Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  Elektronizm > Elektronik > Genel > subwoofer problemi.

Şu an bu konuyu görüntüleyenler
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: subwoofer problemi.  (Okunma Sayısı 779 defa)
20 Mayıs 2011, 18:48:55
whyliving
Üstçavuş
*

REP: 7

Üyelik Bilgileri Offline
« :»

arkadaşlar bi subwoofer aldım. güzel çalışıyor ancak ufakbi sorunum var . bassları yumuşak veriyor. ben sert bassla istiyorum. kabin tasarımından olabilir diye düşünüyorum birde amfi den kaynaklanabilir mi . amfi yetersiz geliyor da boguluyor olabilir mi ? 30 cm lik kabin fikirleriniz nelerdir ? sert baslar için tasarım nasıl olmalıdır.
20 Mayıs 2011, 22:19:47
whyliving
Üstçavuş
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #1 :»

resimleri arkadaşlar

derinlik 46 kenarlar 40 40  port çapı 8 cm
« Son Düzenleme: 20 Mayıs 2011, 22:30:21 Gönderen: whyliving » Logged
21 Mayıs 2011, 01:03:22
kelleawcisi
Süper Moderator
*

REP: 20

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #2 :»

öncelikle ibrkaç bilgi daha verirsen daha iyi olur. örn, kullandığın anfi nedir. kullandığın ton kontrol yada sub. filtresi varmı? ses direkt olarak mı uyguluyorsun?
21 Mayıs 2011, 01:47:54
whyliving
Üstçavuş
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #3 :»

kullandıgım amfi şener abinin btx   preamfisi de  yine şener abinin pre . hatta smps bile onun :)

bu arada biraz araştırınca  manualinde yazdıgına göre anladıgım portlu 56 litre olması gerektigi  8 e 10 port olması gerektigi .  ancak benim yaptıgım  kabin 70 litre felan sanırım. 40 40 35 yaparsam o litreyi yakalarım.  yarın kabini 10 cm felan kısaltayım diyorum. etkisi olur mu acaba ?
« Son Düzenleme: 21 Mayıs 2011, 01:49:55 Gönderen: whyliving » Logged
21 Mayıs 2011, 04:09:52
kelleawcisi
Süper Moderator
*

REP: 20

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #4 :»

pre anfi ? hangisi onuda yazarsan sevinirim. ayrıca aslında sen çözümü kendin bulmuşsun. hacim nekadar artarsa frekans aralığı bi okadar düşüyor. anlaşılan sen birazdaha üst frekanslarda tepkiler istiyorsun ki bu da hacmin küçülmesi ile ve hatta portsuz kabin kullanarak sağlanabilir. buna engüzel örneği hertz sub. da deneme şansım oldu. portlu kabinde derin titreşimler hissedilirken portsuz kabinde ciğerime yumruk atıyorlarmış gibi bir his oluyor.
22 Mayıs 2011, 22:43:40
whyliving
Üstçavuş
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #5 :»

arkadaşlar . sorun şimdi çözüldü. tam istedigim gibi bi bass a sahibim şu an.  sorunu şöyle çözdüm. önceki kabin ölcülerim fazlaydı. şimdi  hoparlörün datasındaki ölcülerde yaptım. 40x 40 x 35 cm  iç hacim. 8 cm 10 cm pimaş  port yaptım. ve içine silikon yün ü bastım. metallica one daki derin davul seslerini müthiş veriyor. filmlerde cok tatmin edici. oyunlarda da . hoparlörü 40 tl ye aldım bu kadar iyi netice verecegin idüşünmüyordum. 100 watt harcamasına ragmen müthiş ev ortamında gayet tatminkar.sürücü ne olursa olsun uygun kabin oldugunda mutlaka degerlenebiliyor diye bi izlenim oluştu. bekledigimden cok daha iyi netice aldım. şaşkınım
22 Mayıs 2011, 23:07:27
whyliving
Üstçavuş
*

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #6 :»

sonuç oalrak video .

Linkleri Görebilmek İçin Lütfen Üye Olunuz Yada Giris Yapınız
video
« Son Düzenleme: 23 Mayıs 2011, 01:04:27 Gönderen: whyliving » Logged
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Elektronizm | Powered by SMF 1.1.13.
© 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.051 Saniyede 19 Sorgu ile Oluşturuldu (Pretty URLs adds 0.009s, 2q)

Elektronizm Çöl Atesi v3 by rallyproco