Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  Elektronizm > Elektronik > Güç Elektroniği Yardım  > tv tüplerinin arkasındaki konik nüve

Şu an bu konuyu görüntüleyenler
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: tv tüplerinin arkasındaki konik nüve  (Okunma Sayısı 834 defa)
14 Kasım 2009, 01:17:20
tornado
Çavuş
*

REP: 5

Üyelik Bilgileri Offline
« :»

arkadaşlar bu tv ve pc monitörlerinin arkasındaki konik genelde 2 parçadan oluşan nüve bizim smps lerde işimize yararmı acaba. ben ilk denememi yapmak için vakit arıyorum  sizin bu konuda yaptığınız denemeleriniz veya bilginiz varsa burda paylaşalım denemek benden
bu konuyu açmamın sebebi eğer nüve iş yaparsa zaten piyasada bulamayacağımız bir troidal nüve sahibi olmuş oluruz bence 2kw güç alınabilir (boyutuna bakılınca daha fazla bile söylenebilir)

çorbaya tuz at
14 Kasım 2009, 02:26:42
dhan000
Onbaşı
*

REP: 18

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #1 :»

benimde elimde bir tane var.denemek istiyorum ama sarım konusunda kararsızım konik ve düz bogazı olduğu için dış kısımda bobinle nüve arasında bir boşluk oluşacak verimi düşürürmü onu bilemiyorum...
14 Kasım 2009, 10:42:25
sezer1247
Admin
*

REP: 65533

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #2 :»

geçenlerde tv tamir ederken bu benimde dikkatimiçektisaptırma bobinin sarılı olduğu nüve ferit çekirdekliye benziyor ok
14 Kasım 2009, 19:55:09
tornado
Çavuş
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #3 :»

bende de var bi pc monitöründen çıkma bendeneyecem ama bu ara yoğunluk var 25 gün sonra yarım kalan işlerimi komple tamamlayacam,
ayrıca sarım sorun değil ilk etapta denemek için girişe 4-5 tur sarıp çıkışada 25-30 tur sardıktan sonra diğer trafolar gibi bağlayıp deneyebiliriz trafonun primer ucunun birini artıya diğerini mosfetin çıkış ucuna bağlayacaz sekonderi ise şaseyi kullanmadan hızlı diyotların uclarına bağlayıp test edebiliriz şahsen ben eht trafoları ve diğer nüvelerin filtre mi yoksa trafo nüvesimi olduğunu bu şekilde ayırt ve test ediyorum
birde konik nüveyi sararken nüvenin yüzeyine bobinleri değdirerek sararız yeterki bu nüve troid tadı versin   

çorbaya tuz at
15 Kasım 2009, 23:01:03
tornado
Çavuş
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #4 :»

arkadaşlar bu gün denedim ama primer alev alacak oldu sekonderden çıkış alamadım yani bu nüve toroid tadı vermiyor 
kaldırın atın elinizdekileri 

çorbaya tuz at
16 Kasım 2009, 10:47:03
sezer1247
Admin
*

REP: 65533

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #5 :»

aslında saptırma bobinindeki bu nüve (yanlış tahmin etmiyorsam) manyetik alan oluşturarak görüntüyü yukarı yada aşşağıya doğru açmaya yarıyor. smps amaçlı kullanılabileceğini düşünmüştüm :)
19 Ocak 2010, 13:23:16
MUCİT
Onbaşı
*

REP: 14

-HeR bİlGi BiR mErAk YüZüNdEn BuLuNuR-

Üyelik Bilgileri WWW Offline
« Yanıtla #6 :»

saptırma bobini bobindir trafo görevi görmez resimi 180 derece tüp içinde döndürüryanlardan yada yukardan aşşadan basıklaştırır

İLİM ÇİNDEYSEDE BULUP ÖĞRENMEK GEREKİR
14 Şubat 2011, 01:16:40
erhan739
Süper Moderator
*

REP: 2

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #7 :»

birkaç arkadaşında dediği gibi içerisinde 2 bobin vardır bobinin birinde 50hz dikey tarama için diğerinde de 15625hz düşey için vardır. Eskiden tv tamir ederdim birkaç bilgi kaldı, yanlız istediğiniz gibi sonuç vermeyebilir vermezde. fakat yan eleman olarak telini vs kullanabilirsiniz
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Elektronizm | Powered by SMF 1.1.13.
© 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 1.042 Saniyede 21 Sorgu ile Oluşturuldu (Pretty URLs adds 0.476s, 2q)

Elektronizm Çöl Atesi v3 by rallyproco