Merak ettiğim bir kaç şey var sormak bilgi almak istiyorum öncelikle flyback benim bildiğim yüksek voltaj katına verilen isim yani buradaki voltaj düşük akım yüksek bu nedenlemi bu adı almakta birde diğer sorum ise ben 220 v 12v 10a veya 20a smps arıyorum şerit led beslemek için sizce bu devre uygunmudur şerit lede zarar verirmi kullanılacak şerit led 50 mt civarı
Merhaba
Devre flyback ismini trafonun primerini sürme şeklinden alır, çıkış voltajıyla alakası yoktur. Ancak yüksek gerilimde tercih edilir, push-pull ise düşük gerilimde tercih edilir. Mesela PC güç kaynaklarında half-bridge çok kullanılır, fly-back kullanılanlar daha azdır (genelde universal input diye geçer 85~240V arası çalışır) full-bridge çok nadir kullanılır, push-pull hiç duymadım. Bu isimlendirmeyi topolojik sınıflandırmada kullanırız.
Güç kaynağının voltajı sabit ve regüleli olduktan sonra 1metre de kullansan sorun olmaz. Yalnız benim başıma gelmedi ama şerit ledi çok uzun kullanırsan veya parçaları seri bağlar gibi eklersen güç kaynağına yakın olanlar 12volt ile yanarken sondakilerin voltajı düşüp farklı tonda yandığını görebilirsin. Sebebi şeridin kendi bakır yollarının ince olmasıdır. 5metrede kesinlikle fark edilmiyor. Parçalar halinde kullanıp kabloyla enerjiyi aktarırsan sorun yaşamazsın.

Son olarak 50m için 10A den fazla akım çekebilisin, 20A lik besleme düşünmen iyidir. Hazır almayı düşünmezmisin PC için kullanılan ATX ler kaba ve fan sesiyle tercih edilmeyebilir ama mean-well gibi markaların sabit voltaj smps leri ucuz olması lazım. Bir den fazla kullamakta pratik olabilir. (açma kapama , farklı bölümleri aydınlatma gibi)
Kolay gelsin.