Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  Elektronizm > Elektronik > Güç Elektroniği > 220AC - 12v 10a DC flyback ++pcb eklendi++

Şu an bu konuyu görüntüleyenler
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: 220AC - 12v 10a DC flyback ++pcb eklendi++  (Okunma Sayısı 2506 defa)
05 Aralık 2009, 01:38:50
kelleawcisi
Süper Moderator
*

REP: 20

Üyelik Bilgileri Offline
« :»

selam arkadaşlar
kolay ve etkili bir devreyi sizinle paylaşmak istedim.bu devreyi mervesan adaptör firması 180w olarak üretiyor.bendede iki adet adaptör vardı birini merakımdan dağıttım.adamlar datasheet deki devrenin aynını yapmışlar ve gerçektende güzel iş çıkarmışlar.entegrenin kendi üzerinde geribeslemeyi barındırması çok güzel.ben bu devrenin baskısını kağıta çizdim ama maalesef ARES kullanmayı bilmediğim için sizlerle paylaşamıyorum (öğretecek bi arkadaş varmı??)
umarım işinize yarar.kolay gelsin..
datasheet

Linkleri Görebilmek İçin Lütfen Üye Olunuz Yada Giris Yapınız
http://www.alldatasheet.com/datasheet-pdf/pdf/83758/FAIRCHILD/FS7M0880TU.html

düzeltme: pcb eklenmiştir.arkadaşlar lütfen kontrol edin ilk prof. çizimim yorumlarınızı bekliyorum.(özellikle şener abi :)) )
yardımlarından dolayı ordulu yahya ya teşekkürler.

« Son Düzenleme: 08 Ocak 2010, 00:50:39 Gönderen: kelleawcisi » Logged
05 Aralık 2009, 15:57:58
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

REP: 65535

kimin ne olduğu hiç önemli değil insan olsun yeter

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #1 :»

mesut yoksun piyasalarda kayıplara karıştın sanki paylaşım güzel flyback yapmayı düşünenler için güzel bir şema samsung LCD TV besleme kartındada bu entegrenin 1M0880 olanını kullanmışlar entegre birebir aynı piyasada bolca mevcut bu şemayı ben yapmayı düşünüyorum yanlız entegrenin besleme sargı sayısını vermemişler datashet inceleyince entegrenin besleme girişinde 32v zenet diyot var yani entegreye 32v besleme sağlıyor bu nedenler çıkış sargısını baz alırsak 8 turda 12v  veriyorsa entegreyi beslemek için 20-22 tur sarım ideal olacaktır 30-34 v arası gerilim elde ederiz direnç üzerinden entegrenin Vcc ucuna uygulanır entgere içinde 32v zener ile kendi beslemesini sağlamış oluruz bu entegreden elimde 2 adet mevcut denemeyi düşünüyorum...

emek hırsızlığı cart curt bunlar hep boş elinde olanı ortaya koyan bu memleket için yüreğinide ortaya koymuş olur...
05 Aralık 2009, 17:04:02
Adnancoskun
Başçavuş
*

REP: 91

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #2 :»

sarım sayıları ve tel çapları şema üzerinde belirtilmiş arkadaşlar, primere dokunmamak kaydıyla sekonder sarım sayısı ile oynayarak istediğiniz gerilimi alabilirsiniz, çıkış gerilimini daha yüksek istiyorsanız sekonder tel çapını aynı oranda düşürmelisiniz. oran/orantı yoluyla hesaplayabilirsiniz. Ancak Güç olarak 180 Wattı geçemezsiniz
« Son Düzenleme: 05 Aralık 2009, 17:06:25 Gönderen: Adnancoskun » Logged
15 Aralık 2009, 00:08:57
kelleawcisi
Süper Moderator
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #3 :»

arkadaşlar pcb eklenmiştir. üsteki mesaj editlendi.
07 Ocak 2010, 13:57:09
MUCİT
Onbaşı
*

REP: 14

-HeR bİlGi BiR mErAk YüZüNdEn BuLuNuR-

Üyelik Bilgileri WWW Offline
« Yanıtla #4 :»

arkadaşlar bu entegre ve trafodan çok adette sipariş edeceğim  piyasada bula bilen ve satmak istiyen arkadaşlar özel mesaj atsınlar

İLİM ÇİNDEYSEDE BULUP ÖĞRENMEK GEREKİR
07 Ocak 2010, 14:07:56
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

REP: 65535

kimin ne olduğu hiç önemli değil insan olsun yeter

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #5 :»

entgere piyasada bolce mevcut ahmet sıkıntı olmaz trafoyada ei33 sallarsın enterenin anısı olan 1M0880 var onuda kullanabilirsin...

emek hırsızlığı cart curt bunlar hep boş elinde olanı ortaya koyan bu memleket için yüreğinide ortaya koymuş olur...
08 Ocak 2010, 00:50:04
kelleawcisi
Süper Moderator
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #6 :»

evet xXxToprak hocamın dediği gibi ei33 veya ei35 kullanabilirsiniz. zaten budevrenin 120watt olarak satılan versiyonunda ei33 180watt olan versiyonunda ei35 kullanılmış.
ayrıca pcb yenilendi lütfen kontrol edin doğruluğundan emin değilim.
26 Mart 2011, 05:54:18
d4rkn3ss
Onbaşı
*

REP: 2

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #7 :»

Merak ettiğim bir kaç şey var sormak bilgi almak istiyorum öncelikle flyback benim bildiğim yüksek voltaj katına verilen isim yani buradaki voltaj düşük akım yüksek bu nedenlemi bu adı almakta birde diğer sorum ise ben 220 v 12v 10a veya 20a smps arıyorum şerit led beslemek için sizce bu devre uygunmudur şerit lede zarar verirmi kullanılacak şerit led 50 mt civarı
27 Mart 2011, 12:42:04
asma
Onbaşı
*

REP: 6

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #8 :»

Merak ettiğim bir kaç şey var sormak bilgi almak istiyorum öncelikle flyback benim bildiğim yüksek voltaj katına verilen isim yani buradaki voltaj düşük akım yüksek bu nedenlemi bu adı almakta birde diğer sorum ise ben 220 v 12v 10a veya 20a smps arıyorum şerit led beslemek için sizce bu devre uygunmudur şerit lede zarar verirmi kullanılacak şerit led 50 mt civarı
Merhaba
Devre flyback ismini trafonun primerini sürme şeklinden alır, çıkış voltajıyla alakası yoktur. Ancak yüksek gerilimde tercih edilir, push-pull ise düşük gerilimde tercih edilir. Mesela PC güç kaynaklarında half-bridge çok kullanılır, fly-back kullanılanlar daha azdır (genelde universal input diye geçer 85~240V arası çalışır) full-bridge çok nadir kullanılır, push-pull hiç duymadım. Bu isimlendirmeyi topolojik sınıflandırmada kullanırız.
Güç kaynağının voltajı sabit ve regüleli olduktan sonra 1metre de kullansan sorun olmaz. Yalnız benim başıma gelmedi ama şerit ledi çok uzun kullanırsan veya parçaları seri bağlar gibi eklersen güç kaynağına yakın olanlar 12volt ile yanarken sondakilerin voltajı düşüp farklı tonda yandığını görebilirsin. Sebebi şeridin kendi bakır yollarının ince olmasıdır. 5metrede kesinlikle fark edilmiyor. Parçalar halinde kullanıp kabloyla enerjiyi aktarırsan sorun yaşamazsın.  ok

Son olarak 50m için 10A den fazla akım çekebilisin, 20A lik besleme düşünmen iyidir. Hazır almayı düşünmezmisin PC için kullanılan ATX ler kaba ve fan sesiyle tercih edilmeyebilir ama mean-well gibi markaların sabit voltaj smps leri ucuz olması lazım. Bir den fazla kullamakta pratik olabilir. (açma kapama , farklı bölümleri aydınlatma gibi)
Kolay gelsin.
01 Şubat 2012, 01:02:46
alternans
er
*

REP: 0

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #9 :»

öncelikle devre çok güzel pcb biraz daha geliştirilebilir dizayn olarak görsellik ve yerleşim  olarak daha uygun olabilirmiş ama bu halide iş görür :df : bu devre için güç arttırımını saglamak için 0880 i bi tr  veya mos gibi düşünüp paralel baglayamayız sanırım :d simetrik besleme için sec. sarımlarını çift sarmak yeterli olur diye düşünüyorum yani sec. ri 2x16 sarıp tda 2052 yi sürebilirmiyim çılgınım yaparım :D yani parazit gürültü gibi yan faktörler oluşurmu bide bu kömür trafolarda manyetik etki ne seviyede olur yani bunuda ampliden uzakmı monte etmeliyiz  yer sıkıntısı oluştururmu
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Elektronizm | Powered by SMF 1.1.13.
© 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.121 Saniyede 21 Sorgu ile Oluşturuldu (Pretty URLs adds 0.011s, 2q)

Elektronizm Çöl Atesi v3 by rallyproco