Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  Elektronizm > Elektronik > Genel > 50 Metre USB Uzatma Kablosu Yapacazz!.. :)

Şu an bu konuyu görüntüleyenler
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: 50 Metre USB Uzatma Kablosu Yapacazz!.. :)  (Okunma Sayısı 864 defa)
08 Temmuz 2011, 18:10:50
icazet
Onbaşı
*

REP: 60

Üyelik Bilgileri Offline
« :»

arkadaşlar bende 5 metre usb kablo vardı 5 metrede ben kendim yaptım tabi erkek dişi usb konnektör taktım önceki 5 metrelik almış olduguma eklememiştim..uc kısmına tekrar erkek usb konnektör ekledim diyecegim şuki benim 40 metre daha usb uzatmasına  daha ihtiyacım var (ne çalıştıracaksın derseniz kablosuz wireless adaptör USB)  arkadaşlar ben direk olarak ethernet kablosu ile yapmıştım rj 45 cat 6 olan varya onun kablolarını kullandım şase ile 5 adet kablo oldu (+5/5-/data+/data-/Şase) 5 şer 5 şer metrelik usb uzatma kablosu yapmayı planlıyorum tabiki uclarına usb dişi erkek konnetör takarak yapsam...  direk 40 m olmaz frekans filan düşer diye biliyorum ama bu şekilde olur mu acaba arkadaşlar lütfen tecrübeli kardeşlerimden yardım bekliyorum..

resimle anlatmaya çalıştım umarım anlarsınız :( aceleye geldi biraz

teşekkür ederim................
08 Temmuz 2011, 22:28:36
debug
Onbaşı
*

REP: 0

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #1 :»

sen oyle yapıcagına al bı cat5 veya daha verımlısı cat6 olur parca parca olmaz.siemens santrallerın bazını takıyoruz cat6 yla bugun taktık daha en asagı 60 mt gıttı kablo kayıp olmaz. sen tek parça yap geç.senın orda modemın calısacak usbden sadece 5 voltla.geri kalanı wireless modem yapacak.bi kayıp olmaz
10 Temmuz 2011, 18:08:02
mehmet-salih
Üstçavuş
*

REP: 6

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #2 :»

metraj uzadıkca voltaj düşecek dc gerilim olduğu için. cat6 daha performanslı olur. 8 kablo var 2şerli kullan daha iyi olur çalışmaz ise 5volt takviyesi yap psu'dan kesin çalışır.

İYİLİKTEN MARAZ DOĞAR!!!
16 Temmuz 2011, 03:23:05
sezer1247
Admin
*

REP: 65533

Üyelik Bilgileri Offline
« Yanıtla #3 :»

çalışmaz 10-15 metre arasında usb deki data sinyalleri düşeceği için bilgisayar görse dahi aygıtı tanımayacak dolayısı ile çalışmayacaktır normalde uzatma işlemi için her 5 metrede bir repeater tarzı cihazlar konularak sinyalin düşmesi engellenirki bu cihazları bulmak bulunsa bile parasına katlanmak epey bir zor olacaktır onun yerini size önerim cat5 veya cat 6 kablosunu kullanarak access pointle bağlantı kurunuz daha sağlıklı olacaktır yok arada mesafe var wireless düşüyor derseniz kendi imkanlarınızla 10-15db lik bir anten yapabilirsiniz..
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Elektronizm | Powered by SMF 1.1.13.
© 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.049 Saniyede 19 Sorgu ile Oluşturuldu (Pretty URLs adds 0.007s, 2q)

Elektronizm Çöl Atesi v3 by rallyproco