Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  Elektronizm > Elektronik > Güç Elektroniği Yardım  > UPS Sorunu (kesintisiz güç kaynagı)

Şu an bu konuyu görüntüleyenler
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: UPS Sorunu (kesintisiz güç kaynagı)  (Okunma Sayısı 780 defa)
14 Aralık 2010, 13:40:29
mehmet-salih
Üstçavuş
*

REP: 6

Üyelik Bilgileri Offline
« :»

merhaba arkadaşlar elimde 4 tane usp var ve hepsinde aynı arza bir türlü çıkamadım işin içinden. arzaya gelirsek ups fişe takılı iken açıyorum çalışıyor. yük baglı degilken fişi çekiyorum invertör bir çalışıp bir duruyor. sürekli tık tık rölelerden ses geliyor. çıkışı ölçtügümde 200v ac bir gelip bir gidiyor. bazen ise düzgün çalışabiliyor, sadece 1'i bu şekilde çalışıyor. cihazların aküleri sağlam, faza olmamak üzere soguk lehim yoklaması yaptım ama nafile. geri besleme sorunu gibi birşey var galiba. bu şekilde sonun yaşamış yada fikri olan arkadaşlar 

İYİLİKTEN MARAZ DOĞAR!!!
15 Aralık 2010, 01:24:48
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

REP: 65535

kimin ne olduğu hiç önemli değil insan olsun yeter

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #1 :»

mehmet kardeş bu mini PC ups ise roleleri kontrol eden muhtemelen işlemcidir bir ihtimal işlemcide bir sorun olabilir ama kesin emin değilim hiç başıma gelmedi...

emek hırsızlığı cart curt bunlar hep boş elinde olanı ortaya koyan bu memleket için yüreğinide ortaya koymuş olur...
15 Aralık 2010, 12:25:17
felix3838
er
*

REP: 1

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #2 :»

aküden veya akünün şarj katından oldugunu tahmin ediyorum cihaz aıkken akünün gerilimini ölçsene 14.4 15.1 aralıgında olması gerek

eger aküden ve şarjdan degilse şebekenin voltajını düşük ölçüyordur düzeltmeye çalışıyordur (yeni tiperi role ile yapabiliyor +- 20 volt tolere edebiliyor)

şebeke kontrol katının upto kuplörleri veya taş dirençlerindedir

aklıma başka bşey gelmedi
15 Aralık 2010, 13:27:46
Adnancoskun
Başçavuş
*

REP: 93

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #3 :»

devrede 220 volt varken akülerin üzerindeki gerilimleri ayrı ayrı  ölçve biryere kaydet, birde enerjiyi(220 Volt'u kestikten sonra ölç) akülerden herhangi birinde gerilim çökmesi oluyormu? sonçları yazarsanız devamına bakalım.
16 Aralık 2010, 18:32:15
mehmet-salih
Üstçavuş
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #4 :»

konuyla ilgilendiginiz için teşekürler. 220vac takılı cihaz açık iken akü üzerinde 13vdc oluyor. fişi çektigimde 12vdc civarlarına düşüyor. bu ups normal çalışırken. güç kaynagının rölelerden tık tık ses gelirken aküde 9vdc sonra tık tık sesler kesiliyor güç kaynagı açık ama ac çıkış 0 oluyor.  akü voltajının 9v'a düşmesi moslarda sorun oldugunumu gösterir? çıkışta yük baglı degilken bile bu kadar voltaj düşümü normal degil sanırım.
« Son Düzenleme: 16 Aralık 2010, 20:33:32 Gönderen: mehmet-salih » Logged

İYİLİKTEN MARAZ DOĞAR!!!
16 Aralık 2010, 20:42:20
Adnancoskun
Başçavuş
*

REP: 93

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #5 :»

UPS de akü 1 tanemi? eğer 1 tane ise , bence sen sağlam bir akü ile dene, akülerin verimi düştüğünde   akım çekilmeden 12 volt gösterir, akım çekmeye başlayınca hızla aşağı doğru iner, şarj tutuyormuş gibi olur, ancak gerçekte şarj olmaz. şarj olma süresi oldukça kısalır, tam dolu gibi olur, yada 12 volt 100 watt halojen lambayı uçlarına bağla çok parlak şekilde en az 10 dakika yanması gerek, şayet akünün verimi düşmüşse bağladıktan bir dakika belkide daha erken ışık zayıflayacaktır.
« Son Düzenleme: 16 Aralık 2010, 20:43:33 Gönderen: Adnancoskun » Logged
16 Aralık 2010, 21:54:20
mehmet-salih
Üstçavuş
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #6 :»

üzerinde 1 tane akü var. yeni akü ilede denedim sonuç aynı. güç kaynagının birisinde soguk lehim varmış 1 tanesi tamam sayılır uzun süre denedim. hızlı hızlı kapatım açtım fişini çıkarıp taktım durdum birkere bile sekmedi hiç bir sorun yok şimdilik.

İYİLİKTEN MARAZ DOĞAR!!!
17 Aralık 2010, 13:13:03
felix3838
er
*

REP: 1

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #7 :»

hangi roleden ses geliyorsa direkt olarak degiştir derim . çıkış katı bence saglam ama ürettigi elektrigi çıkışa atamıyor .roleleri o yüzden terar deniyor . alet acıkken yani gerilim üretirken direkt trafo çıkışından ölç belli olacaktır . slm
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Elektronizm | Powered by SMF 1.1.13.
© 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.1 Saniyede 19 Sorgu ile Oluşturuldu (Pretty URLs adds 0.011s, 2q)

Elektronizm Çöl Atesi v3 by rallyproco