Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  Elektronizm > DONANIM > GSM > Projeme Yardım Cep Telefonu Zil sesi

Şu an bu konuyu görüntüleyenler
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Projeme Yardım Cep Telefonu Zil sesi  (Okunma Sayısı 1371 defa)
25 Ekim 2011, 04:57:38
emirkutlay
er
*

REP: 0

Üyelik Bilgileri Offline
« :»

Saygı değer Elektronizm site Üyeleri;
Evde veya iş yerinde Cep telefonu çaldığında aynı paralel de büyük bir zilin çalmasını istiyorum Böyle bir devre var mıdır.Projeme yardım LÜTFEN.Aynı zamanda da Anenciğimin kulakları pek duymuyor anneciğime de bir Katkı olur.Saygılarımla..
25 Ekim 2011, 11:17:44
kelleawcisi
Süper Moderator
*

REP: 20

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #1 :»

selam emirkutlay,
bunun için gelişmiş bir devreye ihtiyaç yok. basit tda serisi entegreler ile düşük vatlı bir devre yapıp bunun çıkışına 3w lık 2 hoparlör bağlayarak yüksek ses alabilirsin. örneğin tda2822m veya daha fazla güç için tda2822 entegresini kullanabilirsin. Bu entegreler bilgisayar hoparlörü olarak satılan hani monitör yanına koyduğumuz iki hoparlör varya onlarda kullanılıyor. Yani gücü gerçekten senin işini görecektir. Aslında böyle bir ihtiyaç için telefon kullanmadan bu devreyi kapı ziline monte ederek de işini görebilirsin. ama yinede telefon gerektirecek bir durum var ise cep telefonunun içini açarak dış hoparlöre giden bağlantılardan ince kablo lehimleyerek yapacağın devreye ses girişi verebilirsin.
18 Mart 2012, 01:50:28
fatih5734
FATİH
Süper Moderator
*

REP: 16

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #2 :»

kapı zili,sabit telefonuna çok kolay adapte edilebilir ama  cep telefonu için nasıl yapılır bilemiyorum bana kalırsa cep telefonu için olmaz ama diğerleri için cok rahat olur elinizden gelıyor ise tda entegreleri ideal,isterseniz ucuz yollu hazırda olur hatta daha güzel olur derli toplu  olmuş olur.

RAHMAN VE RAHİM OLAN ALLAH'IN ADIYLA.
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Elektronizm | Powered by SMF 1.1.13.
© 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.038 Saniyede 21 Sorgu ile Oluşturuldu (Pretty URLs adds 0.007s, 2q)

Elektronizm Çöl Atesi v3 by rallyproco