Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  Elektronizm > Elektronik > Güç Elektroniği Yardım  > sg3525 smps için yardım

Şu an bu konuyu görüntüleyenler
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: sg3525 smps için yardım  (Okunma Sayısı 2387 defa)
13 Temmuz 2010, 21:04:15
cako_my
Onbaşı
*

REP: 1

Üyelik Bilgileri Offline
« :»

arkadaşlar sg3525 smps yeni baştan çizdim ve çalıştırdım. ama ilk önce mosfetler çok ısınıyordu ve mosfet tetikleme uçlarının voltajlarını ölçtüm a kanalı 5.03v, b kanalıda 4.88v sonra bdleri iptal ettim ve devre çalıştı boştayken 0.51a çekiyor ve volt olarakda 146v gördüm geri beslemeyi potla yaptım min 4.03v max 146v gördüm buraya kadar sorun yok. ama geri besleme gnd ve volt + bağlı oldugu içinmidir nedir bjt 250w anfiyi bağlıyorum anfi çalışıyor anfinin ses girişini ses verdiğimde vuuuufff diye bir ses çıkmaya başlıyor ve ses gelmiyor ve bu volt düşmesi enfazla kaç volt düşüyor smps çıkısında bana yardımcı olabilirmisiniz ? besleme kaynağı power supply kullanıyorum.

devre şeması:

Linkleri Görebilmek İçin Lütfen Üye Olunuz Yada Giris Yapınız
« Son Düzenleme: 15 Temmuz 2010, 12:46:00 Gönderen: cako_my » Logged
14 Temmuz 2010, 21:28:29
mehmet-salih
Üstçavuş
*

REP: 6

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #1 :»

kardeş EI trfosundan sonraki köprü diyot, kondansatörleri bir kontrol et birde trafodan orta ucuna bak bağlı olmayabilir. resim (alt üst) eklersen daha iyi olur. kolay gelsin.

İYİLİKTEN MARAZ DOĞAR!!!
14 Temmuz 2010, 21:53:26
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

REP: 65535

kimin ne olduğu hiç önemli değil insan olsun yeter

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #2 :»

kardeş yazdığın açıklamada amfiye GND ve +voltaj uygulamışsın amfi sapkın sesler çıkarır smps çıkışında +50  -50   ve GND çıkışları mevcut bunu olduğu gibi amfiye bağlamalısın yani amfinin ihtiyacı olan besleme +    -   ve GND biri eksik olursa amfi çalışmaz...

emek hırsızlığı cart curt bunlar hep boş elinde olanı ortaya koyan bu memleket için yüreğinide ortaya koymuş olur...
15 Temmuz 2010, 12:53:48
cako_my
Onbaşı
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #3 :»

teşekkür ederim yardımlarınız için ama dün 5- 6 saat kadar uğraştım yine olmadı ama bukez de troid trafo sarmayı düşünüyorum pwn katında sorun yok çıkışlarını ölçüyorum 2 kanalda 5.08 eşit mosfet çıkışlarıda 12v gösteriyor. ama trafo + - 55 voltun altına düştükten sonra volt çıkışlar da anormalleşiyor örnek olarak + gnd arası 70v, - gnd arası 40v gibi yani yapmam gereken ei 33 leri yeni baştan sarmak yada troid trafo sarmam ben verim alamadım ei 33 lerden üstelik elimdeki amp de yandı devreyi sonuçlandırdıktan sonra yazarım sonucunu teşekkür ederim.  birde sizce geri beslemeyi hangisini kullanmalıyım potlu olanımı yoksa opto lu olanımı ?
« Son Düzenleme: 15 Temmuz 2010, 12:55:29 Gönderen: cako_my » Logged
17 Temmuz 2010, 00:31:11
xXxTopRaK
xXxTopRaK
Admin
*

REP: 65535

kimin ne olduğu hiç önemli değil insan olsun yeter

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #4 :»

her iki geri beslemede o devrede düzgün çalışıyor potlu uygun olabilir eski seri pioneer oto amfilerinde potlu g.besleme kullanıyorlar...

emek hırsızlığı cart curt bunlar hep boş elinde olanı ortaya koyan bu memleket için yüreğinide ortaya koymuş olur...
19 Temmuz 2010, 13:05:47
cako_my
Onbaşı
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #5 :»

arkadaşlar devreyi yaptım ama sonuç yine aynı bende devreyi yapmaktan vazgeçtim. ben er35 yazan trafoyu 0.95 telle sardım tarfoda ısınma filan yok 220v ampül bağladım ve 3.35a x 90v = 301w lık tarafo oldu ama sonuç olarak kanallarda dengesisiz voltaj elde ediyorum sonuç hüsran yani ....
19 Temmuz 2010, 19:16:30
mehmet-salih
Üstçavuş
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #6 :»

usta hemen boşlama işte bunlar sana tecrübe olarak dönüyor. benim başımada geldi sökeceksin trafoyu eksik voltajlının sarım sayısını biraz arttıracaksın. iş tamamlandıktan sonra kendinle gurur duyacaksın. başkası için bir degişme olmasada senin hevesin artacak ok 

İYİLİKTEN MARAZ DOĞAR!!!
22 Eylül 2010, 12:29:03
cako_my
Onbaşı
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #7 :»

arkadaşlar bu devreyi çalıştırmaya karar verdim yarım bırakmak olmadı. mosfetleri ben ups devresinden söktüklerimle yapmıştım 50n06 2+2 şeklinde ve trafonun sarım yönleri aynıydı premier ve sekonder sormak istediğim mosfetlerden midir yoksa sarım seklimdemi sorun var volt alıyorm ama önceki yazdıgım mesajlardada belirmistim dengesiz volt veriyor stabil değil bunu nasıl yapabilirim şemayı ekliyorum yine benim sorunum tetikleme kısmı çalışıyor ama dengesiz volt veriyor sg ve ka da denedim ikiside aynı sonucu veriyor bana yardımcı olabilirmisiniz ?

Devre şeması:

23 Eylül 2010, 16:18:42
asma
Onbaşı
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #8 :»

Merhaba
Bir önerim olacak denemen için, bakalım ne değişecek.
Çıkışlara iki direnç ilave edermisin. 2~3W lık 2k2 iki adet direç +V ile gnd arasına ve -V ile gnd arasına bağlanacak.
Elinde varsa 1k 5W lık iki direnç yada 3k3 2W iki dirençte olur. iki direnç aynı olsun, ve biraz akım çeksin yeter.
e-i 33 yada e-i 35 nüveli trafoyu atx lerden söküldüğü gibi kullanabilirsin, sarımlar arasındaki farkı düşünme, tek tarafın sargı sayısında oynamak çıkış voltajlarının eşitliğini değiştirmez. (bozmaz yada düzeltmez)
Düzelirse geribesleme için bir öneride bulunabilirim. (12V luk kullanılmayan pinlere bağlantı yapmamız gerekecek, umarım onları sıfırdan kesmemişsindir)

Kolay gelsin.
23 Eylül 2010, 22:08:48
cako_my
Onbaşı
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #9 :»

teşekkür ederim önerin için sorunu buldum su anda çalışıyor devre ei33 trafo yerine troid trafo kullandım ve çıkış mosfertlerini ırfz44 olarak değiştirdim, yükteyken +80v gnd -77v gördüm sorun yok gibi görünüyor çıkışa 24v 70w ampül bağladım iki çıkışada sorunsuz yakıyor bu geri besleme devresini optokuplor ile yapmak istiyorum nasıl yapmama gerekiyor örnek devreler var ama elinde şema olan varsa ekleye bilirmi ? bir devrede buldum nette bu devrede opto kullanılmış eğer bu devre çalışıyorsa bunu yapacağım yada kullandığım devre de geri besleme pot ile yada geri besleme kısmını opto ile değiştireceğim bana bir fikir verebilirmisinz ? karasız kaldım sizce hangisini yapmalıyım ? Volt olarak +-60v bir devre yapmak istiyorum hangisi daha verimli ve karalı olur? şimdiden teşekkür ederim.

Devre Seması

« Son Düzenleme: 23 Eylül 2010, 23:10:31 Gönderen: cako_my » Logged
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Elektronizm | Powered by SMF 1.1.13.
© 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.129 Saniyede 20 Sorgu ile Oluşturuldu (Pretty URLs adds 0.01s, 2q)

Elektronizm Çöl Atesi v3 by rallyproco