vermek istemedim
19 Eylül 2009, 19:28:53
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

REP: 65535

kimin ne olduğu hiç önemli değil insan olsun yeter

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #3 :»

eline sağlık sezer kardeşim devreye göz atmadım ama taşı yakaladım (belki birilerine örnek olur diye yayınlıyorum çizimleri ) o pwm ile 2x45v için 2x8 yeterli gelecektir dene ve gör kardeşim:D

emek hırsızlığı cart curt bunlar hep boş elinde olanı ortaya koyan bu memleket için yüreğinide ortaya koymuş olur...
20 Eylül 2009, 02:08:10
sezer1247
Admin
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #4 :»

fazla sarım göz çıkartmaz en fazla çıkıştaki kapasiteler patlar durgun
20 Eylül 2009, 03:32:16
cexzafatih92
Süper Moderator
*

REP: 10019

Allah Türk' ü korusun ve yüceltsin...

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #5 :»

Güzel bi devre olmuş sezer kardeş eline koluna sağlık gerçekten güzel duruyo sağlam kondanstorlerle çökme yaşanmıcanı düşünüyorum seslendirme devrelerinde sorunsuca kullanılabilir...devrendeki denemelerde başarılar en kısa zamanda sonucu bekliyoruz...

bide sezer kardeş bu ır2110 orj nerden buldun gerçekten çakması bol bulunan ve ac-dc smpslerde çok büyük önemi olan bi entegre...

kolay gelsin...

cCc Faty^EsmerAy^ cCc

C* Dalgalan Nazlı Hilal C*
20 Eylül 2009, 03:54:48
gemliklee
Başçavuş
*

REP: 11

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #6 :»

ne zamandır bu tarz bıseyler kolluyordum    bu 220 olayına da gırmeden rahat edemeyecegım zaten.sezer kardesıme de tesekkurler emek vermıs cızmıs.bır deneyıp sonucları ıze bıldırırse baasta ben olmak uzere devreyı yapacak bı cok arkadasımız wardır dıye dusunuyorum.. kolay gelsın hocam...
21 Eylül 2009, 01:06:17
sezer1247
Admin
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #7 :»

hocam antalyada eskiden kart üretimi yapan bir elektronikçi var gerçekten çok iyi bir abiydi tamir ve kart imalatı parça satışı yapıyordu kendi üretim yaptığı için kaliteli ürünler getirtiyordu eskiden malzemelerimi oradan alırdım daha öğrenecek bir ton şeyim vardı sadi abiden
geçen yıl lösemiden kaybettik Allah rahmet eylesin genelde ihtiyacım olan ürünleri oradan alıyorum siparişle malzeme getirtebiliyorum
en son atmega8 16pu siparişi verdim herşeyi ile tanesi 3.5 liraya elime geldi 5 adet aldım ürünleri kaliteli insanlarla iyi ilgileniyorlar

antalyada olan herkes için ak-sa elektroniği tavsiye ederim

bayram bitsin bi kartı basacağım çalışırsa daha güçlülerini yapmayı planlıyorum sonuçta emeklemeden koşamazsın
23 Eylül 2009, 20:57:45
tornado
Çavuş
*

REP: 5

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #8 :»

hocam çizim iyi olmuş eline sağlık yanlız bu ntc atx lerden sökülenlerden olsa  bişey olmaz demi birde bazı elemanların değerleri yazmıyor
bende pc güç kaynağının içiyle oynama yapıp böyle amfi çalıştıracak bişey yapmayı düşünüyorum olma ihtimalivarmı verim alına bilirmi?

çorbaya tuz at
23 Eylül 2009, 22:11:39
cexzafatih92
Süper Moderator
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #9 :»

hocam çizim iyi olmuş eline sağlık yanlız bu ntc atx lerden sökülenlerden olsa  bişey olmaz demi birde bazı elemanların değerleri yazmıyor
bende pc güç kaynağının içiyle oynama yapıp böyle amfi çalıştıracak bişey yapmayı düşünüyorum olma ihtimalivarmı verim alına bilirmi?

eet alınır dostum detaylı bilgi istiyosan msn de konusalım...

cCc Faty^EsmerAy^ cCc

24 Eylül 2009, 16:05:55
sezer1247
Admin
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #10 :»

devreyi bu gün tamamladım hayırlısıyla ilk denememde çalışmadı sinirlerim bozuldu tabikide sonra  ır2110 un beslemesinin eksisini 220 nin eksisine bağlamadığımı farkettim bağlayınca sorunsuz çalıştı

sakın toprağa güvenipte secoderi 8 tur sarmayın inandım güvendim sardım çıkışta şuan -+28v var toplamda 56v var o kadarda özenmiştim saracağım diye trafoyu yaktın beni toprak durgun
çizimin son halini sarım sayılarını  gerekli bilgileri ekleyerek tekrar upload ettim  devreyi yapacak arkadaşlara başarılar dilerim ok

24 Eylül 2009, 16:12:26
cexzafatih92
Süper Moderator
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #11 :»

eline koluna yüreğine sağlık çok güzel ve temiz olmuş...devrede ır nin beslemesindeki 47u düşük gibi kardeş oraya 1000u taksan daha iyi olur...

cCc Faty^EsmerAy^ cCc

24 Eylül 2009, 17:06:17
sezer1247
Admin
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #12 :»

devrenin çalışma frekansı 80 ile 110 khz arasında ama bu etd lerin verimi düşük gibi geliyor bana troid nüve alacağım istanbuldan ek kısa sürede bir sonraki devreyi troid nüve ile yapalım sonuç ne olacak göreceğiim 
24 Eylül 2009, 17:35:30
cexzafatih92
Süper Moderator
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #13 :»

troidlerin verimi tabiki daha yüksek olur kardeş daha fazla güç çekebilirsin istanbula gelirsen bi görüşelim senle 

cCc Faty^EsmerAy^ cCc

24 Eylül 2009, 18:38:36
sezer1247
Admin
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #14 :»

istanbula gitmek isterim ama biraz zor şu durumda istanbulda bu işlerle ilgilenen bir arkadaş bana ücreti karşılığında gönderebilse çok iyi olur aslında yada topraktan alayım onda vardır 
24 Eylül 2009, 21:54:07
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #15 :»

AC-DC devren hayırlı olsun sezer TOROİD konusunda yardımcı olurumda şimdi benim toroidler voltajı az verirler sonra demeyesin böyle oldu diye :D sarım sayısına göre aldığın voltaj konusunda ben full köprü smps kullandığım için farklar oluşuyor ve yine ben toroid kullanıyorum bunuda farkı var ileride sende bir full köprü yaparsan aynı pwm ile sonucu görelim birde devreni anlat bakalım ne kadar güç çektin ne kadar ısındı ısı aşırımı normalmi yükte çıkış ne kadar oynuyor vs.

emek hırsızlığı cart curt bunlar hep boş elinde olanı ortaya koyan bu memleket için yüreğinide ortaya koymuş olur...
25 Eylül 2009, 01:54:40
cexzafatih92
Süper Moderator
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #16 :»

arkadaşlar devreyi geri beslemeli şekilde modifiye ettim ama  troidli yapmayı düşünüyorum şimdilik etd duruyo hatta troidi dik yerleştirmeyi düşündüm yerden tasarruf için inşallah olur, etd ye-eı ye felan pek kanım ısınmıyo...

kolay gelsin...

cCc Faty^EsmerAy^ cCc

25 Eylül 2009, 14:15:39
sezer1247
Admin
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #17 :»

eline sağlık fatih güzel olmuş o sg nin beslemesine bende 7812 koyim dedim ama elimde kalmamıştı eldeki malzemeler ile bu kadar oldu 

bir ara fırsat bulursam bunun 5.5cm troid nüveli ve akım korumalı olanını çizeceğim hayırlısı ile
25 Eylül 2009, 16:26:31
sezer1247
Admin
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #18 :»

gazına geldim toprk güç testi yapayım dedim  elimde bağlayacak uygun yük yoktu  cat5 kablosundan bi damar çıkarttım dışını soydum  bir kaleme spiral şeklinde sardım birbirine değmeyeek şekilde verdim ceryana bir anda ateş gibi olup eridi tel  durgun sonra bir kaç denemem daha oldu en sonra çıkışı kısadevre ettim çıkış katındaki diyotlar sizlere ömür üst üste  toplamda 8 diyot vardı diyotlar yarıldı  dumanlar fln çıktı alev alıyordu resmen  karga burnu ile diyotları ttum yerlerinden çıkıyorlardı lehimlere kadar erimiş 

bida sana güvenip iş yapmıcam batırıyon hep ya 

25 Eylül 2009, 18:11:47
gemliklee
Başçavuş
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #19 :»

gazına geldim toprk güç testi yapayım dedim  elimde bağlayacak uygun yük yoktu  cat5 kablosundan bi damar çıkarttım dışını soydum  bir kaleme spiral şeklinde sardım birbirine değmeyeek şekilde verdim ceryana bir anda ateş gibi olup eridi tel  durgun sonra bir kaç denemem daha oldu en sonra çıkışı kısadevre ettim çıkış katındaki diyotlar sizlere ömür üst üste  toplamda 8 diyot vardı diyotlar yarıldı  dumanlar fln çıktı alev alıyordu resmen  karga burnu ile diyotları ttum yerlerinden çıkıyorlardı lehimlere kadar erimiş 

bida sana güvenip iş yapmıcam batırıyon hep ya 

pekı bu sırada hıc amper volt falan olctun mu:D
25 Eylül 2009, 18:23:19
sezer1247
Admin
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #20 :»

çıkış 56v çıkıştaki diyotlar 6 amper toplamda köprü 6amper diyotun yanması alev alması için üstünden 5-6 amperden fazla geçmesi gerekir ama ölçmedim direk çıkışı kısadevre yaptım neler olacak göreyim istedim olanlar oldu  yangın çıkıyodu nerdeyse video fln da çekmiştim ama yayınlamayacağım diyotlar yanınca acayip şeyler oldu
25 Eylül 2009, 21:57:23
dhan000
Onbaşı
*

REP: 18

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #21 :»

hocam yayınlada örnek olsun kimse çıkışları kısa devre etmesin... 
25 Eylül 2009, 23:21:42
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #22 :»

sezer kafana benim kadar taş düşsün emi ben sana ne zaman çıkışı kısa devre et dedimde sende kısa devre ettin bir halt edemedin çamuru bana attın ya dur bakalım daha neler görecez :D

25 Eylül 2009, 23:28:59
gemliklee
Başçavuş
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #23 :»

bencede yayınla hocam da bızde ıbret alalım daha dıkkatlı olalım.sonucta 220v bu kısa devre olayı falan otekılerdekı gıbı ucuz sonuclar yaratmaz 
26 Eylül 2009, 00:40:54
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #24 :»

arkadaşlar siz siz olun sezere bakıpta smps çıkışına falan kısa devre etmeyin  sırasıyla çıkış diyotları mosfetler  giriş köprü diyotu  olarak yanar gider ben smps denemesi yaparken çıkışa yük olarak akkor flamanlı projektör ampulu kullanıyorum devresine göre 1000w  ve 500w olarak 2 farklı lamba bunların dirençleri 1000w olan 4.6 ohm  500w olan ise 6.7 gibi bir değer içinde cat 5 kablonun teli yok yani 

26 Eylül 2009, 03:10:32
sezer1247
Admin
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #25 :»

elimizdeki imkanlar ile bu kadar oluyor ne yapalım ama devre güzel oldu hayırlısıyla çıkışta 3 amperlik diyot önermiyorum valla 1 liraya byw29 alop takabilirsini 20ns hızında 8 ampere kadar çalışabiliyor yüksek hızlı swiching uygulamaları için çok güzel ok
26 Eylül 2009, 03:13:01
sezer1247
Admin
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #26 :»

videoyu yayınlayamam valal diyotlardan duman yükselince ani heycanla benim ağzımdan bir iki kelime çıktı  o yüzden pek faydalı olacağını sanmıyorum aynı devrenin daha güçlüsünü çizeceğim hayırlısıyla bakalım nasıl olacak verimi
26 Eylül 2009, 18:14:28
ümit
Onbaşı
*

REP: 5

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #27 :»

sezer usta yaptıgın smps manyak olmuş daha önce forumda bendebu lınkdekı dewreyı yapmaya karar werdım fakat
Linkleri Görebilmek İçin Lütfen Üye Olunuz Yada Giris Yapınız
http://uploading.com/files/L8LY9IQR/yap__305_lan.rar.html

ır2110entegre ıle yapılan dewrelerın pek kararlı olmadıgını söylemişti toprak usta bende yapmaktan waz geciştım
elimde etd serısı nuve yok onun yerıne
ee50 ferıt nuwe ıle yapsam olurmu acaba onu soracaktım soldaki

27 Eylül 2009, 00:30:35
sezer1247
Admin
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #28 :»

olur büyük bir ihtimal sorun çıkartacağını sanmıyorum şunuda belirtmekte fayda var tamir için gelen smps li amfilerin hepsinde  E tipi nüve ve artı olarak ır2110 kullanılıyor beslemede sürücü olarak 50n60 gibi 50 amper 600v luk Igbt kullanıyorlar bilgisayar psuları dışında hiçbir sistemde puls trafosu görmedim ben ok
27 Eylül 2009, 01:21:43
cexzafatih92
Süper Moderator
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #29 :»

sezer usta yaptıgın smps manyak olmuş daha önce forumda bendebu lınkdekı dewreyı yapmaya karar werdım fakat
Linkleri Görebilmek İçin Lütfen Üye Olunuz Yada Giris Yapınız
http://uploading.com/files/L8LY9IQR/yap__305_lan.rar.html

ır2110entegre ıle yapılan dewrelerın pek kararlı olmadıgını söylemişti toprak usta bende yapmaktan waz geciştım
elimde etd serısı nuve yok onun yerıne
ee50 ferıt nuwe ıle yapsam olurmu acaba onu soracaktım soldaki

olur ancak trafonun datasheetini kontrol edip gerekli olan anahtarlama frekansına göre pwm katı modifiye edilmelidir...eğer frekanslar uyuyosa herhangibi mod. işlemi gerekmez doğrdudan kullanabilirsin   ok

kolay gelsin...

cCc Faty^EsmerAy^ cCc

Sayfa: [1] 2 3 4 5
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Elektronizm | Powered by SMF 1.1.13.
© 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.124 Saniyede 20 Sorgu ile Oluşturuldu (Pretty URLs adds 0.021s, 2q)

Elektronizm Çöl Atesi v3 by rallyproco