| 09 Haziran 2010, 02:40:51 |
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
REP: 65535
kimin ne olduğu hiç önemli değil insan olsun yeter
|
 |
« :» |
|
bu devreyi uzun zaman önce çizmiştim yapmak üzere ama devreyi sipariş eden yanlış kişi caydı burda sizlerle paylaşıyorum bazılarınıza devre komik gelebilir bu gücü vermeyeceğini düşünebilirsiniz deneyin görün derim kendi uygulamalarınıza göre değiştirebilirsiniz DC çıkıştan sonra filtre bobini kullanabilirsiniz ben devreye çizmedim devrenin şeması LANZAR VİBE 1800D amfiye aittir iddi bir cihazdır D sınıfı bir amfi hafife almayın ;)
|
|
|
|
|
|
emek hırsızlığı cart curt bunlar hep boş elinde olanı ortaya koyan bu memleket için yüreğinide ortaya koymuş olur...
|
|
|
| 09 Haziran 2010, 10:33:42 |
kelleawcisi
Süper Moderator
REP: 20
|
 |
« Yanıtla #1 :» |
|
Abi eline koluna sağlık teşekkürler. pwm katını ilkdefa görüyorum.Değişik birşey iyi oldu. Moslarda to220 kılıfların hangisine göre 1.3kw hesapladın acaba? mos modelini göremedim. Birde yanlışım varsa düzelt usta o gücü karşılamak için sanırım troidlerin dış çapları 5cm civarı olmalı.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 09 Haziran 2010, 21:34:58 |
yunus_emre
Başçavuş
REP: 12
 |
« Yanıtla #2 :» |
|
ewet mesut trofolar çift troid we 5,6cm die geçio pwm benimde dikakdimi çekdi aslında smps yi tek trafolu hale getirsek genede yeter çünkü çift trafolu smps kullanmak akıl işi deil seneleik akü deişdirmek gerekbilr bence tek trafoda 300w lık bi sub arabaya hayli hayli yeter bu arada çizimde baya güzelmiş abi eline saglık ama benim çizdigim smps kadar diel:D:D:D smpsm 12 8cm:D 3,3cm troid 300w:D
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 09 Haziran 2010, 22:02:04 |
yunus_emre
Başçavuş
 |
« Yanıtla #3 :» |
|
şener abide dewrede k 1)i pro ucu ne işe yarıo geri beslememi ?? 2) pwm deki th 50k demişsin one 3) mosfetleri süren yolalrda 4148 we tr mantıgı ne nie 47r takdın anladıgım kadarıyla entegrenin çıkış sinyalini yükseltio yada tr leri kaldırım dirençide 4,7r taksak nasıl olur ???
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 09 Haziran 2010, 22:12:37 |
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
|
 |
« Yanıtla #4 :» |
|
şener abide dewrede k 1)i pro ucu ne işe yarıo geri beslememi ?? 2) pwm deki th 50k demişsin one 3) mosfetleri süren yolalrda 4148 we tr mantıgı ne nie 47r takdın anladıgım kadarıyla entegrenin çıkış sinyalini yükseltio yada tr leri kaldırım dirençide 4,7r taksak nasıl olur ???
pro ucu protect ucudur bu devrede çalışıracağınız amfinin üzerinde bir düzenek kurarsanız ordan alacağınız protect ucunu smps katının protect ucuna bağlarsınız amfi çıkışında DC yada kısa devre oluşursa smps kendini devre dışı bırakır biryerleri yakmamak için 50K olan NTC dir amfilerin soğutucu kısmına bağlanır amfi aşırı ısınırsa smps korumaya geçer aşırı ısı geçene kadar devrede verilen değerleri ben uydurmadım şema böyleydi ve böyle çizildi 47R normal bir değer bir dünya oto amfisinde bu değer aynıdır 47R ve 4148 ler kullanılır bu sürüş tekniği sizlerin pek bilmediği ama çok yaygın olarak kullanılan bir tekniktir 47R leri çıkarıp direk sürmeyi deneme kullanacaksan olduğu gibi kullan, MESUT kardeşim devredeki trafolar 5 cm çaplı etlisini bulmanız şartıyla bu gücü alırsınız normal 5 cm ile 1kw sağlar mosfet olarakta IRF3205 kullanmanız yararınıza devreden az güç isteyenler IRFZ44 e kadar inebilirler...
|
|
|
|
|
|
emek hırsızlığı cart curt bunlar hep boş elinde olanı ortaya koyan bu memleket için yüreğinide ortaya koymuş olur...
|
|
|
| 10 Haziran 2010, 00:52:33 |
yunus_emre
Başçavuş
 |
« Yanıtla #5 :» |
|
aslında abi foruma saglam bi oto amp. koysak süper olur bunu tek traofulu olrak we diodlarıda byw80 çıkış katınıda 4owal 1sub için tasarlasak çok harika bişi olur aslında bide forumda adam gibi croosewer yok onada el atsak nası olur abi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 12 Haziran 2010, 15:06:17 |
cako_my
Onbaşı
REP: 1
|
 |
« Yanıtla #6 :» |
|
eline sağlık güzel olmuş devre denemesini yaptınmı onu sormak istedim ve çizimdeki bir malzemenin değerini yazmayı unutmuşsun galibe remote giriş ucunun sol tarafındaki kondansitör ün değğeri yazmıyor onu yazabilirmisin birde şemayı ekleme şansın olabilirmi ? teşekkür ederim
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 13 Haziran 2010, 00:57:20 |
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
|
 |
« Yanıtla #7 :» |
|
kardeş REM ucunun solundaki kondansatör değil 20A yazıyor sigorta yani devreyi denemedim çalışacağına garanti veriyorum doğru yaptığınız taktirde...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 13 Haziran 2010, 20:12:33 |
|
|
|
| 14 Haziran 2010, 01:29:27 |
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
|
 |
« Yanıtla #9 :» |
|
tamam şimdi anlaşıldı ordaki değer 100N kardeş ;)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 06 Ekim 2010, 00:09:02 |
cako_my
Onbaşı
|
 |
« Yanıtla #10 :» |
|
bu 50k ntc yerine boş bırakıp kullansak olmazmı? bunu bulamadım
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 06 Ekim 2010, 23:24:25 |
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
|
 |
« Yanıtla #11 :» |
|
boş kullanabilirsin yanlız o 50k ısı koruması için kullanılan bir elemandır temin edip kullanırsan kablo ile soğutucuya taşımalısın...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 07 Ekim 2010, 14:36:16 |
chnslc
Asteğmen
REP: 8
|
 |
« Yanıtla #12 :» |
|
hocam güzel bi çalışma olmuş ellerine sağlık ama yukarıdaki 100v4700mf sağ üst ve sol üst köşelerdeki diyotların değerleri yazmıyo,birde 12v giriş filitre nüvelerin ordaki 8tane kondastörler varya kondastörlerin üzerinde değerleri yazmıyor şener hocam bunlar hakkında bilgi verirmisin
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 07 Ekim 2010, 14:46:05 Gönderen: chnslc »
|
|
|
|
|
| 07 Ekim 2010, 17:32:34 |
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
|
 |
« Yanıtla #13 :» |
|
girişteki kondansatörler 25v 2200 ve üstü kullanabilirsiniz kılıf uyduktan sonra sorun yok, çıkış katındaki diyotlar için A K A K A K olarak belirttim ortak anot ve ortak katodlu 3 bacaklı diyotlar piyasada bulabilirseniz iyi olur ortak katod var fazlaca ama anot varmı karaköyde bilemiyorum devrenizin voltajına göre diyot seçin düşük voltajlı diyot taktığınız taktirde diyotlar kısa devre olur... benim kullandıklarım MUR1620CT -- MUR1620CTR 16 amper 200v değerinde...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 07 Ekim 2010, 18:07:26 |
chnslc
Asteğmen
|
 |
« Yanıtla #14 :» |
|
55 vdc için hangi diyotları önerirsin hocam ve filtre olarak kaç sipir ve tel çapı hakkındada bilgi verirmsin hocam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 07 Ekim 2010, 22:40:15 |
cako_my
Onbaşı
|
 |
« Yanıtla #15 :» |
|
Sener hocam ellerine sağlık kontrol katının denemesini yaptım boştayken 0.10 a çekiyor devrenin geri kalanını basıp sonuçlarından haberdar ederim. dediğin gibi çıkış diyotları küçük volt olursa kısa devre oluyor. Eğer sadece kontrol katını kullanacak olursanız vcc den gelen ucu ve -12v ile çıkış gnd 1k ve 100n bağlamazsanız kısa devre oluyor devre bilginize... Ustamızın ellerine sağlık  Birde bu 4148 diyotlar vardı ya şu 36v yazan yanlarında kafamı karıştıgı nokta da orası zener diyot mu yok sa 4148 mi bir açıklama yaparmısın teşekkür ederim.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 08 Ekim 2010, 01:08:04 Gönderen: cako_my »
|
|
|
|
|
| 08 Ekim 2010, 01:48:29 |
whyliving
Üstçavuş
REP: 7
|
 |
« Yanıtla #16 :» |
|
eline saglık abi. teşekkürler. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 08 Ekim 2010, 14:35:40 |
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
|
 |
« Yanıtla #17 :» |
|
devrede hem 36v ZD var hemde 4148 diyotlar var hepsi kullanılacak bilgininize cihan 55v için bahsettiğim diyotları bulursan kullan karaköy özdisana bak yoksada yönledirirler bulursan banada haber ver :)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 11 Ekim 2010, 19:39:22 |
cako_my
Onbaşı
|
 |
« Yanıtla #18 :» |
|
pwm katını yaptım çalışıyor tetiklemede volt a= 5.18v b=5.18v. ama 4 tane mosfet yedim. dün deneme yaparken sadece pwm katıyla sürücü katı sg3525 de olan kattı. ampül bağladım sorun yoktu sonra boşta 1.5a çekmeye başladı. pwm katın direk sürmüştüm mosfeti acaba bundan dolayımı yanıyor geçen seferde ırfz44 gitmişti hem 220v 40w ampülle denedim yanıyordu ve birde 24v 70w ampülle denedik sonra fazla amper çekmeye başladı. deneme yaparken ac den ve dc den denedik. ac de daha fazla yanıyordu dc oranla bunu sebebi diyotların yetersiz olmasımı acaba diyorlar uf5408 di. deneme yaparken simetrik beslemede + ve gnd olarak ve - ve gnd olarak deneme yaptım bundan dolayı mosfetler yanarmı ? birde toroid ferit nuvede sarım yönünleri nasıl olması gerekiyor sitede epey araştırma yaptım ama bulamadım. xxxtoprak arkadaşımızın videosunu izledim ama pek birşey anlamadım yardımcı olabilirmisiniz ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 12 Ekim 2010, 00:04:43 |
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
|
 |
« Yanıtla #19 :» |
|
kardeş çalışmalarının net çözünürlükte olan resimlerini eklersen trafo olsun devreler olsun altlı üstlü öyle yorum yapalım karga tulumba yorumla hiç biryere varamayız...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 14 Ekim 2010, 19:07:39 |
cako_my
Onbaşı
|
 |
« Yanıtla #20 :» |
|
bu koruma amaçlı ntc 50k yerine 10k kullansak bir sorun olurmu ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 15 Ekim 2010, 00:21:14 |
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
|
 |
« Yanıtla #21 :» |
|
direk korumaya gereç devre...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 21 Kasım 2010, 16:42:56 |
defeatist
er
 |
« Yanıtla #22 :» |
|
1,3 kw muazzam bir güç toprak kardeş ama sürücü katı çok hoşuma gitti ısı korkuma vs. sürücü katın şemasını paylaşa bilirmisin toprak kardeş.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 22 Kasım 2010, 02:25:14 |
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
|
 |
« Yanıtla #23 :» |
|
saat biraz geç şemayı Editlemem gerek yarın ayarlarım...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 24 Kasım 2010, 03:12:26 |
defeatist
er
 |
« Yanıtla #24 :» |
|
saat biraz geç şemayı Editlemem gerek yarın ayarlarım...
tamam sabırsızlıkla bekliyorum :D bu arada pro. cu ne işe yarıyor vcc dediği yer çıkışın+vdc si bağlanıyor değilmi ? çıkışı 35vdc e sabit tutmak istiyorum heran gibi değişiklik gerekiyormu.1,3kw lytsinde sadece sürücü katı alıp mosları sürüp trafoyu aktif hale getirip çalıştıra bilirmiyim. çünkü trafonun pcbsi üzerinde de ufak tefek trler de varda 1013 ler :D direk sürücü kat olarak tl494 pcb sini kullansak olurmu
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 24 Kasım 2010, 03:17:47 Gönderen: defeatist »
|
|
|
|
|
| 24 Kasım 2010, 03:21:06 |
defeatist
er
 |
« Yanıtla #25 :» |
|
bu şekilde olduğu gibi mosları sürer mi yoksa ana pcb üzerindeki diğer elemanları buna eklemek gerekir mi 1013 transistörü devamı vs gibi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 24 Kasım 2010, 22:51:40 |
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
|
 |
« Yanıtla #26 :» |
|
bu şekilde sadece 2 adet mosfet sürer 1+1 daha fazlası için ana kart üzerindeki sürücüleri kullanman gerekeck PNP transistörler...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 26 Kasım 2010, 03:09:40 |
defeatist
er
 |
« Yanıtla #27 :» |
|
peki bu 1N4148 ile sürme tekniği nedir toprak kardeş ?ortalama 700 watt sürekli gücü taşıyacak bir smps yapmak istiyorum. 5 cm nüve yetermi bu güç için ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 23 Ocak 2011, 11:28:21 |
chnslc
Asteğmen
|
 |
« Yanıtla #28 :» |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 23 Ocak 2011, 22:20:36 |
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
|
 |
« Yanıtla #29 :» |
|
devredeki + ve - 12v hatlarını lehim dolgu yapmalısın yol ince olan kısımlarda ise lehim dolgu ile beraberinde bakır tel atarak kuvvetlendirmelisin...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|