Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  Elektronizm > Elektronik > Güç Elektroniği Yardım  > Simetrik - Asimetrik?

Şu an bu konuyu görüntüleyenler
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Simetrik - Asimetrik?  (Okunma Sayısı 482 defa)
05 Haziran 2009, 14:42:45
cem_06
er
*

REP: 0

Üyelik Bilgileri Offline
« :»

Arkadaşlar merhaba. Bu simetrik ve asimetrik kavramları ne anlama geliyor? Bir de bazı devrelerin beslemesinde - uç gerekiyor bazılarında ise - yerine ground ucu gerekiyor. Bunlar faeklı şeyler mi? Mesela Ground yazan ucu akünün - ucuna bağlayabilir miyiz? Bu konuda yardımınıza ihtiyacım var. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler. Kolay gelsin...
10 Haziran 2009, 13:52:29
cexzafatih92
Süper Moderator
*

REP: 10019

Allah Türk' ü korusun ve yüceltsin...

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #1 :»

kardeş şimdi nasıl anlatıyım bilmiyorum ama bildiklerimi eliyip buraya geçiriyim...

şimdi simetrik adındanda anlaşılcağı gibi iki çizginin veya iki noktanın veya bunun gibi bişeyin eşit uzunluk-ağırlık-vs.vs.vs. olması demek...simetrik besleme ise +/- gerilimler arasında bir ortaucun yani gnd/groundun bulunduğu besleme türüdür...+ ile gnd arasında 32v ölçüyorsak (misal...) gnd ile - arasındada 32v ölçeriz ve simetri olur...bu besleme 2x32Vdc olur...bu tür beslemelerin trafoları genelde 3 uclu olur orta uc şasedir diğer kalan iki uc ac gerilim üretir diyotlar ile süzülen ac gerilim filtre kodnanstorleri ile dc gerilimi oluşturur...tabi illada 3 uclu trafo olcak diyede bişey yok iki uclu trafoda simetrik beslemede kullanılabilir ancak üretilen ac sinyal yarı yarıya olcağı için filtre kodnanstorleride arttırılması gerekir+çökme olayıda çabuk yaşanıcaktır...(bu tür bağlantı için trafonun 1.ucu şaseye 2. ucuda 2xdiyot ile yarım dalga doğrultulur...)

asimetrik besleme ise genelde akü,pil veya iki uclu trafoların iki ucunu tam dalga doğrultmaç ile doğrultup sadece +/- nin olduğu tip beslemelerdir...bu tür beslemelerde - gnd/ground olarak kullanılır ve simetri yoktur sadece + ile gnd/- besleme kanalı mevcuttur...

umarım açıklığa kavuşmuştur...

kolay gelsin...

cCc Faty^EsmerAy^ cCc

C* Dalgalan Nazlı Hilal C*
11 Haziran 2009, 14:18:00
cem_06
er
*

REP: 0

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #2 :»

Eywallah fatih sağolasın 1642(ahmet) bu konuda bilgilendirdi hatta evdeki bi trafoya simetrik ve asimetri doğrultma yapıp bi kutuya koydum güzel bi adaptörüm oldu İlgilendiğin için teşekkürler çalışmalarında başarılar...
11 Haziran 2009, 23:48:32
gemliklee
Başçavuş
*

REP: 11

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #3 :»

gule gule kullan cem :) yalnız burdakı nıck ım bu
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Elektronizm | Powered by SMF 1.1.13.
© 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.183 Saniyede 20 Sorgu ile Oluşturuldu (Pretty URLs adds 0.007s, 2q)

Elektronizm Çöl Atesi v3 by rallyproco